Google


normal_post - آموزش نرم افزار spss جلسه دوم  - متا نویسنده موضوع: آموزش نرم افزار spss جلسه دوم  (دفعات بازدید: 7300 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین علی ارجمند

clip - آموزش نرم افزار spss جلسه دوم  - متا
آموزش نرم افزار spss جلسه دوم
« : ۲۲ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۰:۱۵ »
انتخاب و تبدیل داده ها
در جلسه اول مبانی کار با نرم افزار spss را فرا گرفتید . در ادامه روش های آماده سازی داده ها جهت انجام آنالیزهای آماری ارائه می شود . روند هایی که برای توضیح دادن در اینجا انتخاب کرده ام شامل انتخاب داده ها (select cases ) از منوی Data و تبدیل و انتخاب داده ها بوسیله منوی Transform ( زیر منوی Compute ) می باشد .
انتخاب نمونه به وسیله فرمان Data---- Select  Cases
انتخاب نمونه به ما امکان می دهد آنالیز ها را بر روی گروه مشخصی از مشاهدات محدود کنیم . با اجرای فرمان Select Cases از منوی Data کادر گفتگوی Select Cases باز می شود . ( در این فرمان دو موردی که توضیح داده شده بیشترین کاربرد را دارند )


بخش Select در کادر گفتگوی فوق چندین روش را برای انتخاب مشاهدات نشان می دهد .
All Cases : تمام مشاهدات را برای تجزیه و تحلیل انتخاب می کند . این گزینه پیش فرض است .
If condition is satisfied :  به شما امکان می دهد مشاهدات را بر اساس یک شرط منطقی مثلاً ( sex=1 ) انتخاب کنید . این کار را با زیر کادر گفتگوی If انجام می دهیم . 
مثال : در این مثال می خواهیم مشاهداتی را انتخاب کنیم که متأهل هستند در شکل بالا وارد گزینه If شده شکل زیر باز شده و در صفحه باز شده می نویسیم sex=1 مطابق شکل زیر


و سپس Continue را کلیک می کنیم . در بخش Unselected Cases Are گزینه Filtered را انتخاب می کنیم . با این کار ، مشاهدات انتخاب نشده در فایل موجود به صورت فعال باقی می مانند و می توانیم تمام مشاهدات اولیه را مجددا بدست آوریم در غیر اینصورت آنها را از دست خواهیم داد . حال Ok را کلیک می کنیم اکنون مشاهدات انتخاب نشده با علامت اسلش ( / ) بر روی شماره ردیفشان مشخص شده اند . برای غیر فعال کردن انتخاب نمونه ها می توانیم دوباره کادر گفتگوی Select Cases را باز کرده و گزینه Select All Cases را انتخاب کرده و Ok کنیم .
تبدیل و انتخاب داده ها بوسیله فرمان Transform -- Compute 
برای انجام محاسبات آماری ، گاهی لازم است داده های موجود در یک متغیر را تغییر داد . نتایج تغییر ممکن است در یک متغیر جدید ذخیره شود و یا بر روی متغیر قبلی ثبت و جایگزین شود . عمل تغییر داده ها را تبدیل ( Transform ) می گویند . با این فرمان بیشتر کارها را می توان انجام داد به عنوان مثال می خواهیم ستون q1  را در ستون q2  ضرب کرده و حاصلضرب را با عدد 2 جمع کنیم و نتیجه را در ستونی بنام f ذخیره کنیم مطابق شکل زیر عمل می کنیم .


بوسیله کادر گفتگوی Compute Variable می توان مقادیر داده ها را بر اساس یک عبارت ریاضی یا آماری تبدیل کرد و نتایج را در یک متغیر جدید ثبت نمود به عبارتی دیگر ، نتایج محاسبه شده از یک عبارت ریاضی یا آماری را در یک متغیر هدف قرار داد .
کدبندی مجدد (Recode ) و گروه بندی داده ها
این بخش در تجزیه و تحلیل های آماری بسیار کاربردی می باشد
اغلب برای ایجاد یک جدول توافقی نیاز به متغیرهای رده ای ( گسسته ) داریم . روند Recode یکی از مفیدترین روندهایی است که جهت تبدیل یک متغیر پیوسته به متغیر گسسته بکار می رود . برای مثال ما نمی توانیم در یک جدول توافقی متغیر سن را که پیوسته است در سطر بیاوریم و یک متغیر گسسته درستون داشته باشیم زیرا تعداد رده های موجود در متغیر سن برابر با تعداد مشاهدات می باشد در نتیجه یک جدول توافقی بزرگ بدست می آید که چندان جالب نخواهد بود از این رو باید متغیر سن را به متغیر گروه سنی که دارای چند رده است تبدیل نماییم .
گزینه Recode از منوی Transform  جهت کد گذاری یک متغیر پیوسته به رده های جدا از هم بکار می رود .
کد بندی مجدد یک متغیر یعنی اینکه مقادیر جدیدی را به مقادیر قبلی آن متغیر نسبت دهیم . این موضوع را با آوردن مثال ، توضیح می دهیم . دو فرمان Recode در spss وجود دارد :
1- Recode into Same Variables مقادیر تبدیل شده یک متغیر را بروی خود آن متغیر ( همان ستون ) ثبت می کند .
2- Recode into Different Variables مقادیر کدبندی را در یک متغیر جدید ( ستون دیگر با نام جدید ) ثبت می کند .
به عنوان مثال برای تبدیل نمرات ستون q2 به 5 رده (25 تا 35 ) ،( 35تا 45 ) ،( 45 تا 55 ) ،( 55 تا 65 ) ،( 65 تا 75 ) و ذخیر نتیجه حاصل در ستونی بنام h مطابق شکل زیر عمل می کنیم




به منظور اینکه جلسات آموزشی این نرم افزار روند یکپارچه ای داشته باشد . اگر سؤالی دارید در بخش امور خاص و سؤالات بیان کنید تا درجلسه آینده به آن پاسخ داده شود .








Linkback: https://irmeta.com/meta/b2053/t9791/

حامیان گردهمایی و مراسم قدردانی از اعضای منتخب پاسخگو و دارای آراء برتر در بخش آمار

{Content}

اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
آموزش نرم افزار spss جلسه اول

نویسنده علی ارجمند

1 پاسخ ها
9393 مشاهده
آخرين ارسال ۲۴ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۹:۱۴:۰۸
توسط علی ارجمند
xx
آموزش کامل نرم افزار spss و طراحی پرسشنامه بصورت powerpoint

نویسنده علی ارجمند

4 پاسخ ها
6178 مشاهده
آخرين ارسال ۱۱ فروردین ۱۳۹۲ - ۰۳:۴۴:۴۴
توسط کـوکـبـی
xx
مشاوره جهت انجام تجزیه وتحلیل آماری تحقیقات با استفاده از نرم افزار spss

نویسنده علی ارجمند

8 پاسخ ها
7003 مشاهده
آخرين ارسال ۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۰:۴۰
توسط omidsayeh
xx
تبديل جدول word به نمودار در spss

نویسنده headshot001

0 پاسخ ها
1487 مشاهده
آخرين ارسال ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۱:۱۵
توسط headshot001