• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - فرم ثبت حسابداری پیمانکاری یا حسابداری مالی؟ - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - فرم ثبت حسابداری پیمانکاری یا حسابداری مالی؟ - متا نویسنده موضوع: فرم ثبت حسابداری پیمانکاری یا حسابداری مالی؟  (دفعات بازدید: 2632 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فائزه حیدری

با سلام
شرکت ما شرکت پیمانکاری غیر عمرانی یه (ساخت انیمیشن) و تنها هزینه ی عملیاتیش هزینه حقوق مهندسین مستقر در شرکته که با کامپیوتر کار میکنن!
آیا باید فرم ثبت حسابداری پیمانکاری را پیش گرفت یا حسابداری مالی؟
با احترام

Linkback: https://irmeta.com/meta/b1650/t15361/

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع پیمانکاری

آفلاین AlireZa.N

xx - فرم ثبت حسابداری پیمانکاری یا حسابداری مالی؟ - متا
پاسخ : فرم ثبت حسابداری پیمانکاری یا حسابداری مالی؟
« پاسخ #1 : ۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۶:۱۶ »
سلام دوست عزیز
حسابداری مالی مادر تمام شیوه های حسابداریه و تمام شیوه ها یا بهتره بگم تمام گرایشهای حسابداری توی دل حسابداری مالی و بخشی از حسابداری مالی هستند و نهایتا برای اینکه اعداد و ارقامشون توی صورتهای مالی (که چکیده و خلاصه رویدادهای مالی به حساب میاد) نشون داده بشه باید توی سرفصلهای کلی حسابداری مالی قرار بگیرند.
اگه قراردادهایی که با مشتریان می بندید تابع قوانین و مقررات مرسوم توی پیمانکاریه از این روش و ثبتهای مربوط به اون استفاده کنید
مثلا اگه در زمان انعقاد قرارداد با مشتریاتون لازمه که کدکارگاهی بیمه تهیه کنید و نهایتا بعد از اتمام قرارداد (پیمان) مبلغی رو به عنوان حق بیمه قرارداد به تامین اجتماعی پرداخت کنید یا مشتریای شما از صورت وضعیت یا صورتحساب درآمدی که واسشون ارسال میکنید ارقامی رو به عنوان سپرده بیمه و علی الحساب مالیات و .. کسر میکنن شما باید از حسابداری پیمانکاری هم استفاده کنید (معمولا وقتی ارگانهای دولتی مشتری شما باشن این شکلیه)
بزرگترين افسوس آدمي آنست كه ميخواهد ولي نمي تواند
و به ياد مي آورد روزي را كه مي توانست ولي نخواست «نيچه»

آفلاین کوثری

xx - فرم ثبت حسابداری پیمانکاری یا حسابداری مالی؟ - متا
پاسخ : فرم ثبت حسابداری پیمانکاری یا حسابداری مالی؟
« پاسخ #2 : ۱۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۴:۲۸ »
با سلام
ضمن تایید فرمایشات وپاسخ دوست عزیزبه نظر میرسه بهتره به جهت اینکه از این فرم سوالات، زیاد و به شکلهای مختلف  در تالار صورت می گیره یک جمع بندی در سه مبحث به شرح ذیل دراین خصوص داشته باشیم .

مباحث تئوری  مربوط به سوال
در ابتدابرای درک بهتر شما کافیه  بدون در نظر گرفتن چرخه زندگی یک قلم کالا یا خدمات وهمچنین بدون در نظر گرفتن مقاطع مختلف کسب عایدات با حذف شاخ وبرگهاش وبشکل خیلی ساده، سه مقطع، بترتیب تولید – فروش و وصول نقد رو در طول یک زمان در نظر بگیرید .

                       
          مقطع وصول وجه نقد                                مقطع فروش                                                    مقطع تولید

                       *____________________________*_________________________________*



موضوع ساده اینکه شناسایی درآمد در هریک از این مقاطع ویا بین  این مقاطع، روش حسابداری خاص خودش رو نیاز داره وطلب میکنه.

مثلاًما در اکثر واحد های تجاری (بخصوص شرکت های بازرگانی وتولیدی ) در مقطع فروش درآمد رو شناسایی می کنیم به چند دلیل خیلی مهم ،اول اینکه کالا رو به خریدارمنتقل می کنیم. دوم ،با مشخص کردن قیمت مبادله(مثلاً قیمت فروش 500 تومن) شناسایی درآمد برامون امکانپذیر شده و سوم اینکه پولش رو هم که  به صورت نقدی می گیریم ویا مطمئنیم که بهمون میده .
ولی موضوع همیشه به این راحتی نیس. شما ممکنه کالا رو با اقساط طولانی فروخته باشین و شرایط موجود اقتصادی به شکلی رقم بخوره که اطمینانی از وصول وجه نقد مرتبط با فروش نسیه تون نداشته باشین یا هر شرایط دیگه ای که شما نتونین درآمد تون رو شناسایی کنین. در این حالت درسته که فروش انجام شده ولی ما در مقطع فروش نمی تونیم درآمد رو ثبت کنیم ودرآمد رو بعد از مقطع فروش یعنی  در زمان  وصول اقساط یا  دریافت وجه کامل آن  شناسایی  می کنیم  (مثلاً روش های شناسایی درآمد بصورت اقساطی وروش بازیافت بهای تمام شده دراین حیطه قرار می گیرند)
ویا حالت عکس این هم ممکنه پیش بیاد  که هنوز به مقطع فروش نرسیده ایم ولی درآمد شناسایی می کنیم .فرض کنیم فرایند تولید تا فروش بهردلیل طولانی باشه وما بتونیم در خلال اون خالص جریانهای نقدی حاصل از فعالیتهای بوجود آورنده رو با درجه بالایی از اطمینان برآورد کنیم ((حسابداری فعالیتهای کشاورزی با شناسایی درآمد در مقطع تکمیل تولید و حسابداری پیمانکاری (قرارداد های بلند مدت پیمانکاری ) روش درصد تکمیل پیمان- شناسایی درآمد در خلال تولید از مواردی است که درآمد در مقاطع قبل از فروش شناسایی میشه ))

مباحث عملی  مربوط به سوال
بدلیل اینکه موارد طرح شده فقط تئوری نباشه با توضیحات فوق وپاسخ دوست گرامی برای هر مقطع مثالی به شرح ذیل ارائه میشه

مقطع تولید تا فروش
تصور کنید که پروژه ساخت  یک فیلم سینمایی انیمیشن با یک بودجه کلان از طرف یک بنیاد دولتی به شما واگذار شده که چندین سال به طول میانجامه ودر قرارداد مقاطع پیشرفت کار  مرحله به مرحله مشخص شده وپرداخت ها هم بر اساس این اتمام مراحل صورت می پذیرد . مقاطع نیز طوری مشخص شده که در صورت قطع ارتباط ،بنیاد می تونه با تسویه حساب با شما درآن مقطع  ادامه کار را به سازنده انیشمن دیگر واگذار کنه. پر واضح است که برای شناسایی درآمد  باید از روش قرارداد های بلند مدت پیمانکاری ومثلاًٌ روش درصد پیشرفت کار استفاده کرد چون درسته که پیمان ما درجریان پیشرفته وبین مقطع تولید وفروش قرار داره ولی ما ازتحقق درآمدهایی که تا اون مقطع شناسایی کردیم مطمئنیم.

مقطع فروش
حالا شکلی رو در نظر بگیرید که شما بعنوان خریدار انیمیشن در بازار خارجی  شرکت ها و کمپانی های فروشنده رایت حضور پیدا میکنین وبعد از خرید ،اونو بوسیله دوبلور ها در استودیو دوبله ودربازار توزیع میکنین ومیفروشین. به نظر میرسه بهترین روش برای شناسایی درآمد همون روش شناسایی درآمد در مقطع فروش باشه (روش فروش که شما به اسم حسابداری مالی نام برده بودین وپاسخ دوستمون در اصلاح اون کاملاً صحیح بود)که همه ما با اون آشنایی داریم .

مقطع بعد از فروش تا دریافت وجه نقد
ممکنه فعالیت  شما به شکلی باشه که شما بعد از تولید وفروش انیمیشن ها به یه کمپانی ویا یک موسسه فرهنگی دولتی ، باید منتظر بمونین ایشون توی بازار این انیمیشن رو  توزیع کنه وبه شرط  توزیع موفق، کمپانی مبلغ قرارداد رو به نسبت توزیع مثلاً طی 5 سال به شما پرداخت کنه ،خوب اثر جریان های نقدی این فعالیت اونقدر نامطمئن هست که شما مجبورید ویا درواقع فقط مجاز هستید که درآمد رو صرفاً به موازات وصول وجه نقد  شناسایی کنین که روش معمول اون روش اقساطی و روش بدبینانش هم روش بازیافت بهای تمام شده س.

نتیجه وخلاصه مبحث
خلاصه کلام اینکه روش های مختلف از جمله  حسابداری پیمانکاری – حسابداری فعالیتهای کشاورزی – حسابداری فروش اقساطی – مبادلات امانی - روش فروش ، تماماً بخاطر نیاز به  شناسایی مقطع درآمد که در واقع یک مساله زمانی است از یکدیگر تفکیک شده اند  وبوجود آمده اند وهمه این روش ها زیر مجموعه حسابداری مالی هستند در واقع  این حسابدار هست که با تحلیل فرایند کسب عایدات(درآمد) در یک فعالیت بطور اخص ودر یک واحد تجاری بطور اعم ،مقطع شناسایی درآمد رو با اطمینان معقول از زمان جریان های نقدی  مشخص می کنه وروش حسابداری خاص مرتبط با  اونو از بین روشهای دیگه انتخاب میکنه.
با احترام

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع پیمانکاری


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
دانشجوی حسابداری هستم که باید پروژه ایی در مورد حسابداری پیمانکاری تحویل دهم

نویسنده fatemeh ansari

1 پاسخ ها
1908 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ دی ۱۳۹۱ - ۲۱:۱۳:۵۴
توسط لینا
xx
تفاوت حسابداری قرارداد های بلند مدت(پیمانکاری) و حسابداری صنعتی

نویسنده سجاد عسکری نژاد

0 پاسخ ها
1577 مشاهده
آخرين ارسال ۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۸:۵۶
توسط سجاد عسکری نژاد
xx
حسابداری پیمانکاری و ثبت سند

نویسنده pooneh

0 پاسخ ها
2969 مشاهده
آخرين ارسال ۱۹ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۵:۱۳
توسط pooneh
xx
حسابداری شرکتهای پیمانکاری

نویسنده mehd.bayat

23 پاسخ ها
14206 مشاهده
آخرين ارسال ۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۲:۱۰
توسط A.Ehsani
xx
مراحل حسابداری پیمانکاری

نویسنده آزاده پرتو

0 پاسخ ها
4568 مشاهده
آخرين ارسال ۲۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۶:۰۹:۵۰
توسط آزاده پرتو
xx
کدینگ حسابداری پیمانکاری

نویسنده مرتضایی

6 پاسخ ها
6966 مشاهده
آخرين ارسال ۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۴:۱۹
توسط fonix22
 


anything