Google


normal_post - مراحل صحیح مطالعه  - متا نویسنده موضوع: مراحل صحیح مطالعه  (دفعات بازدید: 2090 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین حمید رستمی

xx - مراحل صحیح مطالعه  - متا
مراحل صحیح مطالعه
« : ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۰:۰۸ »
مراحل صحیح مطالعه
 
مطالعه مهمترین فرآیند دوران تحصیل است که در دوره پیش دانشگاهی به دلیل تفاوت ها و حساسیت های موجود نقش پررنگ تری خواهد داشت.
رعایت مراحل صحیح مطالعه سبب می شود تا ضمن افزایش بازدهی ، مطالعه عمیق تر و سریع تر صورت گیرد.
مطالعه صحیح را در ۲ مرحله در پیش از مطالعه و هنگام مطالعه مورد بررسی قرار می دهیم.
الف ) پیش از مطالعه: مراحل پیش از مطالعه بسیار کوتاه ، اما بسیار موثر است.
۱) پیش خوانی: در این مرحله باید فصل یا بخش مورد نظر را به صورت اجمالی بررسی کنید.
سرتیتر، سرفصل ، عناوین کلی و.... هدف اصلی از این مرحله آشنایی کلی با بخش است.
۲)سوال گذاری: پس از بررسی اجمالی فصل مورد نظر، باید چند پرسش طرح کنید.این کار باعث می شود هنگام مطالعه یا آموزش مطلب تمرکز بسیار زیادی داشته باشید. شما می توانید این سوال ها را با استفاده از اطلاعات قسمت اول طرح کنید یا چند تست بزنید. یادتان باشد مهم نیست که پاسخ این سوالات در متن باشد یا نه. مهم تمرکزی است که با طرح این پرسش ها در هنگام مطالعه ایجاد خواهد شد.
ب) هنگام مطالعه:
۱) خواندن جزوه درسی: اولین و مهمترین مرحله مطالعه ، بررسی دقیق و خطبه خط جزوه درسی ای است که در کلاس به شما تدریس شده است. مطالعه عمیق مفاهیم و حل مجدد تمریناتی که در کلاس حل شده نقش موثری در میزان یادگیری شما دارد.
۲) بررسی کتاب درسی: پس از خواندن جزوه درسی ، مرور سریع کتاب درسی ، سبب آشنایی با واژگان و ادبیات کتاب درسی که اصلی ترین منبع درسی است ، خواهد شد. اهمیت این مرحله از این نظر که طراحان سوال (چه در کنکور، چه در امتحانات ترم) کتاب درسی را منبع طراحی خود قرار می دهند، بسیار زیاد است.
۳) تست تحلیلی (تمرین): بسیاری از داوطلبان و دانش آموزان با وجود این که مطالب را بخوبی یاد می گیرند؛ اما نمی توانند در جلسات امتحان به آن پاسخ دهند؛ چرا که تسلط آنها روی مطالب کم است. مهمترین راه افزایش میزان تسلط مطالب تمرین مکرر و مداوم است.
این تمرین در مقطع کنکور همان تست تحلیلی است. در این نوع تست داوطلب باید پس از پاسخگویی به هر تست ، پاسخ تشریحی را مطالعه و نکات را یادداشت کند و کنار تست هایی که نیاز به تکرار دارد علامت x بگذارد. در اصل هدف از انجام این تست افزایش میزان تسلط است.
بهتر است در دروس عمومی ۳۰ درصد زمان کل مطالعه و در دروس اختصاصی ۷۰ درصد زمان کل مطالعه به تست تحلیلی (تمرین) برای افزایش تسلط اختصاص یابد. 
 
روزنامه جام‌جم
 


Linkback: https://irmeta.com/meta/b229/t7845/
امروز را با خدا قدم برداریم و فردا را به او بسپاریم

آفلاین حمید رستمی

xx - مراحل صحیح مطالعه  - متا
پاسخ : مراحل صحیح مطالعه
« پاسخ #1 : ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۱:۰۷ »
مطالعه و تکرار
 
● چرا باید مطالبی را که می خوانیم مرور کنیم؟
زیرا بدون مرور نمی توان انتظار داشت که در جلسه امتحان مطالب خوانده شده را به یاد آورد.
کجا بایستی عمل مرور را انجام داد؟
در اتاقی ساکت که در آن میز و یک ساعت وجود داشته باشد و از گرما و نور مناسب برخوردار باشد.چراغ مطالعه را نیز توصیه می کنیم زیرا باعث می شود تا بتوانیم روی موضوعی مورد نظر تمرکز کنیم.
● چگونه باید مرور کرد؟
اگر بدون در نظر گرفتن زمان به مطالعه بپردازیم توانائی های یادگیریمان به تدریج کم و کمتر می شود. در ابتدا زمان مطالعه را تعیین کنید. مثلاً در ابتدای مطالعه با خود بگوئید بعد از دو ساعت آن را متوقف خواهم کرد می بینیم که توانائی های یادگیری در ابتدا کاهش یافته و در پایان مدت، قدری افزایش خواهد یافت.
می توانیم با تقسیم جلسه دو ساعته، به چهار جلسه کوتاه تر(هر جلسه ۲۵ دقیقه با استراحتی کوتاه در فواصل آنها) بازده یادگیری را افزایش دهیم. نمودار آبی بازده یادگیری را در یک جلسه مطالعه بدون استراحت نشان می دهد و نمودار قرمز بیانگر بازده یادگیری، در چهار جلسه کوتاه تر است.همان طور که می بینید مساحت زیر نمودار در نمودار قرمز بیشتر است لذا میزان یادگیری(L) بیشتر می باشد.
● پس از چه مدت زمانی باید عمل مرور را تکرار کرد؟
نمودار زیر مقدار اطلاعاتی را که می توانید به یاد آورید بر حسب زمانی که از لحظه مطالعه گذشته است، نشان می دهد. با تعجب مشاهده می گردد در ابتدا نمودار حالت صعودی دارد و این به خاطر آن است که مغز در حال مرتب کردن اطلاعات فراگرفته شده است و پس از مدتی به شدت شروع به افت می کند به طوری که پس از یک روز فراگیر تنها قادر است ۲۵% مطالبی را که یاد گرفته است، به یاد آورد.
اگر پس از ده دقیقه آنچه را که فرا گرفته اید به طور خلاصه برای خود یاد آوری کنید؛ نمودار با شیب ملایم تری افت خواهد کرد. این مطلب با ده دقیقه استراحتی که به خود می دهیم مطابقت دارد. به محض اینکه پس از استراحت برای مطالعه بر می گردیم باید به مرور مطالب جلسه قبل بپردازیم.
اگر مرور اجمالی مطالعه را یک روز بعد و مجدداً یک هفته بعد تکرار نمائیم، نمودار حالت صعودی پیدا می کند. واضح است که با انجام این عمل مطالب فراگرفته شده در حافظه بلند مدت قرار خواهد گرفت. مسلما فهمیدن مطلب به یادسپاری آن کمک می کند و این در حالی است که حفظ کردن طوطی وار باعث پائین رفتن نمودار می شود.
باید توجه داشت رعایت فواصل مناسب زمانی برای مرور مطالب میزان یادگیری را افزایش می دهد. منحنی های فراموشی نشان می دهند که مطالعه درس هر روز مدرسه در همان روز به مراتب بهتر از آن است که درس هر روز را قبل از کلاس بعدی بخوانید. 
 
سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
 

 
امروز را با خدا قدم برداریم و فردا را به او بسپاریم

آفلاین حمید رستمی

xx - مراحل صحیح مطالعه  - متا
پاسخ : مراحل صحیح مطالعه
« پاسخ #2 : ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۲:۵۷ »
۸ نکته درباره اتاق مطالعه
 
۱) اگر فرزند شما به مرحله خاصی از درس خواندن نزدیک است، چیدمان اتاق او می‌تواند کیفیت مطالعه‌اش را بالا ببرد.
۲) برای خواندن درس هم چراغ مطالعه لازم است و هم چراغ سقفی. کاهش نور، خواب‌آلودگی و حواس‌پرتی ایجاد می‌کند.
۳) اگر بخشی از لباس‌ها یا وسایل شخصی باقی افراد، در کمد لباس فرزند درس‌خوان شما است، لطفا همه را به جای دیگری منتقل کنید تا با رفت و آمد مداوم تمرکز او را به هم نزنید.
۴) اجازه بدهید یادداشت‌ها را با ماژیک روی دیوار بنویسد یا نوشته‌های مهم را بچسباند. به مرور زمان این کار تبدیل به تفریح لذت‌بخشی برای او می‌شود که درس خواندن را آسان می‌کند ولی هزینه نقاشی دوباره خانه را روی دست‌تان می‌گذارد.
۵) کامپیوتر را جلوی پنجره قرار ندهید که انعکاس نور آن چشم را بیازارد و لامپ‌های مهتابی و سفید را با لامپ معمولی عوض کنید حتی از فلورسنت‌های ملایم و دلپذیر مانند صورتی استفاده کنید .
۶) چند لیوان با تصاویر شاد و درخشان اطراف اتاق بگذارید و در آنها خودکارهای رنگی فانتزی قرار بدهید تا رغبت فرزندتان را نسبت به یادداشت برداشتن بیشتر کنید.
۷) اگر جای کافی دارید، اتاق مطالعه او را از اتاق خوابش جدا کنید. در تخت‌خواب درس خواندن درصد زیادی از یادگیری را کاهش می‌‌دهد. اگر هم فضا ندارید، کنار میز او و حدفاصل میز و تخت‌خواب پارتیشن چوبی یا پارچه‌ای با نقوش ساده طبیعی و رنگ‌های خوشایند‌ آبی و صورتی قرار دهید.
۸) به درس خواندن او مانند یک مراسم آیینی احترام بگذارید. روی میز گل تازه و یک چای‌ساز یا فلاسک با قدری بیسکوییت و آجیل از نوع مورد علاقه‌اش بگذارید. تمام اینها تشویق عملی او برای ادامه درس است.
۹) به هم ریختگی‌های او را جمع‌آوری نکنید. ورقه‌های پراکنده و جزوه‌های روی زمین پخش شده و کتاب‌ها را به حال خود رها کنید تا به مرور زمان و ترتیب اهمیت خودش به سراغ آنان برود. تمیز و مرتب کردن یک باره اتاق او به وسیله شما هر گونه برنامه‌ریزی و تمرکز ذهنی او را به هم می‌ریزد. 
 
روزنامه سلامت
 
امروز را با خدا قدم برداریم و فردا را به او بسپاریم


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
روش های صحیح مطالعه

نویسنده اجـاقـی

6 پاسخ ها
4959 مشاهده
آخرين ارسال ۱۱ مهر ۱۳۹۱ - ۲۱:۰۳:۲۵
توسط golelale
xx
روش مطالعه

نویسنده DiYakO

3 پاسخ ها
3512 مشاهده
آخرين ارسال ۲۹ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۰:۱۵:۵۱
توسط DiYakO
xx
روش های مطالعه(نگاه کلی)

نویسنده golelale

1 پاسخ ها
1372 مشاهده
آخرين ارسال ۶ آبان ۱۳۹۱ - ۰۰:۴۳:۳۷
توسط golelale
xx
روش صحیح برنامه ریزی

نویسنده golelale

81 پاسخ ها
21446 مشاهده
آخرين ارسال ۱۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۴:۴۳
توسط golelale
 

anything