Google


normal_post - قصه ترک اعتياد و داروهاي ماهواره‌اي - متا نویسنده موضوع: قصه ترک اعتياد و داروهاي ماهواره‌اي  (دفعات بازدید: 2470 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین کمال حقیقی

xx - قصه ترک اعتياد و داروهاي ماهواره‌اي - متا
قصه ترک اعتياد و داروهاي ماهواره‌اي
« : ۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۸:۱۷:۱۶ »
پاي حرف‌هاي دکتر صفاتيان مديرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر

بحث ترک اعتياد از جمله مباحثي است که تقريبا هميشه در حوزه موادمخدر به شکل جدي مطرح بوده و هست. برخي کارشناسان اين حوزه مي‌گويند براي هر فرد معتاد، روش خاصي از ترک اعتياد قابل طرح است و همين موضوع باعث سودجويي‌هايي در اين حوزه مي‌شود...



اگر نگاهي به تبليغات رسانه‌اي و به خصوص تبليغات ماهواره‌‌اي بيندازيم با سيل عظيمي از اين تبليغات مواجه مي‌شويم: «داروي ترک اعتياد گياهي، بدون بازگشت، بدون عوارض خماري و...» اين‌ها برخي ترفندهاي تبليغاتي اين افراد سودجوست.


مکالمه تلفني کوتاهي که در حين تهيه اين مطلب، با يکي از مسوولان يک شرکت واردکننده داروي ترک اعتياد «س» انجام داده‌ايم؛ شرکتي که تبليغات زيادي را در شبکه‌هاي ماهواره‌اي به خود اختصاص داده است، مي‌تواند برايتان گوياي مسايل متعددي باشد.


در همين خصوص گفتگويي انجام داده‌ايم با دکتر حميد صفاتيان، مديرکل درمان و بازتواني ستاد مبارزه با مواد مخدر.








سلامت : آقاي دکتر‍‍! آيا نظارتي بر تبليغات داروهاي ترک اعتياد در کشور وجود دارد؟
طبق قانون، هر پزشکي براي آنکه بتواند در نشريات تبليغات داشته باشد بايد از نظام‌پزشکي مجوز بگيرد و براساس همين قانون، استفاده از کلمات و عباراتي مانند جديدترين، موثرترين، ارايه روش‌هاي جديد درماني، ارايه روش‌هاي تدريجي يا سريع، قيمت‌ مناسب و... ممنوع و غيرعلمي است. به عنوان مثال، ما چيزي به عنوان جديدترين روش درمان نداريم واصلا موثرترين درمان به صورت عام وجود ندارد؛ چرا که روش‌هاي درماني براي افراد مختلف، متفاوت است و البته مراکزي که مي‌توانند در نشريات، تبليغ ترک اعتياد داشته باشند، حتما مجوز دارند و توانسته‌اند اين مجوز را به نظام پزشکي ارايه دهند و اجازه تبليغ بگيرند. اما گاهي همين شرکت‌ها هم تبليغات‌شان گمراه کننده است. اين نکته مهم را هم بگويم که روش‌‌هاي ترک اعتياد سريع يا يو.‌آر.او.دي فقط توسط مراکز دانشگاهي بايد انجام شود و بقيه مراکز غيرقانوني هستند. کلمه بدون بازگشت هم کاملا گول زننده و غيرعلمي است يعني هيچ ضمانتي وجود ندارد که بعد از درمان فرد معتاد دوباره به موادمخدر تمايل پيدا نکند. حتي اين روزها در تبليغات برخي داروهاي ترک اعتياد کلمه گياهي و100 درصد طبيعي را مي‌بينيم که بايد گفت هيچ داروي گياهي فعلا در پروتکل درماني تاييد نشده است.
سلامت : پس چرا تاامروز جلوي اين تبليغات گرفته نشده؟
ما چند جلسه مشترک با وزارت بهداشت، نظام پزشکي و وزارت ارشاد داشته‌ايم و قرار شده وزارت ارشاد طي ارسال نامه‌اي به مديران مسوول نشريات، قوانين تبليغات پزشکي به ويژه داروها و مراکز ترک اعتياد را به آنها گوشزد کند و تا جايي که من در جريانم، سال 85 اين نامه‌ها ارسال شده است. از جمله اين قوانين، بررسي محتواي تبليغ، تاکيد بر اخذ مجوز تبليغات ازنظام پزشکي از سوي سفارش دهندگان آگهي و تذکر به نشريات متخلف نسبت به درج آگهي‌هاي غيرمجاز و بدون پروانه فعاليت بوده است اما اين موضوع که چرا همچنان شاهد تخلف در اين زمينه هستيم و حلقه مفقوده کجا است، سوالي بي‌جواب است. وزارت ارشاد بايد جلوي تبليغات فريبنده و نادرست را بگيرد. وزارت بهداشت هم بايد با آگهي‌دهندگان فاقد تاييديه قانوني برخورد کند و بررسي تخلفات در زمينه درج آگهي بدون داشتن مجوز وزارت بهداشت برعهده نظام پزشکي است و وظيفه خبرنگاران و رسانه‌ها است که اين موضوع را پيگيري کنند.
سلامت : درباره تبليغات ماهواره‌اي داروهاي ترک اعتياد چه نظري داريد؟ البته جلوي اين تبليغات را نمي‌توان گرفت ولي چگونه بايد در اين زمينه اطلاع‌رساني کرد؟
مهم‌ترين مساله در مورد اين داروها اين است که هيچ‌کدام مورد تاييد مراجع معتبر علمي نيستند چون اگر غير از اين بود بايد در کتاب‌ها و سمينارهاي معتبر نامي از آنها مي‌آمد و ثبت مي‌شد اما تا امروز هيچ يک از آنها در جلسات بين‌المللي مورد تاييد قرار نگرفته‌اند.اکثر اين داروها به‌صورت قاچاق وارد کشور مي‌شوند و تاييديه ندارند و مردم بايد بدانند مهم‌ترين راه ترک اعتياد، مراجعه به مراکز مجاز ترک اعتياد است.
سلامت : آيا تا به حال گزارشي هم از عوارض اين داروها ارايه شده است؟
مهم‌ترين عوارض اين داروها اين است که يک درمان ناموفق ايجاد مي‌کنند و البته در بسياري از مواقع عوارض قلبي، کبدي و کليوي را نيز به همراه دارند. در عين حال، چون اين داروها به صورت کپسول و شربت در ديگر کشورها توليد مي‌شوند، محتواي مشخصي هم ندارند و معتادان بايد بدانند که اگر با مصرف آنها دچار عوارضي شوند، نمي‌توانند به مراجع قانوني شکايت کنند زيرا شما از جايي که در کشور رسمي نيست نمي‌توانيد شکايت کنيد.
سلامت : توصيه خودتان چيست؟
توصيه من اين است که معتادان براي ترک با معاونت‌هاي درماني دانشگاه‌هاي علو‌م‌پزشکي و معاونت پيشگيري سازمان بهزيستي هر استان تماس بگيرند و فهرست مراکز مجاز ترک اعتياد را دريافت کنند تا به کمک يک روش علمي موفق به ترک مواد شوند و درمان آنها يک درمان موفق و بدون عوارض باشد.



هفته نامه سلامت


Linkback: https://irmeta.com/meta/b2042/t6726/


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
داروهای ترک اعتیاد ماهواره ای

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
1916 مشاهده
آخرين ارسال ۲۵ دی ۱۳۸۹ - ۲۲:۲۱:۱۵
توسط کمال حقیقی
xx
فريب آگهي هاي تبليغاتي ترك اعتياد را نخوريد

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
1172 مشاهده
آخرين ارسال ۱۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۷:۴۴
توسط کمال حقیقی
xx
آگهي‌هاي «درمان اعتياد 6 ساعته»، كاملا فريبنده است

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
1222 مشاهده
آخرين ارسال ۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۰:۳۶
توسط کمال حقیقی
xx
تبليغات <ترك اعتياد تضميني> پايه و اساس علمي ندارد

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
1143 مشاهده
آخرين ارسال ۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۷:۳۲
توسط کمال حقیقی