• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - یک مسئله حسابداری - نحوه عملکرد مدیر مالی در خصوص یک زمین - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - یک مسئله حسابداری - نحوه عملکرد مدیر مالی در خصوص یک زمین - متا نویسنده موضوع: یک مسئله حسابداری - نحوه عملکرد مدیر مالی در خصوص یک زمین  (دفعات بازدید: 1654 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین khoshkerdar

سلام دوستان
یک سوال مهم دارم اگر لطف بفرمایید جواب این سوال مفهومی را بدهید ممنون می شوم

فرض کنید شخصی یک قطعه زمینی را که ارزش روز آن 10 میلیارد ریال است به شرکت X ، هبه از نوع صلح عمری نموده است . مدیر عامل شرکت به مدیر مالی خود دستور میدهد که دارایی فوق را در دفاتر شرکت تحت عنوان داراییهای ثابت مشهود ثبت نماید. مدیر مالی شرکت دارایی فوق را در دفاتر شرکت در سرفصل داراییهای ثابت ثبت نمی نماید. مدیر مالی شرکت در پایان سال مالی صورتهای مالی را تهیه و اظهار نامه مالیاتی را تنظیم می نماید پس از مدتی برگ تشخیص مالیات از سوی اداره امور مالیاتی به شرکت ابلاغ میگردد و در ارتباط با عدم ثبت زمین در سرفصل داراییهای شرکت به استناد بند 3ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم ، مالیات شرکت از طریق علی الراس تنظیم میگردد . مدیر عامل شرکت متوجه موضوع شده و بسیار بر آشفته شد و سریعاٌ به دلیل اشتباه مدیر مالی حکم انفصال از خدمت مدیر مالی را صادر می نماید. مدیر مالی با خونسردی کامل به مدیر عامل توضیح میدهد ، مدیر عامل از کار مدیر مالی متقاعد شد . سپس مدیر مالی یک دفاعیه مدلل در سه خط به هیات حل اختلاف اداره دارایی مربوط ارسال می نماید پس از مدتی اداره دارایی رای به ابطال مندرجات برگ تشخیص مامور مالیاتی را صادر می نماید و مندرجات اظهار نامه را می پذیرد.
در ضمن مدیر مالی پس از اتمام کار و رفع شبه و پذیرش دارایی مبنی بر صحت مندرجات اظهار نامه استعفاء خود را به شرکت اعلام نمود.
لطفاٌ پاسخ دهید:
1- مدیر مالی چه توضیحاتی به مدیرعامل داد که ایشان متقاعد شدند؟
2- مامور مالیاتی از کجا متوجه شد که دارایی مربوطه در اظهار نامه شرکت ثبت نشده است؟
3- مدیر مالی چه دفاعیه در سه خط نوشت که هیات حل اختلاف مالیاتی متقاعد شدند؟
4- مدیر مالی چرا استعفاء داد؟


این مثال واقعی برای یک شرکت بوده است .

مرسی

Linkback: https://irmeta.com/meta/b275/t16906/

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالیات مستقیم

آفلاین فريدون مظفرنژاد

سلام

1- توضيحات ايشان بابت نحوه معامله انجام شده مي باشد يعني هبه از نوع صلح عمري كه ذيلا در قانون چنين آمده است :
15 _ صلح عمريû صلحي است كه ثمره عقد عمريû را مي‌دهد (مبسوط در ترمينولوژي حقوق شماره 8838) قانون مدني صلحي را كه نتيجه‌اش عقد عمريû يا سكنيû يا رقبيû باشد نظر به شمول ماده 752 قانون مدني پذيرفته است. پس مالك عين مي‌تواند حق انتفاع مادام‌العمر آن را به طور معوض (صلح مغابنه)، محاباتي و يا مجاني به غير صلح كند كه اين صلح را صلح عمريû گويند.

البته بايد توجه داشت اين صلح با توجه به ماده 758 قانون مدني نتيجه عقد عمريû را مي‌دهد. ليكن شرايط و احكام خاصه عقد عمريû را ندارد و شرايط و احكام عقد عمريû در آن مجري نخواهد بود. با انعقاد اين صلح عين مال و منافع آن كماكان در ملكيت مالك باقي مي‌ماند و متصالح به موجب عقد صلح، مالك حق انتفاع مادام‌العمر خواهد بود. متأسفانه عده كثيري از سردفتران صلح عمريû را با صلح به شرط عمريû اشتباه مي‌كنند و اسنادي تحت عنوان صلح عمريû تنظيم مي‌كنند كه مفاد و مدلول آن با عنوان آن همخواني ندارد.

صلح به شرط عمريû
16 _  مالك مي‌تواند عين و منافع مال خود را به غير صلح نمايد و به صورت شرط فعل يا شرط نتيجه، شرط كند كه حق انتفاع آن تا زماني كه زنده است متعلق به او باشد. كه اين صلح را صلح به شرط عمريû گويند و به طوري كه گفته شد به دو صورت منعقد مي‌شود:

الف _ به صورت شرط فعل: به عنوان مثال مالك، خانه خود را به طور معوض در قبال ارزش معاملاتي يا بيشتر از آن و يا به صورت محاباتي و يا بلاعوض به ديگري صلح مي‌كند به شرط آنكه متصالح آن را براي مصالح عمريû دهد تا مادام‌الحيات از منافع آن مجاناً استفاده كند.

ب _ به صورت شرط نتيجه: به عنوان مثال مالك، خانه خود را در قبال ارزش معاملاتي يا بيشتر از آن و يا به صورت محاباتي و يا بلاعوض به ديگري صلح مي‌كند، به شرط اينكه حق انتفاع از آن به عقد عمريû به عمر مالك متعلق به او باشد كه مورد قبول منتقل‌اليه قرار مي‌گيرد. در نتيجه عين و منافع به متصالح منتقل مي‌شود و حق انتفاع مادام‌الحيات به ملكيت مصالح (مالك اوليه) مستقر مي‌گردد. [1] و يا ممكن است مالك ملكي را صلح كند مشروط بر اينكه متصالح حق انتفاع مادام‌العمر آن ملك را به مصالح صلح كند، صلح صحيح است.

2- احتمالا اسناد و مدارك اين معامله را ديده است يا شنيده است و بعد از بررسي به اين نتيجه رسيده است .
3-همين مفاد قانون فوق را چون يكي از نمايندگان هيات حل اختلاف قاضي دادگستري است با اصلاحات حقوقي و مفاد قانون حقوق مدني مي شود ايشان را متقاعد نمود .
4- مدير مالي اين شركت فرد بسيار وارد و كار بلدي بوده است ولي با توجه به رفتاري كه با ايشان شده بود و بعد از متقاعد نمودند دارائي و ابطال حكم علي الراسي بهترين كار ممكن كه بايد انجام مي شد را انجام داد كه متاسفانه و با عرض معذرت از كليه حسابداران و مديران مالي عزيز كمتر كسي اكنون جسارت چنين كار حرفه هاي را دارد و من از اينجا سلام و درود فراوان به اين مديرمالي بزرگ ميفرستم .

با احترام
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین سجاد عسکری نژاد

با سلام

از آنجائیکه هبه از نوع صلح عمری بوده، شخص(واهب) تا پایان عمرخود حق استفاده از این دارایی را به شرکت x داده است،حال عمر شخص چقدر پیش بینی شده و... جای تامل دارد. این بدان معنی است که این زمین به شرکت اهدا نشده و تنها حق انتفاع تا زمانی مشخص به شرکت داده شده، پس نباید این زمین به عنوان دارایی ثابت شناسایی شود.

1-هرچند اطلاعات مدیرعاملان شرکت ها در بحث مالی خیلی ضعیف و کم است .این مدیرمالی با تجربه با دادن توضیحات براساس مدارک موجود و بندهای قانونی مدیرعامل را توجیح کرده است.
2-همانطور که خودتان عرض کردید مدیرمالی این رویداد را ثبت کرده است ولی نه بعنوان دارایی ثابت.کارشناس دارایی با دیدن اسناد و مدارک ثبت این رویداد به این مسئله پی برده است.
3-همانطور که جنای مظفر نژاد عرض کردن به مفاد قانونی مربوطه اسناد کرده است.
**همين مفاد قانون فوق را چون يكي از نمايندگان هيات حل اختلاف قاضي دادگستري است با اصلاحات حقوقي و مفاد قانون حقوق مدني مي شود ايشان را متقاعد نمود .
4-من هم به این مدیرمالی سلام و درود می فرستم،چون کمتر مدیرمالی و حسابداری چنین ریسک بزرگی را می پذیرد. به نظر من به دلیل بی اعتمادی و نحوه رفتار مدیرعامل شرکت ،مدیرمالی چنین حرکتی را انجام داده است.
Sajoo

آفلاین khoshkerdar

دوستان اگر امکانش هست در مورد بند های قانونی که مدیر مالی از آنها جهت توجیه مدیر عامل استفاده کرده توضیح ارائه نمایید
با سپاس فراوان

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات مستقیم


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
نحوه ثبت مالیات تکلیفی و عملکرد پرداختی

نویسنده mehdi hejazi

1 پاسخ ها
1015 مشاهده
آخرين ارسال ۱۵ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴:۱۶
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
نحوه ثبت سند افتتاحیه بعد از علی الراس شدن در سال مالی قبلی

نویسنده مهدی قاسمی

2 پاسخ ها
721 مشاهده
آخرين ارسال ۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۶:۵۴
توسط سجاد عسکری نژاد
xx
آیا دستور العمل های نحوه کار با نرم افزارهای مالی ابطال شده است؟

نویسنده usefi

3 پاسخ ها
1098 مشاهده
آخرين ارسال ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۳۱:۱۲
توسط usefi
xx
نحوه صدور سند مالیات تکلیفی و اجاره و انعکاس ان در صورت های مالی

نویسنده eftekhari2020

4 پاسخ ها
11189 مشاهده
آخرين ارسال ۱۲ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۷:۳۴
توسط mostafa.hashemi
xx
مالیات بر درآمد اجاره زمین

نویسنده omidmail2

7 پاسخ ها
3596 مشاهده
آخرين ارسال ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸:۰۹
توسط مرتضی رئیسی
xx
نحوه حسابداری دفاتر درآمد و هزینه

نویسنده فائزه حیدری

4 پاسخ ها
5625 مشاهده
آخرين ارسال ۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۷:۲۵
توسط A.Ehsani