Google


normal_post - گزارشي تکان دهنده از رواج مصرف شيشه بين فوتباليست ها - متا نویسنده موضوع: گزارشي تکان دهنده از رواج مصرف شيشه بين فوتباليست ها  (دفعات بازدید: 2177 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین کمال حقیقی

گزارشي تکان دهنده از رواج مصرف شيشه بين فوتباليست ها

متاسفانه استعمال شيشه بين فوتباليستها رو به افزایش است . شیشه ارزان نیست، اما مصرف‌کننده تمام هستی‌اش را می‌دهد تا یک روز بیشتر دوام بیاورد. شادی‌اش شکستنی است، خوشبختی‌اش کم‌دوام است، لبخندش شیشه‌ای است.شیشه ارزان نیست، اما این باعث نشده که مصرف آن کم باشد. بو ندارد و مصرفش کار سختی نیست. کسی بسادگی نمی‌فهمد. اولش فرد را تبدیل می‌کند به یک آدم خوش مشرب و پرانرژی که قدرت جابه‌جا کردن کوه‌ها را دارد. افسردگی را می‌کشد و به او قدرت می‌دهد ساعت‌های طولانی کار کند، اما چه می‌شود که در عرض چند ماه، شیشه تمام رگ‌های روح و حیات آدم را می‌برد و خون افسردگی را در تنش جاری می‌کند؟ دیگر بدون مصرف نمی‌خواهد حرف بزند، نمی‌خواهد راه برود، نمی‌خواهد بخوابد و نمی‌خواهد زنده بماند.

 خبرهای موثقی از مصرف شیشه توسط برخی فوتباليستها شنیده می شود و متاسفانه هر روز بر تعداد انها افزوده می شود.

به گزارش خبرنگار ورزشی تابناك ، کسی که شیشه مصرف می‌کند هر چه زمان می‌گذرد، تحملش در برابر مواد بیشتر می‌شود. بدبین می‌شود، از کاه کوه می‌سازد، از کوره در می‌رود و احساس می‌کند از طرف ناشناسی کنترل می‌شود.

مسأله اسفناک رواج استعمال شيشه (آمفتامين) بين فوتباليستها براي پايين آوردن وزن است. آماري که بين فوتباليستها شايع شده واقعاً نگران کننده است. اگرچه پيش از اين هم بارها در مورد اعتياد فوتباليستها مطالب و آماري منتشر شده است، اما هيچ گاه به نظر بحث اين قدر جدي نبوده و حداقل به جامعه شوک وارد نکرده است.
به نوشته قدس ٰ دقيق ترين، جالب ترين و جسورانه ترين آمار را يک بار ابراهيم افشار (روزنامه نگار باسابقه) طي گزارشي در روزنامه جهان فوتبال منتشر کرد که باعث ايجاد بلوايي زودگذر شد. او آنجا از اين گفته بود که حتي در تيم ملي هم چندين نوبت ملي پوشان پيش از بازي هاي بزرگ موادي را بمبي کرده بودند و البته موفق هم شده بودند که نتيجه ها را عوض کنند. پيش و پس از اين مطلب هم گزارشهايي در مورد اعتياد شديد ستاره هاي سابق در دوران بازنشستگي منتشر شد. حتي مصاحبه هايي هم با همين ستاره ها انجام دادند که بخشي از گنداب فوتبال را شور دادند و البته زود هم اين گنداب باز راکد شد.
در اغلب اين گزارشها اگر موارد استفاده تفريحي توصيف مي شد، اما اين بار داستان کمي فرق مي کند. هم در نوع ماده استفاده شده و هم در چراي استفاده. اين بار حرف از پايين آوردن وزن با استفاده از «شيشه» است. در همين فصل آماده سازي تيمها، چندين مورد شايع شد که فوتباليستها براي رسيدن سر وزن از اين ماده استفاده کرده و حتي پرونده اي در اين خصوص در کميته انضباطي در حال تشکيل است.

يکي از مربيان ليگ برتري در اين خصوص داستانهاي جالبي تعريف مي کند که البته تأسف برانگيز هم هست. اين مربي که هدايت يکي از تيمهاي شهرستاني سقوط کرده را برعهده داشته؛ مي گويد: پارسال دو بازيکن براي تست دادن، به تمرينات ما آمدند که وزنشان دو برابر من بود وقتي دلالها اين بازيکنان را آوردند، گفتند که وزنشان زياد است، اما با تمرينات اختصاصي و فشار خيلي زود به سر وزن مي رسند. اين دو بازيکن اگرچه سر تمرينات تيمي از زير کار در مي رفتند، اما در کمتر از دو ماه وزنشان را نصف کردند. با اين حال رفتارهايشان هم دچار تغييرات زيادي شد که ما را مشکوک کردند. در يکي از اردوها ما سرانجام فهميديم که آنها از شيشه براي کم کردن وزن خود استفاده کرده اند.

اين مربي اضافه مي کند: پس از اينکه از شر اين بازيکنان راحت شديم در راديو شنيدم که چندي بعد يکي از آنان که سابقه قهرماني با تيمش در جام حذفي را هم داشت، به علت استعمال زياد شيشه اقدام به خودکشي کرده است.
البته امسال هم از اردوي يکي از تيمهاي تهراني که در خارج از پايتخت برگزار مي شد، خبرهايي در اين خصوص به بيرون درز کرد. گفته مي شد، يکي از چپ هاي اين تيمها براي رسيدن به شرايط وزني مناسب در اتاق خود، شيشه مصرف مي کرده که کادر فني متوجه مي شود و خبر خيلي زود به تهران مي رسد و... در اردوي ساير تيمها هم کم و بيش چنين اتفاقاتي افتاد، بخصوص در اردوهاي خارجي که البته به دلايل مختلفي همگي مسکوت مانده اند.

اما چرا شيشه؟ يکي از پزشکان تيمهاي ليگ برتري مي گويد: بله متأسفانه اين مسأله دردناک حقيقت دارد و ما هر روز بيش از گذشته شاهد شايع شدن استعمال اين مواد در بين ورزشکاران و بخصوص فوتباليستها هستيم که مهمترين دليلش مصرف راحت و بازدهي بالاي آن است.
وي مي گويد: «آمفتامين» به دليل قيمت ارزانش به راحتي قابل تهيه است و بر خلاف موادمخدر ديگر موقع استفاده بوي آنچناني هم ندارد. ضمن اينکه استفاده از آن به دليل سادگي در هر جايي امکان دارد. در مورد فوتباليستها بيشتر مکانهاي استفاده در اتاقها و حتي ماشين هاي شخصي شان بوده است.
وي در مورد کاهش وزن به محض استفاده از اين ماده مي گويد: اين ماده علاوه بر اينکه بر روح و روان فرد تأثير دارد، روي تغييرات وزني بدن نيز بسيار مؤثر است. البته زمان شروع کم کردن وزن در افراد گوناگون با توجه به شرايط بدني متفاوت است. بعضي ها بلافاصله و بعضي ها با مدت زمان بيشتري پس از استعمال شروع به کم کردن وزن مي کنند.
وي ادامه مي دهد: البته در فوتباليستها به دليل وضع مالي خوبشان با خورد و خوراک مناسب مي توان جلوي تابلو شدن ظاهر را گرفت و به همين دليل آنان رغبت بيشتري به استفاده از اين ماده نشان مي دهند. با اين حال مواردي داشتيم که به دليل اعتياد شديد دچار مشکلات روحي و رواني شديد شده اند.

اغلب مربيان ليگ برتري روي اين نکته تأکيد دارند که شاگردانشان به دليل وضع مالي خوب مدام در پارتي هاي شبانه و ميهماني هاي مجردي شرکت مي کنند و آنجاست که براي اولين بار با مواد مخدري مثل شيشه آشنا مي شوند. اين مواد مخدر بدون توجه به عوارض جانبي شان به دليل لذت هايي که در افراد به وجود مي آورد اول بار به صورت تفريحي و بعد به صورت اعتياد از سوي ستاره ها مورد استفاده قرار مي گيرند. جالب اينکه اينگونه موارد بيشتر در بين فوتباليستهايي ديده مي شود که براي بازي در باشگاهاي طرف قرار داد مجبور مي شوند شهر خود را ترک کنند و در شهري ديگر به صورت مجردي زندگي کنند. به عنوان مثال در مشهد طي چند سال گذشته شايعات زيادي در مورد بازيکنان غير بومي تيم هاي ليگ برتري اين شهر شنيده شد که در يکي دو مورد باشگاهها مجبور به اخراج اين بازيکنان البته با ذکر عنوان دلايل ديگر شدند.

آنچه مسلم است، اينکه نمي توان وجود چنين اپيدمي را انکار کرد، اما با توجه به اثبات سخت اين گونه موارد، ورود به حيطه آن براي مراجع ذي صلاح تا جمع نشدن مدارک کافي مقدور نيست.
به نظر، همين دليل هم مي تواند يکي از دلايل مهم استفاده فوتباليستها از اين گونه مواد باشد. به هر حال آزمايشي هم مخصوص مشخص شدن اين نوع اعتياد فعلاً در باشگاه ها و فدراسيونها انجام نمي شود و تنها راه اثبات گير افتادن ورزشکاران در هنگام استعمال است که آن هم با توجه به روابط پشت پرده موجود در اين گونه پرونده ها خيلي مؤثر نيست.
در دنياي ورزش بارها و بارها در مورد اعتياد ستاره هاي بزرگ به مواد مخدر شنيده بوديم. از جرج بست و مارادونا بگيريد تا مايکل فلپس وتايسون همه و همه در دام اعتياد گرفتار شده بودند اما براي تفريح . هيچ گاه نشنيديم که آنان براي وزن کم کردن يا رسيدن به شرايطه ايده آل بدني به مواد مخدر روي آورده باشند. آنها در دوران حرفه اي خود با تمرين به هرانچه مي خواستند رسيدند نه با استفاده از مواد مخدر. ظاهرا استفاده از مواد مخدر براي وزن کم کردن براي اولين بار است که در دنيا توسط فوتباليست هاي ايراني ابداع مي شود. ابداعي که احتمالا معضل بدتري از دوپينگ در ورزش ايران خواهد بود.

در سیستم اعصاب مرکزی، رشته‌های عصبی مستقیم به هم وصل نیستند. بین انتهای سلول قبلی با ابتدای سلول بعدی فضای بسیار کوچکی وجود دارد که به این فضا در اصطلاح پزشکی سیناپس می‌گویند. برای این که یک سلول عصبی بتواند پیامی را به سلول دیگر انتقال بدهد، باید از انتهای خود ماده‌ای به داخل این فضای کوچک ترشح کند. این ماده روی گیرندهایی که ابتدای سلول بعدی قرار دارند می‌نشیند و به این ترتیب پیام منتقل می‌شود. در سیستم عصبی انواع زیادی از این ماده وجود دارد که ترشح هر کدام منجر به علائم خاصی می‌شود. دوپامین و سروتونین دو نوع از این ماده هستند که مصرف شیشه یا مواد محرک باعث افزایش ترشح آنها در مغز می‌شود و اگر در نسبت ترشح آنها اختلال ایجاد شود، بیماری‌هایی مثل افسردگی یا دوقطبی ایجاد می‌شوند. آنهایی که رو به مصرف شیشه می‌آورند دنبال احساسی هستند که از ترشح این مواد ایجاد می‌شود یعنی خوشی و لذت زیاد. همین طور هم می‌شود، چون کسی که به مصرف شیشه رو می‌آورد، اولش علائم خیلی خوبی را تجربه می‌کند. تجربه‌های لذت بخش با شدت بیشتری احساس می‌شوند. قدرت تمرکز و اعتماد به نفس بشدت بالا می‌رود و مصرف‌کننده خطر را از خود دور می‌داند. حس می‌کند هیچ چیز نمی‌تواند آزارش بدهد. همین موقع است که به دیگران هم علاقه پیدا می‌کند. مهربان و صمیمی و خلاقیتش زیاد می‌شود. اگر تا دیروز نمی‌توانست یک خط شعر حفظ کند، شاعر می‌شود. دست و دلباز می‌شود. وقتی حس می‌کند دیگر خوشی از این بیشتر نمی‌شود، تصمیم می‌گیرد خوشی‌اش را زود به زود تمدید کند. بعد هم که دیگر این همه خوشی برایش کم است. می‌خواهد همیشه خوش باشد. این است که مصرفش را زیاد می‌کند.

پرواز شیشه‌ای

شیشه‌ای که در حال حاضر در بازار قاچاق مواد محرک ایران وجود دارد، بیشتر به شکل کریستال‌های ریز و شبیه شکر است که در تکه‌های کوچک یک لوله پلاستیکی جاسازی شده و سر و ته آن بسته می‌شود. این ماده به شکل‌های دیگر بلورهای شفاف و تیز و... هم عرضه می‌شود. نام اصلی این ماده آیس به معنای یخ است. این ماده وقتی در مجاورت حرارت قرار می‌گیرد، مثل یخ بخار می‌شود. شیشه از رده آمفتامین‌هاست و خاصیت محرکی دارد. مت آمفتامین که از مشتقات کلاسیک آمفتامین است، در آزمایشگاه‌های غیرقانونی از داروهای ساده و ارزان ساخته می‌شود. شیشه به شکل‌های مختلف خوراکی، تزریقی یا استنشاقی و تدخینی مثل سیگار استفاده می‌شود.

پرحرفی شیشه‌ای

شاید شنیده باشید که عده‌ای این ادعا را مطرح می‌کنند که شیشه تنها محرک است و اعتیاد جسمانی ایجاد نمی‌کند. در واقع، قاچاقچیان مواد با این شعار که شیشه مرفین ندارد پس اعتیادآور نیست، مصرف آن را تبلیغ می‌کنند، اما واقعیت این است که شیشه یک ماده محرک بسیار اعتیادآور است و حتی در بسیاری از مقالات پزشکی، قدرت اعتیاد زایی آن را بیشتر از مواد محرکی مانند کوکائین می‌دانند. کریستال پودری سفیدرنگ، بدون بو و تلخ است که براحتی در نوشابه‌های الکلی و غیرالکلی حل می‌شود، اما نباید این واقعیت را انکار کرد که اثرات اولیه شیشه به شکلی است که فرد را بسرعت به خود جذب می‌کند. در مراحل اول، شیشه تنها یک محرک بسیار قوی است که باعث رفع خستگی، احساس شادابی و سرخوشی می‌شود و در مراحل بعدی تبدیل به یک توهم‌زای بسیار شدید می‌شود و این توهم چنان شدید است که حتی خود مصرف کنندگان هم از توصیف آن عاجزند. در ماه‌های اول مصرف غالب آنها از لذت بردن بسیار زیاد، داشتن سطح بالایی از انرژی، خلاقیت فراوان ذهنی و... می‌گویند که تا مدت محدودی برایشان قابل کنترل است. ولی پس از گذشت مدت زمانی از مصرف، تمام این مسائل از کنترل مصرف‌کننده خارج می‌شود تا جایی که نه‌تنها کنترل این مسائل بلکه کنترل کوچک‌ترین مسائل حیاتی هم از اختیار او خارج می‌شوند و فرد مصرف‌کننده احساس می‌کند دیگر بدون مصرف شیشه قادر به انجام هیچ فعالیتی نیست یا انجام هیچ فعالیتی بدون مصرف شیشه برای او لذت بخش نیست. حالاتی مثل هیجان‌زدگی، بی‌تابی، تکلم صحیح و تند، کاهش خواب و اشتها و افزایش فعالیت‌های فیزیکی همچنان وجود دارد اما همه اینها مقدمه ورود به مراحل بعدی است.

لاغری شیشه‌ای

«بی‌خوابی‌هایم تمام شد. دیگر آنقدرها انرژی نداشتم، اما حس‌های عجیبی پیدا کرده بودم. فکر می‌کردم بوی رنگ‌ها را حس می‌کنم یا می‌توانم با سرعت 170 کیلومتر در خیابان‌ها رانندگی کنم. دیگر سر کار نمی‌رفتم. منتظر بودم تا پول زمینم برسد. هر روز برای خرج کردن پول‌ها نقشه می‌کشیدم. خیال می‌کردم همه برایم نقشه می‌کشند و هر روز به یکی از دوستانم زنگ می‌زدم تا بگویم که نقشه‌هایش را می‌دانم و دستش برایم رو شده. حوصله‌ام از توی خانه ماندن سر می‌رفت، اما دلم آنقدر تنگ بود که روزی چندبار می‌زدم زیر گریه. مصرفم رسیده بود به روزی یک گرم.»

تقویت عضلات، آماده‌سازی بدن برای پذیرش انواع ورزش‌های مناسب برای بدنسازی، ایجاد انرژی فوق‌العاده و مقابله با چین و چروک پوست! اینها شعارهای جذابی هستند که ممکن است فروشندگان شیشه برای تبلیغ بیشتر کالایشان آن را در گوش مراجعه‌کنندگان به سالن‌های زیبایی و ورزشی بخوانند. اینجا جایی است که زن‌ها و جوانان پایشان می‌لرزد و به بهانه زیبایی و داشتن انرژی بیشتر فریب می‌خورند. با وجود این که فریب خوردن با چنین شعارهایی بعید به نظر می‌رسد، اما کارشناسی‌ها نشان داده‌اند مصرف شیشه برای لاغری در میان زنان با توجه به تبلیغات فروشندگان مواد، باعث افزایش استفاده از این ماده در میان آنان شده است. این در حالی است که مواد مخدری مانند شیشه باعث تضعیف بافت عضلانی، اختلال در سیستم عصبی و مغزی و از بین رفتن قدرت تمیز و تشخیص افراد می‌شود و در نهایت جز وابستگی و تخریب سیستم دفاعی بدن چیزی به همراه ندارد. کم‌کم همه چیز عوض می‌شود. به علت ترشح زیاد نوروترنسمیترها یعنی همان مواد بین سلول‌ها، بعداز مدتی انتهای اعصاب مغز تحلیل می‌رود و مغز دیگر نمی‌تواند روند طبیعی خود را داشته باشد. علائم بد مصرف شیشه آشکار می‌شوند و بیمار با این که علائم خوبی را تجربه نمی‌کند، به خاطر ترس از عوارض ترک شیشه، مصرفش را ادامه می‌دهد. دیگر از حالت‌های قبلی خبری نیست. افت حافظه، پرخاشگری و تهاجم، رفتارهای جنون‌آمیز و آسیب‌های قلبی و مغزی شروع می‌شود. ضربان قلب نامنظم می‌شود. کسی که شیشه می‌کشد، بشدت تحریک‌پذیر و پرخاشگر می‌شود و ممکن است دست به هر خشونتی بزند. اضطراب، گیجی، لرزش اندام‌ها و تشنج از عوارض دیگر مصرف شیشه است. بدبینی شدید، کاهش شدید حافظه، توهم‌های شنوایی و بینایی، جنون آنی و بسیاری اختلالات عصبی دیگر هم از عوارض شیشه است. آخر قضیه هم معلوم است؛ ایست قلبی و مرگ!

درمان شیشه‌ای
بستری می‌شوند. جلسات درمانی هر هفته 2 بار است و 3 ماه طول می‌کشد. اما حقیقت این است که با توجه به دشواری‌های ترک شیشه وجود مراکز تخصصی ترک و درمان مصرف‌کنندگان ضروری است و وجود تنها یک مرکز در یک نقطه از تهران کافی نیست و انگیزه‌های معتادان به شیشه را برای درمان کم می‌کند. این در حالی است که به گفته مسوولان نیروی انتظامی و درمانی، گرایش به این ماده بیشتر شده است و لازم است اقدامات پیشگیرانه و درمانی همزمان انجام شود. از یاد نبریم که تاکنون پروتکل درمانی یا دارویی مشخصی برای بهبود این بیماران پیدا نشده و این ضرورت وجود مراکز معتبر را برای درمان این بیماران ضروری‌تر می‌کند.





منبع:http://ehsanferdosi.blogfa.com

Linkback: https://irmeta.com/meta/b2049/t7048/

آفلاین lobati

ممنون

گزارش جالبی بود


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
یک گزارش خبری تکان دهنده(زنان معتاد)

نویسنده امیر شهباززاده

1 پاسخ ها
2541 مشاهده
آخرين ارسال ۲۵ آبان ۱۳۸۹ - ۰۱:۳۳:۱۸
توسط اکبرزاده
xx
اعتياد به شيشه درمان قطعي ندارد

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
2358 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۷:۰۹
توسط کمال حقیقی
xx
آسيب‌هاي روانگردان «ميوميو» بسيار شديدتر از «شيشه» است

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
1848 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۲:۰۷:۳۳
توسط کمال حقیقی
xx
مصرف كراك در كشور رو به افول است

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
1262 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۲:۵۴:۲۳
توسط کمال حقیقی
xx
سوء مصرف مواد در ۱۱ درصد خانواده های تهرانی

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
1022 مشاهده
آخرين ارسال ۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۷:۳۵
توسط کمال حقیقی
xx
مصرف ریتالین باعث پرخاشگري غير قابل كنترل مي‌شود.

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
1713 مشاهده
آخرين ارسال ۱۱ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۱:۲۹:۴۹
توسط کمال حقیقی