Google


normal_post - بازاریابی ورزشی  - متا نویسنده موضوع: بازاریابی ورزشی  (دفعات بازدید: 2068 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین saeed.

xx - بازاریابی ورزشی  - متا
بازاریابی ورزشی
« : ۱۹ دی ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۵:۳۰ »
بازاریابی ورزشی
   
بازاریابی ورزشی دربرگیرندهٔ تمام فعالیت هائی است که برای ارضاء نیازها و خواسته های تماشاچیان ورزشی طراحی شده اند.علم بازاریابی ورزشی، همانند خود بازاریابی از علوم دیگری چون علم اقتصاد، جامعه شناسی، روان شناسی، ارتباطات و حقوق مدد می جوید.

البته باید بین بازاریابی ورزشی و بازاریابی از طریق ورزش تمایز قائل شد. بازاریابی ورزشی، هنگامی روی می دهد که سازمانی ورزشی درصدد ترویج محصولات و خدماتش باشد، مثل یک باشگاه فوتبال که برای فروش بلیت مسابقهٔ مربوط به تیمش در روزنامه آگهی می دهد. اما بازاریابی از طریق ورزش، زمانی است که سازمانی غیرورزشی، درصدد بهره گیری از ورزش، به عنوان ابزار فروش محصولاتش باشد، مثل یک شرکت تولیدکنندهٔ نوشابه که نام تجاری محصولاتش را طی یک رویداد ورزشی تبلیغ می کند.

ورزش به عنوان صنعت، امروز مفهومی آشنا در کشورهای پیشرفتهٔ صنعتی دارد؛ رابرت میرز، مدیر شرکت ریبوک (Reebok) می گوید: ما چندین سال است به این باور رسیده ایم که امروزه بازار در اختیار انواع ورزش ها، مد و موسیقی است.

در آمریکا صنعت ورزش، یازدهمین گروه صنعتی بزرگ را تشکیل می دهد و مردم سالانه ۲۱۳ تا ۳۵۰ بیلیون دلار، صرف خرید کالاها و خدمات ورزشی می کنند.

●انواع فعالیت ها در بازاریابی

بازاریابی، طیف وسیعی از فعالیت ها و تصمیم ها را دربرمی گیرد که در یک تقسیم بندی کلی، می توان آنها را در چهار گروه یا طبقه خلاصه کرد:

ـ محصول

ـ قیمت

ـ ترفیع

ـ توزیع

ایجاد هماهنگی بین این چهارطبقه، هدف اصلی بازاریابی را در برمی گیرد. فدراسیون های ورزشی و باشگاه ها نیز برای بازاریابی علمی، می توانند فعالیت های خود را در چهار طبقهٔ مورد نظر خلاصه کرده و در هر طبقه از ملاحظات علمی ـ کاربردی آن استفاده کنند.

منظور از محصول ورزش، کالا، خدمات یا ترکیبی از هر دو است که برای ارائهٔ مزیت به تماشاگر ورزشی، ورزشکار، حامی یا اسپانسر، طراحی می شود.

بازاریابی ورزشی، منحصربه فرد است، زیرا مشتریان آن مثل خریداران سایر فرآورده ها نیستند. فراهم کنندگان رویدادها، محصولات، و خدمات ورزشی، به دلیل سرشت آزاد فعالیت ها، ناپایداری رویدادها و ابهام در نتایج، نمی توانند برجستگی کار را پیش بینی کنند، از این رو در یک جمع بندی کلی می توان گفت که محصول در ورزش، متفاوت از دیگر حوزه هاست؛ مهمترین دلایل این مسئله عبارتند از: غیرملموس بودن نتیجه، زودگذر بودن، عدم ثبات و پایداری، حواشی شدید احساسی، مشتریان متخصص، کنترل اندک بازاریاب بر محصول، جذابیت عمومی و...

در این طبقه از فعالیت های بازاریابی، ابتدا باید محصولات و خدمات قابل عرضه و فروش را شناسائی و دسته بندی کرد. به طور کلی محصولات و خدمات بیشتر ورزش ها و فدراسیون های ورزشی بدین شکل طبقه بندی و معرفی شده است: مسابقات، آموزش، امور فرهنگی، امور توسعه و تجهیز نگهداری، امور پژوهشی و تحقیقاتی، اردوهای تیم ملی، بازیکنان نخبه، امور اداری و مالی.

مسابقات و رویدادهای رقابتی همواره یکی از محصولات اصلی ورزش هاست؛ طبیعی است که اهمیت و حساسیت های مسابقات در ارزش و متقاضی آن تأثیر می گذارد. این محصولات از هر دو جنبهٔ بازاریابی ورزش و بازاریابی از طریق ورزش قابل ارائه است. در مسابقات حساس و پرمخاطب می توان با اقدام به بلیت فروشی یا مبالغ مربوط به ورودیه برای شرکت درمسابقات و... نسبت به بازاریابی اقدام کرد. در عین حال بسیاری از تولیدکنندگان محصولات غیرورزشی را می توان متقاعد کرد که در مسابقات فرصت خوبی را برای معرفی محصول خود خواهند یافت و می توانند از طریق تبلیغات دور زمین مسابقه، پشت بلیت ها، و یا روی پیراهن بازیکنان، صاحب موقعیت های مناسب تبلیغاتی شوند.

نکتهٔ مهم در بازاریابی ورزشی آن است که همواره به خاطر داشته باشیم هر محصول قیمت تعیین شده ای دارد. در بازاریابی ورزش با تصمیمات قیمت گذاری متعددی دربارهٔ محصول اصلی و سایر محصولات مرتبط با آن مواجه هستیم. بازاریاب باید برای قیمت محصول خود، توجیه منطقی داشته باشد. رویکردهای قیمت گذاری عبارتند از: ۱ـ نقطهٔ سربه سر ۲ـ عرضه و تقاضا ۳ـ تأمین هدف ها ۴ـ قیمت گذاری رقبا

قیمت، تأثیر زیادی بر ارزش محصول دارد، قیمت های بالا، سبب می شود که مشتری خواستار کیفیت های برتری از جمله جذابیت، تسهیلات، آرامش، پاکیزگی و قابلیت دسترسی باشد. اهمیت ایجاد خط مشی قیمت گذاری، برای آن است که اثر چشمگیری بر موفقیت طرح بازاریابی، و به خصوص بازاریابی ورزشی دارد. بنابر نظریهٔ واستاتلار، برای اتخاذ خط مشی قیمت گذاری، باید چهار عامل را در نظر گرفت:

۱ـ خریدار: از ابعادی چون شکل جمعیت شناسی، شکل های روانشناختی، رفتارهای خرید و...

۲ـ رقبا: بینش مصرف کننده در مورد ارزش محصول، در مقایسه با محصولات، بررسی و تحلیل قیمت محصول رقبا و...

۳ـ هزینه های تولید: شامل تحلیل هزینه های مواد، تجهیزات، دستمزدها، اجاره و کمترین هزینه برای رسیدن به محصول
      
   
   


Linkback: https://irmeta.com/meta/b248/t6304/
آخرین سنگر سکوته

                       خیلی حرفا گفتنی نیست


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
اخبار ورزشی

نویسنده CIVILAR

6 پاسخ ها
4003 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۴:۵۴
توسط اجـاقـی
xx
آشنایی با رشته ی ورزشی بسکتبال

نویسنده CIVILAR

0 پاسخ ها
3763 مشاهده
آخرين ارسال ۱۷ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۰:۴۰:۰۸
توسط CIVILAR