Google

* آخرین فعالیتهای دسته جمعی توسط اعضای تالار تخصصی

موج مثبت


سپیدار سیستم


آموزش حسابداري جهت مصاحبه و استخدام


گپ وخنده


ختم قرآن ویژه ماه مبارک رمضان


انجمن کوهنوردی و طبیعت گردی متا


یاران محک


کاربازی-بازی کار


دفتر جناب آقای کیانی


دفتر جناب آقای فریدون مظفر نژاد


حسابداری تک کاربره IR




hot_post - آئین های پارسی. - متا نویسنده موضوع: آئین های پارسی.  (دفعات بازدید: 17421 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین m.amiri

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #15 : ۲۷ دی ۱۳۹۰ - ۰۷:۰۱:۴۷ »


Sadeh - آئین های پارسی. - متا
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین amirmohamad

  • کاربر فعال
  • ***
  • تعداد ارسال: 216
  • متا امتیاز 1677 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به amirmohamad
  • رای برای مدیریت : 3
  • به زندگی لبخندبزن
  • تخصص: حسابداری وحسابرسی
  • سمت: مدیر شرکت خدمات مالی
  • سپاس شده از ایشان: 1
  • سپاس کرده از دیگران: 0
xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #16 : ۲۷ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹:۱۵ »
آقای امیری جالب بود استفاده کردیم

آفلاین m.amiri

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #17 : ۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۱:۱۲ »
اولین روز بهمن ماه بر همگی خوش باد.
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین m.amiri

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #18 : ۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۳:۲۳ »
نقل قول از: m.amiri
جشن سَده، یکی از جشن‌های ایرانی، است که در آغاز شامگاه دهم بهمن‌ماه یعنی آبان روز از بهمن ماه برگزار می‌شود. جشن «سَدَه» بزرگ‌ترین جشن آتش و یکی از کهن‌ترین آیین‌های شناخته شده در ایران باستان است. در این جشن در آغاز شامگاه دهم بهمن‌ماه، همه مردمانِ سرزمین‌های ایرانی بر بلندای کوه‌ها و بام خانه‌ها، آتش‌هایی برمی‌افروخته و هنوز هم کم‌وبیش بر می‌افروزند. مردمان نواحی مختلف در کنار شعله‌های آتش و با توجه به زبان و فرهنگ خود، سرودها و ترانه‌های گوناگونی را خوانده و آرزوی رفتن سرما و آمدن گرما را می‌کنند. همچنین در برخی نواحی، به جشن‌خوانی، بازی‌ها و نمایش‌های دسته‌جمعی نیز می‌پردازند.

جشن سده یک جشن ملی ایرانیان است و اختصاص به یک دین و گروه ویژه ندارد.
جالبه.. میزان توجه دوستان به این مناسبتها..در مقایسه با سایر مناسبتها.؟

کجا رفت آن دانش و هوش ما.
که شد مهر میهن فراموش ما.
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین m.amiri

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #19 : ۱۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۶:۵۲:۵۹ »
نیمه بهمن ماه برای ایرانیانی که همیشه شاد و پر انرژی بوده اند.
و نه تا این حد افسرده و غمگین.
جشن نیمه زمستان بوده..
نیاکان ما به هر بهانه شاد زندگی میکرده اند.
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین m.amiri

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #20 : ۱۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۶:۵۶:۵۹ »
قبل از تسلط اعراب بر ايران، در انتهاي سلسلة ساساني در زمان يزدگرد سوم ( قرن 7 ميلادي ) دين رسمي کشور ايران، دين زرتشت بود.

پيامبر اين دين يعني اشو زرتشت براي قدر نهادن ايزدان، که سمبلهاي نيروهاي سودمند به حال آدمي در طبيعت بودند، مراسم آييني فراواني از جمله جشن هايي را پايه گذاري کرد.
اين جشنها شامل 2 بخش بودند، گاه انبارها و جشنهاي ماهانه .
گاه انبارها، جشنهايي بودند که براي تقديس اهورامزدا و شش روان جاويدان ( امشا سپندان ) که همواره نزداومتوطن هستند، برگزار مي شدند. اهورامزدا و شش امشا سپندان، حافظان هفت مخلوق مي باشند. آسمان، آب ها، زمين، آتش، گياهان، حيوانات و آدمي. بعدها شش امشا سپند را در زبان فارسي با اندکي تغيير به نامهاي شهريور، خرداد، اسفند، اردي بهشت، امرداد و بهمن خواندند.
به نظر مي رسد پايه گذار اين جشن ها، زرتشت پيامبر باشد. اما گفته شده است که اين جشن ها به خصوص گاه انبارها در زمانهاي بسيار دورتر از زمان زرتشت هم جشن گرفته مي شده اند.
گاه انبارها هر يک به مدت پنج روز برگزار مي شدند و به ترتيب عبارت بودند از : 1- ميديوزرم، در نيمة بهار هنگام برداشت خرمن 2- ميديوشهم، در نيمة تابستان 3- پيتي شهم، در ماه شهريور 4- اياترم، در ماه مهر 5- ميديارم، در نيمة زمستان 6- همسپتمدم، در ماه اسفند 7- آخرين گاه انبار، روز آخر سال بود و به جشن نوروز متصل مي شد.
هزينة اين جشنهاي هفتگانه را ثروتمندان تامين مي کردند. مردم در اين روزها در کنار همديگر مي خوردند، مي نوشيدند و پايکوبي مي کردند و در پايان جشن، آنچه از خوردني ها باقي بود، به خانة افراد نيازمند فرستاده مي شد.
در کنار گاه انبارها، جشن هاي ماهانه هم از اهميت خاصي برخوردار بودند. در هر ماه يک روز نام ماه با نام روز يکي مي‌شد. مردم اين روز را جشن مي‌گرفتند و در آن طي مراسمي به تقديس نام اهورامزدار مي‌پرداختند.
از مهم‌ترين جشن‌هاي ماهانه مي‌توان مهرگان و تيرگان را نام برد که جزء پنج جشن بزرگ ايرانيان بوده‌اند. (در کنار نوروز، سده و يلدا) و در سرتاسر امپراطوري مراسم مربوط به آن‌ها با شکوه تمام برگزار مي‌شده‌ است.
از ميان جشن‌هاي ماهانه، مهرگان بي شک مهمترين و با شکوه ترين جشن بوده است. روز مهر از مهرماه. اين جشن سابقه‌اي پيش اوستايي دارد.
در باور مردمان آن زمان، اين خورشيد بوده است که به طبيعت زندگي مي‌بخشيده. آنان خورشيد را مهر نام نهادند و مهر نامي است که براي مفهوم دوستي و محبت برگزيده‌اند و به اين ترتيب نشان داده اند که اساس هستي و آنچه که به عالم هستي، بودن مي‌بخشد "مهر" است.
"مهر" از مهمترين عناصر "اشا" قانون حاکم بر طبيعت است و همواره بر ضد "دروژ" در مبارزه.
آنان که راه مهر را پيمايند به مبدأ مي‌رسند. در سنت ميترائيسم، ميترا، ايزد نگهبان خورشيد، حافظ پيمان و سمبل مهر ورزيدن است.شخصيت مسيح گونه ميترا را در متن هاي مقدس دوره پيش اوستايي مي توان يافت. ميترا هنگامي که جهان را "دروژ" فرا گرفته بود و از "اشا" تقريباً خبري نبود، به صورت گاو نر سفيدي به زمين متجلي شد و به عنوان فديه گناهان بشر خود را قرباني کرد تا جهان از تباهي مصون بماند و خورشيد مهر دوباره بر تارک هستي فروزان گردد و اين همان است که در مورد مسيح از کتاب مقدس مي‌خوانيم.
مسيح - که درود خدا بر او باد- به روي صليب جان داد تا نوع بشر از تباهي رها شود، مسيح که سمبل مهرورزيدن مي‌گويد، راه منم، راستي منم، زندگي منم، هيچ نمي‌تواند به خدا برسد مگر به وسيلة من و اين چيزي نيست جز باور مردمان بدوي زمان‌هاي دور که تنها راه رسيدن به مبدأ، پيمودن راه مهر است.
از نقطه نظر اسطوره‌اي در روز مهر از ماه مهر، نيروي راد و راستي (اشا) به سرکردگي کاوه بر آتش دروژ ضحاک به پيروزي رسيد و فريدون پادشاه شد. بنابراين مهرگان سمبلي از پيروزي نهايي مزدا بر اهريمن است.
بر اساس منابع يوناني در جشن مهرگان پادشاهان لباس ارغواني مي‌پوشيدند و به همراه مردم در مجالس عمومي شرکت مي‌کردند.  از جشن مهرگان در کتاب تلمود، از کتب مقدس يهود هم سخن رفته است و اين نشان مي‌دهد که اين جشن مختص ايرانيان نيست و در بسياري از مناطق دنياي باستان برگزار مي‌شده است.
در متون تاريخي زرتشتي آمده است که مهرگان روزي است که در آن انسان نر و ماده از کيومرث که در باور زرتشتي مثال نوع بشر است آفريده شد. همچنين آمده است که خورشيد براي اولين بار درخشندگي خود را در اين روز شروع کرد و در واقع اين روز، روز آغاز جهان بوده است.
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین حمید رستمی

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #21 : ۱۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۲۳:۴۱:۱۶ »
سلام
ضمن تشکر از مطالب زیبای ارسالی دوستان
تقاضا دارم نام منتخب این موضوع به "آئین های فارسی" تغییر یابد.
جهت اطلاع از معنی لغت "پارس" شمارا به لغت نامه مرحوم دهخدا دعوت می نمایم.
امروز را با خدا قدم برداریم و فردا را به او بسپاریم

آفلاین m.amiri

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #22 : ۱۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۸:۴۸ »
                                        بسی رنج بردم در این سال سی عجم زنده کردم بدین پارسی
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین m.amiri

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #23 : ۱۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۱:۴۳ »
سده ها است كه در غرب از واژه ی پرژن (Persian) استفاده می كنند كه اصل آن به واژه های "پارس" و "پارسی" بر می گردد. هنگامی كه هزار سال پیش از میلاد مسیح قوم های آریایی به سرزمین پرسیس مهاجرت كردند پارس و زبان آنها نیز پارسی شناخته شد. این زبان از آن هنگام تا كنون دچار دگرگونی های بسیاری در دوره های گوناگون شده است كه نتیجه ی آن پدیداری پارسی كهن (كه تا سه سده پیش از میلاد زنده بوده)، پارسی میانه یا پهلوی (كه تا سده ی نهم پس از میلاد رایج بوده) و پارسی نو كه پس از تسلط عرب ها "فارسی" نامیده شد، چرا كه در زبان حاكمان جدید صدای "پ" وجود نداشت.

فارسی حتى نام اصلى زبان ما نیست بلكه عربى شده « پارسى» است زیرا عرب زبان ها قادر به تلفظ حرف «پ» نیستند و این حرف را در بسیارى از واژه هاى پارسى همچون اسپند، پیروز و غیره به «ف» تغییر داده اند.
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین m.amiri

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #24 : ۱۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۲۰:۰۰:۱۴ »
%D8%A2%D8%AA%D8%B4 - آئین های پارسی. - متا
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین m.amiri

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #25 : ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۴:۲۶ »
درود بر همگی..
این روزها در ایران باستان جشن "باد روزی" بوده است..
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین pooneh

xx - آئین های پارسی. - متا
پاسخ : آئین های پارسی.
« پاسخ #26 : ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۴:۲۱ »
نقل قول از: m.amiri
درود بر همگی..
این روزها در ایران باستان جشن "باد روزی" بوده است..
این روزها در ایران جدید جشن یارانه روزی بر پاست ....
خدایا ! تو آنی که من می خواهم پس مرا آنی بساز که تو میخواهی.

آفلاین لینا

والنتاین (۲۶ بهمن) یا سپندار مذگان (۲۹ بهمن) چند سالی است نزدیک ۲۶ بهمن ماه (۱۴ فوریه) که می شود هیاهو و هیجان را در خیابان ها می بینیم. مغازه های کالاهای فانتزی شلوغ می شود.
همه جا نام Valentine به گوش می خورد. از هر بچه ای که درباره والنتاین پرسش کنی می داند که “در سده سوم میلادی که برابر با آغاز شاهنشاهی ساسانی در ایران، در روم باستان فرمانروایی بوده است بنام کلودیوس دوم.
کلودیوس باورهای شگفتی داشته است، برای نمونه سربازی خوب خواهد جنگید که زن نگرفته باشد.
از این رو زناشویی را برای سربازان امپراتوری روم بازداشته می کند.کلودیوس به اندازه ای سنگدل وفرمانش به اندازه ای بی چون و چرا بود که هیچ کس یارای یاری به زناشویی سربازان را نداشت.ولی کشیشی به نام والنتیوس(والنتاین)،پنهانی عقد سربازان رومی را با دختران دلخواهشان جاری می کرد.کلودیوس دوم از این رخداد آگاه می شود و دستور می دهد که والنتاین را به زندان بیندازند.
والنتاین در زندان دلداده دختر زندانبان می شود.
سرانجام کشیش به جرم جاری کردن عقد دلدادگان، با دلی عاشق به دار آویخته می شود…بنابراین او را به نام فدایی وشهید راه عشق می دانند و از آن زمان نمادی می شود برای عشق!”
ولی کمتر کسی است که بداند در ایران باستان، نه چون رومیان از سه سده پس از زادروز، که از بیست سده پیش از زادروز، روزی به نام روز عشق بوده است!

شنیدنی است بدانید که این روز در سالنمای کنونی ایرانی برابر است با ۲۹ بهمن، یا تنها ۳ روز پس از والنتاین فرنگی! این روز “سپندار مذگان” یا “اسفندار مذگان” نام داشته است.
فلسفه بزرگداشت این روز با نام “روز عشق” به این گونه بوده است که در ایران باستان هر ماه را سی روز می شمردند و افزون بر اینکه ماه ها نام داشتند، هریک از روزهای ماه نیز یک نام داشتند.
برای نمونه روز نخست “روز اهورا مزدا”، روز دوم، روز بهمن ( تندرستی، اندیشه) که نخستین صفت خداوند است، روز سوم اردیبهشت “بهترین راستی و پاکی” که باز ویژه خداوند است، روز چهارم شهریور “شاهی و فرمانروایی آرمانی” که ویژه خداوند است و روز پنجم “سپندار مذ” بوده است. سپندار مذ فرنام ملی زمین است، یعنی گستراننده، مقدس، فروتن. زمین نماد عشق است چون با فروتنی، فروتنی و گذشت به همه عشق می ورزد.
زشت و زیبا را به یک چشم می نگرد و همه را چون مادری در دامان پر مهر خود امان می دهد. از این روی در فرهنگ باستان اسپندار مذگان را نماد عشق می پنداشتند. در هر ماه، یک بار، نام روز و ماه یکی می شده است که در همان روز که نامش با نام ماه همزمان می شد، جشنی برپا می داشتند به فراخور نام آن روز و ماه. برای نمونه شانزدهمین روز هر ماه مهر نام داشت و که در ماه مهر، “مهرگان” فرنام می گرفت.
همین طور روز پنجم هر ماه سپندار مذ یا اسفندار مذ نام داشت که در ماه دوازدهم سال که آن هم اسفندار مذ نام داشت، جشنی با همین نام می گرفتند.سپندار مذگان جشن زمین و گرامیداشت عشق است که هر دو در کنار هم می نشینند.
در این روز زنان به شوهران خود با مهر ارمغان می دادند. مردان نیز زنان و دختران را بر تخت شاهی نشانده، به آنها ارمغان داده و از آنها فرمانبرداری می کردند. برخی نیز روز مادر و زن را به نشانه زایش و مهربانی زمین در این روز می دانند.مردم ایران از آن میان مردم هایی است که زندگی اش با جشن و شادمانی پیوند فراوانی داشته است، به فراخور های گوناگون جشن می گرفتند و با سرور و شادمانی روزگار می گذرانده اند.
این جشن ها نشان دهنده فرهنگ، روش زندگی، خوی، فلسفه زندگی و رویهمرفته جهان بینی ایرانیان باستان است.
از آنجایی که ما با فرهنگ باستانی خود ناآشناییم شکوه و زیبایی این فرهنگ با ما بیگانه شده است. شاید هنوز دیر نشده باشد که روز عشق را از ۲۶ بهمن (Valentine) به ۲۹ بهمن (سپندار مذگان ایرانیان باستان) برگردانیم… چرا سپندار مذگان در روز پنجم اسفندماه نیست؟ زیرا در گذشته ایرانیان ۱۲ ماه ۳۰ روزه داشتند و ۵ روز را نیز افزودن بر آن ۱۲ ماه در سالشمار خود داشته اند.
بنابراین روز پنجم اسفند(سپندار مذگان)، با روز ۳۳۵ از سال یا ۲۹ بهمن در سالشمار کنونی ایرانیان برابر است.
● سپندارمذگان
روز پنجم هر ماه موسوم است به ” سپنته آرمئیتی” که چهارمین امشاسپند در دین زرتشت است، که در پهلوی “سپندازمذ” گفته شده که به معنی فروتنی است.
سپندارمذ، روز پنجم هرماه و ماه دوازدهم سال است. پس درسپندارمذ روز ماه سپندارمذ جشنی بوده .(پنجم اسفند)
نکته ایران ویج : در تاریخ ایران روز های هر ماه ۳۰ روزه بود و هر روز نامی برای خود داشت پس از ورود دین مبین




آفلاین amirmohamad

  • کاربر فعال
  • ***
  • تعداد ارسال: 216
  • متا امتیاز 1677 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به amirmohamad
  • رای برای مدیریت : 3
  • به زندگی لبخندبزن
  • تخصص: حسابداری وحسابرسی
  • سمت: مدیر شرکت خدمات مالی
  • سپاس شده از ایشان: 1
  • سپاس کرده از دیگران: 0
درودبرشما خانم لینا
پیشاپیش این روز روبه همه دوستان تبریک میگم
امیدوارم همیشه دلی عاشق وپرازمهرومحبت داشته باشید

آفلاین m.amiri

       فدای رفیقی که روی طاقچه دلش ..گاهی قاب ما رو هم یه دستمال میکشه.
ز روز گذر کردن اندیشه کن.


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter
 

anything