Google


normal_post - مفهوم "تحمل"  - متا نویسنده موضوع: مفهوم "تحمل"  (دفعات بازدید: 1261 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین کمال حقیقی

xx - مفهوم "تحمل"  - متا
مفهوم "تحمل"
« : ۱۴ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۷:۳۱ »
تعاریف:

تحمل : عبارت است از کاهش اثر یک ماده٬در نتیجه مصرف طولانی آن به عنوان مثال فردی که با یک نخود تریاک٬به حد نشئه بودن یعنی مسمومیت با آن ماده می رسد پس از مدتی (مثلا چند ماه) احساس می کند این مقدار ماده دیگر او را نشئه نمی کند.

به عبارت دیگر٬به ماده تحمل پیدا کرده است و باید برای کسب اثر اولیه مقدار مصرف ماده را افزایش دهد.تمام مواد اعتیاد آور ٬کم و بیش خاصیت ایجاد تحمل را دارند .افراد معتاد ناچارند در سیر زمان ٬هر چند وقت یکبار مقدار مصرف ماده را افزایش دهند.این بالا بردن مقدار مصرف گاه به حدی میرسد که خطرآفرین می شود .یعنی فرد نشئه نمی شود و اگر بخواهد نشئه شود باید آنقدر مصرف کند که بمیرد.البته دوز کشنده (lathant dose) یعنی مقداری از مواد که سبب مرگ می شود نیز در این افراد عادی تفاوت بسیار دارد.یک فرد عادی با حدود دویست میلی گرم مرفین می میرد (دوز کشنده) اما دوز کشنده مرفین برای یک معتاد به این ماده حدود پنج هزار میلی گرم است. در سیر زمان معتاد به مرفین به جائی می رسد که باید میزان مصرف را به پنج هزار میلی گرم برساند.یعنی اگر کمتر مصرف کند نشئه نخواهد شد و با این حد هم خواهد مرد .بعضی از معتادین در این مرحله برای پائین آمدن دوز و رهایی از خطر به سم زدائی مراجعه می کنند .با این هدف که :

1)ما برای کم کردن آمدیم

2)ما برای ترک کردن آمدیم

و البته پس از مسمومیت زدائی و درمان ٬پس از چندی مصرف را بجای پنج هزار میلی گرم از چند ده میلی گرم دوباره شروع می کنند. روز از نو و روزی از نو؟!؟!

ترک: عبارت است از بروز علائم جسمی ٬با کاهش یا قطع مصرف طولانی مدت یک ماده ٬این علائم جسمی٬که مورد هر ماده اختصاصی است به وجود می آید.مثلا علائم ترک مواد افیونی عبادتند است بی قراری٬چرت زدگی٬بی خوابی٬تهییج٬دردهای عضلانی ٬استخوانی٬پیچش شکمی٬اسهال ٬آب ریزش بینی و دهان و......

وابستگی مواد: عبارت است از ٬مصرف بیمارگونه یک ماده که به ناراحتی قابل ملاحظه منجر شده و حداقل سه تا از علائم زیر به مدت یکسال وجود داشته باشد.

1)تحمل

2)ترک

3)مواد بیش تر و طولانی تر از آنچه مورد نظر بوده می شود

4)چندین اقدام ناموفق برای کاهش ٬یا کنترل مصرف ماده

5)صرف وقت طولانی برای تهیه یا مصرف ماده

6)کنار نهادن فعالیت های مهم شغلی اجتماعی و تفریحی به خاطر مصرف ماده

7)ادامه مصرف ماده علیرغم آگاهی به عوارض جسمی یا روانی آن

منبع :http://bitaeghbali2002.blogfa.com

Linkback: https://irmeta.com/meta/b2041/t6214/


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter