Google


normal_post - زانان و اعتیاد - متا نویسنده موضوع: زانان و اعتیاد  (دفعات بازدید: 1066 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین کمال حقیقی

xx - زانان و اعتیاد - متا
زانان و اعتیاد
« : ۳ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۹:۰۷ »
تصور اكثر افراد جامعه در مورد اعتياد اين است كه مواد مخدر و سوء مصرف مواد عمدتا پديده اي مردانه است. به عبارتي اعتقاد بر اين است كه زن ها بسيار كمتر از مردها به اعتياد رو مي آورند به خصوص در كشور ما حتي سيگار كشيدن زنان و دختران تعجب اطرافيان را برمي انگيزد شايد به دليل اين كه اعتياد با نقش آشناي همسر و مادري مهربان ودلسوز در
جامعه ايراني همخواني ندارد اما آيا واقعا اينگونه است؟ آيا زنان نسبت ناچيز وبي اهميتي از جمعيت معتادان را در كشور ما تشكيل مي دهند؟ هر چند آمار دقيقي از ميزان جمعيت زنان معتاد در كشور وجود ندارد اما براساس برخي پژوهش ها 6/9 درصد از معتادان كشور را، زنان تشكيل مي دهند. وزارت بهداشت نيز در آمار خود در مورد زنان معتاد از رقم يك زن معتاد به ازاي 8 معتاد مرد گزارش مي دهد. برخي گزارش ها هم بر اين امر تاكيد دارد كه در مقابل هر صد مرد معتاد هفت زن معتاد در كشور وجود دارد. از سوي ديگر به گفته مسئولان، در حال حاضر پنجاه درصد زندانيان زن در رابطه با موادمخدر و اعتياد زنداني هستند كه به نقل از همين مسئولان اين آمار در سال هاي اخير افزايش نيز داشته است.
به نظر مي رسد زنان معتاد بسيار آسيب پذيرتر از مردان معتاد باشند چرا كه مصرف مواد در زنان اغلب با آسيب هاي اجتماعي از جمله فرار از خانه و خشونت، توام است.
از سويي نه تنها در فرهنگ ايراني، بلكه در اكثر فرهنگ هاي دنيا به زنان معتاد عمدتا به چشم افراد بي بند و بار و بي عفت نگريسته مي شود و اگر چنين زني خانواده نيز داشته باشد خانواده وي نيز از اين انگ ها و برچسب ها مصون نخواهد بود. وقتي زن در يك خانواده دچار اعتياد مي شود اركان خانواده خيلي مستعد براي از همپاشي مي شود و فرزندان نيز به خصوص دختران خانواده در نتيجه همانندسازي با مادر و مشكلات عاطفي ناشي از مصرف مواد توسط مهربان ترين عضو خانواده دچار انحرافات و مسائل و پيامدهاي جبران ناپذيري مي شوند.
پس كمترين عارضه اجتماعي اعتياد در زنان متلاشي شدن خانواده است.
يك روانشناس باليني معتقد است عموما زنان معتاد داراي همسراني معتاد هستند كه گاه حتي از روي ناداني يا غرور براي ترك اعتياد همسر، خود را معتاد مي كنند.
زنان نقش ويژه اي در ايستايي و پيشرفت كانون خانواده دارند و در هيچ جاي دنيا كسي منكر اين مسئله نيست. از سوي ديگر ضعف در بنيان هاي خانوادگي باعث بروز مشكلات بسياري در زمينه هاي فرهنگي و اجتماعي مي شود. ضعف و امكان وابستگي زنان به هر عامل غيرمفيد باعث مي شود تا پايه هاي خانوادگي سست و خانواده دچار مشكلات اساسي شود به نحوي كه زنان معتاد اكثرا داراي خانواده هاي از هم پاشيده و يا ناموفق هستند.
ترك اعتياد زنان با مشكلات بسياري همراه است به طوري كه زنان علاقه مند به ترك مواد آن طور كه بايد جاي مشخص و ثابتي در جامعه براي ترك ندارند و معمولا رانده شده جامعه هستند و اين مسئله بعد از ترك اعتياد هم ديده مي شود زناني كه به طور كامل دست از مصرف مواد مخدر مي شويند بعد از ترك هم با مشكلات فرهنگي بسياري در خانواده و جامعه روبه رو مي شوند. گفتني است مسئولان بيش از پيش بايد به مسئله ترك اعتياد زنان در كشور توجه داشته باشند چرا كه اين گروه از افراد جامعه تاثير بسياري در بنيان هاي خانوادگي و در درازمدت در كانون اجتماعي دارند.



منبع :http://cosmetic.dostan.org

Linkback: https://irmeta.com/meta/b2041/t6652/


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
سبب شناسی اعتیاد

نویسنده کمال حقیقی

3 پاسخ ها
3122 مشاهده
آخرين ارسال ۱۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۷:۴۳:۱۰
توسط DELFAN
xx
استراتژی‌های پیشگیری از اعتیاد (1)

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
2084 مشاهده
آخرين ارسال ۲۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۲:۴۳:۰۷
توسط کمال حقیقی
xx
استراتژی‌های پیشگیری از اعتیاد(2)

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
2109 مشاهده
آخرين ارسال ۲۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۲:۴۶:۵۹
توسط کمال حقیقی
xx
پیشگیری از اعتیاد به انواع مخدر

نویسنده کمال حقیقی

0 پاسخ ها
1718 مشاهده
آخرين ارسال ۲۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۲:۳۹:۴۴
توسط کمال حقیقی
 

anything