Google

* آخرین فعالیتهای دسته جمعی توسط اعضای تالار تخصصی

موج مثبت


سپیدار سیستم


آموزش حسابداري جهت مصاحبه و استخدام


گپ وخنده


ختم قرآن ویژه ماه مبارک رمضان


انجمن کوهنوردی و طبیعت گردی متا


یاران محک


کاربازی-بازی کار


دفتر جناب آقای کیانی


دفتر جناب آقای فریدون مظفر نژاد


حسابداری تک کاربره IR




veryhot_post - درباره استانهای ایران - متا نویسنده موضوع: درباره استانهای ایران  (دفعات بازدید: 70615 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین امیر شهباززاده

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : همه چیز درباره اردبیل
« پاسخ #30 : ۷ اسفند ۱۳۸۸ - ۲۳:۴۵:۲۷ »
صنايع دستي استان



گليم ، جاجيم ، شال ، مسند ، سفالگري ، صنايع چوب مانند معرق ، منبت و خراطي ، مصنوعات چرمي و قاليبافي ، مفرش ، خورچين ، ورني ( ورني و زير اداز حاوي رنگها و طرحهايي برگرفته از طبيعت زيباي آذربايجان ، بيشتر توسط عشاير ايل سون دشت مغان بافته مي شود ) از ميان صنايع دستي استان مسند نمين شهرت جهاني دارد و از اقلام مهم صادرات استان به ساير نقاط كشور و كشورهاي خارجي است .





غذاهاي محلي



آش دوغ ، پيچاق قيمه ، كوفته ، لونگي ، خشيل ، هرا ، قويماق ، تورشي قورمه ، ساج ايچي سبزي قورمه ، سوغان سو ، اوماج آشي ، يارما آشي ، بوزباش ، قاتيق خوروشي ، تاس كابابي ، چيغيرتما ، ساري حالوا ، تر حالاوا ، زنجبيل حالواسي ، قيساوا ، قيقاناق و ...




سوغاتيهاي اردبيل


سر شير ، كره ، حلواي سياه ، آبنبات ، شيرينيهاي محلي و تخمه آفتابگردان ، عسل خالص سبلان ، عصاره شهد آميز گلهاي رنگارنگ و عطر آگين طبيعت سر سبز سبلان مشهورترين سوغات منطقه مي باشد . حلواي سياه استان بصورت معجوني از جوانه گندم و كره طبيعي نشاط بخش و مقوي مي باشد .

آفلاین امیر شهباززاده

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : همه چیز درباره اردبیل
« پاسخ #31 : ۷ اسفند ۱۳۸۸ - ۲۳:۴۸:۵۴ »
اقلیم شناسی و شهر شناسی استان اردبیل

1- رشته كوههاي سبلان : سبلان پس از دماوند معروفترين كوه آتشتفان خاموش ايران مي باشد كه قله سلطان ساوالان آن با ارتفاع 4811 متر سومين نقطه مرتفع ايران مي باشد . دهانه آتشفشاني قيف شكل اين كوه بصورت درياچه اي بسيار زيبا و دل انگيز در آمده و حواشي آن در طول سال پوشيده از يخ و برف است .
2- ارتفاعات باغرو (‌تالش)
3-صلوات داغ
4- خروسلو


رودهاي مهم استان



1- ارس (‌آراز)
2- قره سو
3-دره رود
4-خياوچاي
5-نيمن چاي


درياچه هاي استان اردبيل


1- درياچه شورابيل : اين درياچه قبلا بسيار شور بوده است ولي امروزه با افزوده شدن آب شيرين از شوري آن كاسته شده ، بطوريكه نوعي ماهي در آن پرورش داده مي شود .اين درياچه داراي امكانات ، ورزشي و فرهنگي بسياري است از جمله : قايق راني ، پيست دو و ميداني ، دوچرخه سواري ، باغ وحش ، هتلهاي مجهز و زيبا ، مجموعه شهر بازي براي بچه ها ، رستوران در وسط درياچه و ...
2- درياچه نئور فيروزه اي بر نگين استان اردبيل : اين درياچه د ر48 كيلومتري جنوب شرقي اردبيل بطرف خلخال در يكي از دره هاي كوهستان باغيروو در ارتفاع 2500 متري از سطح دريا با مساحتي بالغ بر 210 هكتار و عمق متوسط 5 متر يكي از زيباترين و ديدني ترين درياچه هاي ايران مي باشد. در حال حاضر نوعي ماهي قزل آلاي رنگين كمان كه از زمره بهترين نوع ماهيان دنيا مي باشد در آن پرورش داده مي شود كه هر ساله تعداد زيادي از مردم جهت ماهيگيري و كوهنوردي و استفاده از مناظر بديع و بي نظير منطقه و هواي خنك و مطبوع آن به درياچه روي مي آورند .
3- درياچه شورگل
4-درياچه نوشهر
5- درياچه آلوچه
6- درياچه كمي آباد
7- درياچه ملا احمد
8- درياچه مرداب قره سو كه زيستگاه پرندگان آبي است .در كنار جاده پر جاذبه و تماشايي (‌حيران ) منطقه زيباي جنگلي در بيست كيلومتري اردبيل موسوم به جنگل فندقلو قرار دارد كه محل پرورش نادرترين گونه هاي گياهي است و در نوع خود بي نظير است كه بزرگترين پيست اسكي روي چمن بصورت طبيعي در ي آن منطقه واقع شده است

آفلاین CIVILAR

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی
« پاسخ #32 : ۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۱:۰۴:۵۳ »
ببینید اصلا همدانی ها آدم های اعصاب خراب و درب داغانی هستند .
همه کارهاشان هم سلانه سلانه انجام می دهند کسی نفهمه .

تاب : کوف
اعصاب خراب : کرخت
سقلمه : سکلان

آفلاین CIVILAR

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی
« پاسخ #33 : ۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۲:۰۹:۲۴ »
اونجا که میگن عین جِنانه
هِمِدانه

آفلاین CIVILAR

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی
« پاسخ #34 : ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۱:۱۰:۲۰ »
قابلمه بزرگ -> قزقان -> همدانی اصل : تیان

آرام آرام -> سلانه سلانه

آفلاین CIVILAR

xx - درباره استانهای ایران - متا
درباره ی همدان
« پاسخ #35 : ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۱:۵۶:۵۰ »
بسمه تعالی

استان همدان با مساحتی بیش از 19 هزار كیلومتر متر مربع در غرب كشور عزیزمان ایران قرار گرفته است

استان همدان از شمال به زنجان، از جنوب به لرستان، از شرق به استان مركزی و از غرب به كرمانشاه و بخشی از استان كردستان محدود می شود. همدان منطقه‌ای كوهستانی است و كوه الوند با 3 هزار 574 متر ارتفاع از مهمترین ارتفاعات این منطقه به حساب می‌آید.

استان همدان از نعمت رودخانه و چشمه سارهای فراوان بهره مند می باشد كه مهمترین آنها رودخانه گاماسیاب نام دارد كه یكی از بلندترین رودخانه های كشور محسوب می گردد كه از دره های جنوبی كوه الوند و سراب گاماسیاب سرچشمه گرفته و تا باتلاقهای هورالعظیم در استان خوزستان پیش میرود.

استان همدان دارای زمستانهای سرد و پر برف و تابستانهای معتدل میباشد. و شهرهای بزرگ آن عبارتند از: همدان، ملایر، نهاوند، تویسركان، كبودرآهنگ، اسدآباد، بهار، سامن، سركان، قروه در جزین، لالجین و مریانج. شهر پر جاذبه و دیدنی، تاریخی و توریستی همدان قدمتی بیش از 3 هزار سال دارد و هرودت مورخ معروف یونانی مبنای این شهر را به دیااكو، نخستین شهریار ماد نسبت می‌دهد.

در آن زمان همدان را به نام هگمتانه(محل اجتماع) و سپس اكباتان می نامیدند. در سال 550 ق. م این شهر به دست كوروش، پادشاه هخامنشی به تصرف در آمد و در دوران هخامنشی، اسكندر، اشكانیان و ساسانیان از شهر همدان به عنوان پایتخت تابستانی استفاده می كردند. در دهه دوم هجرت و پس از فتح نهاوند، مردم استان به دین مبین اسلام تشرف پیدا كردند.

همدان از نظر محصولات كشاورزی به ویژه گندم ,چغندرقند، سیب زمینی، سیر وهمچنین میوه هایی كه در باغهای دامنه الوند تولید می شود و همچنین از نظر دامپروری شهرت داشته و از نظر صنایع دستی به ویژه از نظر صنایع چرمسازی، قالیبافی و گلیم بافی و به ویژه  با توجه به وجود شهر لالجین به عنوان قطب سفالسازی و سرامیك كشور محسوب می شود.

در حال حاضر استان همدان به دلیل داشتن مراكز تاریخی و دیدنی به عنوان پنجمین شهر فرهنگی و توریستی كشور شناخته شده و از نظر علمی نیز با وجود مراكز دانشگاهی بوعلی سینا، آزاد اسلامی، پیام نور و پزشكی و غیره به عنوان یكی از قطب های دانشگاهی كشور شناخته شده است.

از جمله اماكن تاریخی مهم كتیبه های گنجنامه، تپه های تاریخی هگمتانه و مصلی، آرامگاههای ابن سینا و باباطاهر، گنبد علویان، برج قربان، مجسمه شیر سنگی، آرامگاه استرومردخای و غیره می توان نام برد. از مناظر بدیع و طبیعی و دیدنی نیز می توان از غار زیبای علیصدر، آبشار گنجنامه، باغهای مصفای دامنه الوند به ویژه دره عباس آباد و دره مراد بیگ,تپه عباس آباد، سد اكباتان و پارك مردم می توان سخن به میان آوررد.

از آنجا كه همدان شهر علم و ایمان بوده و به عنوان دارالمومنین شهرت دارد دارای مشاهیر و علمای بزرگی است كه از جمله می توان از آیت الله شوندی، معصومی همدانی، بهاری، نجفی، تالهی و خوانساری عندلیب زاده و از جمله علمایی كه در قید حیات هستند از حضرت آیت الله نوری همدانی، صابری همدانی و موسوی همدانی نام برد، دانشمندانی همچون ابن سینا، شاعرانی همچون باباطاهر، محتشم كاشانی، شیخ فخرالدین عراقی، میرزاده عشقی، عارف قزوینی، مفتون همدانی، غبار و غمام همدانی و مشاهیری همچون عین القضات همدانی در این شهر رشد و نمو كرده اند عالمان شهیدی همچون شهید محراب حضرت آیت الله مدنی مدتی طولانی از زندگانی خود را در این شهر سكونت داشته و یا همچون شهید مفتح وشهید قدوسی در این استان تولد یافته و رشد نمو یافته‌اند.

از زیارتگاههای فراوان آن می توان از امامزاده عبدالله، امامزاده كوه، امامزاده یحیی و امامزاده حسین را نام برد. از ویژگی‌های این شهر زیبا نقشه شهر می‌باشد كه توسط مهندسان آلمانی طراحی شده و به نقشه شعاعی معروف است كه 6 خیابان اصلی بطور موازی به میدان اصلی شهر وصل شده و بلوارها بصورت رینگ‌های اول و دوم آنها را منقطع كرده كه در نوع خودكم نظیر است و در ابتدای هر خیابان اصلی دو گنبد نقره‌ای رنگ به تعداد 12 گنبد بنام هر امام معصوم(ع) تعبیه شده است كه نشانگر مذهبی بودن و شیعی بودن این شهر از دیر پا می باشد.

حیات وحش و شكارگاهها

سراسر استان همدان به دلیل مرتفع و كوهستانی بودن از زیستگاههای انواع حیات وحش بزرگ و كوچك محسوب میشود كه وحوشی از قبیل : كل، بز، قوچ، میش، روباه، راسو، خرسِ قهوه ای، كبكِ معمولی و انواع دیگر پرندگان را در خود جای داده است. زیستگاههای حیات وحش استان چه در ارتفاعات و چه در جلگه و حواشی تالاب جزو مناطق حفاظت شده اند و شكار در آنها كلا ممنوع است.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
شهر همدان
بنای شهر همدان را به دیا آكو پادشاه ماد ها كه در حدود 700 سال قبل از میلاد مسیح زندگی می كرده نسبت می‌دهند. هرودت در كتابی گفته است كه پادشاه ماد این محل را كه اكباتان و هگمتانه نامیده می شد به پایتختی برگزید. گویا در كتیبه تیكلات پالاسر اول(پادشاه آشور) كه مربوط به یازده قرن قبل از میلاد است نام آنادانا یا همدانا نوشته شده است. كلمه هگمتانه كه یك كلمه ایرانی است به معنی محل اجتماع و كلمه عیلامی هل مته نه به معنی سرزمین مادها است.

شهر همدان در زمان فرمانروایی بخت النصر(بنوكد نصَّر) ویران شد و بعدها در زمان داریوش بزرگ و بدستور وی مرمت گردید. در زمان اشكانیان، كه تیسفون پایتخت كشور ایران بود همدان اقامتگاه تابستانی شاهان اشكانی گردید و بعد از آنها ساسانیان نیز قصر های تابستانی خود را در این منطقه بنا نهادند خرابه های باروی قلعه اشكانی بر فراز تپه مصلی و مجسمه شیر سنگی متعلق به یكی از دروازه های همدان از آثار دوره ساسانیان است.

در سال 23 هجری قمری كه جنگ نهاوند روی داد همدان به تصرف اعراب درآمد و از آن زمان به بعد گاهی كانون آبادی و ثروت و گاهی هم درگیر غارت و چپاول و فقر و تنگدستی بوده است. همدان در زمان 319 هجری قمری و در دوران حكومت دیلمیان  لطمات فراوانی دید. در قرن ششم هجری سلجوقیان مركز خود را از بغداد به این شهر منتقل كردند و مدت پنجاه سال این شهر پایتخت سلجوقیان بود. و در این زمان در حمله وحشیانه مغول ها این شهر به ویرانه ای مبدل شد.

بایدوخان مغول پس از تاج گذاری در این شهر آن را باز پیرایی و باز سازی نمود. اما این شهر همواره مورد تاخت و تاز و هجوم امرا و سلاطین بود و این بار نوبت سلسله تیموریان بود كه این شهر را ویران نمایند. در زمان سلسله صفویه این شهر از نعمت آبادانی بهره مند شد.

پس از انقراض سلسله صفویه این شهر به تصرف احمد شاه عثمانی در آمد كه پس از شش سال توسط نادر شاه افشار باز پس گرفته شد. البته این شهر بعد از این هم بارها مورد تاخت و تاز و تسلط اقوام مختلف قرار گرفته تا اینكه در تاریخ 1145 هجری قمری كاملا به ایران الحاق گردید. شهر همدان به علت قرار گرفتن در مسیر راه های اصلی منطقه غرب ایران درقرن های اخیر همواره از نظر بازرگانی مورد توجه بوده است. همچنین این شهر در مسیر جاده ابریشم قرارداشته است.


منبع : سایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

آفلاین DiYakO

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی(اس ام اس همدانی)
« پاسخ #36 : ۱۴ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۰:۱۵:۱۳ »
ماخواستم برات ا گلستان یه دامن گل بیچینم دیدم شلوار پامه.!!! ::)
هیــــــــچی مــث سابـــــق نـــیس!!!؟!!!.

آفلاین DiYakO

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی(اس ام اس همدانی)
« پاسخ #37 : ۱۴ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۰:۲۰:۳۷ »
با تمام چفت چولیت شته شولیت پته پیسیت  قد یه خیار چولسیده داغانتم.!! (داغاین هم می توان گفت)
هیــــــــچی مــث سابـــــق نـــیس!!!؟!!!.

آفلاین DiYakO

xx - درباره استانهای ایران - متا
شیر سنگی (سنگ شیر)
« پاسخ #38 : ۱۴ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۰:۲۳:۳۰ »
در دوره مادها شیر سنگی  که دوقلو هم بودن ساخته شدن یکی از شیر ها در سر در ورودی شهر جا می گیره و دیگری در میدانی که به همین نام است     
متاسفانه شیر سنگی سردر هگمتانه  را انگلیس ها طوری دزدیدند که هیچ کس خبر دار نشد و الان در موزه پشت شیشه ای است که هیچ کس نمی تواند به آن نزدیک شود بعضی مواقع صحبت از شیر سنگی به تاراج برده میشه میگیم بهتر که بردنش حداقل اونجا سالم می مونه و به سرنوشت برادرش در ایران دچار نمی شه باز هم بگذریم
شیر برادر در ایران و در شهر همدان باقی می مانه تا دختران ترشیده شهر همدان در مورد شیر به خرافاتی در موردش اعتقاد پیدا کنن و بیان روش شیره بمالن تا از این طریق بختشون باز شه به هر صورت یه حرفی بین همدانی ها هست که اگه اون شیره ها نبود کار شیر بیجاره تموم بود و الان ترک داغونش کرده بود .
الان هم شیارهای بدی روش افتاده و این میراث گرانبها که در وهله اول فرهنگ باستان ما همدانی ها و در وهله دوم میراث ایرانیان است در حال نابودی ست.
البت تازه گی ها کمکی از زمین فاصله گرفته و اوضاع احوالش بهتره.
هیــــــــچی مــث سابـــــق نـــیس!!!؟!!!.

آفلاین CIVILAR

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی
« پاسخ #39 : ۱۴ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۰:۲۴:۵۹ »
نوکر همه ی بر و بچ درب داغاین همدانی هم هستیمان . داغاین بچه های همدانی نباشیم شی کنیمان .
به قول او ترانه همدانی :

عکسته بده بیلم قد طاقچه (طقچه)
هر کی بیوینه بگه خدا ببخشه

آفلاین DiYakO

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی
« پاسخ #40 : ۱۵ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۱:۰۹:۱۲ »
یه شعر همدانی:(لطفا" با لحجه بخوانید)
روته نشان دادی و چل کردی منه
خیر نوینی پچا اوژو کردی منه
مثده گل باز کیه چولساندی دادا
شی به تو کرده بودم که ایجو ول کردی منه
هیــــــــچی مــث سابـــــق نـــیس!!!؟!!!.

آفلاین CIVILAR

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی
« پاسخ #41 : ۱۵ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۱:۱۷:۵۸ »
میلیچ : گنجشگ
فیجیل : تربچه
سکلان : سقلمه ، سیخونک

آفلاین CIVILAR

xx - درباره استانهای ایران - متا
باباطاهر عریان همدانی
« پاسخ #42 : ۱۶ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۳:۱۶:۵۶ »
بسمه تعالی

350px-Baba_taher - درباره استانهای ایران - متا

باباطاهر همدانی معروف به بابا طاهر عریان، عارف، شاعر و دوبیتی‌سرای اواخر سده چهارم و اواسط سده پنجم هجری (سده ۱۱م) ایران و معاصر طغرل بیک سلجوقی بوده‌است. بابا لقبی بوده که به پیروان وارسته می‌داده‌اند و عریان به دلیل بریدن وی از تعلقات دنیوی بوده‌است.

ترانه‌ها یا دو بیتی‌های باباطاهر در بحر هزج مسدس محذوف و به لری سروده شده‌است.
دو قطعه و چند غزل با گویش لری و مجموعه کلمات قصار به زبان عربی و کتاب سرانجام از آثار دیگر اوست. کتاب سرانجام شامل دو بخش عقاید عرفا و صوفی و الفتوحات الربانی فی اشارات الهمدانی است.

از خاندان و تحصیلات و زندگی بابا طاهر اطلاعات صحیحی در دسترس نیست اما بنا به نوشته راوندی در راحةالصدور، بابا طاهر در سال ۴۴۷ هجری با طغرل سلجوقی دیدار کرده و مورد احترام او نیز قرار گرفته‌است. در یکی از دوبیتی‌های مشهورش سال تولدش را به حروف ابجد گنجانیده که پس از محاسبه توسط میرزا مهدی خان کوکب به سال ۳۲۶ هجری رسیده‌است. او پس از ۸۵ سال زندگی وفات یافته‌است. آرامگاه وی در شمال شهر همدان در میدان بزرگی به نام وی قرار دارد. بنای مقبره بابا طاهر در گذشته چندین بار بازسازی شده‌است. در قرن ششم هجری برجی آجری و هشت ضلعی بوده‌است. در دوران حکومت رضاخان پهلوی نیز بنای آجری دیگری به جای آن ساخته شده بود. درجریان این بازسازی لوح کاشی فیروزه‌ای رنگی مربوط به سده هفتم هجری بدست آمد که دارای کتیبه‌ای به خط کوفی برجسته و آیاتی از قرآن است و هم اکنون در موزه ایران باستان نگهداری می‌شود. احداث بنای جدید در سال ۱۳۴۴ خورشیدی با همت انجمن آثار ملی و شهرداری وقت همدان و توسط مهندس محسن فروغی انجام شده‌است. این بنای تاریخی طی شمار ۱۷۸۰ مورخه ۲۱/۲/۱۳۷۶ به ثبت آثار تاریخی و ملی ایران رسیده‌است. در اطراف بنای جدید فضای سبز وسیعی احداث شده ‌است.

در شهر خرم‌آباد بنایی به نام «بقعه باباطاهر» وجود دارد که به اعتقاد برخی زادگاه بابا طاهر است. در مرکز شهر خرم آباد و در ضلع غربی قلعه فلک الافلاک و در کنار خانه قدیمی آخوند ابو مقبره باباطاهر قرار دارد. در گویش لری به «باو طاهر» معروف است اهالی شهر خرم آباد معتقدند این مقبره مربوط به بابا طاهر شاعر و عارف نامدار و سراینده دوبیتی‌های معروف لکی و لری است. سبک بنای مقبره ساده و متشکل از گنبد خانه‌ای با یک ورودی است. ساختمان اصلی آن هشت ضلعی است که چهار ضلع آن هر یک به ابعاد ۵/۲ متر و اضلاع فرعی آن هر یک ۷۰/۱ سانتیمتر است. ارتفاع گنبد تا کف ۶ متر است. محل قبر در داخل سردآبه بوده که بر روی سردآبه و کف بقعه قبری به ابعاد ۵۲ در ۱۰۰ در ۱۷۷ سانتیمتر است. بر روی قبر ضریحی چوبی به ابعاد ۱۲۷ در ۱۲۸ در ۱۹۸ وجود داشته که از بین رفته است. اطاق کوچکی به ابعاد ۵/۲ در ۵ متر به بدنه غربی بنا در دوره معاصر اضافه شده بود که به آن «قلندر خانه» می‌گفتند. این بنا احتمالا مربوط به دوره خوارزمشاهی و به شماره ۱۹۲۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

برخی از بزرگان و ادیبانی که در جوار مزار بابا طاهر آرمیده‌اند:
محمد ابن عبدالعزیز از ادیبان سده ۳ هجری
ابولفتح اسعد از فقیهان سده ۶
میرزا علی نقی کوثر از دانشمندان سده ۱۳ و مفتون همدانی از شاعران سده 14

منبع : ویکی پدیا
لینک به مطلب : http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%B7%D8%A7%D9%87%D8%B1

آفلاین DiYakO

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی
« پاسخ #43 : ۲۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۷:۲۷:۲۹ »
نقل قول از: CIVILAR  date=1267393267
به شخصه می گم هیچ لغتی در گویش همدانی برای من "سکلان" نمی شه .
تو گل سوخره منی نمی الم بچولسی
to gole sokhreh meni nimi -alam becholsii.
هیــــــــچی مــث سابـــــق نـــیس!!!؟!!!.

آفلاین sizdah

xx - درباره استانهای ایران - متا
پاسخ : آموزش لهجه همدانی
« پاسخ #44 : ۱۲ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۷:۲۹:۵۷ »
با سلام

 :(

میاینان آلاغ

یعنی : می آیید علفهای هرز رو بچینیم   

          (سیزده بدرهم نزدیکه )


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
ایران iran

نویسنده کـوکـبـی

1 پاسخ ها
1624 مشاهده
آخرين ارسال ۲۵ آذر ۱۳۹۰ - ۲۱:۱۵:۵۲
توسط حمید رستمی
xx
نخستین پادشاه ایران

نویسنده لینا

7 پاسخ ها
1675 مشاهده
آخرين ارسال ۱۹ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۷:۱۱
توسط لینا
xx
نظر ناپلئون نسبت به ایران

نویسنده turnado

0 پاسخ ها
997 مشاهده
آخرين ارسال ۱۸ آذر ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۹:۳۳
توسط turnado
xx
نشانه های قحطی در ایران

نویسنده آزاده پرتو

0 پاسخ ها
860 مشاهده
آخرين ارسال ۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۱:۳۰
توسط آزاده پرتو
xx
درس تیرداد پادشاه ایران

نویسنده elahe

0 پاسخ ها
1014 مشاهده
آخرين ارسال ۲ آبان ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۰:۵۸
توسط elahe
xx
حال شمال ایران خراب است !!!

نویسنده DELFAN

0 پاسخ ها
1825 مشاهده
آخرين ارسال ۱۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۴:۴۶
توسط DELFAN
 

anything