• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



veryhot_post - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا نویسنده موضوع: آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی  (دفعات بازدید: 195788 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

بر اساس یکی از مصوبات یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونین سازمان تأمین اجتماعی، مقرر شد که با یک برنامه ریزی و زمان بندی مشخص، پروژه حذف دفترچه درمانی در مراکز ملکی این سازمان تا پایان سال در تمامی استانها عملیاتی شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس تصمیم شورای معاونین سازمان تأمین اجتماعی همچنین معاونت درمان این سازمان موظف شد بصورت سیستماتیک و با تدوین شاخصها و پارامترهای کمی و کیفی نسبت به ارائه اطلاعات مربوطه در قالب داشبورد مدیریتی، گزارش های توجیهی و بررسی هزینه-فایده طرح حذف دفترچه درمراکز درمانی اقدام کند.
همچنین بر اساس یکی دیگر از مصوبات شورای معاونین سازمان تأمین اجتماعی مقرر شد به منظور جلو گیری از تحمیل هزینه های اجتماعی و مالی، بازنگری بخشنامه ها، دستورالعمل ها، رویه ها و… در راستای روان سازی امور در دستور کار حوزه های فنی و حقوقی این سازمان قرار گیرد.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
حقوق سال ۹۶ چقدر افزایش می‌ یابد؟
« پاسخ #1726 : ۲۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۲:۰۲ »
به احتمال قوی می‌توان گفت، حداقل مزد سال ۹۶ کارگران نیز به یک میلیون تومان در ماه نخواهد رسید و یکبار دیگر هم زیر آن و حتی کمتر از ۹۰۰ هزارتومان در ماه باقی خواهد ماند.

 این روزها بحث بر سر تعیین حداقل دستمزد سال آینده مشمولان قانون کار در محافل کارگری گرم شده و طبق روال هر سال، شورای عالی کار نشست‌هایی را با حضور نمایندگان کارگران، دولت و کارفرمایان برگزار می‌کند.
به گزارش صبح نو، این شورا درنهایت با کشاندن جلسات به واپسین روزهای سال، میزان افزایش حقوق سال جدید میلیون‌ها مشمول قانون کار را تصویب و اعلام می‌کند. توجیه دولت از کشیده شدن بحث افزایش حقوق کارگران به اواخر اسفند این است که جلوی تورم ناشی از افزایش دستمزدها در شب عید گرفته شود. طبق آخرین آماری که مرکز آمار ایران اعلام کرده، تصمیمات ماه‌های آینده شورای عالی کار در زندگی بیش از ۲۳ میلیون نفر شاغل کشور در سال آینده تأثیر‌گذار خواهد بود که غیرمستقیم، حدود ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل می‌شود.
ماده ۴۱ قانون کار که درباره افزایش حقوق و دستمزد سالانه کارگران است، افزایش‌های هر سال را با دو مبنا مورد تاکید قرار داده که یکی، توجه به نرخ تورم و دیگری تعیین دستمزدی است که تأمین کننده معیشت خانوار ۴ نفره باشد؛ با این حال مقامات کارگری می‌گویند در تعیین دستمزدها هیچ گاه به قانون عمل نشده و دولت‌ها همیشه با دخالت مستقیم در تعیین مزد، مصوبات مصلحتی را جایگزین اجرای قانون کرده‌اند. کارگران می گویند سال‌ها به دلیل جنگ تحمیلی، بعدها به دلیل سازندگی، سپس بهانه اجرایی شدن هدفمندی یارانه‌ها، تحریم‌ها و …. دستمزدهای آنها رشد واقعی سالانه را نداشته و این مساله باعث بروز شکاف عمیقی در تأمین مخارج زندگی آنها شده تا جایی که جمعیت چند ده میلیونی کارگری کشور، ضعیف‌ترین گروه به لحاظ کسب درآمد بوده و زندگی اغلب آنها دچار چالش‌های اقتصادی است.
با این که نمایندگان کارگران و کارفرمایان در جلسات متعددی درباره افزایش دستمزدها رایزنی و گفتگو می‌کنند، اما این دولت است که به عنوان کارفرمای بزرگ در پایان کار وارد شده و به صورت دستوری نسبت به افزایش دستمزدها تصمیم گیری می‌کند، با این حال دولت‌ها همواره ایفای چنین نقشی را کتمان می‌کنند.
نگاهی به روند افزایش حقوق‌ها در سال‌های گذشته نیز نشان می‌دهد به دلیل تصمیم گیری‌های مصلحتی به جای اجرای قانون، همواره افزایش حقوق و دستمزد کارگران با فاصله معناداری نسبت به تورم کمتر بوده است. فقط در سال گذشته که نرخ تورم به میزان ۱۵درصد در بهمن ماه اعلام شده بود، افزایش دستمزدها به میزان ۱۷ درصد در نظر گرفته شد که این موضوع با مانور تبلیغاتی وسیعی از سوی دولت اعلام شد، اما واقعیت پنهان چیز دیگری است.
باید گفت سال‌ها تعیین حداقل دستمزدهایی کمتر از نرخ تورم و بدون توجه به لزوم تأمین کننده بودن مزد در معیشت خانوار، باعث شده تا متوسط دریافتی فعلی نیروی کار کشور با هزینه‌ها و مخارج، دستکم ۵۰ تا ۷۰ درصد فاصله داشته باشد.
با وجود تبلیغات فراوانی که دولت در سال گذشته درباره تعیین حداقل مزد کارگران بالاتر از نرخ تورم و شکسته شدن طلسم افزایش حقوق‌ها زیر تورم به راه انداخته بود، اما حداقل دستمزد سال ۹۵ کارگران ماهانه فقط ۸۱۲ هزار تومان است.
متوسط دریافتی اغلب مشمولان قانون کار در سال ۹۵ نیز از یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان تا نهایتاً یک و نیم میلیون تومان بیشتر نیست و با این ارقام، زندگی خانوار کارگری به ویژه در کلانشهرها با چالش‌های جدی مواجه خواهد بود. نمایندگان کارگری با انتقاد از بن بستی که سالیان متمادی در زمینه افزایش حقوق واقعی کارگران ایجاد شده، می گویند با ۸۱۲ هزار تومان و یا نهایتاً یک و نیم میلیون تومان حتی نمی‌توان ۱۰ روز از ماه را سپری کرد و از این بابت کارگران با تنگناهای فراوانی روبه‌رو هستند.
نگاهی به روند افزایش حقوق‌ها در سال‌های گذشته نیز نشان می‌دهد که به عنوان نمونه در سال ۹۴ با وجود نرخ تورم ۳۴٫۷ درصدی پایان سال ۹۳، فقط ۲۵ درصد افزایش حقوق اتفاق افتاد و یا با وجود نرخ تورم ۳۰٫۵ درصدی پایان سال ۹۲، افزایش حقوق سال ۹۳ به میزان ۲۵ درصد بود.
این کسری‌های هرساله در افزایش حقوق‌ها باعث شد تا با وجود عبور مخارج ماهیانه زندگی در کلانشهرها از ۳میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، کارگران در ماه ۸۱۲ هزار تومان تا نهایتاً یک و نیم میلیون تومان دریافتی داشته باشند. کارفرمایان بخش خصوصی می گویند به دلیل عدم ایفای نقش دولت در قبال نیروی کار و حمایت نکردن مستقیم دولت از معیشت شاغلان، چالش‌های معیشتی ایجاد شده و آنها با وجود پذیرش اینکه دستمزدها تأمین کننده مخارج کارگران نیست، اما توان بیشتری برای افزایش حقوق سالیانه نیز نخواهند داشت.
در عین حال، دولت در یکی دو سال اخیر برخی کوتاهی‌های عجیب و غریب را نیز در حق کارگران انجام داده که نمونه آن به تعویق انداختن چندباره افزایش فقط ۲۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران در ماه بوده است. هرچند اخیراً افزایش حق مسکن که از سال‌های گذشته به تصویب رسیده بود از سوی دولت ابلاغ شد، اما نمایندگان کارگری دلیل رفتار عجیب دولت در ابلاغ افزایش حق مسکن را ناتوانی در تأمین منابع لازم برای پرداخت به کارگران شاغل در بدنه دستگاه‌های دولتی دانسته‌اند، به عبارتی دولت بیش از ۲۰ میلیون شاغلی را که زیر مجموعه کارفرمایان خصوصی بوده‌اند،فدای یک تا یک و نیم میلیون شاغل کارگری زیرمجموعه‌های خود کرده است.
حالا تعیین حداقل دستمزد سال آینده و گمانه‌زنی‌های مختلف در این باره مطرح است. برخی می‌گویند دولت می‌خواهد در سال آینده دستمزدها را به صورت منطقه‌ای تعیین کند، اما این سناریوی تکراری به دفعات در دوره‌های مختلف مطرح و غیرعملیاتی بودن آن به اثبات رسیده است.
اینکه شورای عالی کار بخواهد برای هر منطقه از کشور با توجه به ویژگی‌ها و ظرفیت‌های آن منطقه حقوق و دستمزد تعیین کند، نه فقط باعث هرج و مرج در اجرای مصوبات خواهد شد، بلکه باعث تحریک نیروی کار در مهاجرت به مناطقی که دستمزد بالاتری پرداخت می‌شود نیز خواهد بود.
آخرین نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی مربوط به آذرماه سال جاری به میزان ۸٫۶ درصد است که اگر فرض کاهش این نرخ در ماه‌های آینده مانند روالی که در گزارش‌های ماه‌های گذشته دولت وجود داشته را در نظر بگیریم، حداقل دستمزد سال ۹۶ کارگران حتی به میزان ۱۰ درصد نیز افزایش نخواهد یافت. حال بر مبنای نرخ تورم ۸٫۶ درصدی نیز باید گفت، حداقل مزد سال ۹۶ کارگران به میزان حدود ۷۰ هزار تومان رشد خواهد داشت و از ۸۱۲ هزار تومان، نهایتاً به ۸۸۲ هزار تومان در ماه خواهد رسید.
با این وجود، به دلیل قرار گرفتن در سال انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و با در نظر گرفتن اینکه میزان افزایش حقوق کارمندان از سوی دولت در سال آینده ۱۰ درصد در نظر گرفته شده، اگر مزد کارگران نیز به همین میزان رشد کند، آنگاه حداقل مزد ۹۶ کارگران از ۸۱۲ هزار تومان به ۸۹۳ هزار تومان می‌رسد.
بنابراین به احتمال قوی می‌توان گفت، حداقل مزد سال ۹۶ کارگران نیز به یک میلیون تومان در ماه نخواهد رسید و یکبار دیگر هم زیر آن و حتی کمتر از ۹۰۰ هزارتومان در ماه باقی خواهد ماند؛ موضوعی که اصلاً برای جامعه کارگری کشور رضایتبخش نخواهد بود و آنها می گویند با وجود افت نرخ تورم، دولت در سال آینده این فرصت را خواهد داشت تا افزایش مزد مناسبی را در جبران سال‌ها عقب افتادگی حقوق و دستمزد کارگران تصویب و در نظر بگیرد، امری که تحقق آن تقریباً غیرممکن است.
منبع:قانون
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
مالیات علی‌الراس حذف می شود
« پاسخ #1727 : ۲۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۳:۲۴ »
رییس کل سازمان امور مالیاتی بابیان اینکه اعتماد مالیاتی به مردم در دستور کار قرار گرفته است گفت: ظرف مدت سه سال، شیوه علی‌الراس به طور کامل از نظام مالیاتی برچیده خواهد شد.

به گزارش سازمان امور مالیاتی، سیدکامل تقوی نژاد در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان گفت: کمک به اشتغال و رونق اقتصادی از رویکردهای مهم نظام مالیاتی است. وی با تاکید بر اینکه اساس کار دولت یازدهم بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی استوار است افزود: تامین هزینه های کشور از محل درآمدهای مالیاتی از اساسی ترین محورهای اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.
تقوی نژاد، اجرای عدالت مالیاتی را مهمترین سیاست نظام مالیاتی برشمرد و گفت: سازمان امور مالیاتی به هیچ عنوان بنا ندارد تا با بی عدالتی و فشار بر مودیان مالیاتی، مالیات اخذ کند؛ بلکه وصول مالیات حقه باید با شناسایی مودیان جدید و واحدیابی های موثر انجام گیرد.
وی عدالت مالیاتی را به معنای وصول عادلانه مالیات با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور و همچنین هزینه کرد مالیات با رعایت عدالت و توزیع مناسب ثروت و آبادانی و عمران متوازن کشور عنوان کرد.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور، اعتماد آفرینی در جامعه و تعامل با مودیان را اصلی ترین سیاست دستگاه مالیاتی عنوان و خاطرنشان کرد: در این راستا، یکی از جهت گیری های اساسی سازمان، تعامل و تفاهم با مودیان است و بر همین اساس، امسال برای نخستین بار با اصناف برای مالیات عملکرد سال ۹۴ به توافق رسیدیم و هیچ افزایش مالیاتی نداشتیم و در مقابل، شاهد اعتماد مودیان به دستگاه مالیاتی و مشارکت بالای مردم برای پرداخت مالیات به عنوان حقوق حقه دولت بودیم.
تقوی نژاد، مودی مداری را اصل نخست و سیاست بنیادین نظام مالیاتی بر شمرد و ادامه داد: برخورد محترمانه و مناسب با مودیان و احترام به حقوق ایشان و آگاه سازی مردم نسبت به تکالیف قانونی شان، بسیار مورد اهمیت است و اقدامات متعددی در این راستا صورت گرفته است.
وی ادامه داد: براساس رویکرد جدید نظام مالیاتی، اصل بر راستگویی مودیان است و اعتماد به مردم در دستور کار ما قرار گرفته است. رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه به رویکردهای محوری اصلاحیه جدید قانون مالیات های مستقیم اشاره کرد و گفت: رویکرد اساسی این اصلاحیه، حمایت از بخش تولید و صادرات است که البته شرط برخورداری از این حمایت ها، ارایه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: بهبود فضای کسب و کار و رونق سرمایه گذاری و تولید، رفع تبعیض های مالیاتی و گسترش عدالت مالیاتی، کاهش فرار مالیاتی، کاهش نرخ مالیات ها، ساده سازی و شفاف سازی مقررات و فرایندها، هدفمندسازی معافیت ها و ارایه مشوق های متعدد به فعالان اقتصادی از مهمترین رویکردهای این اصلاحیه به شمار می روند.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور، همچنین تقویت ضمانت های اجرایی قانون را از مهمترین مزایای اصلاحیه جدید برشمرد و گفت: در این اصلاحیه که از ابتدای سال ۱۳۹۵ به اجرا در آمده، مصادیق جرم مالیاتی مشخص شده و برای آن مجازات‏ هایی از نوع مجازات های درجه شش در نظر گرفته شده و همچنین امکان ایجاد دادسرای ویژه جرایم مالیاتی با همکاری قوه قضاییه فراهم شده که این امر، تاثیر بسزایی در کاهش فرارهای مالیاتی و افزایش توان مقابله با مصادیق جرم مالیاتی دارد.
وی افزود: براساس اصلاحیه جدید، ظرف مدت سه سال، شیوه علی الراس به طور کامل از نظام مالیاتی برچیده خواهد شد و ملاک تشخیص درآمد، اطلاعات واقعی و اسناد و مدارک مودی خواهد بود.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه مالیات هم حق الناس و هم بیت المال است گفت: ما به هر قیمتی به دنبال وصول مالیات نیستیم و اخذ عادلانه مالیات و شیوه های صحیح و مبتنی بر عدالت برای ما اهمیت دارد. وی افزود: ما بنا نداریم افزایش مالیات ها را از طریق اعمال فشار بر مودیان موجود جبران کنیم و تمرکز ما بر شناسایی مودیان جدید و مبارزه با فرار مالیاتی خواهد بود.
تقوی نژاد در ادامه بر ضرورت تسریع در رسیدگی به پرونده های مالیاتی و و قطعی سازی آنها تاکید و خاطر نشان کرد: برای تحقق این امر، همراهی مودیان نیز ضروری است و همچنین هیات های حل اختلاف مالیاتی نیز باید در کوتاهترین زمان ممکن به اختلافات مالیاتی رسیدگی کنند.
وی از تشکیل کارگروهی متشکل از اعضای اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی و همچنین نمایندگان اصناف استان کرمان و همچنین معاونین سازمان امور مالیاتی کشور به منظور بررسی و حل و فصل مشکلات فعالان اقتصادی این استان خبر داد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
اشتباهاتی که باید در سال جدید فراموش کنید
« پاسخ #1728 : ۲۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲:۴۸ »
مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

سال 2016 به پایان رسید، چشم‌انداز سال جدید می‌تواند هیجان‌انگیز باشد. سال نو با شروع دوباره همراه خواهد بود. قطعا 12 ماه پیش‌رو در موفقیت آینده تعیین‌کننده است.احتمالا فهرستی از برنامه‌های خود را برای سال جدید آماده کرده‌اید، اما سال نو زمان خوبی برای پشت سر گذاشتن برخی چیزها در سال گذشته نیز هست. برای اینکه بهترین شانس رسیدن به اهداف را به خودتان بدهید، با شروع سال جدید این اشتباهات را پشت سر بگذارید:

انجام همه کارها به تنهایی

متیو کنینگ، کارشناس بهره‌وری و نویسنده «پنج استراتژی برای قابل اعتماد شدن، حفظ زمان و ارتکاب اشتباهات کمتر» می‌گوید: «درست است که شما در کارتان خبره و نسبت به جزئیات دقیق هستید. اما نمی‌توانید همه اینها را به تنهایی انجام دهید. این کار مانع پیشرفت شما می‌شود.» پذیرش کارهای بسیار زیاد تنها منجر به خستگی مفرط می‌شود و این نتیجه را می‌دهد که از زمان‌تان برای وظایف و پروژه‌های با اولویت بالاتر استفاده نمی‌کنید. کنینگ می‌گوید: «اغلب می‌بینم که افراد درنهایت درمی‌یابند که نمی‌توانند همه زوایای یک کسب‌و‌کار را با موفقیت مدیریت کنند. اما این امر زمانی اتفاق می‌افتد که هزینه‌، زمان و منابع زیادی هدر رفته است.»

 

سلطه‌جو بودن غیرضروری

گیل سالتز، روانپزشک و نویسنده کتاب «شکست آنچه که ما را عقب نگه می‌دارند» می‌گوید: «برای بسیاری از ما اکنون زمان آن است که چگونگی صحبت و رفتار با یکدیگر را دوباره بسنجیم.» سالتز در ادامه می‌گوید: «برای بسیاری از ما اکنون زمان آن است تا تفاوت بین جرات و سلطه‌گری را بدانیم.»«دوست دارم ببینم که افراد، قلدری و بی‌رحم بودن و فضای دوقطبی را کنار می‌گذارند. ممکن است با یکدیگر مخالف باشیم؛ اما باید راه‌هایی برای توافق پیدا کنیم و به چیزهای مهم‌تری فکر کنیم.» در عوض، روی زمینه‌های مشترک و روش‌های سالم برای مخالفت کردن با یکدیگر کار کنیم.

 

زیاد کار کردن

اینکه تعطیلات‌تان را رها کنید یا شب سالگرد ازدواجتان هم کار کنید هیچ مزیتی برای شما ایجاد نمی‌کند. تریسی اسپیرز مربی رهبری سازمانی و نویسنده «آنچه رهبران استثنایی می‌دانند: مهارت‌های به شدت موثر، استراتژی‌ها و ایده‌هایی برای رهبران سازمانی» اغلب در مورد دلایلی که چرا باید مشتریان طی تعطیلات استراحت کنند و نیرو و انرژی خود را بازیابند و از تکنولوژی دوری کنند، به آنها مشاوره می‌دهد.به گفته او اگر زمان استراحت نداشته باشید، آنگاه نخواهید توانست عملکرد بالای خود را حفظ کنید. او می‌افزاید: «شاهد جابه‌جایی بسیار زیادی در سطح مدیرعامل و در برخی سطوح مهم و تاثیرگذار در یک شرکت هستیم؛ چرا که افراد خود را بازیابی و زمانی را برای احیای خود صرف نمی‌کنند.» بنابراین در سال جدید زمانی را برای خود اختصاص دهید.

 

عدم تشویق موفقیت‌های کوچک

به گفته سالتز اگر اهداف بزرگ به صورت مجموعه‌ای از اهداف کوچک سازماندهی شوند، احتمال رسیدن ما به آنها بیشتر می‌شود. افراد معمولا از عباراتی مانند این استفاده می‌کنند: «امسال می‌خواهم زندگی‌ام را متحول کنم.» اما این‌گونه عبارات تعریف نشده هستند و معمولا یک هفته طول می‌کشد. به‌جای این کار، قدم‌هایی بردارید که شما را به جایی که می‌خواهید می‌رساند و این دستاوردها را جشن بگیرید تا در طی مسیر انگیزه پیدا کنید.

 

شکست در عمل به وعده‌ها

به گفته کنینگ دلیلی که خودمان را از حرکت رو به جلو بازمی‌داریم فقدان خواست، استعداد یا توانایی نیست؛ بلکه فقدان هدف برای عمل به وعده‌ها است و به این ترتیب در اخذ مراحل ضروری برای تشخیص اهداف بی‌نظم می‌شویم یا زمان را هدر می‌دهیم.او می‌گوید: «می‌توانید به طرز باورنکردنی خوش‌شانس یا بسیار قدرتمند و بانفوذ باشید. اما برای اکثر افراد، این به تصحیح مقاصد شما، به طرز باورنکردنی منظم شدن و ایجاد چارچوبی برای پیامدهای شکست بازمی‌گردد.» بر شبکه خود تکیه کنید تا خودتان را پاسخگو نگه دارید و اطمینان یابید که کارهایی که می‌گویید می‌خواهید انجام دهید را تکمیل می‌کنید.

 

غفلت کردن از افراد با عملکرد بالا از جمله خودتان

به گفته اسپیرز آسان است که بخواهید ضروری‌ترین نیازها و وظایف را طی روز انجام دهید. گرچه اگر به افرادتان با عملکرد بالا یا پیشرفت شخصی خودتان بی‌اعتنایی کنید و آن هم به این دلیل که زمان بسیار زیادی را روی کارمندانی با عملکرد پایین‌تر (کسانی که نیاز به کمک یا درجه بزرگ‌تری از مدیریت دارند) صرف می‌کنید، ممکن است فرصت مهم برای حفظ و نگهداری، توسعه و بهره‌وری بیشتر را از دست بدهید. او می‌گوید: «این امر برای افراد با عملکرد بالا غیرمسوولانه است. اگر بتوانید زمان بیشتری را در آنجا صرف کنید و ارتباط بیشتری با کارمندان داشته باشید تا مانع ترک شرکت از سوی آنها شوید، این امر سرمایه‌گذاری بسیار خوبی در زمان‌تان است.» این مساله در مورد خودتان نیز صادق است. زمانی را برای شغل‌تان و نیازهای توسعه شخصی صرف کنید. در چنین شرایطی هر فردی در سازمان در وضع بهتری قرار خواهد گرفت.

 

بی‌اعتنایی به تشویش‌ها و نگرانی‌ها

به گفته سالتز همان اندازه که توجه به نیاز‌تان برای تعطیلات مهم است تشخیص و مواجهه با نگرانی‌ها نیز بسیار ضروری است. برای افراد بسیار زیادی سال 2016 سالی پر از تشویش و اضطراب بوده است. ناامنی‌ها و اختلاف‌ها می‌تواند اضطراب و نگرانی را افزایش دهد. زمانی که افراد احساس اختلاف می‌کنند، این نوع از مسائل نیز تشویش‌ها را افزایش می‌دهند. از تکنیک‌های آرامش‌بخش استفاده کنید تا احساس بهتری داشته باشید.

منبع: fastcompany

منبع : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

بخشنامه ۹۷۳۵۷۹ مورخ ۹۵/۱۱/۲(دستورالعمل نحوه به‌کارگیری بازنشستگان در دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری)

بخشنامه به کلیه دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری

 

شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در جلسه مورخ ۱۳‏/۱۰‏/۱۳۹۵ با توجه به نسخ ماده (۹۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (۹۱) قانون استخدام کشوری، در اجرای اجزای چهار و پنج بند (ب) ماده (۱۱۶) قانون مدیریت خدمات کشوری، بنا به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور چگونگی بکارگیری بازنشستگان در دستگاه‌های اجرایی را به شرح زیر تصویب نمود:




۱‏- بازنشستگانی که تا قبل از ابلاغ قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان (۰۴‏/۰۳‏/۱۳۹۵)، در اجرای قوانین معتبر قبلی بکارگیری شده‌اند، در صورت نیاز دستگاه، تمدید قرارداد آنان حسب مورد صرفاً در موارد پیش‌بینی شده در تبصره (۱) و (۲) قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان مصوب ۲۰‏/۰۲‏/۱۳۹۵ امکانپذیر است. دستگاه‌های اجرایی مواردی از بکارگیری بازنشستگان را که موافقت می‌نمایند جهت اخذ شناسه در چارچوب سند برنامه‌ریزی نیروی انسانی دستگاه اجرایی به سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام نمایند.

۲‏- بازنشستگانی که در اجرای ماده ۹۱ قانون استخدام کشوری و در زمان اعتبار قانونی ماده مذکور در سمت مقامات اعاده به خدمت شده¬اند، تا زمان بازنشستگی مجدد یا پایان خدمت بنا به دلایل قانونی دیگر، به خدمت ادامه خواهند داد. در صورت بازنشستگی مجدد، پاداش پایان خدمت و وجوه مرخصی استحقاقی استفاده نشده این قبیل کارمندان، در صورت استحقاق با رعایت سقف مقرر به تناسب سنوات خدمت انجام شده بعد از اعاده به خدمت قابل پرداخت است.

۳‏- دستگاه اجرایی می‌تواند بدون لغو مستمری بازنشستگی با مشمولین تبصره (۱) ماده واحده قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان (۰۴‏/۰۳‏/۱۳۹۵) همانند شاغلین مشابه در همان دستگاه و در خصوص مشمولین تبصره(۲) ماده واحده قانون یاد شده معادل یک سوم مبلغ مندرج در احکام کارگزینی کارمندان شاغل مشابه قرارداد منعقد نماید.

۴‏- با عنایت به مفاد بند ۱۰ اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که دولت را مجاز نموده همه امکانات خود را برای ایجاد نظام اداری صحیح به کار گیرد  لذا مستثنی نمودن مقامات در تبصره (۱) ماده واحده قانون، هم شامل بازنشستگانی است که در سمت مقامات و همترازان بکارگیری می¬شوند و هم شامل بازنشستگانی است که قبل از بکارگیری، در سمت مقامات و یا همترازان خدمت می‌نموده‌اند.

۵‏- مستثنیات مذکور در تبصره (۱) ماده واحده قانون، برای افراد مستثنی شده حقی ایجاد نمی‌کند و در هر حال به کارگیری بازنشستگان در موارد مستثنی شده منوط به نیاز دولت یا دستگاه است که در چارچوب قرارداد منعقده صورت می‌گیرد.

۶‏- مشمولین تبصره ذیل بند «و» ماده «۱» قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران(مصوبه مورخ ۰۲‏/۱۰‏/۱۳۹۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام) از شمول این قانون مستثنی می‌باشند.

۷‏- بازنشستگان بکارگیری شده که پس از انقضای مهلت مقرر در تبصره ۳ ماده واحده قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان، ادامه خدمت آنان در اجرای مستثنیات مقرر در تبصره‌های (۱) و (۲) ماده واحده قانون مذکور امکانپذیر نباشد، از خدمت منتزع و با آنان تسویه حساب شود.




جمشید انصاری- رییس سازمان اداری و استخدامی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
ويژگي‌هاي مديري كه محبوب دل‌هاست
« پاسخ #1730 : ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰:۱۸ »



نویسنده: فرانک تونا

مترجم: سیدحسین علوی لنگرودی

Emails are not allowed

یکی از اصول و مبانی کلیدی مدیریت براساس روابط انسانی و اخلاق‌مداری، بر ایجاد و تقویت رابطه‌ای مطلوب و انسانی بین مدیران و کارکنان تاکید می‌کند و این موضوعی است که در سال‌های اخیر به نحو فزاینده‌ای مورد توجه مدیران قرار گرفته است، به‌طوری‌که بسیاری از مدیران و روسای شرکت‌ها می‌کوشند با بهبود بخشیدن روابط خود با کارکنان، به افزایش بهره‌وری آنها و راندمان کاری‌شان کمک کنند. حال سوال اینجاست که این هدف ارزشمند و مطلوب به چه صورت و از چه راه‌هایی قابل تحقق است و مدیران علاقه‌مند به این کار چگونه باید در این زمینه گام بردارند؟ در ادامه به چند توصیه کاربردی در این زمینه اشاره خواهد شد.



همان‌طوری با افرادتان رفتار کنید که قبلا دوست داشتید مدیران سابق تان با شما برخورد کند

هر مدیری تا پیش از رسیدن به منصب مدیریت به‌عنوان کارمند یا کارگر در یک یا چند شرکت مشغول به‌کار بوده است و در آن دوران توقع داشته که مدیران مافوقش به شکل خاص و محترمانه‌ای با او برخورد کنند. حال که همین کارمندان سابق به مقام مدیریتی ارتقا پیدا کرده‌اند، بايد به یاد داشته باشند که زیردستانشان همین توقع را از آنها دارند. تجربیات و خاطرات تلخی که شما در مورد برخورد بد مدیرانتان دارید می‌تواند در این مسیر به کمک شما بیاید و شما را از رفتارهای اشتباه با کارمندانتان دور كند.

 

گوش کنید، گوش کنید، گوش کنید

متاسفانه اغلب مدیران عادت کرده‌اند که همیشه گوینده و دستوردهنده باشند، درحالی‌که مدیران موفق و محبوب کسانی هستند که بیشتر شنونده و دریافت کننده اطلاعات هستند. اگر ترجیح دهید به جای سخن گفتن بی‌اندازه و بی‌مورد به صحبت‌های کارکنان و نکاتی که آنها در ارتباط با امور کاری مطرح می‌کنند گوش فرا دهید، هم اطلاعات دست اول و ارزشمندی را در مورد مسائل مختلف جمع‌آوری خواهید کرد و هم به خاطر ارزشی که برای کارکنانتان قائل شده‌اید مورد علاقه و پرستش آنها قرار خواهید گرفت.

 

همیشه و در همه حال مسوولانه عمل کنید

هیچ‌گاه از یاد نبرید که تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات مهم و حساس شما در ارتباط با موضوعات مهمی چون استخدام یا اخراج کارکنان دارای پیامدهای عمیق و اثرگذاری بر آینده افراد و همچنین خود شرکت تحت رهبری‌تان خواهد بود. اخراج بی‌مورد یک کارمند می‌تواند به فروپاشی زندگی او منتهی شود و شرکتتان را از نیرویی ماهر و کارآمد محروم سازد، بنابراین در زمان اتخاذ چنین تصمیمات حساسی بر اساس موثق‌ترین و دقیق‌ترین اطلاعات موجود عمل کنید و از برخوردهای احساسی و زودگذر پرهیز کنید و به یاد داشته باشید که کارکنان یک شرکت یا سازمان شیفته مدیری می‌شوند که به جای مجازات کردن و اخراج افراد به آنها فرصتی برای جبران می‌دهد.

 

احساسات و روابط شخصی‌تان با کارکنان را در خانه بگذارید سپس به محل کارتان بیایید

بعضی‌ها فکر می‌کنند که مدیریت بر مبنای عواطف انسانی و مبتنی بر احساسات به اين معناست که مدیر باید احساسات و مسائل شخصی‌اش را با کارکنان درمیان بگذارد یا از کارکنان بخواهد مسائل شخصی شان را با او در میان بگذارند و از این طریق رابطه‌ای صمیمانه بین آنها شکل بگیرد و در نهایت کارها به شکل دوستانه‌تری پیش برود. چنین نگرشی به‌طور حتم به فاجعه‌های کاری و اخلاقی منتهی خواهد شد و بسیاری از حرمت‌ها و منزلت‌های کاری خواهد شکست. یک مدیر می‌تواند در خارج از محل کار با کارکنانش رابطه‌ای دوستانه و صمیمانه داشته باشد، اما تمام این روابط و احساسات باید به محض ورود آنها به محیط کار نادیده گرفته شوند و جای خود را به روابط کاری مشخص و تعریف شده بدهد.

 

اعضای تیم‌تان را به‌خوبی بشناسید

شناخت یک مدیر از کارکنان و اعضای تیم تحت رهبری‌اش فقط به دانستن اسم و نقشی که آنها در تیم کاری انجام می‌دهند محدود نمی‌شود، بلکه یک مدیر حتما باید به‌طور دقیق از پیشینه فردی و کاری افراد، وضعیت خانوادگی، علاقه‌مندی‌ها، حساسیت‌ها، انگیزه‌های درونی و بیرونی آنها و آرمان‌هایشان آگاهی یابد و در ذهن خود برای هرکدام از کارکنان یک پرونده کامل و بی‌نقص ایجاد کند. در این صورت است که می‌توان از یک کارمند بی‌انگیزه و سرخورده و ناامید یک فرد فعال و پربازده و موثر ساخت.

 

دیدگاه‌هایتان را با کارکنان سهیم شوید

بسیاری از کارمندان عمدتا به این دلیل با مدیرشان احساس راحتی نمی‌کنند و از همکاری صددرصدی با او امتناع می‌کنند که به‌طور دقیق نمی‌دانند او از آنها چه می‌خواهد و آنها باید به چه دلیلی بیشتر و بهتر کار کنند. حال اگر خود مدیر ابتکار عمل را در دست بگیرد و به کارکنان در مورد اهداف و ایده‌هایش اطلاع‌رسانی کند و در این مسیر از آنها کمک فکری و عملی بخواهد، آنگاه می‌توان انتظار داشت که کارکنان نیز به کمک او بشتابند و بهترین عملکرد‌ها را به ثبت برسانند.

 

به افرادتان اجازه اظهارنظر و نقش‌آفرینی در تصمیم‌گیری‌ها بدهید

اغلب افرادی که من مدیرشان بوده‌ام اشتیاق زیادی داشته‌اند که در تصمیم‌گیری‌های خرد و روزمره کاری اظهارنظر و مشارکت کنند و من نیز به آنها این امکان را می‌دادم تا چنین کنند و از این طریق این خواسته طبیعی آنها را ارضا می‌کردم. این کار باعث می‌شد کارکنان با تمام وجود و با نهایت توان خود برای اجرایی کردن تصمیماتی که در اتخاذ آنها نقش داشته‌اند، گام بردارند. این امر در بلندمدت مرا به مدیری محبوب و مورد احترام نزد زیردستانم تبدیل کرد. البته باید به یاد داشت که این مشارکت دادن کارکنان در تصمیم‌گیری‌ها باید در حد معقول و محدود به تصمیم‌گیری‌های خرد و روزمره باشد و از دخالت دادن بیش از حد کارکنان به‌ویژه در تصمیم‌گیری‌های کلان و استراتژیک بايد تا حد امکان اجتناب كرد.

منبع : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
در مصاحبه شغلی چه سوالاتی از کارفرما بپرسیم؟
« پاسخ #1731 : ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۹:۲۲ »

 

افرادی که از شغل جدید خود ناراضی‌اند، معمولا افسوس می‌خورند که چرا پیش از استخدام این سوالات را از مسوول مصاحبه نپرسیده‌اند.

مشاور عزیز،


سال ۲۰۱۷ تا اینجا برای من سال خوبی نبوده است. دو هفته قبل از سال نو در یک شغل جدید مشغول به‌کار شدم و هنوز دو ماه نگذشته که دوباره به دنبال کار هستم. در نوامبر سال گذشته، از یک شرکت استعفا دادم و در همان ماه، دو شرکت با من قرار مصاحبه گذاشتند. از اینکه بخت با من یار بود بسیار خوشحال بودم چون قبلا وقتی به دنبال کار می‌گشتم، ماه‌ها طول می‌کشید تا شرکتی با من تماس بگیرد و قرار مصاحبه بگذارد. اولین پیشنهاد شغلی را پذیرفتم. مدیر آژانس کاریابی، شخصی به نام «فرانک» بود که سال‌ها قبل او را در یک گردهمایی کسب‌وکار دیده بودم.

 

حالا که مشغول به‌کار شده‌ام، فهمیدم که باید در مصاحبه، چند سوال مهم را مطرح می‌کردم اما فراموش کردم. موضوع هر دو مصاحبه حول محور این سوال بود که «آیا از پس این کار بر می‌آیی؟» کسی از من هیچ نظری نخواست. هیچ‌کس از من نپرسید که انتظارات من چیست و من هم اصراری نکردم. کارفرما در هیچ‌یک از مراحل مصاحبه به من اجازه نداد سوالاتم را مطرح کنم. من نمی‌توانم بیشتر از یک‌سال در این شرکت دوام بیاورم. آنها برای کارمندان خود ذره‌ای احترام قائل نیستند. ‌ای کاش از آنها درباره انتظاراتشان پرسیده بودم. کاش درباره ساعات کاری سوال می‌کردم. ‌ای کاش می‌پرسیدم که نظر آنها درباره مقوله «توازن میان کار و زندگی» چیست. ‌ای کاش به آنها می‌گفتم وقتی یک روز کامل کار می‌کنم، دوست دارم به خانه بروم و دیگر به‌کار فکر نکنم. اما حالا وقتی مشغول آشپزی یا در حال رانندگی‌ام، فکر پروژه‌ها راحتم نمی‌گذارد. ساعت‌ها پشت میز آشپزخانه می‌نشینم و کارهای شرکت را انجام می‌دهم. به نظرم این عادی نیست و این سبک زندگی آسایشم را بر هم زده است. رئیسم «لیندا» و سایر مدیران شرکت عادت دارند در هر ساعتی از شب با من و سایر کارمندان تماس بگیرند، پیام بدهند یا ایمیل بفرستند.

 

ابتدا سعی می‌کردم از بین ایمیل‌هایی که شب‌ها دریافت می‌کردم، به ایمیل‌های ضروری و مهم بلافاصله پاسخ دهم و سایر ایمیل‌ها را به صبح روز بعد موکول کنم. با اینکه معتقدم موضوعی که خارج از ساعات کاری مطرح می‌شود، اصلا نمی‌تواند مهم باشد. اما چند روز بعد، چند نفر از همکارانم از من پیش مدیر شرکت شکایت کردند و گفتند که من به‌دلیل عدم پاسخگویی به ایمیل‌ها، در کار آنها اختلال ایجاد کرده‌ام. من هر روز ساعت ۹ صبح تک تک ایمیل‌ها را می‌خواندم و پاسخ می‌دادم، اما ظاهرا این برای آنها کافی نبود. به همین دلیل، لیندا از من پرسید: «آیا تو به ایمیل‌هایی که پس از ساعت ۹ شب دریافت می‌کنی، پاسخ نمی‌دهی؟» گفتم: «خیر. من نهایتا تا ساعت ۹ شب ایمیل‌ها را جواب می‌دهم چون وقتی در خانه هستم، ترجیح می‌دهم استراحت کنم.»مدیر و همکاران من به مقوله «توازن میان کار و زندگی» کوچک‌ترین اعتقادی ندارند. به نظر آنها این رفتارها عادی است. آنها شبانه‌روز مشغول کارند.

 

با فرانک تماس گرفته‌ام که بگویم در این شرکت نخواهم ماند و اگر می‌خواهد از این شرکت حق‌الزحمه دریافت کند، باید بلافاصله فرد دیگری را جایگزین من کند. خیلی تاسف‌بار است چون رئیسم به فرانک گفته که از استخدام من راضی است. امیدوارم وقتی شرکت را ترک کردم، هم او و هم فرانک از این تجربه درس بگیرند. با یک آژانس کاریابی دیگر تماس گرفتم تا یک شغل دیگر پیدا کنم. فرانک اجازه ندارد شغل دیگری را به من پیشنهاد کند، چون به تازگی برای من کار پیدا کرده است.حالا یاد گرفته‌ام که فرهنگ سازمانی را نباید دست کم گرفت. از این پس، قبل از آنکه پیشنهاد شغلی یک شرکت را بپذیرم، درباره فرهنگ آن شرکت تحقیق خواهم کرد. شما چه فکر می‌کنید؟

 

پاسخ:

 

دوست عزیز، به تو تبریک می‌گویم. متاسفانه فرانک، زمان و پول زیادی را صرف یافتن یک شغل برای تو کرد، بدون آنکه از خود بپرسد آیا انتظارات طرفین، با یکدیگر مطابقت دارد یا خیر. تو هم از این اتفاق یک درس بزرگ گرفتی. افرادی که از شغل جدید خود ناراضی‌اند، معمولا افسوس می‌خورند که چرا پیش از استخدام این سوالات را از مسوول مصاحبه نپرسیده‌اند:

 

۱- عملکرد من در این شغل چگونه ارزیابی خواهد شد؟

 

۲- ساعات کاری معمول برای این جایگاه شغلی چند ساعت است؟

 

۳- انتظارات شما پیرامون موضوعاتی مثل اضافه‌کار، دورکاری، انجام کارها در خانه، کار در ساعات غیرکاری یا تعطیلات چیست؟

 

۴- نظر شما درباره دورکاری چیست؟ مثلا در شرایط نامساعد آب و هوایی یا در شرایطی که کارمند نمی‌تواند در محل کار حاضر شود.

 

۵- در ساعات غیرکاری، از من انتظار دارید تا چه حد «در دسترس» باشم؟

 

۶- آیا این شغل ماموریت‌های کاری داخلی و خارجی را نیز شامل می‌شود؟

 

۷- اولین ارزیابی عملکرد و اولین بررسی حقوق و دستمزد یک کارمند جدید، چه مدت پس از استخدام او صورت می‌گیرد؟

 

۸- سیاست شما پیرامون مساله مرخصی در مواقع بیماری یا تعطیلات رسمی چیست؟

 

۹- اگر کارمندی پس از پایان کار، در خانه یا در شرکت اضافه‌کاری کند، آیا می‌تواند فردای آن روز دیرتر در محل کار حاضر شود یا خیر؟

 

۱۰- نظر شما درباره توازن میان زندگی و کار چیست؟ کارکنان شما در شرایط خاص یا هنگام بروز مشکلات خانوادگی چگونه وظایف خود را به انجام می‌رسانند؟ اگر یکی از کارکنان بنا به دلایل شخصی نیاز به ساعات کاری انعطاف‌پذیر داشته باشد، چگونه به درخواست او پاسخ می‌دهید؟

 

بسیاری از جویندگان کار از پرسیدن چنین سوالاتی هراس دارند. آنها می‌ترسند پرسیدن سوالاتی درباره زندگی شخصی و حد و مرزهایشان کارفرما را عصبی کند و در نتیجه او تصمیم می‌گیرد فرد دیگری را استخدام کند.مزیت پرسیدن این سوالات همین است. اگر کارفرمایی از استخدام تو صرف‌نظر کند، صرفا به این خاطر که درباره شرایط شغل مربوطه از او سوال کرده‌ای، همان بهتر که برای چنین کارفرمایی کار نکنی. تو به کارفرمایی نیاز داری که نیازهای تو را به عنوان یک انسان بشناسد. از قرار معلوم، کارفرمای فعلی تو شایستگی استعدادهای تو را ندارد. مشکلی نیست. تو بی‌گدار به آب زدی، اما حالا به‌خوبی می‌دانی به دنبال چه هستی.

 

نویسنده: Liz Ryan

مترجم: مریم مرادخانی

منبع : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد



مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

ممکن است رئیس شما مستقیما شما را اخراج نکند؛ اما این احتمال وجود دارد که غیرمستقیم تلاش کند تا اخراج شوید. اما چگونه چنین چیزی ممکن است؟ این امر چه نشانه‏هایی دارد؟ آیا احساس می‏کنید که از بحث‏های داخل سازمان کنار گذاشته شده‏اید یا حجم کاری شما در حال کم شدن است درحالی که هیچ دلیلی برای وقوع این دو وجود ندارد؟ شاید شرکت‏تان می‏خواهد استعفا دهید. اما اگر شرکت شما دیگر نیازی به شما ندارد، چرا رئیس‏تان اخراجتان نمی‏کند؟ خب از دیدگاه یک کارفرما، برای آنها به مراتب آسان‏تر است که تشویق شوید تا خودتان استعفا دهید. چه از طریق اخراج باشد و چه تعدیل نیرو، اگر یک شرکت اقدام به اخراج یک کارمند کند، تشریفات اداری بیشتری باید دخیل شود و این خود محیطی استرس‏زا برای آنان که در شرکت باقی می‏مانند ایجاد می‏کند. آیا تصور می‏کنید شرکت‏تان می‏خواهد شما را به استعفا تحریک کند؟ این پنج علامت به شما کمک خواهد کرد تا این امر را دریابید.



 

 

1. رئیس شما در حال تبدیل شدن به یک «مدیر خرد»1 است

تا جایی که به یاد می‏آورید به اینکه برای انجام کارهایتان تنها گذاشته شوید و از بازخورد حمایت‏کننده از سوی رئیس‏تان بهره‏مند شوید، عادت دارید. ناگهان رئیس‏تان شروع به ایراد بی‌جا گرفتن از همه کار‏های شما می‏کند و انتقادهای ناامید‏کننده‏ای را به شما وارد می‏کند. باید بگوییم که اینها نشانه‏های بدی است.دله لومان اسمیت، یک مربی اجرایی در آتلانتا می‏گوید: «ممکن است رئیس‏تان اعتمادش را به شما از داده است یا به دنبال دلیل و توجیه برای اخراج شماست.»او در ادامه می‏گوید: «اگر مدیریت خرد رئیس‏تان با پیشنهادهای سازنده یا بازخورد خاص همراه است، به احتمال بسیار زیاد خواستار بهبودی شماست. اما اگر این انتقاد کلی، بیش از اندازه یا متمرکز بر مسائلی است که از اهمیت کمتری برخوردار هستند، ممکن است رئیس‏تان بیشتر خواهان ترک شما از شرکت باشد.»

 

2. اکنون شرکت شما می‏خواهد همه چیز را مستندسازی ‏کند

در گذشته بازخورد کارتان غیررسمی و بدون سند و مدرک بوده و هر نوع اشتباهی که مرتکب می‏شدید به‌طور خصوصی و با کلامی دوستانه به شما گوشزد می‏شد. اکنون همه چیز ناگهان درگیر کاغذبازی و تشریفات اداری می‏شود. از شما خواسته می‏شود برگه‏های ثبت زمان کار (time sheet) را پرکنید و به این وسیله شرکت می‏تواند ساعات و دقایقی که صرف می‏کنید را پیگیری کند؛ در نتیجه اکنون صرف یک فنجان قهوه نیاز به یک زنجیره ایمیل به رئیس‏تان خواهد داشت.لومن اسمیت می‏گوید: «اکثر کارفرمایان نوعی فرآیند انضباطی پیشرو دارند که وقتی به‌طور صحیح استفاده شود، به یک کارمند ناکارآمد فرصتی برای بهبود ارائه می‏دهد.» البته اگر شرکت بخواهد شما استعفا دهید و این کار را با اندکی توصیه انجام دهد، ممکن است این کار تلاشی برای تزلزل روحیه شما باشد یا به گفته لومن اسمیت «شکلی از تهدید برای ایجاد احساس ناامنی یا اضطراب برای یافتن یک شغل جدید».

 

3. برای آینده مجهز نمی‏شوید

رشد حرفه‏ای شما برای ارزش شما به عنوان یک کارمند مهم و ضروری است. بنابراین اگر شرکت شما را از فرصت‏های رشد بازداشته است، احتمالا نمی‏خواهد در بلندمدت شما را ببیند. جیم تیبودیائو رئیس و مالک StaffScapes که یک شرکت مشاوره منابع انسانی در دنور است، می‏گوید: «زمانی که پروژه‏های جدیدی هم‏تراز با خودتان نمی‏پذیرید، این علامتی است که رئیس‏تان در مورد آینده شما در شرکت نگران نیست. به‌طور مشابه اگر می‏بینید که سایرین در شرکت رشد حرفه‏ای بیشتری دریافت می‏کنند، ممکن است زمان آن باشد که مسیر شغلی خود را دوباره بازبینی کنید.»

 

4. با سکوت سایرین مواجهید

ارتباطات برای هر بخشی از شرکت شما حیاتی است. حضور شما در جلسات، در تماس‏های تلفنی و در رخدادها به علاوه مکاتبات ایمیلی به شما امکان دسترسی به این جریان ثابت اطلاعات را می‏دهد. زمانی که ناگهان از این دایره به بیرون رانده می‏شوید، حواستان را جمع کنید؛ به‌خصوص اگر سایر همکاران‏تان در این حلقه باقی مانده‏اند.نشانه‏های آن می‏تواند این باشد که رئیس‏تان شما را از جلسات کلیدی مشتری حذف می‏کند، زمان ناهار هفتگی شما را تغییر می‏دهد یا از سلام و علیک با شما طفره می‏رود. شاید این سردی از جانب همتایان شما ناشی شده باشد. این امر می‏تواند نشان‏دهنده این باشد که این همکاران شما را به عنوان یک عنصر نامطلوب می‏بینند و نمی‏خواهند دیگر با شما دیده شوند.

 

5. رئیس‏تان کار شما را حذف می‏کند

یک شرکت مانند یک تیم بزرگ است؛ بنابراین اگر عادت دارید یک بازیکن ستاره باشید و سپس بسیار ناگهانی و غیرمنتظره جایگاه‏تان به نفع سایر بازیکنان عوض می‏شود، حق دارید احساس شک کنید.لومن اسمیت می‏گوید: «هر زمان که یک رئیس وظایفی که همیشه انجام می‏دادید را بدون هیچ نوع توضیحی از شما می‏گیرد، می‏خواهد به شما بگوید که آنها دیگر برای شما ارزشی قائل نیستند یا دیگر برای انجام آن وظایف به شما اعتماد ندارند.» او در ادامه می‏گوید: «اگر کار سنگینی به شما داده شود که معمولا وظیفه شما نیست نیز این مورد صدق می‏کند.»به غریزه خود اعتماد کنید. اگر احساس می‏کنید شرکت شما می‏خواهد استعفا دهید، آنها احتمالا می‏خواهند این کار را کنند. دیگر جای صبر کردن نیست. همین امروز به دنبال یک شغل جدید و بهتر باشید. جایی که می‏توانید برای شرکتی کار کنید که قدردان کاری که می‏کنید باشد.

منبع: fastcompany

باز نشر : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد



نویسنده: Liz Ryan

مترجم: مریم مرادخانی

مشاور عزیز،

من یکی از طرفداران پر و پا قرص توصیه‌های کاربردی شما هستم. به تازگی و برای اولین‌بار در یک سمت مدیریتی مشغول به کار شده‌ام. البته سابقا عضو ارشد واحدمان بودم و با تمام اعضای تیم ارتباط خوبی دارم. مدیر ما شرکت را ترک کرد و برای پذیرش یک سمت دیگر، راهی کانادا شد. اعضای تیم، من را به ناهار دعوت کردند تا اولین روز کاری من به‌عنوان یک مدیر را جشن بگیرند. همه چیز خوب پیش می‌رود. در ماه آینده در جلسات سالانه تعدیل و اصلاح پرداخت‌ها، بودجه‌ای را به افزایش حقوق کارکنان اختصاص خواهیم داد اما این مبلغ تنها کفاف هزینه‌های ضروری زندگی را می‌دهد. حقوقی که ما به کارکنان پرداخت می‌کنیم معقول است اما هیچ کارمندی دوست ندارد افزایش حقوقش ناچیز باشد. وقتی ترفیع رتبه گرفتم، حقوقم اضافه شد و کارکنانم می‌دانند که میزان افزایش حقوق من، بسیار بالاتر از افزایش حقوق آنهاست.



من و کارکنان بخش منابع انسانی در حال بررسی پرداخت‌ها هستیم تا ببینیم آیا حقوق کارکنان ما در مقایسه با سایر شرکت‌ها منصفانه است یا خیر. اما فعلا قصد ندارم درباره این پروژه با کارکنانم صحبت کنم چون نمی‌خواهم آنها را امیدوار کنم. هنوز نمی‌دانم این بررسی‌ها به کجا خواهد رسید. سوال اینجاست که چطور می‌توانم بدون هزینه یا با صرف کمترین هزینه، از کارکنانم تشکر و قدردانی کنم؟ با مدیرم صحبت کردم و به او گفتم که قصد دارم از شما مشورت بگیرم. او نیز از طرفداران شماست. به من گفت: «وقت آن رسیده که روش‌های جدید را امتحان کنیم. مثلا می‌توانیم یک مطالعه «امکان‌سنجی» ترتیب دهیم و ببینیم آیا قدردانی از کارکنان، بدون صرف هزینه ممکن است یا خیر. می‌توانیم این تحقیقات را از واحد شما آغاز کنیم و اگر نتیجه داد، آن را در سایر واحدها نیز اعمال کنیم.» مشاور عزیز، ما منتظر ایده‌های فوق‌العاده شما هستیم.

پاسخ:

دوست عزیز، ترفیع رتبه‌ات را به تو تبریک می‌گویم. راه‌هایی وجود دارد که می‌توانی بدون حتی صرف یک ریال از اعضای تیم خود تقدیر و تشکر کنی. این ایده‌ها را امتحان کن و بعدا به ما بگو که کدام یک را بیشتر پسندیدی. این روش‌ها از این قرارند:

۱) از کارکنان خود بپرس که ترجیح می‌دهند در کدام روز هفته، به جای حضور در محل کار، از خانه کار کنند. روز «کار از خانه» هر یک از کارمندان را مشخص کن. کارکنان می‌توانند کار از خانه را با یک نصف روز شروع کنند و پس از اینکه به این روش عادت کردید، نیمه روز را به یک روز کامل بسط بده. «انعطاف‌پذیری» یکی از بهترین شیوه‌های تشکر از کارکنان و از ارزنده‌ترین پاداش‌هایی است که می‌توانی به کارکنان خود تقدیم کنی.

۲) اگر بعضی از کارکنان نمی‌خواهند از خانه کار کنند، اجازه بده تا ساعات کار خود را مطابق با برنامه‌هایشان تغییر دهند.

۳) در بسیاری از شرکت‌ها مقررات سفت و سختی در رابطه با پوشش کارکنان وجود دارد. در این شرکت‌ها کارکنان موظفند همیشه یونیفورم یا لباس کاملا رسمی بپوشند. برای تشکر از کارکنان، می‌توانی قوانین سهل‌گیرانه‌تری اعمال کنی. بعضی از شرکت‌ها، تغییر در قوانین مربوط به پوشش را با «جمعه‌های خودمانی» آغاز کردند، یعنی کارکنان اجازه داشتند در روزهای جمعه با لباس غیررسمی در محل کار حاضر شوند. بعضی از این شرکت‌ها حالا این سیاست را در تمام روزهای هفته اجرا می‌‌کنند. حالا نه تنها استارت‌آپ‌های سیلیکون ولی، بلکه سایر شرکت‌ها نیز به مرور دریافته‌اند که نباید کارکنان را به پوشیدن لباس رسمی وادار کنند.

۴) از کارکنان بپرسید که دوست دارند چه کارها یا پروژه‌‌هایی را در سال جدید بر عهده بگیرند و ترتیبی دهید تا این فرصت به آنها داده شود.

۵) از مدیر ارشد اجرایی یا ‌عالیرتبه‌ترین مقامی که در دسترس‌تان است دعوت کنید تا در جلسه اعضای تیم شرکت کند. می‌توانید درباره استراتژی، چشم‌اندازهای مدیر ارشد، واحد خودتان یا سایر موضوعات مورد علاقه کارکنان صحبت کنید.

۶) همین حالا تقویم خود را بردارید و از کارکنان بپرسید که چه برنامه‌هایی برای سال بعد دارند. تعطیلات و برنامه‌های شخصی کارکنان را یادداشت کنید تا اگر در آینده کارمندی از شما درخواست مرخصی کرد، نه شما غافلگیر شوید و نه او ناامید شود.

۷) برای تک‌تک کارکنان، یک توصیه‌نامه صمیمانه لینکدین بنویسید. به آن‌ها بگویید: «اگر در آینده تصمیم به ترک شرکت گرفتید، خوشحال می‌شوم که ارزیابی عملکرد شما را در اختیار کارفرمای بعدی‌تان قرار دهم.»

۸) با تک تک کارکنان جلسات دو نفره تشکیل دهید. این جلسات باید طبق برنامه و به‌طور منظم تشکیل شوند. اگر مدت‌زمان جلسات 30 دقیقه است، بیشتر از 10 دقیقه درباره عملکرد کارمندتان صحبت نکنید. پس از 10 دقیقه، اجازه دهید او صحبت کند. از او بپرسید: «حالت چطور است؟ به چه فکر می‌کنی؟ چطور می‌توانم کمکت کنم؟» و بر اساس بازخوردهایش، سعی کنید به مشکلاتش رسیدگی کنید.

۹) به مدیرتان و مدیران ارشد سازمان بگویید که از عملکرد اعضای تیمتان راضی هستید. هر نظر مثبتی که درباره اعضای تیمتان می‌شنوید به خودشان انتقال دهید. به آن‌ها بگویید که وقتی بر مشکلات غلبه می‌کنند یا موانع را از سر راه برمی‌دارند، شما آن‌ها را می‌بینید و قدردان زحماتشان هستید. هیچکس از قدردانی خسته نمی‌شود.

۱۰) به کارمندان خود بگویید: «کارت را به روش خودت انجام بده. من به تو اعتماد دارم. اگر حس می‌کنی که خسته‌ای و در میانه روز، نیاز به استراحت داری، می‌توانی به خانه بروی. اگر قصد داری فردا صبح دیرتر در محل کار حاضر شوی، از قبل به من خبر بده و کسی را معطل خودت نکن. کارت را انجام بده و زندگی کن. یکی از وظایف من به‌عنوان مدیر این است که اجازه ندهم سیاست‌های نادرست، روی شما تاثیر منفی بگذارد. اگر در انجام وظیفه‌ام کوتاهی کردم، به من تذکر دهید.» اعتماد به کارکنان و احترام به شعور، تعهد و زندگی شخصی آن‌ها، پاداش‌هایی هستند که هر کارمندی آرزویش را دارد اما کمتر کسی این پاداش‌ها را دریافت می‌کند. یک فرصت عالی بر سر راه تو قرار گرفته است. به کارکنانت بگو که بدون سختکوشی و ایده‌های آن‌ها، موفقیت تو در سال جدید ممکن نیست. یک مدیر قابل اعتماد کسی است که از گفتن این جمله به کارمندش هراسی ندارد: «بیشتر از آنکه تو به من نیاز داری، من به تو نیاز دارم. بابت تمام تلاش‌هایت از تو متشکرم.»

منبع: Forbes

باز نشر : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
هفت اشتباهی که از اغلب مدیران تازه‌کار سر می‌زند
« پاسخ #1734 : ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۷:۵۱ »


نویسنده: آوری آگوستین

مترجم: سیدحسین علوی لنگرودی

Emails are not allowed 

تجربه نشان داده اغلب کسانی که برای نخستین بار سکاندار هدایت یک سازمان، شرکت یا یک تیم کاری می‌شوند دچار یکسری اشتباهات محاسباتی و خطاهای مشترکی می‌شوند که می‌تواند به آینده کاری آنها به عنوان یک مدیر قابل اتکا و مقتدر لطمه وارد کند و در برخی موارد عرصه را آنچنان بر آنها تنگ می‌کند که چاره‌ای غیر از استعفا و کناره‌گیری از حرفه مدیریت ندارند.



آگاهی نسبت به این اشتباهات متداول و اجتناب از آنها می‌تواند به تدریج از مدیران تازه‌کار و خام یکسری مدیران نخبه و کارآمد بسازد. در واقع مرحله گذار از حالت یک کارمند به حالت یک مدیر یا تغییر از وضعیت یک فرد خارج از سازمان به وضعیت مدیر یک سازمان ناشناخته دارای ظرایف و حساسیت‌هایی است که کنترل آنها از عهده هر مدیر کم تجربه‌ای ساخته نیست. با این همه، آگاهی از اشتباهات متداول بین مدیران تازه‌کار و اجتناب از آنها می‌تواند از تکرار شدن آنها توسط مدیران جوان بکاهد. در ادامه به هفت اشتباه متداول بین مدیران تازه‌کار و پیامدهای ناشی از آنها اشاره خواهد شد.

اشتباه شماره 1) هنوز ترجیح می‌دهید کارهایتان را خودتان انجام دهید

به‌عنوان یک کارمند موظف هستید به وظایف محوله به خود عمل کنید و به همین جهت طبیعی است که فهرستی از وظایف و فعالیت‌های روزمره خود تهیه کرده و آنها را در محل کارتان انجام دهید. چنین رویکردی در مورد وظایف مدیریتی مصداق پیدا نمی‌کند، چرا که در مقام مدیریت نمی‌توانید روی وظایف فردی‌تان تمرکز کنید، بلکه باید به افراد تحت مدیریت‌‌تان کمک کنید به وظایف‌شان عمل کنند. به عبارت دیگر، یک مدیر موفق مدیری است که کارها را خودش انجام نمی‌دهد، بلکه به دیگران برای انجام کارهایشان «کمک می‌کند». بنابراین اگر به تازگی مدیر شده‌اید وقت‌تان را برای انجام دادن کارها صرف نکنید، بلکه بکوشید بر وظایف راهبری، راهنمایی و نظارتی خود تمرکز کنید.

اشتباه شماره 2) به جای تمرکز روی اهداف به جزئیات کار توجه دارید

وقتی یک کارمند بودید به این نیاز داشتید که بدانید با چه شماره‌هایی تماس بگیرید، به چه کسی ایمیل بزنید یا اینکه اسناد و مدارک کاری‌تان را طبقه‌بندی کنید. اما وقتی که به‌عنوان یک مدیر شروع به‌کار می‌کنید، دیگر نیازی به این کارها ندارید و باید این کارها را به منشی‌ها و کارمندانتان واگذار کنید. همیشه به یاد داشته باشید که نباید خود را به حد یک «خرده مدیر» تنزل دهید و در همه حال تصویری بزرگ و فراگیر از امور جاری سازمان تحت مدیریت‌‌تان در ذهن‌تان داشته باشید.

اشتباه شماره 3) تقلید کردن از سایر مدیران

به عنوان یک مدیر حتما باید سبک مدیریتی خاص خود را بیابید و در پیش بگیرید و در این مسیر به هیچ عنوان نباید از سایر مدیران تقلید کنید؛ حتی اگر آنها موفق‌ترین و بهترین مدیران پیرامونتان باشند. ویژگی‌ها و شرایط حاکم بر فضای مدیریتی برای هر مدیر با سایر مدیران تفاوت دارد؛ همان‌طور که استعداد‌ها و توانمندی‌های هر کدام از آنها با هم تفاوت دارد.

اشتباه شماره 4) قول‌هایی می‌دهید که نمی‌توانید آنها را عملی سازید

اکثر مدیران تازه‌کار دوست دارند اعضای تیم تحت راهبری‌شان را خشنود سازند و به همین منظور به آنها قول‌هایی می‌دهند که برخی از آنها قابل تحقق نیستند. ناتوانی مدیران در عمل به قول‌هایی که به کارکنانشان داده‌اند، از آنها افرادی بدقول و بی‌ثبات می‌سازد، بنابراین هیچ‌گاه در ابتدای فعالیت مدیریتی‌تان در یک شرکت سعی نکنید با دادن قول‌های بزرگی همچون افزایش خیره‌کننده حقوق و دستمزد کارکنان یا دادن پاداش‌های آنچنانی دل آنها را به دست بیاورید، چرا که اگرچه این وعده‌ها در کوتاه‌مدت می‌توانند انگیزه کار کردن کارکنان را افزایش دهند، اما در صورت ناتوانی شما در عمل به آنها موجب از دست رفتن اعتماد کارکنان نسبت به شما خواهند شد.

اشتباه شماره5) محافظه کاری و منفعل بودن در نخستین روزهای فعالیت مدیریتی

اگر می‌توانید، در نخستین روزهایی که بر صندلی مدیریت یک سازمان یا شرکت تکیه زدید دست به اقدامات عملی ملموسی بزنید و از محافظه‌کاری دست بردارید. در این صورت هم اعتماد کارکنان را به سمت خود جلب کرده‌اید و هم جایگاه خود را به عنوان یک مدیر عمل‌گرا و کاری به اثبات خواهید رساند. انجام این گونه کارها هر چقدر هم کوچک باشند به افزایش اعتماد‌به‌نفس خودتان نیز کمک می‌کند.

اشتباه شماره 6) از تصمیم‌گیری قاطعانه خودداری می‌کنید

وقتی هیچ‌گونه سابقه مدیریتی نداشته باشید گرفتن تصمیم‌های مهم و سخت کمی دشوار به نظر می‌رسد، اما واقعیت این است که هر مدیری باید این کار را روزی آغاز کند و چه زمانی بهتر از نخستین روزهای فعالیت مدیریتی‌تان که در طی آن تصمیم‌گیری‌های اشتباه مدیران امری طبیعی تلقی شده و مورد سرزنش قرار نمی‌گیرند اما اگر یک مدیر تازه‌کار فرآیند تصمیم‌گیری‌های حساس کاری را به تاخیر بیندازد، انجام این کار برای او سخت‌تر خواهد شد و این یعنی آغازی بر پایان دوران مدیریتی او. پس به یاد داشته باشید آنچه یک مدیر تازه‌کار را به مدیری بزرگ و تاثیرگذار تبدیل می‌کند، همین تصمیم‌گیری‌های مهم و کلیدی است.

اشتباه شماره 7) نسبت به گذشته شرکت بی‌اعتنا هستید

اغلب مدیرانی که به تازگی وارد یک شرکت می‌شوند و راهبری کارکنان آنجا را بر عهده می‌گیرند فقط به آینده و مسائل آتی شرکت توجه می‌کنند و به مسائل گذشته و سوابق کارکنان توجهی ندارند، درحالی‌که در گذشته درس‌های ارزشمندی نهفته است که از آنها می‌توان برای تحقق اهداف آینده بهره برد. مشاوره گرفتن از کارمندان باسابقه و بررسی اسناد و عملکرد سال‌های گذشته شرکت می‌تواند موثر باشد و اطلاعات مدیر تازه‌وارد را در مورد مجموعه‌ای که مدیریت‌اش را برعهده گرفته است، افزایش خواهد داد.

منبع : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
حذف دلالان و واسطه‌گران از چرخه مالیاتی
« پاسخ #1735 : ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۷:۱۲ »
معاون سازمان امور مالیاتی کشور اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را باعث کاهش فشار بر فعالیت‌های اقتصادی و مولد دانست.




به گزارش خبرنگار ایبِنا، محمد مسیحی با تاکید بر تحقق عدالت اقتصادی از مسیر مالیاتی در دولت یازدهم بیان داشت: دولت به اجرای بندهای ۱۷ و ۱۹ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از مسیر مالیات بر ارزش افزوده اهتمام ورزید.

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی اظهارداشت: اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در عمل نه تنها موجب ضرر فعالان اقتصادی قانون‌مدار نمی شود، بلکه موجب انتفاع آنان نیز می شود. این نوع مالیات در عمل موجب کاهش فشار بر فعالیت های مولد، کنترل مصرف در جامعه، ایجاد درآمد پایدار برای فراهم آوردن امکانات بیشتر برای بهداشت و سلامت جامعه، عمران و آبادانی شهر‌ها و روستا‌ها از محل عوارض این قانون خواهد شد؛ بنابراین، به دلیل خاصیت شفاف سازی این قانون در پیوند مبادلات و رصد گردش کالا و خدمات، دلالان و واسطه‌گران حذف خواهند شد.

مسیحی تاکید کرد: پیش از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون موسوم به تجمیع عوارض ناظر بر وضع مالیات و عوارض اجرا می شد که در آن برخی خلاء‌های قانونی و اجرایی در حوزه عدم وضع مالیات و عوارض مذکور بر واردات وجود داشت. هدف اصلی از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، شفاف سازی و رصد گردش کالا و خدمات از مبداء واردات، تولید و توزیع تا مقصد نهایی به منظور کنترل قیمت کالا و خدمات، اخذ مالیات بر اساس عدالت به عنوان خواست عمومی جامعه، ‌دستیابی به اطلاعات شفاف و دقیق، ایجاد درآمد پایدار و سالم برای اداره کشور است.

وی افزود: سازمان امور مالیاتی کشور در دولت یازدهم به اجرای بندهای (۱۷) و (۱۹) سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر «اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی» و «شفاف سازی اقتصاد و سالم سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت ها و زمینه های فسادزا در حوزه های پولی، تجاری، ارزی و …» اهتمام ورزیده است. این اقدام در جهت تحقق افزایش درآمدهای مالیاتی و شفاف سازی اقتصاد از طریق شناسایی زنجیره تولید و توزیع کالاها و خدمات، پروژه «پیاده سازی کامل مالیات بر ارزش افزوده» انجام گرفت.

این مقام مسئول در سازمان مالیاتی تاکید کرد: سیاست های مالیاتی دولت یازدهم از این طریق اهدافی چون تامین و تثبیت درآمدهای پایدار و سالم برای دولت، شفاف سازی مبادلات اقتصادی و کاهش اقتصاد زیرزمینی، الزام فعالان اقتصادی در استفاده از سیستم های بانکی (به منظور رواج صدور صورتحساب، ایجاد بانک اطلاعاتی مودیان و خنثی سازی کدفروشی)، ثبت نام مودیان فراخوان شده، آموزش کارکنان و مودیان فراخوان شده و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مالیاتی را مد نظر قرار داده و اقدام به تهیه و تدوین برنامه های آن کرده است.

مسیحی تاکید کرد: پیش نویس لایحه مالیات بر ارزش افزوده در جلسات کارشناسی متعدد و پس از انجام مطالعات داخلی و بین‌المللی، با گردآوری نظرات ادارات کل امور مالیاتی استان ها، مودیان و سایر مراجع ذی‌ربط سال گذشته در سازمان امور مالیاتی کشور تدوین و تسلیم وزارت امور اقتصادی و دارایی شد.

وی گفت: متعاقبا آن پیش نویس مذکور در کارگروه مشورتی معاونت اقتصادی وزارتخانه متبوع نیز با حضور ذی‌نفعان متشکل از نمایندگان مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، اتاق بازرگانی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، اتاق اصناف ایران، گمرک، شهرداری تهران، کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جامعه مشاوران مالیاتی مورد بررسی قرار گرفت و پیش نویس لایحه، تقدیم دولت شد که پس از طی مراحل قانونی در دولت، به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

سرپرست دفتر برنامه ریزی درسی و دبیر شورای برنامه ریزی آموزشی و درسی علمی کاربردی از تصویب دوره کارشناسی ناپیوسته‌ی حرفه‌ای “حسابداری سلامت” در دویست و پنجاه و هفتمین جلسه شورای برنامه ریزی آموزشی و درسی علمی کاربردی خبر داد.




به گزارش ایسنا، علیرضا جمالزاده با اعلام این خبر اظهار داشت: مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانی به واسطه ارتباط مستقیم و تنگاتنگ حسابداری با سازمان‌هایی مانند سازمان‌های بیمه‌گر، خیرین حوزه‌ی سلامت، شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده‌ی تجهیزات پزشکی، شرکت‌های تولید و پخش دارویی ازنوع حسابداری ویژه‌ای تبعیت می‌کنند.

سرپرست دفتر برنامه‌ریزی درسی و دبیر شورای برنامه‌ریزی آموزشی و درسی علمی کاربردی اظهار داشت: به همین دلیل امور حسابداری در مراکز دولتی وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی از یک طرف و مراکز خیریه و خصوصی وابسته به حوزه‌ی سلامت از طرف دیگر با امور حسابداری در مراکز تجاری، انتفاعی، خصوصی و خدماتی دیگر بسیار متفاوت است.

وی تاکید کرد: از جمله قابلیت‌ها و توانمندی‌های حرفه‌ای دانش‌آموختگان این دوره، انجام عملیات حسابداری بهای تمام‌شده‌ی خدمات در نظام سلامت، انجام عملیات حسابداری ناظر به ترخیص، درآمد، پذیرش، پزشکان، اموال، حقوق و دستمزد و بودجه در حوزه سلامت و ثبت و طبقه‌بندی انواع هزینه های بیمارستانی اعم از بستری، سرپایی، کلینیکی و پاراکلینیکی متناسب با مشاغل قابل احراز حسابدار حقوق و دستمزد، حسابدار ترخیص، حسابدار پذیرش و حسابدار امور پزشکان در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها است.

سرپرست دفتر برنامه‌ریزی درسی و دبیر شورای برنامه‌ریزی آموزشی و درسی علمی کاربردی اظهار داشت: برخی از دروس تخصصی این دوره شامل نظام بیمه و تعرفه خدمات بهداشتی و درمانی، کاربرد نرم‌افزارهای حسابداری در حوزه سلامت، حسابداری(عملیات پذیرش)، حسابداری (عملیات ترخیص)، حسابداری (عملیات جبران خدمات پزشکان) و محاسبه هزینه‌های بیمارستانی و سرپایی است.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
اجرای اصلاحات ساختاری
« پاسخ #1737 : ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹:۳۵ »
هوشنگ نادریان – عضو سابق شورای‌عالی جامعه حسابداران رسمی ایران

اهمیت شفافیت مالی که ارائه واقعیت‌های اقتصادی بنگاه‌ها در گزارش‌های قابل ارائه به استفاده‌کنندگان است، بر کسی پوشیده نیست.

این شفافیت موجب جلب اعتماد ذی‌نفعان و سرمایه‌گذاران، ایجاد زمینه پیشرفت، تسهیل درک جامعه از عملکرد بنگاه‌ها، افزایش حسن شهرت و اجتناب از رفتار غیراخلاقی می‌شود. در دنیای امروز بخش اصلی این مسوولیت بر عهده حسابداران و بخش اعتباردهی و راستی‌آزمایی آن بر عهده حسابرسان است.

حجم عمده استانداردهای حسابداری و حسابرسی و اخلاقیات حرفه‌ای و فعال بودن نظام‌های نظارتی متعدد در دنیا نشان از اهمیت موضوع در راستای ایفای درست این نقش دارد. در بخش حسابرسی کشور شاهد حال و روز مناسبی نیستیم.

در بخش دولتی حسابرسی، محدودیت‌های جذب نیرو، نظام پرداخت غیرمتناسب با مقتضیات حرفه و نبود پشتیبانی‌های لازم در دستیابی به تکنولوژی روز، موجب کاهش جدی توان تخصصی این بخش به‌رغم مسوولیت‌های خطیر آن شده و در بخش خصوصی حسابرسی نیز رقابت‌های ناسالم، کمبود منابع برای سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه و بهبود، نفوذ مدیران اجرایی در انتخاب حسابرسان و… شرایط و کیفیت مناسبی را رقم نمی‌زند.

هر چند در شرایط فعلی هر دو بخش نیز دارای ساز و کارهای نظارتی مستقلی هستند، بر سازمان حسابرسی نمایندگان سه قوه و بر جامعه حسابداران رسمی هیات عالی نظارت مرکب از اعضای منتصب وزیر امور اقتصادی و دارایی نظارت دارند.

اما مشکلات ساختاری موجود، موجب کاهش کارآیی نظارت‌ها شده و زمینه بهبود امور را به‌طور محسوس فراهم نکرده است. باتوجه به شرایط موجود و با استفاده از تجارب کشورهای پیشرفته به‌ویژه در امر نهادهای ناظر حرفه‌ای، انجام اصلاح جدی و ساختاری در حسابرسی کشور ضروری بوده، مشروط بر آن که این کار با نهایت دقت، در چارچوب مقتضیات حرفه و با رعایت کلیه جوانب و فارغ از تعصبات و جایگاه افراد اهل فن شاغل در هر دو بخش حسابرسی کشور صورت گیرد.

منبع:دنیای اقتصاد

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
کاهش مالیات ارزش افزوده به ۳ درصد
« پاسخ #1738 : ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۱:۲۴ »
رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس گفت این کمیسیون در جلسه با وزیر صنعت ۲۰ مورد پیشنهاد برای حمایت از تولید داخلی مطرح کرده که افزایش مدت بازپرداخت اقساط تسهیلات اعطایی به تولید کنندگان و کاهش مالیات بر ارزش افزوده از ۹ به ۳ درصد از جمله آن هاست.

غلامرضا کاتب، رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس در مصاحبه با رادیو اظهار کرد: تصمیم گیری و سیاست گذاری در حوزه های اقتصادی ضمن ثبات باید با واقعیت ها و شرایط جامعه همخوانی و در عین حال بتواند گره ای از مشکلات تولیدکنندگان و فعالان بازار باز کند.
وی در ادامه اظهارداشت: سیاست گذاری و برنامه ریزی در شرایط سخت تحریمی و تلاطم های اقتصادی باید به نحوی باشد که هم تولید داخل حمایت و هم از آسیب ها در امان باشد.رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی گفت: این فراکسیون ۲۰ روز قبل نشستی با وزیر و معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار کرد.
وی افزود: کمیسیون در این جلسه ۲۰ مورد پیشنهاد برای حمایت از تولید داخلی در شرایط فعلی مطرح کرد که دسترسی آسان تولیدکنندگان به مواد اولیه، افزایش مدت زمان پرداخت اقساط تسهیلات اعطای به تولید کنندگان از پنج به هشت سال، کاهش مالیات بر ارزش افزوده از ۹ به ۳ درصد برای شش ماه و غیره از جمله این موارد بوده است.کاتب تصریح کرد: تامین مواد اولیه یکی از چالش های جدی امروز تولیدکنندگان در جامعه است.
وی گفت: سازو کارها باید به نحوی باشد که مواد اولیه بطور مستقیم به دست تولیدکنندگان واقعی برسد نه سر از بازار دلالی و واسطه گری در بیاورد و با قیمت های گزاف در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.

نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی افزود: بدون شک با عملیاتی شدن این پیشنهادها چرخ تولید در شرایط سخت تحریمی روان تر خواهد چرخید.وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به اینکه ارزش افزوده یک آسیب جدی برای تولید کشور محسوب می شود، اظهارداشت: این مالیات باید از مصرف کنندگان دریافت شود نه تولید کنندگان!.
رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس گفت: برای رفع این معضل باید سامانه متمرکز فروش، تولید و مصرف در کشور ایجاد شود که متاسفانه جای چنین سامانه ای در جامعه به شدت خالی است.وی افزود: بسیاری از واحدهای تولیدی در شرایط حاضر با چالش های جدی دست به گریبان هستند از اینرو ضرورت ایجاب می کند مسئولان برای وضعیت موجود تصمیمات منطقی و راهگشا اتخاذ تا تولیدکنندگان با کمتر معضل به فعالیت خود ادامه دهند.
کاتب در ادامه یادآورشد: بیشتر مشکل تولید کشور ریشه در مباحث داخلی دارد تا خارجی چراکه تحریم همیشه بوده و دوران های سخت‌تر از این هم را ملت پشت سر گذاشته است.
مرجع : تسنیم
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
تکرار اشتباه در تجدید ارزیابی دارایی‌‌‌‌‌‌ها
« پاسخ #1739 : ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۷:۱۵ »
نظام‌الدین ملک‌آرایی-  حسابدار رسمی
اگر چه لوایحی که به وسیله دولت برای تصویب به مجلس تقدیم می‌شود در کمیسیون‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما پذیرش برخی از لوایح مصوب، در عمل با مشکل مواجه است یا اجرای آنها با نتایج مورد انتظار مطابقت ندارد.


برای رفع این نقیصه اولا، باید انجام مطالعات برای فراهم کردن اطلاعات لازم برای تدوین هر طرح به گروه‌ها و هیات‌هایی مرکب از صاحبنظران مختلف محول شود ثانیا، از متضاد یا متعارض نبودن موارد مقرر در طرح با احکام آمره در قوانین تجاری و عمومی و هماهنگی آن با ضوابط و استانداردهای جهانی اطمینان معقول به‌دست‌ آید.
در قوانین و مقرراتی که طی چند دهه گذشته درباره‌ تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها وضع شده است بیشتر هدف‌هایی چون حذف زیان انباشته از صورت‌های مالی یا خارج شرکت‌ها از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت، افزایش ارزش سهام شرکت‌های مشمول واگذاری، افزایش صوری سرمایه شرکت‌ها، یا توجیه افزایش کالاها و خدمات، مد‌نظر بوده است. حال آنکه، هدف کلی از تجدید ارزیابی، ثبت ارزش اقلام دارایی‌های بلندمدت به قیمت‌های روز و بهبود کیفیت مربوط به اطلاعات مالی به منظور کمک به استفاده‌کنندگان از صورت‌های مالی است.

در تیرماه امسال نیز سازمان امور مالیاتی کشور، در ارتباط با تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌های موضوع بند «ز» تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ بخشنامه‌ای را ابلاغ کرد. این نوشتار به تحلیل مغایرت این حکم با قانون تجارت و ضوابط مندرج در استانداردهای جهانی حسابداری می‌پردازد:

– اول آنکه، طبق ماده ۱۵۷ قانون تجارت، سرمایه شرکت‌های سهامی را می‌توان از طریق صدور سهام جدید یا بالابردن مبلغ اسمی سهام موجود افزایش داد و طبق ماده ۱۵۸ همین قانون، تادیه مبلغ اسمی سهام جدید از طریق پرداخت مبلغ اسمی سهم به نقد، تبدیل مطالبات، تبدیل اوراق قرضه به سهام و انتقال سود تقسیم نشده یا اندوخته یا صرف سهام به سرمایه امکان‌پذیر است. مازاد تجدید ارزیابی در شمار موارد یادشده قرار نمی‌گیرد و انتقال آن به سرمایه ضمن آنکه با قانون تجارت و استانداردهای جهانی حسابداری هماهنگی ندارد از یکسو، موجب می‌شود تغییرات زیادی در ارزش سهام پدید‌ آید و بازار سرمایه را با مشکلات زیادی مواجه کند و از سوی دیگر، تحلیل اطلاعات مالی را از لحاظ ارزیابی کفایت سرمایه شرکت‌ها گمراه‌کننده سازد.

– دوم آنکه، طبق ماده ۱۴۱ قانون تجارت، اگر براثر زیان‌های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، هیات‌مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را برای انحلال یا بقای شرکت دعوت کند. خارج کردن شرکت‌ها از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت با افزایش صوری سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی ضمن آنکه با قانون تجارت و استانداردهای جهانی حسابداری هماهنگی ندارد خسارت زیادی به عرضه‌ اطلاعات صحیح در کشور وارد می‌کند.


– سوم آنکه، مازاد تجدید ارزیابی ماهیت «سود تحقق نیافته» دارد که طی دوره به‌کارگیری دارایی یا هنگام فروش یا واگذاری تحقق می‌یابد. بنابراین، براثر آن درآمدی حاصل نمی‌شود که از محل آن بتوان سرمایه را افزایش داد یا زیان سنوات گذشته را جبران کرد.

– چهارم آنکه، در مواردی که دارایی تجدید ارزیابی شده در دوره‌های مالی بعد، کاهش ارزش پیدا کند چون مازاد تجدید ارزیابی به حساب سرمایه منتقل شده است این کاهش از محل مازاد تجدید ارزیابی قابل بازیافت نیست و الزاما باید به‌عنوان زیان دوره شناسایی شود که این خود به مطلوبیت صورت‌های مالی دوره‌های مالی بعد لطمه خواهد زد.


– پنجم آنکه، تجدید ارزیابی در شرکت‌هایی که به اشتباه مازاد تجدید ارزیابی را به حساب سرمایه انتقال داده‌اند موجب می‌شود مانده حساب سرمایه معادل مازاد تجدید ارزیابی بیشتر از واقع و مانده حساب سود انباشته در هرسال، معادل مابه‌التفاوت رقم استهلاک بر مبنای بهای تمام‌شده تاریخی و رقم استهلاک بر مبنای رقم تجدید ارزیابی شده کمتر از واقع در ترازنامه گزارش شود.


بنابراین، صورت‌های مالی شرکت‌هایی که دارایی‌های خود را به موجب این قوانین و مقررات تجدید ارزیابی کرده‌اند قابل‌اتکا و اعتماد نیست. ضمن‌ آنکه، آثار آن به‌صورت‌های مالی سال‌های بعد نیز تسری پیدا خواهد کرد. با این توضیح، حسابرس وظیفه دارد تا زمانی که این اشتباه اصلاح نشود در گزارش خود استفاده‌کنندگان از صورت‌های مالی را نسبت به این موضوع آگاه کند و اصل حاکمیت قانون نیز نمی‌تواند رافع این مسوولیت باشد.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
کدام رشته برای ارشد بهترهست ؟حسابداری یا حسابرسی یا حسابداری مدیریت

نویسنده GEZAL

1 پاسخ ها
2858 مشاهده
آخرين ارسال ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴:۲۷
توسط مرتضایی
xx
شروع از حسابداری یا حسابرسی؟

نویسنده elhammohamadjani

0 پاسخ ها
331 مشاهده
آخرين ارسال ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲:۳۴
توسط elhammohamadjani
xx
اخبار کسب و کار

نویسنده Accpanel

9 پاسخ ها
1610 مشاهده
آخرين ارسال ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۱:۱۲
توسط Accpanel
xx
اخبار ارز و طلا

نویسنده A.Ehsani

8 پاسخ ها
2689 مشاهده
آخرين ارسال ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹:۳۵
توسط m.amiri
xx
اخبار بانک

نویسنده Accpanel

14 پاسخ ها
2244 مشاهده
آخرين ارسال ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱:۴۷
توسط Accpanel
xx
اخبار فرابورس

نویسنده Accpanel

9 پاسخ ها
1297 مشاهده
آخرين ارسال ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۳:۱۷
توسط Accpanel