Google

* آخرین فعالیتهای دسته جمعی توسط اعضای تالار تخصصی

موج مثبت


سپیدار سیستم


آموزش حسابداري جهت مصاحبه و استخدام


گپ وخنده


ختم قرآن ویژه ماه مبارک رمضان


انجمن کوهنوردی و طبیعت گردی متا


یاران محک


کاربازی-بازی کار


دفتر جناب آقای کیانی


دفتر جناب آقای فریدون مظفر نژاد


حسابداری تک کاربره IR




normal_post - زنـدگی و کوچ عشایـر ایـرانی در یک نـگاه - متا نویسنده موضوع: زنـدگی و کوچ عشایـر ایـرانی در یک نـگاه  (دفعات بازدید: 1050 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین آزاده پرتو

xx - زنـدگی و کوچ عشایـر ایـرانی در یک نـگاه - متا
زنـدگی و کوچ عشایـر ایـرانی در یک نـگاه
« : ۱۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۵:۰۱ »

كوچ نشینی كهن ترین شیوه زیست بشر است كه پابرجا بودن آن تا عصر حاضر از بزرگ ترین جاذبه های این شیوه معیشت محسوب می شود و همین شیوه خاص زندگی سبب شده ایلات و عشایر به "دیدنی ترین جاذبه عصر تكنولوژی" لقب بگیرند. عشایر به شیوه ای جذاب و باورنكردنی طی قرن ها و سال های طولانی اقدام به حفظ سنن و آداب و رسوم گذشته خود نموده اند و این اصالت به جاذبه ای برای صنعت گردشگری تبدیل شده است. مسكن عشایر و سبک زندگی آن ها، زبان، موسیقی، غذاهای محلی، صنایع دستی، رقص و لباس های محلی به همراه آیین های به جای آوردن جشن های عروسی و محلی از مهم ترین جاذبه های ایلات و عشایر است. بارزترین مشخصه ایلات و عشایر شیوه زیست آنان است كه بر خلاف یك جا نشینان روستایی و شهری، در كوچ و نقل و انتقال دایمی سیاه چادرها و رمه های خود هستند.


زندگی عشایر عرب خوزستان

عشایر عرب خوزستان از قبایل بسیار کهن و بزرگ عرب است که در حمیدیه، سوسنگرد، هویزه و شادگان اقامت دارند. این عشایر در ماه های اول سال برای استفاده از چراگاه های دشت های سوسنگرد به این منطقه می آیند.
زندگی عشایر دشت مغان

عشایر دشت مغان که زندگی خود را با خودکفایی مبتنی بر دامداری و کشاورزی و نیز ساده زیستی در دشت مغان ادامه می دهند، در نیمه دوم خرداد به منطقه باداگل کوچ می کنند. مدت اقامت این عشایر به مدت سه ماه است و پس از آن به سوی روستای خود در اردبیل بازمی گردند.

زندگی عشایر رائینی کرمان

عشایر رائینی کرمان از مهمترین عشایر تولید کننده پشم و کرک هستند که سالانه ٨٠٠ هزار راس بز کرکی در شهرستان بافت استان کرمان معمولا توسط عشایر این منطقه نگهداری می شود و الیاف تولیدی این نژاد کرک است که تنها نژاد دام کرکی کشور به شمار می آید.

زندگی عشایر جوانرود

در استان کرمانشاه کوچ نشینی هنوز رواج دارد. عشایر جوانرود جاف، کلهر، قلخانی، سنجابی، گوران و کرند در این منطقه پراکنده شده اند. ایلات و عشایر کرد ایران نیز به عنوان حافظان آداب و رسوم و سنت های این قوم بزرگ از اهمیت خاصی برخوردار هستند و دارای جاذبه های گردشگری فراوانی هستند. جامعه عشایری جایگاه ویژه ای دارند. قوم کرد از لحاظ فرهنگی سابقه چشمگیری دارد. زبان، شعر، رقص، موسیقی، آداب و رسوم به جای مانده در این پهنه از سرزمین ایران قدمتی دیرینه دارند.

زندگی عشایر مرز نشین کرمانشاه

عشایر مرزنشین استان کرمانشاه زندگی خود را با خودکفایی مبتنی بر دامداری و کشاورزی و نیز ساده زیستی ادامه می دهند.
زندگی عشایر مشگین شهر

عشایر مشگین شهر زندگی خود را با خودکفایی مبتنی بر دامداری و کشاورزی و نیز ساده زیستی ادامه می دهند.
زندگی عشایر آذربایجان در دامنه کوه سهند

همزمان با فرا رسیدن خرداد، آخرین ماه فصل بهار عشایر آذربایجان برای گذراندن تابستان به ییلاق های خود در دامنه کوه سهند کوچ می کنند و تا اوایل پاییز در آنجا زندگی می کنند. عمده درآمد آنها از دامداری، پرورش گاو و گوسفند و فروش شیر دام های خود به کارگاه های فصلی لبنیات است.

زندگی عشایر دشت لالی

بخش لالی از دیرباز زیستگاه بشر بوده و در سده های اخیر، به عنوان منطقه گرمسیری و قشلاقی بختیاری های کوچ رو، بویژه شاخه های هفت لنگ بختیاری، اعتبار و ارزش بیشتر یافته است. قدیمی ترین آثار سکونت انسان در نجد ایران در غار پبده در شمال لالی کشف شده است یا این که لالی بخشی از اولین حوزه شناخته شده نفت در ایران به شمار می آید و از این رو، در دهه ۳۰ یکی از حوزه های فعال استخراج نفت بوده است.


Linkback: https://irmeta.com/meta/b1839/t12414/
خدایا بفهمانم بی تو چه میشوم ، ولی نشانم نده
خدایا هم بفهمانم و هم نشانم بده که با تو چه خواهم شد ...
http://irmeta.com/meta/index.php?action=sgroups;sa=view;gid=46

آفلاین m.amiri

xx - زنـدگی و کوچ عشایـر ایـرانی در یک نـگاه - متا
پاسخ : زنـدگی و کوچ عشایـر ایـرانی در یک نـگاه
« پاسخ #1 : ۱۶ مهر ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۱:۲۳ »
با سپاس از شما.


لازم بذکره که عشایر چهارمحال از قدیمیترین و بزرگترین قومهای کوچ رو سرزمینمان هستند.
ز روز گذر کردن اندیشه کن.


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
آییـن عشـق و زنـدگی به سبـك كامپیـوتری!

نویسنده آزاده پرتو

0 پاسخ ها
591 مشاهده
آخرين ارسال ۲۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۴:۴۵
توسط آزاده پرتو
 

anything