Google


normal_post - اصول تغذیه در کودکان - متا نویسنده موضوع: اصول تغذیه در کودکان  (دفعات بازدید: 2811 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین اکبرزاده

xx - اصول تغذیه در کودکان - متا
اصول تغذیه در کودکان
« : ۲۷ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۵۶:۱۳ »
اگر کودک شما اضافه وزن دارد
 
بسیاری از کودکانی که اضافه وزن دارند از آنجا که در حال رشد هستند نیاز به کاهش وزن ندارند . اما می توان اضافه شدن وزن آنها را کنترل کرد تا با رشد قدی که دارند به وزن متعادلشان برسند .
رژیم غذایی فرزندتان می باید از لحاظ مواد غذایی لازم برای رشد کودکتان کامل و مطمئن باشد . رژیم غذایی کودکتان باید سرشار از ویتامین ها ، پروتئین ها و مواد معدنی باشد . کاهش وزن تنها متوجه کم کردن مقدار کالری ( انرژی ) غذا است نه کم کردن مواد غذایی ضروری .
حتی در مواردی که اضافه وزن زیاد است کاهش وزن می باید به تدریج صورت گیرد . تغییر شدید و ناگهانی رژیم غذایی یا استفاده از قرصها اصلاً توصیه نمی شود .
اگر کاهش اضافه وزن تنها با تمرکز بر روی رژیم غذایی باشد اغلب اوقات ناموفق خواهد بود و بعد از مدتی دوباره دچار اضافه وزن خواهید شد .
لازم است در کنار توجه به رژیم غذایی حتماً کودکتان را به فعالیت و بازی تشویق کنید .
برای کنترل وزن همه عمر باید تلاش کنید .
برنامه کاهش وزن در کودکان حتماً می باید زیر نظر پزشک صورت گیرد .
تحقیق نشان داد ۸۸ درصد مشكلات بهداشتی افراد سالخورده به چاقی دوران جوانی آنها مربوط می شود.
چاقی پدیده ای است كه در اثر تغذیه بد و مصرف زیاد مواد نشاسته ای، شیرینی جات و عدم تحرك به وجود می آید.
در چاقی و افزایش وزن ، چربی زیر پوست جمع و باعث بزرگ شدن شكم افراد می شود.
چاقی جز دوری از عوامل ایجاد كننده آن و تحرك و كم خوری ، علاج دیگری ندارد.
چاقی و اضافه وزن به سرعت در میان كودكان ، زنان و مردان در حال گسترش است و سلامت مردم جهان را با خطر جدی روبه رو ساخته است. 
 
موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار
 


Linkback: https://irmeta.com/meta/b1970/t5810/

آفلاین اکبرزاده

xx - اصول تغذیه در کودکان - متا
اصول تغذیه در کودکان36
« پاسخ #1 : ۲۷ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۵۷:۱۰ »
اهمیت تغذیه با شیر مادر
 
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، شیر مصنوعی یا شیر خشك به عنوان اصلی ترین رقیب شیر مادر (كه تنها ماده حیاتی لازم برای نوزادان است) محسوب می شود و متأسفانه شاهد یم در دنیای ماشینی امروز كه اكثر مادران، شاغل هستند وقت كافی برای تغذیه نوزاد با شیر خود را ندارند! این در حالی است كه شیر خشك به هیچ عنوان با تركیبات كمی و كیفی شیر مادر برابر نیست اما متاسفانه جایگزین شیر مادر شده است. بنابراین ترویج تغذیه با شیر مادر بسیار حائز اهمیت است . در رابطه با اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر، رئیس اداره شیر مادر وزارت بهداشت، از راه اندازی بانك شیر مادر در كشور خبر داد و گفت: بدین ترتیب، شیر اضافه مادر به صورت خام یا پاستوریزه یا منجمد نگهداری می شود.
دكتر فریور افزود: برای ذخیره، از شیر مادران سالم داوطلب استفاده می شود. وی افزایش تعداد شیرخواران تغذیه شده با شیر مادر و اجرای تغذیه انحصاری با شیر مادر تا ۶ماهگی را از سیاست های كشوری برای ترویج تغذیه با شیر مادر برشمرد و افزود: افزایش بیمارستان های دوستدار كودك و اینكه همه بیمارستان های اداری بخش زایمانی صاحب لوح دوستدار كودك باشند، افزایش آگاهی پرسنل جهت كمك به اجرای ۱۰ اقدام بیمارستان های دوستدار كودك و آموزش مادران و خانواده ها، از برنامه های كشوری است.دكتر فریور با اشاره به ضرورت آگاهی مادران و خانواده ها از مزایای شیر مادر از ابعاد مذهبی، علمی و فرهنگی افزود: چنانچه شیر مادر برای تغذیه شیرخوار كافی نباشد، شیر تهیه شده از بانك شیر مادر جایگزین مناسبی خواهد بود. وی ادامه داد: آمارهای جهانی نیز حاكی از آن است كه تغذیه با شیر مادر، سالانه جان یك میلیون كودك را از مرگ نجات می دهد و شیر مادر عاملی برای ارتقای سطح سلامت كودكان محسوب می شود.
دكتر احمد خداداد- متخصص گوارش- نیز با اعلام اینكه غذای كمكی در شیرخواران باید از شش ماهگی در تغذیه روزانه آنها لحاظ شود، گفت: با این وجود از شش ماهگی به بعد، شیر مادر به تنهایی در رشد كافی كودك مؤثر نیست.
بنابراین تغذیه كودك با غذای كمكی آغاز می شود كه در درجه اول استفاده از حریره بادام، سوپ رقیق و... توصیه می شود.وی تأكید كرد: جهت تكمیل تغذیه شیرخواران لازم است بین غذایی كه به كودك داده می شود و دادن غذای جدید دیگر، فاصله باشد و در این فاصله، كودك با شیر مادر تغذیه شود تا اینكه دستگاه گوارش شیرخوار فرصت لازم برای تطبیق باغذاهای دیگر را داشته باشد. 
 
روزنامه همشهری
 

آفلاین اکبرزاده

xx - اصول تغذیه در کودکان - متا
اصول تغذیه در کودکان37
« پاسخ #2 : ۲۷ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۵۸:۳۴ »
اهمیت صبحانه در ۲ سال اول زندگی
 
‌كودكانی كه در دو سال نخست زندگی از نعمت صبحانه محروم باشند، در آینده به‌ ‌بیماری‌هایی همچون عفونت‌های تنفسی، مشكلات شنوایی، و عقب ماندگی ذهنی دچار خواهند‌ ‌شد.
مطالعات نشان می‌دهد تغذیه دو سال نخست زندگی نوزادان اهمیت بسیار زیادی بر سلامت آنان دارد. به گزارش سازمان بهداشت پان آمریكن دو سال اول زندگی مهم‌ترین دوران كودكی محسوب می‌شود و‌ ‌كودكانی كه در دو سال نخست زندگی از نعمت صبحانه محروم باشند، در آینده به‌ ‌بیماری‌هایی همچون عفونت‌های تنفسی، مشكلات شنوایی، و عقب ماندگی ذهنی دچار خواهند‌ ‌شد.
در همین حال خبر گزاری فارس به نقل از دانشگاه كاردیف انگلستان گزارش داد:محققان دریافتند كودكانی كه صبحانه كامل ازغذاهایی كه حاوی غلات نظیر گندم و جو می باشد، مصرف می كنند نسبت به كودكانی كه از خوردن صبحانه دوری می كنند، ازهوش و تمركز فكری بالاتری برخوردارند.
بر اساس این گزارش، محققان دانشگاه كاردیف انگلستان به منظور درك دقیق تاثیرصبحانه مغذی حاوی غلات بر ذهن و جسم كودكان، مطالعه ای را بر رفتار ۲۱۳ كودك ۴ تا ۱۱ ساله از بین ۱۵۳ خانواده به مدت دوهفته انجام دادند.
این مطالعه نشان داد كه خوردن صبحانه به كودكان كمك می كند آمادگی ذهنی بهتری برای رفتن به مدرسه و حضور در كلاس درس داشته باشند وهمچنین از خستگی و اضطراب آنان می كاهد.
محققان همچنین دریافتند كودكانی كه صبحانه كامل حاوی غلات مصرف می كنند از توانایی ذهنی، فیزیكی و شناختی بالایی برخوردارند. 
 
پایگاه اطلاع‌رسانی صبحانه 

آفلاین اکبرزاده

xx - اصول تغذیه در کودکان - متا
اصول تغذیه در کودکان38
« پاسخ #3 : ۲۷ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۵۹:۵۹ »
این کودکان باید ویتامین مصرف کنند
 
با توجه به اینکه ویتامینها از جمله مواد مفید در بدن هستند و با فعالیت طبیعی بسیاری از بخشها کمک می کنند والدین در مورد اینکه آیا باید همواره به فرزندان خود ویتامین بدهند یا خیر دچار سوال می شوند.
به همین دلیل ما در این بخش قصد داریم اطلاعاتی در این مورد به شما بدهیم:
مسئله اصلی در مورد وقتی است که فرزندتان نوزاد و یا نوپاست. زیرا در این زمان هر غذایی را نمی خورد و نمی توانید مواد غذایی خام و یا پخته سرشار از ویتامین را به او بدهید. در این زمان کودکان برخی از مواد غذایی را به دهان می برند و چندین بار مزه مزه می کنند اما در بسیاری از موارد نیز نهایتاً تمایلی به خوردن آنها نشان نمی دهند.
توجه داشته باشید که بسیاری از ویتامینها در شیر وجود دارند و چنانچه کودک تغذیه مناسبی داشته باشد اکثر نیازها برآورده می شوند اما در هر حال ۳ ماده مغذی شامل ویتامین د- آهن و فلوراید است که ممکن است به اندازه کافی در شیر (حتی شیر مادر) وجود نداشته باشد.
به همین دلیل طبق دستور پزشک برای فرزندتان از این مکملها استفاده نمایید.
اما استفاده زیاد نیز عوارضی به دنبال خواهد داشت به همین دلیل توصیه می شود فقط به اندازه تجویز شده از ویتامینها به کودک بدهید و تصور نکنید مصرف بیشتر آنها باعث کمک بیشتر به فرزندتان می شود.
نکته دیگر این است که مورد کودکانی که از وزن و ظاهری طبیعی برخوردارند و در زمان مقرر نیز دنیا آمده اند و با شیر خشک تغذیه می شوند بسیاری از مادران تصور می کنند با دلیل وزن گیری سریع تر نیازی به استفاده از قطرات ویتامین نمی باشد. اما مصرف مرتب مکملها ربطی به عوامل ظاهری و رشد نوزاد در چند ماه نخست زندگی ندارد.
● دادن ویتامین به کودکان خوش خوراک
ممکن است فرزند شما با توجه به میزان دریافت کافی کالری از رشد خوبی برخوردار باشد اما ممکن است در مصرف مواد مغذی که بدنش به آن نیاز دارد دچار کمبودهایی باشد.
به هرم غذایی نگاهی بیندازید و مطمئن شوید فرزندتان از تمام گروههای مواد غذایی موجود در هرم به نسبت مناسب استفاده می کند یا خیر.
اگر در یک مورد دچار کمبود است استفاده از ویتامینها برایش ضرری ندارد هر چند که این کار را نیز باید با مشورت پزشک انجام دهید.
به نظر کارشناسان اگر روزانه یک بار به فرزندتان مولتی ویتامین بدهید نگران اوردوز شدن و زیاده از حد شدن ویتامینها و بروز عوارض جانبی نباشید.
● ویتامینهای مهم تر
در مصرف انواع ویتامینها تفاوت چندانی وجود ندارد و می توانید از مولتی ویتامینهای گوناگونی که به صورت قطره یا شربتهای مورد تایید متخصصان در بازار وجود دارد استفاده نمایید. مگر اینکه فرزندتان نیاز خاصی داشته باشد.
برای مثال اگر کودک شما تمایلی به مصرف شیر و لبنیات ندارد استفاده از ویتامینهایی که حاوی کلسیم نیز می باشند برایش مفیدتر خواهد بود.
اما لازم به یادآوری است که حتی مصرف این گونه مکملها نیز فقط بین ۱۵ تا ۲۰ درصد نیاز کودک را برطرف می کند و بقیه را باید از طریق مصرف مواد غذایی تامین کند.
نکته دیگر این است که بهتر است ویتامینهایی که به کودکتان می دهید حاوی آهن نباشد مگر اینکه دچار کم خونی باشد یا پزشک در شرایط خاص برایش تجویز کرده باشد.
زیرا میزان زیاد آهن برای کودکان منجر به بروز عوارضی مانند مسمومیت و حتی مرگ می شود.
در هر حال بهتر است ویتامینها را به دلیل شیرین و خوشمزه بودن در دسترس کودکان قرار ندهید زیرا ممکن است کودکان به دلیل دوست داشتن طعم آنها بدون اجازه شما بیش از حد از آنها استفاده نمایند و خطر عوارض در مورد ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامینهای آ-د و ای به مراتب بیشتر است.
● استفاده از ویتامین بیشتر در صورت عدم مصرف غذای کافی
این کار به هیچ وجه توصیه نمی شود و نمی توانید به دلیل اینکه کودکتان بد غذاست در روز به جای یک بار چندین بار به او ویتامین بدهید مگر در موارد خاص با نظر پزشک.
در اکثر موارد دادن یک بار از ویتامینها مواد مورد نیاز بدن او را تامین می کند.
پس فکر نکنید هر چیزی که خوب است بیشترش بهتر است.
حتی ممکن است استفاده بیشتر از برخی از ویتامینها و مکملها به خودی خود موجب بروز عوارض خاصی نشوند اما می تواند از جذب و عملکرد طبیعی برخی انواع دیگر جلوگیری کند.
در ضمن باید زمان دادن برخی از ویتامینها و مواد معدنی را نیز به درستی رعایت کنید.
امیدواریم با رعایت موارد فوق بتوانید حداکثر بهره را از ویتامینها و مکملهای کودکان برده و فرزندانی سالم و شاد داشته باشید.
سحر کمالی نفر 
 
روزنامه کیهان 

آفلاین اکبرزاده

xx - اصول تغذیه در کودکان - متا
اصول تغذیه در کودکان39
« پاسخ #4 : ۲۷ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۰:۲۴ »
با بدغذایی کودکان چه کنیم؟
 
فرزندان ما، در واقع خود ما از لحظه تولد تا بزرگسالی با مشکلات گوناگونی روبه رو می شویم. یکی از شایع ترین این مشکلات ، بویژه در سنین قبل از دبستان ، بی اشتهایی است. عوامل بسیاری می تواند در روش غذایی و اشتهای کودک تاثیر بگذارد و ما فقط در صورتی می توانیم به او کمک کنیم که دلیل واقعی مشکل او را دریابیم و آن را بر طرف کنیم. در عین حال توجه به این نکته ضروری است که پیدایش مشکل یا ناراحتی یکی از بخشهای غیرقابل اجتناب در سیر رشد بچه هاست. قبل از هر چیز بهتر است تعریفی از اشتها ارائه کنیم. اشتها یعنی میل خاص دستگاه های بدن که فرد را به سوی انتخاب غذای مورد نیاز و لازم هدایت می کند. اشتها نیز حالتی شبیه نفس کشیدن ، بلعیدن و سایر برنامه های بدن انسان بوده ، بی اختیار و غیر ارادی است. بدیهی است که تمایل نداشتن کودکان به غذا، والدین را نگران می کند، اما باید به میل آنها احترام گذاشته و در ضمن به حل مساله پرداخته شود، در ضمن لازم نیست که اوقات غذا خوردن به ساعت جدال و درگیری تبدیل شود. غذا نخوردن کودکان را به بدخلقی آنها نسبت ندهید. نیابد بچه ها را عادت داد که فقط در ساعات غذا خوردن ، چیزی بخورند. پس در هنگام بروز این مشکل چه باید کرد؟شاید قبل از هر چیز لازم باشد که فرزند خود را نزد پزشک ببرید، زیرا بی میلی به غذا ممکن است با پیدایش هر نوع بیماری ، هر چند خفیف و جزیی ، ایجاد شود و پزشک با معاینات دقیق فرزندتان این موضوع را روشن خواهد کرد.
او بی اشتها نیست ، شما پرخورید!
گاهی اوقات والدین تصور می کنند که فرزندشان بی اشتهاست. در حالی که بیش از ظرفیت ، به او غذا می دهند و وقتی که او نمی خورد، تصور می کنند که مشکلی در اشتهای وی ایجاد شده است. اگر وضعیت رشد فرزند شما در نمودار قد و وزن مطلوب است و رشد طبیعی نشان می دهد، پس دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. غالبا تغییر رژیم غذایی نیز بی تاثیر در اشتهای کودک نیست. غذاهایی که چرب باشند، اشتیاق کودک را نسبت به غذا خوردن کمتر می کنند برای مثال اکثر بچه ها شیر را دوست دارند، اما بچه های بی اشتها شیر بدون سرشیر و شیر کم چرب را بهتر می خورند. گوشت ، سبزیجات و میوه نیز از منابع غذایی خوب برای کودکان به شمار می رود.
فقط ۳ وعده یا بیشتر؟
سوال بسیاری از والدین این است که خوراکی های میان وعده های اصلی غذا برای کودکان مناسب است یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که می توان از خوراکی های کم حجم مانند سیب ، هویج ، آب میوه یا میوه استفاده کرد تا علاوه بر این که مواد طبیعی را به بدن کودک می رساننذ موجب بی اشتهایی او نیز نشوند.
گاهی اوقات وقتی با فرزندتان بیرون می روید و او تقاضای یک شیرینی یا شکلات می کند. با او مخالفت نکنید، زیرا گاهی اوقات این خوراکی بیشتر غذای روح کودک شما به حساب می آید.
البته بهتر است این گونه خوراکی ها بعدازظهر یا عصر به کودک داده شود تا مانع خوردن غذای اصلی نشود.
یکی دیگر از کارهایی که والدین می توانند صورت دهند این است که یک رژیم غذایی کامل و متنوع را برای کودک در نظر بگیرند، اما به او اجازه دهند که مسوولیت انتخاب غذای خود را به عهده گیرد. بدین ترتیب او تمایل بیشتری برای خوردن غذا پیدا خواهد کرد.
نمودار سینوسی اشتها
نکته قابل توجه دیگر این است که اشتها متغییر است. حتی مقدار شام و ناهار افراد با یکدیگر فرق می کند، سن کودک و میزان نیاز او به انرژی ، همچنین احساسات او، همه در مقدار و نوع غذای مصرفی تاثیر دارند.
کودکان ، معمولا در سالهای دوم و سوم زندگی کمتر از سال اول غذا می خورند و در این دوران سرعت رشد هم نسبت به سال اول کندتر می شود، بنابراین آنها به انرژی کمتری نیز احتیاج دارند و غذای بسیاری نمی خواهند، که همه این موارد طبیعی است و نباید آنها را وادار به غذا خوردن کرد.از دیگر عوامل موثر بر اشتهای کودکان ، جو حاکم بر زمان صرف غذاست. بهتر است که کودکان غذا را با شادی بخورند. اگر هنگام صرف غذا همه خوشحال و راضی باشند و از غذاخوردن لذت ببرند، می توانند آهسته غذاخوردن و زمین ریختن غذای کودک را بهتر تحمل کنند و با آرامش بیشتری با او کنار بیایند. در ضمن افرادی که برای کودک عزیز و مهم هستند در احساسات کودک نقش بسزایی داشته و حالت آنها در حین غذاخوردن برای بچه الگو می شود. نگرانی و ترس بیش از هر چیز موجب بی اشتهایی کودکان می شود. توجه داشته باشید که نگرانی و استرس والدین ، بیش از آنچه تصور کنید بر فرزندان تاثیر دارد و از آنجایی که فرزندان تجربه کافی در زندگی ندارند، ممکن است با احساس ناراحتی والدین بترسند که نکند والدین به دلیل مشکلاتی که دارند.فرزندشان را ترک کرده یا دیگر او را دوست نداشته باشند و همین مساله عاملی برای نگرانی و ترس آنها شده ، اشتهای آنان را بشدت کاهش می دهد.
پس تا حد امکان فضای آرام و شادی را برای فرزندان ایجاد کنید تا آنها نیز با آرامش و خوشحالی مراحل رشد خود را پشت سر بگذارند. 
 
ایران مانیا
 

آفلاین اکبرزاده

xx - اصول تغذیه در کودکان - متا
اصول تغذیه در کودکان40
« پاسخ #5 : ۲۷ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۱:۱۰ »
با بی اشتهایی کودکان چه کنیم
 
غذا نخوردن کودکان یکی از مشکلات رایج تغذیه یی موجود در خانواده ها است، سوال این است که والدین در مقابل این عمل چه می کنند؟ تهدید و ارعاب؟ ضرب و شتم؟ مقایسه با دیگران؟ به زور خوراندن غذا؟ تطمیع با خوراک های بی ارزش یا به اصطلاح هله هوله؟ و... کدام یک از راه ها صحیح است؟ از نظر بنده هیچ کدام.
اگر کودکتان غذا نمی خورد باید او را نزد کارشناس تغذیه و همچنین در صورت نیاز نزد روانشناس ببرید. اگر از کودکتان - مخصوصاً اگر دختر است - بخواهید در بعضی از کارهای بی خطر آشپزی به شما کمک کند هنگامی که سفره را پهن کردید به همه اعلام کنید که غذای امروز را با کمک فلانی آماده کرده اید و از اهل خانه هم بخواهید - ولو اینکه از آشپزی شما ناراضی هستند - از غذا تعریف کنند. مسلماً این برخورد باعث خواهد شد که بچه نسبت به غذایی که خودش تهیه کرده است رغبت نشان داده و مقدار بیشتری از آن را بخورد.
راه دیگر این است که ببینید کودکتان برای غذا خوردن چه شرایطی برای شما در نظر می گیرد و حتی الامکان آن را بپذیرید و فراموش نکنید. آنچه از نظر ما نامعقول است شاید برای کودکتان - در آن شرایط - کاملاً معقول و پذیرفتنی است و قبول آن باعث بهبود وضعیت روحی کودک می شود.
حتماً قضیه ابن سینا و شاهزاده یی را که فکر می کرد گاو است می دانید. شاهزاده به هیچ وجه غذا نمی خورد و می خواست تا قصابی را برای ذبح کردنش احضار کنند. ابن سینا در هیئت قصاب نزد شاهزاده رفت و گفت، این گاو لاغر است به او غذا بدهید تا فربه شود. آنگاه او را قربانی خواهم کرد. آن وقت شاهزاده شروع به خوردن غذا کرد هنگامی که کمی غذا خورد حالش بهبود یافت و سالم شد. با کودکان هم باید همین گونه برخورد کرد. 
 
روزنامه اعتماد

آفلاین اکبرزاده

xx - اصول تغذیه در کودکان - متا
اصول تغذیه در کودکان41
« پاسخ #6 : ۲۷ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۲:۴۵ »
خبرگزاري دانشجويان ايران - رشت
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي



اگر هر روز سر ميز صبحانه مي‏نشينيد تا صبحانه لذيذي صرف کنيد، بدون شک فرزند شما نيز چنين خواهد کرد. پس اگر فرزند شما صبحانه نمي خورد، اشکال را خود شما بايد رفع کنيد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اگر با وجود نشان دادن يک الگوي خوب، هنوز کودک شما از خوردن صبحانه امتناع مي‏کند، مي‌توانيد از راه حل‏هاي زير استفاده کنيد:

صبحانه را براي کودک جذاب کنيد: سعي کنيد زمان کافي را براي يک صبحانه مفرح در نظر بگيريد. صبحانه نبايد صرفا موقعيتي باشد که موادغذايي را به زور فرو دهيد. به عنوان مثال کودکان خردسال از اين که ليوان و فنجان مخصوص خودشان را داشته باشند، لذت مي‏برند. آن‏ها از اين که با تزيين قسمتي از نان با مقداري پنير و درست کردن يک شکل خنده دار در آراستن سفره شرکت کنند، سرگرم مي‏ شوند.

به کودکمان اجازه دهيم تا در برنامه ريزي صبحانه کمکمان کند: اگر به کودک خود اجازه دهيد که در تنظيم برنامه هفتگي صبحانه کمک کند و يا اين که هنگام خريدن لوازم صبحانه شما را همراهي کند، با علاقه بيشتري سر ميز صبحانه حاضر خواهد شد.

صبحانه را مختصر کنيم: اگر کودک شما ناهار را به صبحانه ترجيح مي‏دهد، به او يک صبحانه مختصر و يک ناهار مفصل بدهيد. اين برنامه در حالتي که صبحانه انرژي کافي را براي تمام مدت صبح فراهم کرده است و تا هنگام صرف ناهار، کودک از نظر انرژي کمبود ندارد، مشکلي ايجاد نمي کند.

رسم و رسوم کهنه را کنار بگذاريم: اگر کودک شما غذاهاي معمول را نمي خورد، غذاي ديگري را امتحان کنيد. شير براي کودک تهيه کنيد و به او اجازه دهيد که فقط غذاي مايع بخورد. مقداري کره روي قطعات سيب بماليد و يا اين که يک برش پيتزا يا سيب زميني سرخ شده با پنير را با يک ليوان شير به او بدهيد. وقتي کودک از نظر تغذيه‌يي تامين شود، شکل غذاي داده شده چه اهميتي دارد؟

تنوع در نوع غذاهاي کودکمان: غذاهاي جديدي را هرچند وقت يک‌بار به برنامه صبحانه اضافه کنيد تا از يکنواختي جلوگيري شود. اگر کودک ناگهان از خوردن غذايي که قبلا دوست داشت، امتناع مي‏کند، به زور آن را به او ندهيد. براي مدتي آن را کنار بگذاريد و سپس به تدريج و با ظرافت دوباره آن را به برنامه غذايي او اضافه کنيد. براي صبحانه روي غذاهاي مشخصي تعصب نداشته باشيد.

هنگام صرف صبحانه با کودکمان بيشتر دوست باشيم: کودکان خردسال نبايد هنگام صبحانه تنها رها شوند. حتي کودکان بزرگتر نيز دوست دارند، همراهي داشته باشند. اگر نمي توانيد هنگامي که کودک صبحانه مي‏ خورد با او سر سفره بنشينيد، در اتاق بمانيد و به او يک همراه صبحانه خوردن بدهيد تا سر سفره با او بنشيند. معمولا يک عروسک يا حيوان پارچه‏ اي براي اين کار مناسب است؛ ولي حتي وسايل جالبي نظير راديو، تلويزيون يا کتاب مصور نيز ممکن است همين تاثير را داشته باشد.

تشويق کنيد، جايزه بدهيد: يک خوراکي (حتي يک ذرت بو داده) را با کمک کودک خود انتخاب کنيد و سپس آن را به اندازه‌اي مناسب در داخل کيسه ‏هاي پلاستيکي تميز بريزيد. کودک هنگامي جايزه را مي‌برد که تمام غذا با مقدار معيني از آن را که قبلا روي آن توافق شده است، بخورد.

همراه کودک، ساختمان سازي کنيد: در ازاي هر لقمه‏‌اي از صبحانه که کودک شما مي‏خورد، به او يک تکه ساختمان اسباب بازي بدهيد. هنگامي که کودک صبحانه اش را خورد، مي‏تواند از اين تکه ‏ها براي ساختن يک قلعه استفاده کند يا اين که اگر کودک دوست دارد، اجازه دهيد که موقع صرف صبحانه تکه تکه، قلعه را بسازد.

هم غذا، هم نقاشي: به کودک اجازه دهيد هر بار که يک لقمه غذا مي‏خورد، با ماژيک روي يک تکه کاغذ بکشد. او را تشويق کنيد در حالي که غذايش را مي خورد، يک منظره را تمام کند. روي يک تکه کاغذ، منظره خورشيد بکشد و با هر لقمه، يک شعاع نوراني به خورشيد اضافه کنيد. اگر اين عمل را به صورت پيوسته انجام دهيد، مي‏توانيد هر روز شعاع هاي بيشتري را به خورشيد اضافه کنيد و هنگامي که خورشيد بسيار تابان شد، کودک شما يک جايزه مانند رفتن به پارک را خواهد برد.

زمان بگيريد: براي اين که به کودکاني که کند غذا مي‏خورند انگيزه بدهيد، ساعت را روي زماني که کودک بايد صبحانه اش را تمام کند، تنظيم کنيد و او را برانگيزيد که پيش از به صدا درآمدن زنگ، صبحانه اش را تمام کند؛ سپس به تدريج زمان را کوتاهتر کنيد و براي اين منظور هر روز يک تا دو دقيقه زمان را کوتاهتر کنيد تا اين که به يک زمان پذيرفتني براي تمام کردن صبحانه دست پيدا کنيد.
 


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
اصول رفتار در تغذیه کودکان ۱ تا ۳ ساله

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
1148 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۰:۰۶
توسط اکبرزاده
xx
۱۷نکته در باب تغذیه کودکان

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
866 مشاهده
آخرين ارسال ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۶:۵۷
توسط اکبرزاده
xx
۱۲ باید و نباید برای تغذیه کودکان

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
888 مشاهده
آخرين ارسال ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۶:۲۱
توسط اکبرزاده
xx
اصول رفتار تغذیه‌ای با کودک ۳ تا ۵ ساله

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
1076 مشاهده
آخرين ارسال ۸ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۸:۰۸
توسط اکبرزاده
xx
اختلالات تغذیه

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
843 مشاهده
آخرين ارسال ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۱:۰۵
توسط اکبرزاده
xx
اهمیت تغذیه با شیر مادر

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
1376 مشاهده
آخرين ارسال ۸ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۲:۰۲
توسط اکبرزاده