Google


normal_post - برنامه 12 قدم چيست ؟ - متا نویسنده موضوع: برنامه 12 قدم چيست ؟  (دفعات بازدید: 4626 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین کمال حقیقی

xx - برنامه 12 قدم چيست ؟ - متا
برنامه 12 قدم چيست ؟
« : ۹ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۶:۵۶ »


برنامه 12 قدم چيست ؟
اين برنامه در اصل توسط انجمن الکلي هاي گمنام ارائه شده است. در واقع روش الکلي هاي گمنام نيز مبتني بر ساير برنامه هاي 12 قدم مانند معتادان گمنام ، پرخورهاي گمنام، قماربازان گمنام و کوکائيني هاي گمنام، مي باشد،


برنامه 12 قدم بر مبناي پيروي از يک سري اصول و قوانين است که جهت بهبودی از اعتياد ، مصرف مبرم مواد اعتيادآور و ساير ناهنجاري هاي رفتاري همچون اعتياد به آميزش جنسي ، پيشنهاد شده است. موارد ديگر نيز مانند غذا و قماربازي هم مي توانند از طريق اين روش بهبودی شوند.
برنامه 12 قدم اعتياد را بعنوان يک بيماري در نظر گرفته و هدف آن پاکي از هر گونه مواد مخدر يا الکل و انواع وابستگي ها مي باشد. برنامه 12 قدم در قالب انجمن هايي موسوم به انجمن هاي گمنام مانند معتادان گمنام و الکلي هاي گمنام و................. اجرا مي شود. البته بعضي از مراکز خدمات اعتياد دولتي نيز اين روش را بکار ميگيرند.در برنامه12 قدم ، جنبه هاي عمومي و کلي درمان اعتياد با هم پيوند داده مي شود، به گونه اي که جسم، ذهن و زندگي اجتماعي فرد معتاد مورد توجه قرار مي گيرد. اين برنامه به طور رايگان و کاملأ محرمانه و گمنام بوده و توسط کساني اداره مي شود که قبلأ معتاد بوده و اکنون در حال بهبودي ميباشند.
همچنين در اين برنامه با برگزاري جلسات اعضاء ، يک شبکه حمايتي به منظور کمک به زندگي عاري از قطع وابستگي ، فراهم مي شود.
طبق بررسي اجمالي انجام شده توسط مجمع روانشناسان آمريکا ، بکارگيري روش 12 قدم مستلزم رعايت موارد زير مي باشد:

1. پذيرش اين مسئله که در برابر اعتيادمان عاجز بوديم و زندگيمان غيرقابل اداره شده بود.
2. تشخيص اين موضوع که تنها يک قدرت برتر است که مي تواند به ما استقامت و پايداري در بهبودی ببخشد.
3. آزمون خطاهاي گذشته به کمک يک راهنما( عضو با تجربه انجمن).
4. تصحيح اين خطاها.
5. آموختن يک زندگي جديد به کمک رفتار جديد.
6. کمک به معتادين ديگر .

راه يابي به جلسات 12 قدم
جلسات 12 قدم مانند: معتادان گمنام ، پرخورهاي گمنام، قماربازان گمنام، و کوکاييني هاي گمنام،و.......... انجمن هاي متکي بخود هستند. اين جلسات هفت روز هفته و در تمام اوقات شبانه روز قابل دسترس هستند و ورود به آن براي هر کسي که در جستجوي بهبودي است ، بدون توجه به سن، نژاد، مذهب، جنس، تمايلات جنسي يا فرهنگي آزاد مي باشد. تنها شرط و لازمه عضويت تمايل به قطع مصرف است.

نظر برنامه 12 قدم نسبت به اعتياد
اعتياد بعنوان يک بيماري در نظر گرفته مي شود که سه بُعد دارد : جسمي ، ذهني، و روحي. براي معتادين و الکلي ها بُعد جسمي تحت عنوان حساسيت مطرح مي شود، که ناشي از عدم توانايي در قطع اعتياد پس از اولين بار استفاده مي باشد. بُعد ذهني اعتياد را مي توان در تمايل زياد به مصرف مکرر ماده اعتياد آور مشاهده کرد که ممکن است در اثر يک عقده روحي باشد. و بالاخره بُعد روحي اعتياد در تمام انجمن هاي 12 قدم ، خودخواهي و خود محوري در نظر گرفته مي شود.

راهنما و رهجو

در الکلي هاي گمنام يا معتادين گمنام ، اعضاء انجمن در تلاش براي کمک به هم مي باشند و اين کار را از طريق راهنمايي به يکديگر و امداد به يکديگر انجام مي دهند. در برنامه دوازده قدم، يک راهنما فردي است که در درمان تجربه بيشتري داشته و تازه واردين را مطابق با اين برنامه هدايت مي کند. تازه واردين در برنامه 12 قدم ترغيب مي شوند که حداقل با يک راهنما ارتباط برقرار کنند. هم راهنما و هم کسي که تحت راهنمايي او قرار دارد هر دو در فعاليت هايي شرکت مي کنند که نهايتا به رشد روحي مطابق با آنچه که در 12 قدم تعريف شده منتهي مي گردد. اين فعاليت ها شامل تمريناتي مانند بحث و مطالعه ادبي ، عبادت و نوشتن مطالب مي باشد.

تکميل مراحل 12 قدم نشان دهنده شايستگي راهنما در کمک به بهبودی به تازه واردين مي باشد.

"يک راهنما تجربه، پايداري و اميد خود را با کسي که تحت راهنمايي او قرار دارد سهيم مي کند. نقش يک راهنما مشابه يک مشاور قانوني ، بانکدار ، پدر يا مادر، مشاور خانواده يا يک مشاور اجتماعي نمي باشد. به علاوه او متخصص درمان نيست که بتواند به شما نظر تخصصي در رابطه با درمانتان بدهد. بلکه مي توان گفت راهنما کسي است که خود قبلأ معتاد بوده و اکنون آماده است که تجربيات خود را از طريق برنامه 12 قدم با شما سهيم کند.

12 قدم
الکلي هاي گمنام

برنامه 12 قدم الکلي هاي گمنام، شامل 12 اصل مي باشد که توسط الکلي هاي گمنام پيشنهاد شده اند.

توجه: در ديگر برنامه هاي 12 قدم ، کلمه "الکل" با عبارت "مواد مخدر" يا ديگر رفتار مورد نظر جايگزين مي شود.

1. ما اقرار کرديم که در برابر اعتيادمان عاجز بوديم و زندگيمان غير قابل اداره شده بود
2. ما به اين باور رسيديم که يک قدرت مافوق مي تواند سلامت عقل را به ما بازگرداند
3. ما تصميم گرفتيم که اراده و زندگيمان را به خداوند ، بدان گونه که او را درک مي کرديم، بسپريم
4. ما يک ترازنامه اخلاقي بي باکانه و جستجوگرانه از خود تهيه کرديم
5. ما چگونگي دقيق خطاهايمان را به خداوند ، به خود و يک انسان ديگر اقرار کرديم
6. ما آمادگي کامل پيدا کرديم که خداوند کليه نواقص شخصي ما را برطرف کند
7. ما با فروتني از او خواستيم کمبودهاي اخلاقي ما را مرتفع سازد
8. ما فهرستي از تمام کساني که به آنان صدمه زده بوديم تهيه کرده و خواستار جبران خسارت از تمام آنها شديم
9. ما بطور مستقيم در هر جا که امکان داشت از اين افراد جبران خسارت کرديم ، مگر در مواردي که اجراي اين امر به ايشان و يا ديگران لطمه بزند
10. ما به تهيه ترازنامه شخصي خود ادامه داديم و هرگاه در اشتباه بوديم سريعأ به آن اقرارکرديم
11. ما از راه دعا و مراقبه خواهان ارتقاء رابطه آگاهانه خود با خداوند ، بدان گونه که او را درک مي کرديم شده و فقط جوياي آگاهي از اراده او براي خود و قدرت اجرايش شديم
12. با بيداري روحاني حاصل از برداشتن اين قدمها ، ما کوشيديم اين پيام را به معتادان برسانيم و اين اصول را در تمام امور زندگي خود به اجرا درآوريم

ساير انجمن هاي 12 قدم ، اين برنامه الکلي هاي گمنام را بعنوان مبنا در حل مشکلات ديگر بجز الکل مانند: مواد مخدر (معتادان گمنام) ،قماربازي (قماربازان گمنام) ،غذا(پرخوران گمنام) و......به کار گرفته اند.


منبع:http://forum.banianejavan.ir

Linkback: https://irmeta.com/meta/b1527/t6776/


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter
 

anything