Google


normal_post - راهی برای سلامت مدیران  - متا نویسنده موضوع: راهی برای سلامت مدیران  (دفعات بازدید: 1090 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین اکبرزاده

xx - راهی برای سلامت مدیران  - متا
راهی برای سلامت مدیران
« : ۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۵:۳۱ »
راهی برای سلامت مدیران
 
«ماها اگر بخواهیم در این جایگاهی كه هستیم از احتمال خطای خودمان كم كنیم. باید از سخن درشت خیرخواهان نرنجیم. یكی از راه های سلامت این است... كسی كه می دانید قصد عناد و دشمنی ندارد. ولو با لحن درشتی هم حرف می زند از او نباید واقعاً برنجید. به سخن نرم و دلنشین چابلوسان هم دل نبندید. اگر ما این را رعایت كنیم به نظر من خیلی به سود ماست.»
مقام معظم رهبری ۱۹/۶/۸۴
اقدام برای كم كردن احتمال خطا در كار مدیران دولتی از چه اهمیت و جایگاهی برخوردار است؟ و چگونه و چرا مدیران دولتی از سخنان درشت خیرخواهان می بایست استقبال كنند؟ چگونه می توان با فرهنگ «بله قربان گو» و چاپلوسی در مدیریت مبارزه نمود؟
اخذ بازخورد از محوری ترین مباحث نگاه جامع و نظام گرا به فعالیت های مدیریتی است. در صورتیكه مدیران از این موضوع مهم غفلت نمایند، چه بسا انحرافات پیچیده ای آنها را احاطه كرده و سرنوشت مجموعه های تحت تصدی آنها تا سال ها دچار عقب ماندگی و آسیب گردد، بطوریكه دیگر امكان پاسخگویی در قبال پیامدهای انحراف بوجود نیاید.
برای اهمیت یك موضوع «احتمال» و «محتمل» آن نسبت بیكدیگر باید سنجیده شود. گاهی احتمال بروز یك مشكل كم است اما محتمل آن موضوعی بسیار با اهمیت است. برای مثال اگر گفته شود كه: «به احتمال ۲۰درصد این بیماری مشكوك به سرطان است.» در اینجا چون محتمل (سرطان) موضوعی بسیار با اهمیت می باشد، هر چند احتمال زیاد نیست اما توجه شدیدی را بوجود می آورد.
در تصمیم گیریهای مدیران دولتی این حساسیت از هر دو جهت (احتمال، محتمل) بالا است. اولاً بدلیل پیچیده بودن موضوع تصمیمات كه نوعاً تحت تأثیر عوامل متعددی قراردارند- در صورت هرگونه خللی ناشی از كم تجربگی مدیر و یا نبودن پشتوانه های عمیق نظری برای وی، احتمال خطا افزایش می یابد. ثانیاً گستردگی و شمول موضوعات حاكمیتی (محتمل)- كه به منافع و مصالح ملی، و مرتبط با همه شئونات زندگی مردم می شود- آنقدر زیاد است كه نمی بایست نسبت به آن كمترین غفلت و سستی صورت پذیرد.
در این رابطه «پذیرای سخن درشت خیرخواهان» می تواند از جمله مكانیزم های مؤثر در ایجاد «شبكه بازخورد» در ارتباطات مدیریتی برای بازنگری در تصمیمات بحساب آید. در این روش چند موضوع مهم مورد توجه قرارگرفته است:
اولاً: توجه به «پذیرا و آمادگی مدیران برای نقدپذیری» در عهده داری موضوعاتی كه «احتمال و محتمل» آن قابل توجه بوده و از حساسیت بالائی برخوردار است. یعنی این پیش فرض باور مدیران باشد كه هر چند احتمال خطا كم باشد، بدلیل حساسیت بالای موضوع، می بایست نسبت به كاهش انحراف در تصمیم گیری ها حساسیت نشان دهند.
ثانیاً: «ایجاد زمینه برای حضور مؤثر خیرخواهان» در شبكه ارتباطی مدیران بخش دولتی قابل توجه است. ارتباط با افرادی كه «برای اصلاح» و «رساندن حرف حقی» بگوش مسئولین اقدام عملی می كنند، برای هر سیستمی می تواند نعمت محسوب شود كه باید شكر آنرا با پاسخ مناسب بجا آورد.
ثالثاً: توجه به «درشت بودن» سخن خیرخواهان نكته مهمی است كه مدیران بخش دولتی باید انتظار آنرا داشته باشند. برای اخذ بازخورد از خیرخواهان در برنامه های حكومتی باید انتظار داشت كه كسانی كه بر پایه حق، سخنی بر زبان می رانند و نقدی را ارائه می كنند چه بسا به دلیل پشتوانه های عمیق تجربی و عملی برای جلوگیری از انحراف و خطا، باشدت وحدت لازمه حساس بودن موضوع، به عكس العمل پرداخته و سیستم مدیریت را به باد انتقاد بگیرند. بنابراین ایجاد چنین شبكه ای می بایست ظرفیت و «سعه وجودی لازم» برای تحمل افراد «رك گو» و «صریح الحجه» در امر خیر را داشته باشد.
رابعاً: توجه به «ضیق كردن زمینه در ارتباطات برای انسان های چاپلوس» مهم است. ناامید كردن افرادی كه در امر مهم تصمیم گیری های مدیریتی- كه دنیا و آخرت مدیران وابسته به آن است- به تأییدو بله قربان گویی بسنده می كنند، شاید در جوار قرب رؤسا چند صباحی خوش بیارامند!
پس این شبكه ارتباطی لازمه اش نقدپذیری است كه بجای ترویج فرهنگ چاپلوسی و فرهنگ جناحی و قبیله ای در سیستم ارتباطاتی مدیریتی، به نشر فرهنگ پذیرش سخنان خیرخواهان و عدالت خواهان- هر چند درشت و بدون رعایت آداب معمول- اقدام شود و ارتباطات ناصحان جامعه با دولتمردان بطور مؤثر تسهیل گردد، مسلم است برای اینكه این راه حل ارزشمند زمین نمانده و به باد فراموشی سپرده نشود، طراحی سیستم اخذ بازخورد بین دولت و نخبگان جامعه ضرورت دارد- «نخبگانی» كه مظهر «دانش جمعی» و «تجربه مدیریتی نظام یافته» نزدیك به سه دهه در اداره كشور برپایه اصول انقلاب اسلامی (مدیران سیاسی- اجرائی، حوزه، دانشگاه) می باشند. یعنی ضرورت توجه به نگاهی نظام گرا و سیستماتیك برای طراحی ساختاری كه خاصیت آن ایجاد ارتباطات مؤثر بین این نخبگان و تصمیم گیرندگان نظام اجرائی بخش دولتی باشد. 
 
دكتر محسن جاجرمی زاده
 


Linkback: https://irmeta.com/meta/b212/t4983/


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
۵ قانون برای مدیران و رئیسان

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
958 مشاهده
آخرين ارسال ۲۳ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۰:۱۴
توسط اکبرزاده
xx
ترفندهایی برای مدیران در فرایند استخدام كاركنان جدید

نویسنده A.Ehsani

0 پاسخ ها
2109 مشاهده
آخرين ارسال ۲۸ آبان ۱۳۸۹ - ۲۰:۱۱:۲۶
توسط A.Ehsani
clip
معرفی صوتی آدکار و الزام مطالعه آن برای مدیران منابع انسانی

نویسنده کـوکـبـی

0 پاسخ ها
897 مشاهده
آخرين ارسال ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸:۵۰
توسط کـوکـبـی
xx
رویارویی مدیران با تغییر

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
886 مشاهده
آخرين ارسال ۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۳:۳۵
توسط اکبرزاده
xx
رمز موفقیت مدیران و کارآفرینان

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
1167 مشاهده
آخرين ارسال ۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۷:۱۸
توسط اکبرزاده
xx
ده اشتباه مدیران تازه کار

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
1379 مشاهده
آخرين ارسال ۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۳:۳۹
توسط اکبرزاده
 

anything