Google


normal_post - نکاتی در مورد متامفتامین (شیشه)  - متا نویسنده موضوع: نکاتی در مورد متامفتامین (شیشه)  (دفعات بازدید: 5839 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین mehradclinic

xx - نکاتی در مورد متامفتامین (شیشه)  - متا
نکاتی در مورد متامفتامین (شیشه)
« : ۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۶:۴۲ »
به نام خدا

با توجه به تبعات مخرب و گسترده سوء مصرف شیشه در جامعه ، اطلاع رسانی در این مقوله برای بالا بردن سطح اطلاعات عموم مردم نقش اساس در کنترل این فاجعه دارد.
با تشکر از مدیران این سایت وزین ، موجب امتنان خواهد بود تا بتوانیم نکات کاربردی تجربه 7 سال درمان سوءمصرف شیشه را با مخاطبین به اشتراک گذاریم.
در این مقاله نکات مهم در مورد سوءمصرف شیشه گردآوری شده و انشالله سعی خواهد شد در مقالات بعدی به تمامی جنبه های مهم این معضل در حد بضاعت علمی خود بپردازیم.
با تشکر
کلینیک تخصصی درمان سوءمصرف مواد محرک مهراد

متامفتامين(شيشه)

متامفتامين با نام هاي خياباني اسپيد، كريستال، آيس و در ايران به خصوص با نام شيشه مصرف مي شود.اين ماده يكي از شايع ترين محرك ها با توان وابستگي بالاست كه مورد سوء مصرف قرار مي گيرد و شيوع مصرف آن با سرعت زيادي در ايران رو به افزايش است. اين ماده به صورت خوراكي قابل مصرف است و تزريق هم مي شود. فرمي كه به صورت شايع و پر خطر مصرف مي شود، فرم تزريقي آن يعني اسپيد است. متامفتامين، فرم تدخيني نيز دارد كه آيس(در ايران با نام شيشه) ناميده مي شود.اين ماده خيلي سريع مي تواند باعث مسموميت در مقادير بالاي مصرف شود.
شیشه ای که در حال حاضر در ایران وجود دارد  بیشتر بصورت کریستال های ریز ( مانند شکر)  است که در تکه های کوچک یک لوله پلاستیکی ( نی نوشابه) جاسازی شده و سر و ته آن بسته می شود. این ماده به شکل های دیگری از جمله بلور های شفاف و تیز و.... نیز عرض می شود.
 قاچاقچیان مواد با این شعار که: شیشه حاوی مورفین نیست پس اعتیاد آور نیست مصرف آنرا تبلیغ می کنند و متاسفانه بسیاری از افراد ناآگاه خواسته یا ناخواسته در دام این ماده محرک گرفتار می شوند.
 واقعیت اینست که شیشه یک ماده محرک بسیار اعتیاد آور است بطوریکه در بسیاری از مقالات پزشکی قدرت اعتیاد زایی آنرا بیشتر از مواد محرکی مانند کوکائین می دانند.
بخاطر داشته باشیم که در حال حاضر درمان اعتیاد به شیشه و مواد محرک مشکل ترین درمان در زمینه درمان  سوء مصرف مواد است.

مصرف كنندگان آن را با يك پايپ شيشه اي با دو سوراخ كه شبيه پيپ است، مي كشند. به علت اينكه شيشه يك بلور بزرگ است، لذا نمي توان آن را به راحتي با ساير مواد اضافي مخلوط كرد. اين درصد خلوص، دارو را براي خريداران داروهاي غير قانوني بي نهايت مطلوب مي سازد.دود آن بي بو است و برخلاف كراك باقيمانده دارو در پايپ مي ماند و مي تواند دوباره تدخين شود.
مصرف متامفتامين یا شیشه معمولا به سه علت صورت مي گيرد:
1-مصرف ابزاري:براي رفع خستگي و ايجاد انرژي براي رسيدن به هدف.
2-مصرف تفريحي:براي اينكه فرد بتواند در يك موقعيت اجتماعي تفريحي فعال بماند(مثلا يك دوره رقص از بین بردن کم رویی در میهمانی ها)
3-مصرف مزمن: كه وسوسه، تحمل و علائم محروميت ناشي از قطع مصرف، فرد را وادار مي كند كه به صورت مزمن آن را مصرف نمايد.

اثرات مصرف شیشه
 مصرف متامفتامين در فرد احساس سرخوشي ايجاد مي كند و باعث رفع خستگي او مي شود و به اين دليل سطح فعاليت فرد را بالا برده و باعث بي اشتهايي مي شود.
قدرت وابستگي اين ماده به اثرات سرخوشي آور آن بستگي دارد.وابستگي و سوء مصرف به عوامل اجتماعي، رواني، فرهنگي و جسمس بستگي دارد و بر رفتارهاي فرد اثر مي گذارد.
با تزريق اثر آن تقريبا 10 دقيقه بعد ظاهر مي شود.-
اثرات واضح اين ماده طي 4 تا 6ساعت از بين مي رود.-
انرژي فرد بالا رفته و هوشيارتر مي شود.-
احساس درد، گرسنگي، تشنگي و نياز به خواب كم مي شود.-
-احساس سرخوشي،رضايت، افزايش تمركزو افزايش اعتماد به نفس را ايجاد مي كند.
ميل به مصرف الكل بيشتر مي شود.-
-سردرد ، كرامپ عضلاني، افزايش فشار خون و حالت هاي عصبي مي تواند رخ دهد.
-افزايش ميل صحبت كردن، حالت پارانوييد و احساس افسرده خويي ممكن است ايجاد شود.
با انفيه، احتقان مخاط بيني و گلو و سوراخ شدن يا زخمي شدن ديواره بيني ايجاد مي شود.
در مصرف مقادير زياد مي تواند سرگيجه، لرزش، تب و بالا رفتن دماي بدن،تعريق، فلج تنفسي و خونريزي مغزي ايجاد شود.

اثرات احتمالي در كوتاه مدت
1.از بين رفتن اثرات ماده مي تواند بسيار ناخوشايند باشد،چرا كه انرژي منابع جسماني تا حد نهايت مورد استفاده قرار گرفته اند.
2.سرخوشي مي تواند به افسردگي، بي حالي،خستگي و فرسودگي تبديل شود.
3.از دست دادن شديد و يكباره غلظت خوني ماده مي تواند رخ دهد.
4.خواب زياد(12 تا 24 ساعت خواب عميق) همراه با گرسنگي شديد به دنبال آن طبيعي است.
5. اثرات بعدي و ثانوي ممكن است تا چند روز به صورت قابل توجه وجود داشته باشد.
6.اثرات قرص هاي ضد بارداري مي تواند خنثي شود.

اثرات و عوارض مصرف مزمن و طولاني مدت
1-اختلال در خواب مي تواند روزها و هفته ها بعد از مصرف ادامه داشته باشد، چرا كه متامفتامين بر ريتم خواب و بيداري مغز اثر مخرب مي گذارد.
2- كاهش شديد وزن، التهاب هاي پوستي
3-درد معده
4- افزايش فشار خون طولاني مدت
5-در زنان وقفه در عادت ماهيانه و آسيب به باروري آنان
6- بيش فعالي بي معني
7-رفتار تهاجمي
8- توهم هاي پارانوييدي و سايكوز (جنون)
9- در انفيه تخريب مخاط بيني و ديواره وسط بيني
10-وابستگي رواني
11-آسيب طولاني مدت مغز

متاسفانه شیشه شخص را در وضعیتی قرار می دهد که تمایل به درمان ندارد  یعنی به مشکل خود واقف نیست و شاید این مصیبت بار ترین تاثیر شیشه بر مغز باشد که درمان و پیگیری این افراد را مشکل کرده است!

بخاطر داشته باشیم که اعتیاد به مواد در هر نوع آن که باشد در ابتدا با تجربه های بسیار لذت بخشی همراه است بصورتی که شخص اعتقاد پیدا  می کند  که می تواند بصورت کنترل شده مواد را مورد سوء مصرف قرار داده و از تجربه های لذت بخش آن برخوردار شود! غافل از اینکه ثابت شده است که مصرف حتی مقدار کم مواد مخدر یا محرک ساختمان مغز و کارکرد آنرا بطور هم زمان تغییر می دهد که صحبت در مورد آن از حوصله این بحث خارج است.
همچنان که گفته شد در حال حاضر درمان مواد محرک از جمله شیشه از مشکل ترین درمان های سوء مصرف مواد است که توسط یک تیم مجرب صورت می گیرد. برای درمان،  بر اساس مدت، مقدار، نوع و روش مصرف ممکن است فرد نیاز به درمان دارویی یا بصورت بستری و یا بصورت سرپایی داشته باشد. بعد از آن اختلالات روانپزشکی بیمار باید توسط درمانگر آشنا به درمان سوء مصرف مواد مورد بررسی و درمان قرار گیرد و بدنبال آن یا هم زمان آموزش خانواده، آموزش مهارت های بهبودی اولیه و پیشگیری از بازگشت و رفتار درمانی انجام شود.


Linkback: https://irmeta.com/meta/b2042/t12714/
*Link Removed*


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
چند نکته در مورد درمان شیشه

نویسنده کمال حقیقی

3 پاسخ ها
7008 مشاهده
آخرين ارسال ۱۴ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۵:۰۹
توسط DELFAN
 

anything