Google


normal_post -  خواص کاسنی - متا نویسنده موضوع: خواص کاسنی  (دفعات بازدید: 16859 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین اجـاقـی

xx -  خواص کاسنی - متا
خواص کاسنی
« : ۱۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۸:۳۳:۱۵ »
کاسنی؛ مقوی کبد و معده

11141411675836726312154167202148425181 -  خواص کاسنی - متا

 
کاسنی با نام علمی CICHORIUM INTYBUS، گیاهی از خانواده‌ی گل مینا (COMPOSITAE) می ‌باشد. کاسنی، گیاهی علفی است که ارتفاع آن به طور متوسط به یک متر می‌ رسد؛ دارای ریشه ‌های قوی و نسبتاً طویل می ‌باشد. بر روی برگ ‌ها، بریدگی ‌های عمیقی وجود دارد که در قسمت انتهایی شبیه به مثلث می ‌شوند. گل‌های آبی رنگ بسیار زیبایی دارد. عمر این گیاه با توجه به شرایط زندگی، یک ساله، دوساله یا چند ساله می ‌باشد. کاسنی در نواحی نسبتاً مرطوب، با ارتفاع کم رشد می ‌کند و بومی نواحی اروپا، هندوستان و مصر می ‌باشد. البته گسترش آن در دنیا زیاد است و در نقاط دیگر از جمله آسیا، آفریقا و قسمت‌ هایی از آمریکا هم می ‌روید.

کاسنی، در نقاط مختلف ایران به طور خودرو وجود دارد. قسمت‌ های مورد استفاده‌ ی آن، ریشه و برگ ‌ها ی آن می ‌باشد. البته ممکن است به غیر از برگ ‌ها از سایر قسمت ‌های هوایی گیاه نیز استفاده شود.

کاسنی به نام عمومی CHICORY در جهان معروف می ‌باشد و نقاط اصلی رویش آن در ایران شامل نواحی کم ارتفاع البرز، قزوین، رشت، اطراف تهران، کرج، آذربایجان، رودبار، ارومیه، لاهیجان، بلوچستان، بجنورد، مشهد، فریمان و بسیاری از نقاط دیگر می‌ باشند.



1522382411131717313204120451248411131156244 -  خواص کاسنی - متا


ترکیبات مهم:ریشه ‌ی این گیاه، حاوی حدود 8 درصد پلی ساکاریدی به نام اینولین(INULIN) است. ترکیبات تلخ از جمله لاکتوسین((LAKTUCIN و لاکتوکوپیکرین (LACTUCOPICRIN) ، شیکوریک اسید، فلاونوئیدها، گلوکوزیدها، قندها و تانن‌ها از دیگر ترکیبات ریشه می ‌باشند. همچنین ریشه ‌ی گیاه، حاوی بسیاری ترکیبات بخار شونده ‌ی معطر است که "استوفنون ((ACETOPHENONE" شاخص ‌ترین آنها می ‌باشد.




اثرات مهم:ترکیبات محلول در آب کاسنی، خاصیت مسکن دارند و بعضی از قندهای موجود در آن (اولیگوساکاریدها OLIGOSACHARIDES) دارای خاصیت افرایش میکروب‌ های مفید و کاهش باکتری‌ های بیماری ‌زا در روده می ‌باشند. مطالعات جدید نشان می ‌دهند که برخی ترکیبات موجود در کاسنی، در مشکلاتی از جمله یبوست ، اسهال های میکروبی، سرطان و بیماری ‌های قلبی- عروقی،  می ‌توانند موثر واقع گردند.

2312121761101081641371511352291842441043275 -  خواص کاسنی - متا

همچنین طبق مطالعات انجام شده بر حیوانات آزمایشگاهی، مواد موثر کاسنی می ‌توانند از سرطان روده  جلوگیری کند. از دیگر اثرات مفید کاسنی، حفاظت کبد  در برابر سموم کبدی است و این اثر با ماده‌ای به نام تتراکلروکربن(CARBON TETRACHOLORIDE) به اثبات رسیده است.

عصاره‌ی الکلی ریشه ی کاسنی، اثرات ضد ورم و ضد التهابی نیز دارد. از دیگر اثرات کاسنی، اشتها آوری  و خاصیت ضد ترش کردن معده  را می ‌توان نام برد.


گیاه کاسنی، مانند سایر گیاهان ممکن است عوارض محدودی ایجاد نماید. این عوارض شامل ایجاد حساسیت های پوستی  و ایجاد درماتیت می ‌باشد که این امر به ترکیبات لاکتونی آن مربوط است.


 همچنین بر اساس مطالعه ‌ای، ریشه ی گیاه کاسنی می‌ تواند بعضی قارچ کش ‌ها را جذب نماید که در این صورت باعث سمیت می شود. البته موارد مذکور بسیار محدود می ‌باشند، ولی نباید آنها را از نظر دور داشت.

مصرف کاسنی از زمان قدیم و حداقل از قبل میلاد مسیح مرسوم بوده است. از جمله مصارف مهم این گیاه که از قدیم نیز رواج داشته، مصرف آن به عنوان مقوی کبد و کاربرد آن در بیماری‌های کبدی بوده است.امروزه نیز یکی از مصارف مهم آن در مشکلات کبدی است. همچنین اثراتی از جمله مقوی معده، مدر(ادرار آور)، تصفیه کننده ‌ی خون، صفرا  بر، تب بر، اشتها آور، درمان نقرس ، کمک در درمان  رماتیسم، دفع رسوبات ادراری و رفع کم‌ خونی  برای آن قائل می‌ باشند که البته این موارد در حال تحقیق بوده و در آینده‌ای نه چندان دور موارد درمانی قطعی و جدیدی برای آنها پیش ‌بینی می ‌شود.


19214167203231052401592460177241203215241156 -  خواص کاسنی - متا



تهیه‌ اشکال دارویی:
15- 8 گرم از برگ ‌های تازه یا خشک را در یک لیتر آب، به مدت یک ربع ساعت دم می‌ کنند. سپس مخلوط به دست آمده را از صافی عبور می ‌دهند. یک لیوان از این دم کرده را قبل از هر وعده ی غذایی می‌ توان میل کرد یا جوشانده ی آن را به همین روش (15- 8 گرم برگ گیاه، در یک لیتر آب به مدت 5 دقیقه جوشیده شود) مورد استفاده قرار می‌ دهند.

در صورتی که از ریشه ‌ی کاسنی استفاده شود(دم کرده یا جوشانده)، 20- 15 گرم ریشه ‌ی له شده در یک لیتر آب، مانند روش قبل تهیه و مصرف می ‌شود.

در گذشته، سالاد برگ تازه ی کاسنی را مقوی معده می ‌دانسته ‌اند و هنوز هم در بعضی نقاط دنیا مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

محمد حسین صالحی سورمقی- دکترای تخصصی فارماکوگنوزی

استاد دانشکده داروسازی تهران


Linkback: https://irmeta.com/meta/b1982/t7537/
mahak2 -  خواص کاسنی - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx -  خواص کاسنی - متا
پاسخ : خواص کاسنی
« پاسخ #1 : ۱۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۸:۴۰:۳۵ »
اسم من «كاسني» است! 

برگ من خون را تصفيه مي‏كند.
آب برگ مرا براي مبارزه با سر درد به كار بريد.
اگر خانم‏هاي باردار از آب برگ من بخورند، نوزادشان خوش آب و رنگ خواهد شد.
اثر من در امراض كبدي قطعي است.
جوشانده‏ي من زايمان را آسان مي‏كند..
كاسني گر چه تلخ است از دوستان است.
و ساخارين با اينكه شيرين است، از دشمنان است.
من كاسني هستم - اعراب به من «هندبا» مي‏گويند، و در كتابهاي قديم به اسامي انطوبيا - شكوريه - سرس - سيكوريا - هندبه - كسناج كونه يك - چيپوتيبايي - شكوريا - اميرون - آجي مارول - سريس - شريش و سكونا، ياد شده‏ام.
يكي از سنت‏هاي ايرانيان اين است كه در روز سيزده‏ي فروردين، از شهر خارج شده و روز را در كنار سبزه به پايان مي‏رسانند و در گذشته چنين معمول بود كه ناهار را همراه با كاهو نوعي كاسني پرورش يافته بود يا برگ‏هاي نو رسته‏ي كاسني كه غالبا در كنار جوي‏ها و سبزه‏زارها مي‏رويد، ميل مي‏نمودند و به اين ترتيب خون خود را پاك و كبد خود را زهكشي مي‏كردند. قسمت مورد استفاده من برگ تازه و ريشه‏ي خنك من است. ريشه‏ي من داراي مواد لعابدار - اينولين و قندهاي گوناگون است، كمي تانن دارم و نيز داراي يك ماده‏ي دارويي و مقدار شوره هستم، روي برگ‏هاي من تعداد زيادي عوامل زنده‏ي مفيد، زندگاني مي‏نمايند، لذا شستن آن در شرع و طب قديم منع شده است. و چون انواع بياباني من آلودگي نداشته، و در پرتوي آفتاب پرورش پيدا مي‏كنند، خوردن برگهاي تازه مرا مي‏توان ناشسته خورد. برگ من حرارت صفراوي را از بين مي‏برد. خون را تصفيه مي‏كند، و از فشار آن مي‏كاهد. ماليدن آب برگ من به تنهايي و يا با سركه جهت سر درد مفيد است، ضماد كوبيده‏ي برگ من جهت درد چشم و ورم ملتحمه نافع است. مضمضه جوشانده‏ي برگ و بذر من جهت درد دندانهاي آسيا، سودبخش مي‏باشد، و غرغره آن با آب فلوس براي ورم گلو و ديفتري نافع است، مخصوصا اگر همراه با آب گشنيز باشد. ضماد من با آرد جو بر روي سينه جهت تنگ نفس و تقويت قلب و تحليل اورام تجويز شده است. من شهوت را زياد مي‏كنم، مادراني كه در موقع بارداري از برگ من بخورند، نوزادانشان خوش آبرنگ مي‏شوند بنا به فرموده‏ي امام ششم(ع) خانواده‏هائيكه كاسني مي‏خورند فرزند پسر بيش از دختر دارند. و چون از كار بيفتد، بيش از هزار مرض به سراغ انسان مي‏آيد و از اين روي امام هشتم(ع) فرموده‏اند كه كاسني دواي هزار درد است. پزشكان قديم و جديد هر دو اثر كاسني را در امراض كبدي قطعي دانسته و در طب جديد ثابت شده است كه كاسني در نوسازي ياخته‏هاي كبدي نقش برجسته‏اي دارد. در ساختن كروموزومهاي نر و ماده‏ي نطفه نيز مي‏توان نقش كبد را ناديده گرفت.
ريشه من داراي اسانس و يك ماده‏ي صمغ و چند ماده مفيد دارويي است. مقوي معده - تصفيه‏كننده خون - پيشاب‏آور - ملين و تب بر است. دم كرده ده در هزار برگ و 25 در هزار ريشه‏ي من براي درمان امراض بالا نافع است. شيوه‏ي تازه من 25 تا پنجاه گرم مصرف مي‏شود. شربت مرا به عنوان تقويت‏كننده كودكان تجويز مي‏كنند.
جوشانده من زايمان را آسان مي‏كند، و در هلند دو كيلو كاسني را در ده ليتر آب مي‏جوشانند و آن را به گاوها در موقع فارغ شدن مي‏دهند تا زايمان آنها آسان شود. عجب آنكه گاوها در مواقع عادي از خوردن كاسني و جوشانده‏ي آن خودداري مي‏كنند، ولي هنگام زاييدن آن را با ولع زياد مي‏نوشند. من انواع و اقسام زياد دارم. بسياري از انواع مرا پرورش داده، و در سالاد به كار مي‏برند - كاهو پرك - كاسني فرفري - اسكارول از انواع شيرين و پرورش يافته‏ي من است.
كاسني فرنگي، يا آنديو
«آنديو» كه كشت آن به تازگي در ايران معمول شده، يكي از انواع پرورش يافته‏ي من است كه از اروپا به ايران آمده، ولي در كتب قديم به آن كاسنيه - تيفاف - منجوريون و هندبي مي‏گفتند. در موقع كشت بايستي برگ‏هاي آن را با خاك پوشاند تا از اثر تابش آفتاب سبز نشده و تلخ نشود - اين گياه مختصري از خواص كاسني را دارد.

كاسني صحرايي
فارسي من - گل قاصد - خبركش و خبرآور است، در كتب قديم به من «طرحشقوق» لقب داده‏اند - خاصيت تبريد من بيش از كاسني است - اسهال را بند مي‏آورم و مقوي معده مي‏باشم، و در همه احوال قوي‏تر از بستاني و انواع پرورش يافته مي‏باشم. درمان خوبي براي خون ريزي ريوي هستم. خوردن من كيسه صفرا و كبد و طحال را باز مي‏كند. و يرقان و استسقاء را شفا مي‏بخشد. مرا مظر «سپرز» مي‏دانند.
عروق را باز مي‏كند حرارت خون و عطش را تسكين مي‏دهد هيجان صفراوي را معالجه مي‏كند و التهاب معده را برطرف مي‏سازد از دوستان كبد و زهكش كليه و مثانه بوده و آنها را از سنگ پاك مي‏كنم و هر قدر تلخ‏تر باشم، در امراض كبدي مؤثرتر مي‏باشم. براي مبتلايان به حصبه و آبله تجويز شده، و آب گرم من با سكنجبين جهت تبهاي كهنه و ربع اثر نيكو دارد. برگ تازه و گل و تخم و ريشه‏ي من به تمامي براي تب‏هاي عفوني نافع است. ماليدن ضماد برگ و ريشه‏ي من همراه با روغن زيتون بر محل نيش عقرب و حشرات سمي باعث تسكين درد آنها است و خوردن برگ ريشه من پادزهر سموم شيميايي مي‏باشد. ضماد آنها با آرد جو جهت درد مفاصل و نقرس و اورام گرم مفيد است. ماليدن برگ من با سفيداب و سركه در خنك كردن اثر آني دارد. مقدار خوراك آب برگ من تا دويست گرم است و چون باعث تحريك سرفه مي‏شوم، مرا براي سينه كمتر تجويز مي‏كنند.
ريشه‏ي كاسني‏
در تحليل و پاك كردن اخلاط اثر مفيد دارم. زهكش مجاري غذا و بول داده، جهت تصفيه‏ي خون و رفع ورم احشاء، استسقاء و درمان تب‏هاي كهنه و درد مفاصل و زياد شدن شير و ادرار سودمند مي‏باشم و در ساير افعال خواص من مانند برگ است مقدار خوراك من از گرد ساييده 5/3 گرم تا پنج گرم و جوشانده آن از پانزده گرم تا 45 گرم مي‏باشد.
تخم كاسني‏
جهت سر درد و تنگ نفس و باز كردن كيسه صفرا و استسقاء و يرقان و تب‏هاي صفراوي سودمند مي‏باشم، و جوشانده‏ي من با رازيانه جهت سموم مفيد است و نيز براي ضعف گرده و طحال و بند آمدن خون ريزي سينه و تحريك اشتها مؤثر بوده و در ساير افعال همانند برگ مي‏باشم. مقدار خوراك من از 5 گرم تا پانزده گرم است. بد طعم و قي‏آور بوده، و صاحب كتاب «شفاءالاسقام» در فصل طحال مرا مضر «سپرز» مي‏داند! 
mahak2 -  خواص کاسنی - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx -  خواص کاسنی - متا
پاسخ : خواص کاسنی
« پاسخ #2 : ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۲:۴۳ »

با سلام خدمت دوستان گرامی

با توجه به خواص بسیار گیاه کاسنی از دوستان کسی در رابطه با نحوه استفاده از این گیاه اطلاعی دارد؟ در صورت سبز و تازه بودن آیا باید آن را مانند چای دم کنیم و یا اینکه آن را بجوشانیم ؟ و یا به روشی دیگر؟ از پاسخ دوستان سپاسگزارم.
mahak2 -  خواص کاسنی - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اکبرزاده

xx -  خواص کاسنی - متا
پاسخ : خواص کاسنی
« پاسخ #3 : ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۸:۲۸ »
با سلام

این گیاه هم اکنون بصورت سبزی خوردن در بازار روز شیراز یافت میشود

 در خصوص دم کردن این گیاه مطلبی جائی ندیده و نخوانده ام

در نتیجه مصرف آن بصورت خام و به طور معمول سایر سبزیجات میباشد

با احترام

آفلاین اجـاقـی

xx -  خواص کاسنی - متا
پاسخ : خواص کاسنی
« پاسخ #4 : ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۸:۱۵ »
با سلام

و با سپاس از پاسخ شما. طعم این گیاه بصورت خام بسیار تلخ است ، چگونه میتوان همراه سبزی خوردن از آن استفاده کرد؟
 


و البته در جایی آمده بود که برگهای کاسنی باید بصورت خام خورده شود و حداقل برگ مصرفی برای یکنفر 5 عدد است . و اینکه برگهای تازه کاسنی سرشار از ویتامین ث بوده (لذا در حفظ جوانی بسیار موثر است )و همچنین خنك می باشند .برگ کاسنی حرارت صفراوی را از بین می برد . خون را تصفیه می كند و از فشار آن می كاهد .مالیدن آب برگ کاسنی به تنهایی و یا با سركه جهت سردرد مفید است . ضماد كوبیده ی برگ کاسنی جهت درد چشم و ورم ملتحمه نافع است . مضمضه جوشانده ی برگ کاسنی جهت درد دندانهای آسیا سودمند می باشد .

و در جایی دیگر آمده بود برگ های كاسنی دارای املاح پتاس است و جوشانده آن برای تصفیه خون، تقویت معده و اعضا به كار می رود.

و در مطلبی دیگر آمده بود که برگ، گل و ريشه آن به شكل دم كرده مورد استفاده قرار گیرد.

و درمورد عرق کاسني ( طبيعت سرد ) آمده بود:
تصفيه کننده خون ، سفيد کننده پوست ، درمان کم خوني ، درمان بيماري هاي مزمن پوستي ، رفع يبوست ، تقويت کبد ، برطرف کننده جوش صورت
نحوه استفاده:  قبل از هر غذا يک استکان


                                                                       با سپاس
mahak2 -  خواص کاسنی - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اکبرزاده

xx -  خواص کاسنی - متا
پاسخ : خواص کاسنی
« پاسخ #5 : ۲۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۸:۲۴:۵۱ »
باسلام

اتفاقا دیروز سر و کله اش سر سفره ما پیدا شد

و به خاطر اینهمه تعریفی که ازش کرده بودید

بنده هم استقبال کردم

هرخوراکی مفید قطعا نباید برای مزه و طعمش از ما اجازه داشته باشد

احتمال زیاد طعم تلخ آن ناشی از مواد مفیدی است که در آن نهفته است

امروزه در جامعه ما خیلی از تلخی ها را تحمل میکنیم

پس بیاییم لااقل یک تلخکامی مفید به این لیست اضافه کنیم


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
خواص درمانی چای سبز

نویسنده امیر حسین ملایی

0 پاسخ ها
2666 مشاهده
آخرين ارسال ۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۰:۳۳
توسط امیر حسین ملایی
xx
خواص بهار نارنج

نویسنده اجـاقـی

0 پاسخ ها
2238 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۲:۲۷
توسط اجـاقـی
xx
خلاصه خواص و طریقه مصرف 25 نوع از عرقیات گیاهی

نویسنده Moshashaei

0 پاسخ ها
35868 مشاهده
آخرين ارسال ۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۵:۳۷
توسط Moshashaei
 

anything