Google


normal_post - سازه های سبک فولادی‎ LSF ‎ - متا نویسنده موضوع: سازه های سبک فولادی‎ LSF ‎  (دفعات بازدید: 4264 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین حمید رستمی

xx - سازه های سبک فولادی‎ LSF ‎ - متا
سازه های سبک فولادی‎ LSF ‎
« : ۳۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۸:۵۲ »
سازه های سبک فولادی‎ LSF ‎      

مفهوم سیستم سازه های فولادی سبک‎ (LSF) ‎چیست؟ ‏‎
سیستم سازه ای فولادی سبک‎ (LSF)‎، یک سیستم سازه ای پیشرفته است که در انواع ساخت و سازها مانند ویلاها، خانه ‏های ویلایی تک خانه وار و چندخانوار ، ساختمانهای مسکونی و اداری یک، دو و سه طبقه، هتل ها و هتل آپارتمانها، ‏ساختمانهای مدارس و دانشگاهی، رستورانها و .... دارای کاربرد می باشد‎. 
سیستم سازه های فولادی سبک ‏‎(LSF) ‎یکی از مناسبترین سیستم های ساختمانی است که امروزه در جهان مورداستفاده قرار ‏می گیرد. اصلی ترین عامل در سازه¬ای فولادی سبک، مقاطع فولادی جدار نازک‎ (LGS) ‎میباشد. مقاطع فولادی جدار نازک، ‏مقاطع فلزی سرد نورد شده ای میباشند که با استفاده از ورقهای فولادی نازک و با استفاده از روش‎ Roll Forming ‎شکل دهی ‏میشوند. داشتن ضخامت یکنواخت در عرض مقاطع و استفاده از روش‎ Roll Forming ‎برای ساخت آنهاست که باعث میگردد، تولید ‏مقاطع در حجم بسیار بالا و با کیفیت مناسب و یکنواخت انجام گیرد‎. 
مقاطع فولادی جدار نازک، سبک بوده و به راحتی قابل حمل میباشند. بخشهای مختلف ساختمان را به راحتی می تواند بااین ‏مقاطع مونتاژ نمود. این عوامل باعث میگردد که عملیات ساخت با این سیستم بسیار سریع باشد‎. 

‎• ‎مزایای مقاطع فولادی جدار نازک ‏‎
اغلب مصالح مورد استفاده در سیستم سازه های فولادی سبک قابل بازیافت بوده و 100 درصد مصالح پرتی که در طول ساخت ‏سیستم ایجاد میگردد، قابل بازیافت می باشد‎. 
مقاطع فولادی جدار نازک مقاطع بسیار مقاومی در مقابل خوردگی، کج شدگی و ایجاد ترک می باشند‎. 
مقاطع مورد نیاز برای ساخت ساختمان با سیستم ‏‎(LSF) ‎می توانند با طول های دقیق مورد نیاز سفارش داده شوند که این کار ‏باعث می گردد حجم عملیات و تعداد کارگر مورد نیاز در محل سایت کاهش یافته ونیز پرت مصالح نیز به حداقل ممکن برسد. ‏مصالح موردنیاز برای ساخت این سیستم حداقل 67 درصد سبک تر از مصالح مرسوم در ساخت و ساز می باشد. جهت گیری ‏کنونی سازه های فولادی سبک به سمت تکنیک پانل های پیش ساخته‎ (Panelization) ‎است که در این روش دیوارهای ‏ساختمان در محل کارخانه و تحت شرایط کنترل شده مونتاژ شده و سپس به محل سایت جهت نصب منتقل می گردند. این روش ‏باعث بالا رفتن سرعت نصب این سیستم در محل کارگاه می گردد. پروسه شکل دهی و ساخت مقاطع فولادی جدار نازک یک ‏سری سوراخهای استاندارد در جان این مقاطع ایجاد مینمایند که عبور دادن سیم ها و لوله ها از داخل این سوراخها باعث ایجاد ‏تسهیل در نصب سیستم های الکتریکی و لوله کشی ها در داخل دیوار می گردند. این سیستم نسبت به بقیه مصالح مزیت های ‏بالاتری دارد‎. 
برخی از این خصوصیات به شرح ذیل میباشد‎. 

‎• ‎انعطاف پذیری ‏‎
این مقاطع میتوانند به صورت اعضای تکی و یا اینکه به صورت پانل های آماده شده در کارخانه، به سایت منتقل گردند. تنوع ‏ضخامت و ابعاد مقاطع جدار نازک امکان انعطاف پذیری زیادی را در مرحله طراحی ایجاد می نمایند. به عنوان نمونه در طراحی یک ‏سیستم خاص که ارتفاع تیرچه ها باید محدود باشد، بدون اینکه فواصل المانهای کف و یا دیوار را تغییر داد، میتوان با تغییر ضخامت ‏مقطع جدار نازک، این محدودیت را برآورده نمود‎. 

‎• ‎بادوام ‏‎
در مقاطع فولادی جدار نازک جمع شدگی و تغییر شکل و کج شدگی مقطع وجود نداشته و لذا مشکلات ایجاد شده برای پانلهای ‏چوبی و پانل های گچی متصل شده به این اجزای فلزی نیز به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت. همچنین فلز یک ماده ‏غیراورگانیک بوده و بنابراین در مقابل رطوبت و هجوم حشرات مقاوم بوده و چرخش، کج شدگی، جدادگی، ترک و خزش در آن ‏ایجاد نخواهد شد‎. 


‎• ‎وزن سبک ‏‎
مقاطع فولادی جدارنازک بدلیل سبک بودن به راحتی قابل حمل و جابجایی در محل کارگاه بوده و لذا هزینه مربوط به کارگر را ‏کاهش داده و نیز باعث خستگی مفرط نمیگردد‎. 

‎• ‎قوی بودن مقاطع‎ (Strong) 
این مقاطع و سیستم سازه ای به راحتی میتواند بالاترین نیروهای زلزله و باد را تحمل نماید‎. 

‎• ‎دارای ثبات در ابعاد ‏‎
بدلیل اینکه فلز ماده ای است که در مقایسه با مصالح اورگانیک، در مراحل پروسه مختلف شکل میگیرد، بنابراین مقاطع کاملاً ‏صاف، و هم شکل بوده و دارای کیفیت یکسانی میباشند‎. 

‎• ‎مقاوم در برابر آتش ‏‎
مقاطع فولادی، مصالح غیرقابل اشتعال میباشند. این مصالح نمی سوزند و باعث گسترش حریق در فضاهای مختلف ساختمان ‏نمی گردند. بنابراین مالکان می توانند هزینه بیمه کمتری را برای بیمه نمودن ساختمان در برابر آتش بپردازند‎. 

‎• ‎مقاومت‎(Strength) 
مقاطع فولادی جدار نازک سرد نورد شده، در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی دارای بالاترین نسبت مقاومت به وزن می باشند‎. ‎‎

مزایای سیستم ساختمانی سازه های فولادی سبک برای ساخت و ساز‎: 

برای طراحان‎: 

‎• ‎انعطاف در طراحی ‏‎
برای وجود تنوع زیاد در شکل مقاطع فولادی جدار نازک و اجزایی که برای تکمیل این سیستم ساختمانی تولید می گردد، امکانات ‏نامحدودی را برای طراح جهت ارائه ایده های مختلف طراحی، ایجاد می نماید. لذا طراح می تواند از این سیستم در انواع پروژه ‏های ساختمانی با کاربریهای متنوع، بدون نیاز به تولید مقاطع و مصالح خاص، استفاده نماید‎. 



‎• ‎تنوع در مصالح نما‎(Variety of Finishes) 
سطوح بیرونی ساختمان باسیستم‎ LSF، می تواند با انواع مصالح نمایی که معمار پروژه می خواهد، پوشش داده شود. از ‏نماهای قابل استفاده میتوان به مصالح بنایی و آجر، انواع سنگ های نما، نماهای آلومینیومی، نماهای چوبی، مصالح ‏سرامیکی، نمای‎ PVC، و .... اشاره نمود. در سطوح داخلی ساختمان، پانل های گچی‎ (Gypsum Wallboard) ‎مستقیماً بر روی ‏المانهای فولادی جدار نازک دیوار متصل می گردند‎. 

‎• ‎برآورده نمودن الزامات استانداردهای مربوط به عملکرد ساختمان ‏‎
سیستم سازه های فولادی سبک‎ (LSF) ‎به راحتی می تواند بالاترین ضوابط استانداردهای مربوط به طراحی سازه، انرژی، ‏مقاومت در برابر آتش و عملکرد صوتی رابرآورده نماید‎. 

‎• ‎سیستم ساختمان مدرن ‏‎
سیستم‎ LSF ‎یک سیستم ساختمانی کاملاً سازگار با مدرن ترین سیستم های ساختمان سازی در دنیا می باشد‎. 

برای سازندگان‎: 

‎• ‎سرعت در اجرای سیستم ‏‎
سیستم‎ LSS، یک سیستم سریع و آسانی بوده و بدون استفاده از نیروهای کاری با تخصص بالا قابل اجرا می باشد. بدلیل سبک ‏بودن وزن اجرای سازه های فولادی سبک نسبت به مصالح مرسوم دیگر، المانها به راحتی قابل حمل و نصب بوده ، در نتیجه ‏سرعت کار بسیار بالاست. به طور معمول در سیستم های متداول یک تیم با تجربه چهار نفره قادر هستند تمام دیوارهای یک ‏خانه سه اتاق خوابه را در یک روزنصب نمایند. این سرعت باعث می گردد که زمان اتمام پروژه به حداقل ممکن برسد‎. 


‎• ‎زمان توقف کم ‏‎
بدلیل اینکه این سیستم قابلیت نصب در تمام شرایط جوی مانند هوای خشک و در سرمای شدید را دارا می باشد و از طرفی ‏زمان اندکی را برای نصب در کارگاه نیاز دارد، لذا به طور معمول می توان در تمام فصول سال و در تمام شرایط جوی این سیستم ‏ساختمانی رانصب نمود‎. 

‎• ‎فعالیتهای موازی و بدون وقفه در بخشهای دیگر ساختمان ‏‎
به دلیل اینکه سیستم سازه ای ساختمان و پوشش خارجی آن بسیار سریع نصب می گردد، لذا بقیه فعالیتهای ساختمان مانند ‏تاسیسات مکانیکی و برقی و نازک کاری سطوح داخلی ، می توانند به طور مستقل و به موازات تکمیل شدن نمای بیرون انجام ‏گیرند‎ . 

‎• ‎سهولت در نصب سیستم های تاسیساتی ‏‎
کلیه کابلهای برق ، لوله های آب و داکتهای تاسیساتی می توانند قبل از نصب پانلهای گچی سطوح داخلی به راحتی در فضاهای ‏خالی موجود در داخل دیوارها اجرا گردند‎ . 

‎• ‎نیاز کم به تجهیزات ‏‎
بدلیل اینکه قطعات ساختمانی سیستم‎ LSF ‎در قطعات سبک و قابل حمل توسط افراد ، به کارگاه منتقل می گردد، لذا برای ‏جابجایی و نصب این سیستم نیاز به ماشین آلات خاص نمی باشد . تجهیزات مورد نیاز برای نصب این سیستم محدود به یک ‏سری تجهیزات پایه ای قابل حمل می باشد‎ . 

‎• ‎نیاز به فضای کم کارگاهی ‏‎
بدلیل تحویل قطعات ساختمانی در زمان مقرر مورد نیاز و نیز آماده بودن اغلب قطعات برای نصب ، فضای بسیار محدودی برای ‏نگهداری قطعات نیاز بوده و انلاف مصالح نیز در حداقل ممکن می باشد . بنابراین اجرای سیستم در سایتهای کوچک ومحدود ‏براحتی انجام می گیرد‎ . 

‎• ‎ایمنی در محل کارگاه ‏‎
بدلیل سبک بودن قطعات ، نیاز به تجهیزات و ماشین آلات خاص نبوده و سطح مورد نیاز برای کار نیز در فضای محدودی می باشد ، ‏لذا باعث می گردد که امنیت افراد و کارکنان به طور کامل در کارگاه تامین باشد‎ . 

‎• ‎کاهش هزینه ها ‏‎
علاوه بر مزیت های فوق که باعث کاهش هزینه های اجرا میگردد ، بدلیل عملکرد حرارتی خوب سیستم‎ LSF ‎حجم موتورخانه و ‏ظرفیت سیستم گرمایش و سرمایش کم شده و باعث کاهش در هزینه های سیستم های تاسیساتی می گردد‎. 

برای ساکنین‎ : 

‎• ‎هزینه های بهره برداری کمتر ‏‎
سیستم‎ LSF ‎، هزینه بهره برداری کمتر ی را به ساکنین تحمیل خواهد کرد . به دلیل دوام بالای مصالح و نیز عملکرد حرارتی خوب ‏این سیستم، ساکنین هزینه کمتری را برای تعمیرات و نیز سرمایش و گرمایش محیط ساختمان پرداخت خواهند نمود‎ . 

‎• ‎عملکرد صوتی خوب ‏‎
عایق ها ی صوتی موجود در سیستم ‏LSF ‎، باعث کاهش شدت صوت ضربات‎ (Impact Sound) ‎و نیز عایق های صوتی تعبیه شده ‏در فضاهای داخلی دیوار باعث کاهش صوت منتقل شده در فضاهای داخلی ساختمان می گردند . در این سیستم فضاهای ‏داخلی ساختمان دارای ارامش و راحتی بالایی می باشند‎ . 

‎• ‎محیط داخلی سالم ‏‎
بدلیل سازگار بودن مصالح مورد استفاده در این سیستم با محیط زیست انسانی ، و بی اثر بودن مصالح ، هیچگونه بخارات ‏سمی در محیط وجود نخواهد داشت ‏‎. ‎با کنترل و مسدود نمودن روزنه های ورود هوا ، در این سیستم کیفیت هوای داخلی ‏ساختمان قابل کنترل و مطبوع می باشد . مشکلاتی مانند جمع شدگی ، کپک زدگی بر روی اجزای دیوارها ، در این سیستم ‏وجود نخواهد داشت‎ . 

‎• ‎مقاومت در برابر آتش ‏‎
تمام مصالحی که در سیستم ساختمانی‎ LSF ‎مورد استفاده قرار می گیرد قابل اشتعال نبوده و دارای مقاومت بالا در برابر آتش ‏می باشند . سیستم های ساختمانی‎ LSF ‎کلیه ضوابط استانداردهای معتبر را در زمینه عملکرد اتش بر آورد نموده و تائیدیه های ‏لازم در این زمینه را دارا می باشند‎ . 



‎• ‎مقاوم در برابر زلزله و طوفانهای شدید ‏‎
تجربه های قبلی در طوفانها و زلزله های گذشته نشان می دهد که سازه های‎ LSF ‎، دارای عملکرد بهتری در برابر بارهای زلزله و ‏طوفان نسبت به سیستم های ساختمانی دیگر می باشند . بدلیل سبک بودن این سیستم ساختمانی ، نیروی زلزله کمتری به ‏آن اعمال می گردد‎ . 

برای محیط زیست‎ ( For the Sustainable Environment ) 

‎• ‎مصالح کمتر و قابل بازیافت بودن اتلاف ‏‎
در هنگام ساخت ساختمان با سیستم‎ LSF ‎، کمترین اتلاف در مصالح وجود دارد و در انتهای عمر مفید ساختمان نیز ، مصالح به ‏کار برده شده در این سیستم قابل بازیافت می باشند‎ . 

‎• ‎ترافیک و حمل و نقل کمتر ‏‎
بدلیل استفاده از مصالح پیش ساخته در این سیستم و کوتاه بودن زمان نصب آن ، ترافیک و حمل و نقل کمتری در محل ساخت ‏پروژه ایجاد خواهد شد‎ . ‎



Linkback: https://irmeta.com/meta/b138/t7666/
امروز را با خدا قدم برداریم و فردا را به او بسپاریم

آفلاین saeedfweb

xx - سازه های سبک فولادی‎ LSF ‎ - متا
پاسخ : سازه های سبک فولادی‎ LSF ‎
« پاسخ #1 : ۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۲:۲۳:۲۱ »
سلام
دو تاسئوال درباره این نوع سازه
1: عمر مفید این نوع سازه ها چند سال هستش؟
2: حداکثر زیر بنای مفید و همچنین حداکثر طبقات چقدر هست؟
با سپاس

آفلاین حمید رستمی

xx - سازه های سبک فولادی‎ LSF ‎ - متا
پاسخ : سازه های سبک فولادی‎ LSF ‎
« پاسخ #2 : ۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۳:۴۷:۳۷ »
سلام
در خصوص عمر سازه میتوان گفت به پارامترهای زیادی بستگی داره
اما به نظر بنده مهمترین عوامل، نحوه اجرای تاسیسات ساختمان و نحوه استفاده و نگهداری آن است.
در مورد زیر بناهای بزرگ در سطح، با رعایت اصول اجرائی مربوطه مشکلی نیست
اما در مورد طبقات، شرکتهای مجری نظرات مختلفی دارند و بنده بیش از دو طبقه را جایز نمی دانم.
در خصوص مورد خاص برای توضیحات بیشتر در خدمت هستم.
شاد باشید
امروز را با خدا قدم برداریم و فردا را به او بسپاریم


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
تنظیمات طراحی سازه های فولادی در Etabs

نویسنده کـوکـبـی

0 پاسخ ها
4898 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۴:۳۶:۱۶
توسط کـوکـبـی
xx
معرفی سیستم‌ سقف‌های جدید و پیشرفته عرشه فولادی

نویسنده حمید رستمی

0 پاسخ ها
3907 مشاهده
آخرين ارسال ۲۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹:۰۵
توسط حمید رستمی
xx
روشهای نوین ترمیم سازه های بتنی

نویسنده CIVILAR

0 پاسخ ها
2328 مشاهده
آخرين ارسال ۲۳ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۶:۲۱:۵۴
توسط CIVILAR
xx
نکات اجرایی حائز اهمیت در سازه های بتنی

نویسنده حمید رستمی

0 پاسخ ها
2457 مشاهده
آخرين ارسال ۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۳:۵۵:۳۶
توسط حمید رستمی
xx
نکاتی از کنترل برش پانچ کف ستون سازه فلزی در Safe

نویسنده کـوکـبـی

0 پاسخ ها
2506 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۴:۳۹:۲۱
توسط کـوکـبـی
xx
نکاتی از مراحل تحلیل و طراحی سازه ها به همراه ملاحضات معماری

نویسنده کـوکـبـی

0 پاسخ ها
2669 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۳:۴۳:۳۴
توسط کـوکـبـی
 

anything