• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



veryhot_post - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا نویسنده موضوع: آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی  (دفعات بازدید: 195952 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
مالیات خانه‌های خالی تاثیری در افزایش قیمت مسکن ندارد
« پاسخ #1695 : ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۴:۰۷ »
معاون امور ساختمان و مسکن وزیر راه با اشاره به این‌که با مجوز بانک مرکزی فروش اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن از انحصار بانک مسکن خارج شد، گفت: مالیات بر خانه‌های خالی تاثیری روی افزایش قیمت مسکن در کوتاه مدت ندارد.




به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حامد مظاهریان اظهار کرد: بر اساس مجوز جدید بانک مرکزی همه بانک‌ها می‌توانند اقدام به فروش اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن (تسه) کنند و این اقدام از انحصار بانک مسکن خارج شده است. این کار کمک می‌کند تا میزان سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و همچنین اعطای تسهیلات در این بخش افزایش یابد.

وی با بیان این‌که تأثیر مالیات بر افزایش قیمت مسکن اندک است، تصریح کرد: خانه‌هایی که خالی هستند تا یک از سال شمول مالیات بر خانه‌های خالی معاف هستند؛ همچنین میزان مالیات این خانه‌ها در سال دوم معادل نیمی از میزان اجاره‌بهای این خانه بر اساس قیمت کارشناسی است و در سال سوم است که مالیات بر خانه‌های خالی به اندازه مصرح در قانون می‌رسد.

وی ادامه داد: بنابراین مالیات بر خانه‌های خالی در کوتاه‌مدت تأثیری در افزایش قیمت مسکن ندارد. وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت راه و شهرسازی در حال تهیه آیین‌نامه اجرایی قانون مالیات بر خانه‌های خالی است و در سال‌های بعد است که می‌توانیم نتیجه این قانون را ببینیم.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
۱۵۰۰ شرکت صوری قطعا دارای حامیانی هستند
« پاسخ #1696 : ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۵:۲۹ »
تقوی نژاد گفت: تاکنون ۱۵۰۰ شرکت صوری فاکتورفروش و کدفروش شناسایی شده که کار آنها تضییع عملکرد دولت است.




به گزارش خبرنگار ایلنا، تقوی نژاد رئیس سازمان امور مالیاتی صبح امروز در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا ۱۵۰۰ شرکت صوری کدفروش از موسسات خود هستند و یا با جریان‌های مهم و اصلی اقتصادی در کشور در ارتباطند، اظهار داشت: کدفروشان از دهه ۷۰ در مالیات‌های مستقیم ورود کردند و با کتمان درآمد و یا ایجاد هزینه‌های غیرواقعی درخصوص کاهش سود به قصد نپرداختن مالیات فعالیت داشتند.

وی افزود: تاکنون ۱۵۰۰ شرکت صوری فاکتورفروش و کدفروش شناسایی شده که کار آنها تضییع عملکرد دولت است.

تقوی نژاد خاطرنشان کرد: مسلما این شرکت‌ها خردپا نیستند و به صورت باندی عمل کرده که آسیب‌های جدی به نظام مالیاتی کشور وارد می‌کنند.

وی افزود: این افراد نفوذشان در اقتصاد کم نیست و تنها قصدشان نپرداختن مالیات است که خرید و فروش کالا و خدمات با مؤدیان رسمیت نداشته و کلیه معاملات آنها صوری بوده و تنها از یک شرکت ۹۰ مهر کشف شده است. این افراد از خلأ قانونی استفاده می‌کنند.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
آیا ورشکستگی بانک‌ها صحت دارد؟
« پاسخ #1697 : ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۶:۲۲ »
وضعیت بانک‌های کشور چندان مطلوب نیست. این اظهار نظر برخی از کار‌شناسان و دولت‌مردان است که طی ماه‌های اخیر مطرح شده است. البته این به معنی ورشکستگی همه بانک‌ها نیست.




به گزارش خبرنگار ایلنا، بانک‌ها به‌عنوان واسطه‌ای میان عرضه‌کنندگان و متقاضیان پول، بر اساس مواد ۱ و ۲ قانون تجارت، تاجر شناخته می‌شوند؛ از این‌ رو، همانند هر شخصیت تجاری دیگری با خطر توقف و ناتوانی در ایفای تعهدات مالی خود و درنتیجه توقف و ورشکستگی روبرو هستند.

به همین دلیل و به‌ منظور برخورد سیستمی با این پدیده، نهاد حقوقی ورشکستگی در تمامی نظام‌های حقوقی پذیرفته شده است، در این میان مشکلات نظام بانکی کشور در حال حاضر بر کسی پوشیده نیست.

در این راستا آلبرت بغزیان اقتصاددان و استاد دانشگاه معتقد است؛ هر چند بسیاری از بانک‌ها در بحران مالی قرار داشته و ریسک بالایی هم دارند اما از نظر قانون تجارت ورشکسته نیستند.

وی در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: منظور از ورشکستگی بانک‌ها بررسی شاخص‌ها از نظر حسابداری و مالی و کفایت سرمایه ‌نسبت به معوقات است و موضوع زیان‌ده بودن بانک‌ها مطرح است که مورد سنجش و ارزیابی ناظرین قرار می‌گیرد.

بغزیان با بیان اینکه مردم نباید از سپرده گذاری در بانک‌ها واهمه‌ای داشته باشند ادامه داد: هم اکنون بانک‌ها با چالش زیادی روبرو هستند اما با توجه به اینکه به بنگاه‌داری رو آورده‌اند، دارای دارایی‌ها و املاک زیادی هستند و جای نگرانی برای سپرده‌های مردم وجود ندارد.

این اقتصاددان در پاسخ به این پرسش که کدام دسته از بانک‌های دولتی یا خصوصی با بحران بیشتری دست به گریبان هستند؟ گفت: بانک‌های دولتی با مشکل بیشتری مواجه‌اند البته این دسته از بانک‌ها از حمایت‌های دولت برخوردارند.

این درحالی است که حسین راغفر، عضو هیات علمی دانشگاه‌الزهرا معتقد است؛ دهه ۸۰ شاهد اتفاقات عجیب و غریبی بودیم چراکه اقدامات ضد انقلابی از جمله تشکیل بانک‌های خصوصی مربوط به آن دوران است. چرا که بانک‌های خصوصی از طریق وام‌گرفتن از بانک‌های دولتی شکل گرفتند و از این طریق به دنبال جذب سرمایه بودند.

راغفر با بیان اینکه تا زمانی که مشکل بانک‌های خصوصی حل نشود امکان حل‌شدن سایر مشکلات کشور وجود ندارد، افزود: همین الان ۱۲ بانک رسما ورشکسته هستند اما علنا چنین چیزی اعلام نمی‌شود، این نشان از آشوب و درهم تنیدگی دولت‌نهم و دهم بود و دولت فعلی هم ناگزیر است روی این مسائل سرپوش گذارد.

به گزارش ایلنا؛ زمانی که بانک مرکزی مجوز بانکداری را به یک مؤسسه مالی و اعتباری یا یک بانک اعطا می‌کند، به موجب ماده ۴ قانون بانکداری بدون ربا، اصل سپرده‌های مردم را باید محفوظ نگه دارد، یعنی در بانکداری ترتیبی اتخاذ شود که اصل سپرده محفوظ بماند.

 بانک مرکزی با انجام این کار قصد دارد سیاست انبساط پولی اتخاذ کند و از سیاست انقباضی خود خارج شود، تا بتواند کسب و کار را در اقتصاد از رکود خارج کند و به بانک‌ها اجازه دهد تا نقدینگی بیشتری در دست داشته باشند.

اصولاً عموم مردم از درصد حق عضویتی که بانک‌ها به بانک مرکزی می‌دهند، اطلاعی نداشته ولی بانک مرکزی برای شرایطی که احتمال ورشکستگی بانک‌ها وجود دارد مبالغی را از سرمایه گذاران به عنوان تضمین دریافت می‌کند بنابراین این اهرم را دارد که در صورت بروز اتفاق خاصی برای بانک‌ها از آن جلوگیری کند.

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
شناخت ورشکستگی؛ مراحل و نشانه‌ها
« پاسخ #1698 : ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۷:۳۷ »
مهدی مرادی –  کارشناس رسمی دادگستری-حسابدار رسمی

از آنجا که صدور حکم ورشکستگی، آغازی برای اقامه دعاوی متعدد است از این رو در این مقاله سعی شده به موضوع ورشکستگی به دلایل تبعات زیان‌بار اجتماعی، اقتصادی و کاهش اعتماد عمومی که در سطح جامعه در پی خواهد داشت، پرداخته شود. اهمیت ورشکستگی در آن است که عوارض و آثار منفی آن، تنها دامنگیر تاجر یا شرکت ورشکسته نمی‌شود.

 



از آنجا که انسان موجودی مدنی‌الطبع، اجتماعی و ناگزیر از داشتن روابط با همنوعان برای گذران حیاتش است، بنابراین در این تعاملات، شکست‌های مالی امری قابل پیش‌بینی است، حال چه به واسطه پیشامد حوادث یا مشکلات زندگی باشد، یا در نتیجه سوءنیت و قصور در کار ممکن است در سررسید از پرداخت بدهی خود عاجز مانده و دارایی او کفاف تسویه تمام دینش را نکند.

پیش آمدن این حالت برای تجار بیشتر احتمال دارد زیرا لازمه عمل آنها، قبول مخاطرات اقتصادی است. برای ترجمان واژه ورشکستگی به زبان انگلیسی از کلمات Failure، Insolvency و Bankruptcy استفاده می‌کنند. لیکن واژگان Failure و Insolvency در واقع به موقعیت مالی عدم توان پرداخت بدهی‌ها گفته می‌شود و واژه Bankruptcy، جریان قانونی اعلام ورشکستگی (Insolvency) است.

زمانی که یک شرکت فعال تجاری نتواند تقاضاهای (مطالبات) قانونی بستانکاران خود را برآورده سازد، به‌عنوان شرکت ناموفق (ورشکسته) تلقی می‌شود و چنانچه نتواند با طرف طلبکار خود به توافق برسد بهتر است براساس مفاد مجموعه قوانین ورشکستگی دادخواست ارائه کند.

در صورتی که میزان معینی از عدم موفقیت وجود داشته باشد و این عدم موفقیت رسما (توسط مراجع قضایی) تایید شود، شکست قانونی حادث شده است. معمولا سه گروه اصلی ذی‌نفعان در یک شرکت ورشکسته وجود دارد.

در گروه اول، شرکت به همه اعضای آن یعنی سهامداران، مدیران و کارگران بدهکار است.

در این گروه سه عامل سرمایه، دانش و مهارت با همه اعضا در کنار هم برای تحصیل سود به هم ملحق می‌شوند.

در گروه دوم، طلبکارانی قرار دارند که تامین مالی شرکت را به منظور کسب سود انجام می‌دهند اما آنها هیچ اختیاری در اداره شرکت ندارند.

گروه سوم نیز عموم آحاد جامعه هستند. وضعیت واحد تجاری به‌طور ناگهانی و غیرمنتظره منجر به ورشکستگی نمی‌شود از این رو مراحل نامطلوب شدن وضع مالی شرکت را می‌توان به پنج مرحله دوره نهفتگی، کسری وجه نقد، نبود قدرت پرداخت دیون مالی، نبود قدرت پرداخت دیون کامل و در نهایت ورشکستگی تقسیم کرد.

از علائم دوره نهفتگی می‌توان به تغییر در تقاضای تولید، منسوخ شدن روش‌های تولید و نسبت‌های مالی نامناسب و ضعیف اشاره کرد. مرحله کسری وجه نقد به آن معنی است که دسترسی آنی و فوری به وجه نقد وجود ندارد. در مرحله نبود قدرت پرداخت مالی، هنوز امکان استفاده از روش‌های تامین مالی از جمله تسهیلات بانکی وجود دارد.

در مرحله نبود قدرت پرداخت دیون کامل، ارزش ویژه شرکت منفی و شرکت رو به نابودی رفته است. گرچه اغلب ورشکستگی‌ها از این مراحل پیروی می‌کنند، اما برخی شرکت‌ها ممکن است بدون طی همه مراحل به ورشکستگی کامل برسند. طبق ماده ۴۱۳ قانون تجارت، «تاجر باید ظرف ۳ روز از تاریخ وقفه در تأدیه قروض یا سایر تعهدات نقدی، توقف خود را به مراجع قضایی اعلام دارد.»

اطلاع مدیریت یا صاحب سرمایه از مراحل وقوع ورشکستگی به هر میزان که به مراحل ابتدایی وقوع نزدیک‌تر باشد، راه‌های پیشگیری ساده‌تر بوده و اعتماد عمومی دستخوش تزلزل نخواهد شد. حسابداران، باید علل پدیدآورنده ورشکستگی را به خوبی درک کنند زیرا آنها هستند که می‌توانند قبل از وقوع ورشکستگی، مدیریت را از آن آگاه سازند و راه‌حل‌های پیشگیری‌کننده ارائه کنند. تعیین دلیل یا دلایل دقیق وقوع ورشکستگی و مشکلات مالی در هر مورد خاص کار آسانی نیست.

در برخی موارد دلایل ورشکستگی با آزمون صورت‌های مالی و ثبت‌ها مشخص می‌شود. لیکن عموما دلایل ورشکستگی را به‌طور کلی به دو دسته دلایل درون سازمانی و برون‌سازمانی تقسیم می‌کنند. دلایل درون‌سازمانی مشتمل بر ایجاد و توسعه بیش از اندازه بازار، خیانت و تقلب، سرمایه ناکافی و مدیریت ناکارآ بوده و دلایل برون‌سازمانی مشتمل بر ویژگی‌های سیستم اقتصادی، رقابت، تغییرات در تجارت و بهبود‌ها و انتقالات در تقاضای عمومی، تامین مالی و اتفاقات است.

جونا آیابئی نیز کاهش سود نقدی، تعطیلی کارخانه‌ها یا شعبه‌های شرکت، وقوع زیان‌ها، زیاد بودن فصول کم‌کاری و توقف عملیات، استعفای مدیران ارشد و افت قیمت سهام را تحت عنوان شاخص‌های نشان‌دهنده ورشکستگی (وضع وخیم مالی) معرفی کرده است. البته تقسیم‌بندی دلایل ورشکستگی و شاخص‌های نشان‌دهنده ورشکستگی به هنگام تعریف و تفکیک بنگاه‌های اقتصادی کوچک از متوسط و بزرگ تحت‌الشعاع قرار گرفته و برخی از آنها حذف یا تاثیر کم‌رنگ‌‌تری از خود به نمایش می‌گذارند.

ویژگی بنگاه‌های اقتصادی کوچک به گونه‌ای است که کارشناس مالی (بررسی‌کننده وجود یا نبود شرایط ورشکستگی) را ناگزیر می‌سازد که رویکرد رسیدگی را متناسب با شرایط حاکم بر هر واحد کوچک مورد رسیدگی، تعدیل کند. از ویژگی‌های یک واحد اقتصادی کوچک، معمولا می‌توان به تعداد کارکنان کم، میزان فروش یا جمع دارایی‌های پایین، تفکیک محدود وظایف و تسلط صاحب سرمایه بر تمامی فعالیت بنگاه اقتصادی اشاره کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
جزئیات توافق جدید اصناف با سازمان امور مالیاتی
« پاسخ #1699 : ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸:۳۷ »
رئیس اتاق اصناف ایران از توافق جدید مالیاتی اصناف با دولت خبرداد و گفت: تکلیف برگ قطعی‌های مالیاتی در کمتر از ۶ ماه روشن می‌شود.




به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی فاضلی در مورد جزئیات تفاهم نامه جدید اتاق اصناف ایران با سازمان امور مالیاتی گفت: این تفاهم نامه در راستای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و تحقق شعارِ امسال رهبر معظم انقلاب مبنی بر «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» انجام شده است.


وی افزود: تفاهم نامه اتاق اصناف ایران با محوریت چگونگی پرداخت مالیات اصناف و به منظور اجرایی شدن فرمان رهبر معظم انقلاب در حمایت از تولید داخلی و بهره گیری از همه ظرفیت های بنگاه های تولیدی، جذب حداکثری فرصت های شغلی و به حداقل رساندن تعدیل های شغلی، افزایش کیفیت و تنوع محصولات تولیدی با رویکرد صادراتی، تسهیل و بهبود محیط کسب و کار، شفاف سازی فعالیت های اقتصادی و رونق کسب و کار و همچنین وصول هرچه بیشتر درآمدهای مالیاتی برای کاهش وابستگی اقتصاد به نفت در دستور کار قرار گرفت.


 تکلیف برگ قطعی های مالیاتی در کمتر از ۶ ماه


رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: پس از یک ماه مذاکرات کارشناسی با رئیس سازمان امور مالیاتی برای نخستین بار توافق متمایزی حاصل شد.


وی وجه تمایز تفاهم نامه مالیاتی امسالِ اتاق اصناف با سازمان امور مالیاتی را در صدور مفاصاحساب مالیاتی مشاغل در کمترین زمان ممکن عنوان کرد و افزود: پیش بینی ما این است که تکلیف بخش زیادی از برگ قطعی های مالیاتی که بوروکراسی و نارضایتی شدید مودیان و انحراف از شفافیت اداری را در پی داشته است، در کمتر از ۶ ماه مشخص شود و دولت نیز بخش عمده ای از مطالبات و درآمدهای مالیاتی را در مدت کمتر از ۶ ماه دریافت می کند.


فاضلی همچنین شفاف سازی فعالیت های اقتصادی، توجه به نقش مشارکتی تشکل های صنفی در تصمیم گیری ها، برچیده شدن ممیز سالاری، کاهش نفوذ اشخاص در تعیین مالیات و جلوگیری از هرگونه فساد احتمالی اداری را از دیگر مزایای این تفاهم نامه ذکر کرد.


به گفته وی، تاثیر مخرب رکودِ توام با تورم در بنگاه های کوچک و متوسط منجمله در ۶۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، کمبود منابع مالی و بانکی برای توسعه فعالیت و سرمایه در گردش واحدهای صنفی، پیچیدگی و بوروکراسی اداری، حجم گسترده قوانین و مقررات به عنوان عامل بازدارنده در تسهیل و بهبود محیط کسب و کار و قاچاق از عوامل اخلالگر در حمایت از تولید داخلی، اصناف را با چالش های بسیاری مواجه کرده است.


فاصلی اضافه کرد: این عوامل موجب شد تا حدود سه میلیون واحد صنفی که ۹۲ درصد بنگاه های کوچک و متوسط را تشکیل می دهند، با مشکلات زیادی از جمله در تعدیل نیروی انسانی در پی تشدید رکود اقتصادی مواجه شوند.


رئیس اتاق اصناف ایران تاکید کرد که این تفاهم نامه موجب روان سازی فعالیت های اقتصادی و افزایش رضایتمندی سه میلیون بنگاه اقتصادی با بیش از ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار شاغل موجود و احتساب ۲۴ میلیون نفر از جمعیت ایران به عنوان خانواده های اصناف خواهد شد.


به گفته وی، سه میلیون و ۱۰۰ هزار واحد صنفی و صنعتی در کشور وجود دارد که ۶۶۰ هزار واحد به میزان ۲۲ درصد جزء صنوف تولیدی به شمار می روند که در یک هزار و ۸۵۰ نوع رسته صنفی فعالیت می کنند؛ در عین حال ۴۵ درصد صنوف توزیعی، ۱۸ درصد صنوف خدمات فنی و ۱۵درصد صنوفِ ایران خدماتی محسوب می شوند. از میزان ۸۸ هزار واحد صنعتی تولیدی در کشور حدود سه هزار و ۵۰۰ واحد در قالب واحدهای صنعتی بزرگ بیش از ۱۰۰ کارگر دارند و ۸۱ هزار واحد صنعتی دیگر با اشتغال از ۱۰ تا ۱۰۰ نفر شاغل به عنوان بنگاه کوچک و متوسط صنعتی به فعالیت می پردازند.


 فقط مودیان بند ج مشمول تفاهم نامه با سازمان امور مالیاتی هستند


فاضلی افزود: دامنه این تفاهم نامه فقط مودیان بند (ج) قانون مالیات های مستقیم (مشاغل و اصناف) را شامل می شود و دفاتر و اسناد مودیان بند (الف) و (ب) از سوی سازمان امور مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد.


بر اساس اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم مصوب سال ۱۳۹۴ اصناف (مودیان موضوع بند (ج) ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم) تا پایان خردادماه ۹۵ موظف به ارائه اظهار نامه مالیاتی به صورت الکترونیکی هستند اما شرکت ها طبق روال سال های گذشته تا پایان تیرماه برای ارائه اظهارنامه مالیاتی فرصت دارند.

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
اگر از دادن وکالت بلاعزل به کسی پشیمان شدیم، چه کنیم؟
« پاسخ #1700 : ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲:۴۴ »
اگر به کسی در مورد مالی، وکالت بلاعزل بدهید و بعد به هردلیلی پشیمان شوید، راه قانونی آن چیست؟




آیا وکالت بلاعزل، قابل ابطال است؟ آیا از نظر قانونی راهی هست که فرد با وجود دادن وکالت بلاعزل درباره مالی، باز هم بتواند در مال خود تصرف کند؟ کارشناسان وکیل‌آنلاین به این پرسش‌ها پاسخ داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری میزان، پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره نحوه تغییر در وکیل بلاعزل این است:

با سلام من وبرادرم از طرف مادرم که سال ۹۲ فوت کردن اموالی ارث میبریم که یکی از آنها یک چهارم مغازه ای هست که پدرم قبل از فوت ایشان به نامشان زده است. به همین خاطر من وبرادرم به پدر وکالت داده ایم که اگر ایشان صلاح دانستند برای خود سند بزنند و پدرم با این وکالت قسمتی از کارخانه ای که از پدر بزرگم به مادرم ارث میرسد را به نام دایی بزرگم وکالت بلاعزل داده اند .البته با رضایت و اطلاع خودمان. حالا سر پرداخت سهم مادرم از کارخانه به مشکل خورده ایم و دایی ها زدن زیرش. البته به خاطر پرداخت نشدن مالیات ارث نتوانسته اند سند بزنند . آیا می شود وکالت بلاعزل را باطل کرد؟ ما برای گرفتن سهم ارث کارخانه باید چه کار کنیم؟ باتشکر از شما امیر حسین از مشهد مقدس.

پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:
با توجه به ماهیت وکالت بلاعزل امکان عزل ایشان نمی باشد؛ اما در صورتیکه حق ضم وکیل(اضافه کردن وکیل جدید در مورد همان موضوع) از موکل سلب نشده باشد؛ می توانید با مراجعه به دفترخانه اقدام به ضم وکیل(انتصاب وکیل جدید برای همان موضوع) بنمایید. در اینصورت دایی شما صرفاً به همراه آن وکیلِ جدید می تواند اقدام به تنظیم سند رسمی به نام خود کند.از طرفی می توانید اقدام به مطالبه ثمن نمایید و در صورت امتناع اقدام به طرح دعوی به طرفیت منتقل الیه نمایید.

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
آیا خریدارِ “مال غیر” هم ضامن است؟
« پاسخ #1701 : ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳:۳۶ »
 اگر هنگام خرید کالایی، مالکیت فروشنده یا قانونی بودن جایگاه او را بعنوان فروشنده احراز نکنید و او، چیزی را به شما بفروشد که بعدا معلوم شود متعلق به دیگری است، تکلیف شما که پول آن کالا را تمام و کمال پرداخت کرده‌اید، چیست؟




کارشناسان وکیل‌آنلاین به این پرسش پاسخ داده‌اند.

پرسش مخاطب خبرگزاری میزان از کارشناسان وکیل‌آنلاین درباره تبعات خرید مال غیر این است:

اینجانب ماشین ایسوزو هشت تن از دوستم خریم که در گناوه بود .من گفتم اول ماشین بزن بنامم تومحضر بعد من پولتو میدم ایشون هم با اصرار که فقط بریم محضر ۳۰۷ ماشینو زد بنامم بعدمنم بعد یک هفته  نود و هشت میلیون ریختم به حساب خودشون.

ولی بعد از چند روز از زیر زبونش در رفت که  صاحب ماشین مرده و محضر خودش جای وراث امضا کرده ولی من هبچ بدهی رو ماشین ندارم. ولی من گفتم لطفا پول منو برگردون من این ماشین نمیخوام.

گفت باشه مدارکو بده تا ماشینو بزنم بنام خودم .گفتم پول من چی میشه گفت بیا تو محضر امضا کن پولو بگیر.ولی بعد از یک ماه اس ام اس از محضر ۳۰۷اومد که شما ماشینو انتقال دادید.بدون امضای من وبذون حضور من حتی تو دفترشون به جای من نوشتن ثبت با سند برابر است یه امضا الکی هم انداختن به جای امضای ما..حالا بازپرس پرونده اصلا سوال ازشون نمیپرسه مواجه حضوری نمیکنه.الانم هم شکایت محضردار هم شکایت صاحب ماشین کردم ولی دارن راحت میچرخند ،صد میلیون ما هم تو هوا.

پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:
با توجه به توضیحات بیان گردیده فروض متفاوتی قابل تصور می باشد فرض اول اینکه دوست شما ماشینی را که متعلق به دیگری بوده، به عبارتی دیگر وی مالک نبوده است را به شما فروخته است. بنابراین در این فرض باید بیان داشت که از نظر حقوقی مطابق قانون هم شما و هم دوستتان در مقابل مالک اصلی ماشین مسئولیت خواهید داشت و مکلف به رد ماشین به صاحب اصلی خواهید بود و از طرفی مالک این امکان را خواهد داشت تا از شما خسارات وارده بر خود را نیز مطالبه نماید که در هر حال با توجه به جهل شما به اتفاقات رخ داده بابت ثمن معامله و خسارات وارده که پرداخت نموده اید به دوست خود می توانید مراجعه نمایید.

شما در برابر مالک نمی توانید به عدم اگاهی خود مبنی بر مالک نبودن دوستتان استناد نمایید اما در هر حال این امکان را خواهید داشت تا برای مطالبه اصل پول خود و مبالغی که مالک اصلی از شما گرفته است به دوستتان مراجعه نمایید.
از نظر کیفری مطابق قانون دوست شما مرتکب جرم جعل و استفاده از سند مجعول و تحت شرایطی کلاهبرداری گردیده است.

فرض دوم اینکه دوست شما قصد انتقال ماشینی را داشته است که به موجب وکالت نامه متعلق به خودش بوده است اما با توجه به انکه مالک اصلی فوت نموده است وکالت مزبور بی اعتبار گردیده است لذا در این فرض نیز به شرح فوق می باشد.

در رابطه با سردفتر فرض سوال نیز صرف نظر از تخلف ایشان و ضمانت اجرای ناشی از تخلفات انتظامی سردفتران(باید اقدام به شکایت در کانون سردفتران نمایید) در صورت انطباق مورد با مصادیق مجرمانه قانون ثبت به مجازات جاعل در اسناد رسمی محکوم خواهد گردید.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
فرصت دو ماهه به بازنشسته‌ها برای ترک خدمت
« پاسخ #1702 : ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۷:۱۰ »
براساس قانون ابلاغی جدید تمام بازنشسته‌های دولتی باید تا کمتر از یک ماه دیگر از خدمت منفصل و با آنها تسویه شود.

رئیس‌جمهوری قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان را برای اجرا به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ کرد.

این قانون که با عنوان طرح دو فوریتی به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسیده بود، تصریح کرده به کارگیری تمام بازنشسته‌ها در دستگاه‌های اجرایی و قانون مدیریت خدمات کشوری و کلیه دستگاه‌هایی که از بودجه عمومی کشور استفاده می‌کنند، ممنوع است.

پیش از این دولت برای به کارگیری برخی بازنشسته‌های خود از مصوبه هیات وزیران استفاده می‌کرد، اما اکنون با این قانون این مسیر مسدود می‌شود.

منبع:دنیای اقتصاد

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
مشوق های جدید برای بخشودگی جرایم کارفرمایان خوش حساب
« پاسخ #1703 : ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۸:۳۷ »
مدیر عامل  سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به مصوبه اخیر هیأت دولت جزئیات  بخشودگی جرایم کارفرمایان خوش‌ حساب را اعلام کرد.

به گزارش «ایران» سید تقی نوربخش دیروز در نشست خبری گفت: به دلیل تحریم‌های ظالمانه، کارگاه‌های تولیدی ما در سال‌های اخیر با مشکلات نقدینگی روبه‌ رو بودند و بدهی‌هایی داشتند که ما قوانین را برای آن اجرا کردیم. اکنون مشکلاتی برای رونق مجدد این کارگاه‌ها وجود دارد و برای حل این مشکلات از سوی دولت تصمیماتی گرفته شد و در جلسه اخیر هیأت وزیران به تصویب رسید.
وی افزود : در واقع هیأت وزیران در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی و بهبود فضای کسب و کار و حمایت از تولید ملی با پیشنهاد وزارت رفاه و به استناد ماده ۱۳ «قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مالیات‌های مستقیم» آیین‌نامه اجرایی ماده یاد شده را تصویب کرد.
نوربخش بیان کرد براین اساس کارفرمایان خوش‌حساب سازمان با توجه به شرایطی که در قانون آمده، مشمول بخشودگی جرایم، تقسیط جرایم و حتی خرید دیون خواهند شد.وی ادامه داد: این برای نخستین بار است که برای کارفرمایان خوش‌حساب مشوق در نظر گرفته شده تا بتوانند کارگاه‌های تولیدی خود را راه بیندازند. براین اساس کلیه کارگاه‌های تولیدی، صنعتی و معدنی اعم از دولتی و غیردولتی که براثر حوادث غیرمترقبه و خارج از توان فرد چون سیل، آتش‌سوزی، آثار مالی تحریم‌های ظالمانه و نوسانات ارزی دچار مشکل شده‌اند، مشمول این مصوبه خواهند بود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه کارفرمای خوش‌حساب مشمول این قانون کارفرمایی است که صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را حداقل به مدت ۱۶ ماه در دوره زمانی ۱۸ ماه قبل و بعد از وقوع دلایل غیرارادی ارسال و پرداخت کرده باشد افزود: طبق قانون می‌توانیم حق بیمه و جریمه این کارفرما را تقسیط کنیم، براین اساس اگر فردی جرایم خود را ۱۲ ماه تقسیط کند مشمول صددرصد بخشودگی جرایم می‌شود. اگر بدهی‌اش را ۱۸ ماه  تقسیط کند مشمول ۸۵ درصد بخشودگی، ۳۰ ماه، ۶۰ درصد و ۳۶ ماه نیز مشمول ۵۰ درصد بخشودگی جرایم می‌شود.
نوربخش با اشاره به اینکه بسته شدن حساب‌ها، توقیف اموال و از این دست نیز برای این کارگاه‌ها مرتفع خواهد شد، گفت: این افراد می‌توانند در یک فرصت یک ساله بدهی خود را پرداخت کنند و مشمول بخشودگی جرایم شوند. براین اساس اگر در آینده کارگاهی دچار مشکل باشد و اگر جزو کارفرمایان خوش حساب ما باشد، می‌تواند از این مصوبه استفاده کند.
به گفته وی  سازمان تأمین اجتماعی  در حال حاضر ۸۰۰۰ میلیارد تومان مطالبه از اشخاص حقیقی و حقوقی دارد و شمار کارگاه‌های بدهکار به تأمین اجتماعی به یک میلیون می‌رسد.
نوربخش در ادامه به تشکیل شورایی پیرامون تبیین نقش سازمان تأمین اجتماعی در تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی از سال ۹۳ اشاره کرد و گفت: اقدام‌های مختلفی در این خصوص انجام شده است که از جمله آنها می‌توان به فرهنگ‌ سازی و برگزاری ۷۰ دوره آموزش در دانشگاه‌های مختلف به عنوان جایگاه سازمان در اقتصاد مقاومتی و همچنین مدیریت ریسک و تاب‌آوری اقتصادی در برابر نوسانات اشاره کرد به گونه‌ای که ما در سال ۹۴ بدون تکیه به منابع عمومی دولت به همه تعهدات خود عمل کرده‌ایم.همچنین مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از افزایش ۱۴ درصدی حقوق مستمری بگیران، از کارافتادگان و بازماندگان این سازمان در کلیه سطوح خبر داد.

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
اصلاحات قانون مالیات‌های مستقیم تمام شدنی نیست
« پاسخ #1704 : ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰:۳۹ »
مصطفی باتقوا – حسابدار رسمی

تمام کارشناسان و سرمایه‌گذاران اذعان دارند که یکی از ایرادهای اساسی قانون مالیات‌های مستقیم، پراکندگی مقررات مالیاتی در قوانین مختلف است. به‌رغم اینکه در ۳۱/ ۴/ ۱۳۹۴ به اصطلاح اصلاحات اساسی در قانون مالیات‌های مستقیم انجام شده ولی همچنان شاهد تداوم اصلاحات این قانون در سایر قوانین هستیم.

به‌عنوان نمونه در قانون بودجه سال ۱۳۹۵، ماده ۵۹ قانون مالیات‌های مستقیم درخصوص مالیات حق واگذاری محل، اصلاح شده و مالیات آن به ماخذ ۱۰ برابر ارزش معاملاتی ملک مربوطه به نرخ ۳۰درصد است. توضیحات زیر ضروری است:

الف) باید دقت کرد که عمر قانون بودجه مزبور، محدود به سال ۱۳۹۵ است. جای بسی تامل است که اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم (قانون حاکمیتی)، با عمر یکساله (البته ۱۰ ماهه) باشد. سوال مشخص این است در آینده تکلیف این موضوع چیست

ب) قطعا سازمان امور مالیاتی باید کمیته‌ای فعال در این زمینه تشکیل دهد و تمام مباحث مالیاتی مندرج در قوانین و مقررات مختلف را جمع‌آوری کند و قانون جامع مربوطه، تدوین شود.

ج) اصلاح انجام شده در قانون بودجه سال ۱۳۹۵، یک اصلاح بسیار اساسی مثبت است. نظر به اینکه محاسبات مالیات سرقفلی از این به بعد به‌صورت سیستماتیک انجام می‌شود (مانند قسمت اول ماده ۵۹) و محاسبات دستی دخالت ندارد قطعا یک حرکت فزاینده رو به جلوی سازمان مالیاتی و بسیار مثبت است. به امید آنکه تمام محاسبات مالیاتی به‌صورت سیستماتیک انجام شود، هزینه‌های وصول مالیات کاهش یابد و اعتراضات مودیان به حداقل برسد.

منبع:دنیای اقتصاد

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
مطرح‌کردن حقوق پیشنهادی دلیل ردشدن در مصاحبه شغلی!
« پاسخ #1705 : ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۰:۰۷ »
مشاور عزیز

بعد از این که برای شغلی درخواست کار دادم، مدیر مربوطه (که سرپرست همان شغل است) ایمیلی به من زد مبنی بر این که می‌خواهد مصاحبه‌ شغلی با من داشته باشد و پیش از هر چیز قصد دارد مبلغ حقوق پیشنهادی من را بداند. من در مورد میانگین حقوق در نظر گرفته شده برای چنین پستی تحقیق کردم و با آن مدیر تماس گرفتم تا برای استخدام در این شغل اظهار علاقه کنم و سپس حقوق پیشنهادی خودم را (بین ۵۰ تا ۶۰ هزار دلار) مطرح کردم.

او در جواب گفت که «متاسفانه بودجه‌ای که برای پرداخت حقوق این پست در نظر گرفته شده ۴۰ هزار دلار است. از اظهار علاقه شما متشکرم و بهترین آرزوها را برایتان دارم!» واقعیت این است که من تقریبا در این حوزه تازه‌کار هستم و با دریافت ۴۰ هزار دلار هم مشکلی ندارم. در حقیقت، پیش‌بینی می‌کردم چانه‌زنی بر سر حقوق نقطه شروع بقیه مذاکره باشد، حالا در مورد اقدامات بعدی که باید انجام دهم مطمئن نیستم.

آیا باید این شانس را رها کرده و سراغ شغل دیگری بروم، آیا باید دوباره تماس برقرار کنم و بگویم همچنان علاقه‌مند به استخدام در آن شغل هستم، آیا باید کار دیگری انجام دهم؟ نکته مهم‌تر اینکه اگر از این به بعد مدیران متصدی استخدام از من در مورد حقوق پیشنهادی سوال کنند، چه پاسخی باید بدهم؟ وقتی این مدیران خودشان مبلغی در ذهن دارند، هدفشان از پرسیدن این سوال چیست؟ احساس می‌کنم این شرایط مثل یک بازی است.


پاسخ مشاور

درست است، این یک بازی است؛ یک بازی ناعادلانه که احتمال برد شما در آن بسیار پایین است. طرف مقابل سعی می‌کند از شما اطلاعات بگیرد، بدون آنکه خودش نم پس بدهد و می‌داند که به خاطر دینامیک قدرت، شما را در شرایط نامساعدی قرار داده است، چون اگر می‌خواهید در مصاحبه پیش بروید، مجبورید به این سوال پاسخ بدهید.

کاملا حق دارید که تعجب کنید وقتی کارفرما خودش مبلغی در ذهن دارد، چرا نظر شما را در مورد حقوق پیشنهادی می‌پرسد. به طور کلی، طرف مقابل می‌تواند محدوده مبلغ مد نظر خود را عنوان کند و شما صرفه اقتصادی آن را برای خودتان سبک سنگین کنید. این شرایط بسیار منطقی‌تر است، به خصوص از آنجا که کارفرما به اندازه متقاضی برای اظهار محدوده مبلغی که جهت پرداخت آن برنامه‌ریزی کرده اضطراب و نگرانی ندارد.

توضیح کارفرما این است که اگر بخواهد در مورد محدوده حقوق مورد نظر پیش‌دستی کند، همه فکر می‌کنند باید بالاترین قیمت را بگوید و اگر مبلغی که در ذهن متقاضی با توجه به قابلیت‌هایش وجود دارد خیلی بالاتر از رقم پیشنهاد شده از سوی کارفرما باشد، او ناامید می‌شود. این مطمئنا چیزی است که اتفاق می‌افتد، اما یک کارفرمای خوب اولا می‌تواند توضیح دهد چه محدوده قیمتی را در نظر گرفته و چرا چنین مبلغی را پیشنهاد داده و دوم، مشکلات ناشی از عدم عنوان محدوده قیمت را در بوق و کرنا نمی‌کند.

مطمئنا گاهی اوقات آنها دلایل دیگری نیز دارند که وقتی شما را مجبور می‌کنند ابتدا رقمی را بگویید، امیدوارند پیشنهاد شما از مبلغی که خود را برای پرداخت آن آماده کرده بودند، پایین‌تر باشد. من با مدیران زیادی که مسوول استخدام بوده‌اند صحبت کردم که نظرات اینچنینی دارند: «ما آمادگی این را داریم که به کارمندی تا ۷۵ هزار دلار حقوق پرداخت کنیم، اما امیدواریم بتوانیم فردی را پیدا کنیم که حاضر باشد ۶۰ هزار دلار دریافت کند.»

بنابراین اگر آنها بتوانند شما را مجبور کنند که ابتدا رقم پیشنهادی خود را بگویید و شما ۶۰ هزار دلار را پیشنهاد بدهید، هیچ گاه اعتراف نخواهند کرد که امکان پرداخت حقوق تا ۷۵هزار دلار هم وجود داشته است. بنابراین، وقتی کارفرما چنین کاری می‌کند، متقاضیان کار در یک موقعیت بازی قرار می‌گیرند.

در مورد شما، وقتی میانگین حقوق ۵۳ هزار دلار باشد و شما تازه‌وارد باشید و محدوده قیمتی ۵۰ تا ۶۰ هزار دلار را پیشنهاد بدهید، یعنی کاملا از مرحله پرت هستید. اگر با دریافت ۴۰ هزار دلار مشکلی ندارید، می‌توانید دوباره به آن کارفرما ایمیل بزنید و بگویید: «همان طور که قبلا گفتم در این حوزه نسبتا تازه‌کار هستم و هنوز در حال پالایش اطلاعاتم در مورد مبالغ معقول دستمزد هستم. ۴۰هزار دلار مبلغ بازدارنده‌ای برای من نیست و اگر شما هم تمایل داشته باشید، حاضرم برای مذاکرات بعدی خدمتتان برسم.» این درخواست شما ممکن است پذیرفته یا رد شود، اما با مطرح کردن آن چیزی را از دست نمی‌دهید.

البته با توجه به تحقیقاتی که شما انجام داده‌اید، این مساله همچنان مطرح است که آیا ۴۰ هزار دلار واقعا رقم نهایی پیشنهادی آنها است یا نه. من اطلاعات کافی برای تایید یا رد این مساله ندارم، اما شاید تحقیقات شما دقیق نبوده است. به هر حال، بهتر است تحقیقات خود را تکمیل کنید تا ذهنیت دقیق‌تری از ورود به این شغل داشته باشید.

توصیه من برای تجربه‌های آینده شما هم این است که به عنوان قدم اول، هوشمندانه‌ترین کار این است که سوال را عوض کرده و بپرسید: «می‌توانم بپرسم شما چه محدوده قیمتی برای این پست مد نظر دارید؟» برخی کارفرماها در حین مصاحبه، به محض این که این سوال را بپرسید، پاسخ می‌دهند.

اما برخی از آنها نیز پاسخ نمی‌دهند و همچنان اصرار دارند رقمی را از سوی شما بشنوند. اگر این اتفاق افتاد، برای ادامه مصاحبه، چاره‌ای جز پاسخ دادن ندارید؛ البته بعد از تحقیقات کامل و دقیقی که انجام داده‌اید.

نویسنده: Alison Green – مترجم: مریم رضایی

منبع:دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه استفاده از طرح بخشودگی جرائم بیمه ای کارفرمایان خوش حساب یک فرصت ویژه است، گفت: ٢۶ شهریور سال جاری آخرین فرصت بهره مندی از این طرح است.





به گزارش خبرگزاری مهر،  محمدحسن زدا با اشاره به تصویب پیشنهاد این سازمان توسط هیئت وزیران، برای بخشودگی جرائم کارفرمایان خوش حساب، گفت: آئین نامه پیشنهادی سازمان تأمین اجتماعی به گونه‌ای تنظیم شده است که علاوه بر کمک به رفع مشکلات واحدهای تولیدی، مشوقی برای کارفرمایان در انجام تعهدات در برابر نیروی کار و پرداخت به موقع حق بیمه باشد.

وی اظهار داشت: مطابق قانون جدید بخشودگی جرائم بیمه‌ای، آن دسته از واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی که به دلیل حوادث غیرمترقبه، نوسانات نرخ ارز و فشارهای ناشی از تحریم‌های ظالمانه برای پرداخت حق بیمه دچار مشکل شده‌اند، می‌توانند با پرداخت اصل حق بیمه از جرایم مربوطه معاف شوند.

زدا ادامه داد: برای همکاری و همراهی هرچه بیشتر با واحدهای تولیدی و کمک به رونق اقتصادی، تسهیلاتی نیز برای تقسیط اصل بدهی‌های بیمه‌ای در نظر گرفته شده است که البته در صورت تمایل به پرداخت حق بیمه با اقساط طولانی‌تر، بایستی بخشی از جرائم بیمه‌ای نیز پرداخت شود.

معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی گفت: کارگاه‌های مشمول این آئین نامه بر اساس اینکه بدهی بیمه‌ای خود را به چه صورت پرداخت می‌کنند، از بخشودگی جرائمی به میزان ۵٠ تا ١٠٠ درصد برخوردار خواهند شد؛ به این ترتیب که با پرداخت بدهی بیمه‌ای طی ١٢ ماه از ١٠٠ درصد، ١٨ ماه ٨۵ درصد، ٢۴ ماه ٧۵ درصد، ٣٠ ماه ۶٠ درصد و ٣۶ ماه ۵٠ درصد بخشودگی برخوردار می‌شوند.

وی با بیان اینکه با همکاری بانک رفاه کارگران تسهیلاتی نیز برای واحدهای مشمول این قانون برای پرداخت حق بیمه‌های معوق در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: پیشنهاد ما به واحدهای تولیدی دارای بدهی بیمه ای معوق این است که با استفاده از این تسهیلات بدهی‌های بیمه‌ای خود را در بازه زمانی یک ساله پرداخت کنند تا از ١٠٠ درصد بخشودگی جرائم برخوردار شوند.

زدا خوش حسابی کارفرمایان را از مهمترین شرایط استفاده از این مزایا برشمرد و گفت: خوش حسابی نیز در این قانون به خوبی تعریف شده است و به کارفرمایی اطلاق می‌شود که در بازه زمانی ١٨ ماهه قبل از بروز مشکل حداقل در ١۶ ماه حق بیمه کارگاه خود را به موقع پرداخت کرده باشد.

وی افزود: غیر ارادی بودن بروز مشکل در کارگاه توسط کمیته‌های فنی سازمان تأمین جتماعی در سراسر کشور تشخیص داده می‌شود و نحوه تقسیط بدهی‌های نیز بر اساس ضوابط معین در استانها و واحدهای تخصصی سازمان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

زدا ارائه این پیشنهاد از سوی سازمان تأمین اجتماعی را گامی ارزشمند و اثرگذار در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم این اقدام سازمان تأمین اجتماعی زمینه ساز رونق اقتصادی و افزایش تولید و اشتغال در واحدهای تولیدی باشد.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

در صورت پرداخت اصل مالیات از سوی مودیان (تا پایان شهریورماه) تمامی جریمه آنها بخشیده خواهد شد

رئیس کل سازمان امورمالیاتی کشور در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان خراسان رضوی گفت: در راستای تعاملات و در زمینه بخشودگی جرایم مالیاتی مودیان، بخشنامه ای به ادارات کل مالیاتی استان ها ابلاغ شده است که در صورت پرداخت اصل مالیات از سوی مودیان تا پایان شهریورماه سال جاری، تمامی جریمه آنها بخشیده خواهد شد.




به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سید کامل تقوی نژاد رئیس کل سازمان امورمالیاتی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که فشار مالیاتی نباید بر عهده کسانی باشد که به صورت شفاف مالیات می دهند افزود: جهت گیری ما در این خصوص عدم فشار بر فعالان اقتصادی است که به صورت شفاف عمل کرده و مالیات می پردازند. در سال جاری نیز اگر رشدی در درآمدهای مالیاتی وجود داشته، صرفا در خصوص شناسایی واحدهایی است که تاکنون پرداخت مالیات نداشته اند.


تقوی نژاد همچنین در خصوص رسیدگی به پرونده‎های مالیاتی در هیئت های حل اختلاف مالیاتی گفت: در گذشته روند رسیدگی به این پرونده ها معمولا تا ۳ سال به طول می انجامید. به همین دلیل سازمان توجه ویژه ای به این پرونده ها دارد تا مدت زمان رسیدگی در هیئت های حل اختلاف کاهش یابد.


وی با بیان این که در حال حاضر مدت زمان رسیدگی به پرونده ها از ۵۰۰ روز به ۲۵۰ روز کاهش یافته است، تصریح کرد: برای تسریع در روند رسیدگی به پرونده ها در هیئت های حل اختلاف مالیاتی نیازمند همکاری وتعامل بیشتر اصناف و مودیان با سازمان امور مالیاتی هستیم.


رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به بحث مالیات بر ارزش افزوده و روش های اجرایی آن نیز گفت: روش های اتخاذ شده در بخش مالیات بر ارزش افزوده نزدیک به همان روش هایی است که در تمام نظام های اقتصادی دنیا به کار می رود. البته ما اعتقاد داریم که با استقرار صندوق های فروش، این قانون به شکل جامع تر و کامل تری اجرا گردد که در این زمینه نیز دولت لایحه ای را به مجلس ارائه نموده است. همچنین بنده به همه فعالان اقتصادی این قول را می دهم که در خصوص زمان استرداد مالیات بر ارزش افزوده براساس زمان قید شده در قانون یعنی همان زمان یک ماهه عمل کنیم.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
کارهایی که نباید در حضور مدیر سازمان انجام داد
« پاسخ #1708 : ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۱:۳۹ »


نویسنده: Liz Ryan

مترجم: مریم مرادخانی

منبع: Forbes

اين ستون ارائه‌دهنده دیدگاهی نوین برای خدمات مشاوره مدیریتی به افراد و سازمان‌ها است كه توسط متخصصان اين حوزه پاسخ داده مي‌شود. شما می‌توانید پرسش‌های خود را به Emails are not allowed ارسال فرمایید و منتظر پاسخ ما باشید.

 



مشاور عزیز

هفته گذشته من به خاطر اشتباه همکارم «امی»، به دردسر افتادم. او که قرار است برای مدت طولانی به مرخصی برود، مدتی است به من آموزش می‌دهد تا در غیاب او، بعضی از وظایفش را انجام دهم. امی دوست و مربی فوق‌العاده‌ای است و من تقصیر را به گردن او نمی‌اندازم، اما به نظرم بعضی از نکاتی که به من تعلیم داده، راه‌حل‌های شخصی خودش برای حل مشکلات رایج هستند و با روال قانونی انجام کارها در شرکت هیچ مطابقتی ندارند. در تمام این مدت نمی‌دانستم آنچه امی به من تعلیم می‌دهد، خارج از محدوده مقررات سازمان است تا اینکه هفته پیش در جلسه کارکنان که امی در آن حضور نداشت شرکت کردم و یکی از اعضای جلسه از من پرسید: «یکی از مشتریانم چند سوال درباره چگونگی دریافت اعتبار برای تبلیغات مشارکتی دارد. از چه کسی می‌تواند کمک بگیرد؟» گفتم: «من با او تماس می‌گیرم و اگر شرایط لازم برای دریافت اعتبار را داشته باشد، حدود دو هفته دیگر می‌تواند چک خود دریافت کند». رئیس که در انتهای میز نشسته بود، ناگهان برافروخت و گفت: «چه کسی گفته که این چک، دو هفته‌ای آماده می‌شود؟ کار این مشتری به بخش حسابداری مربوط می‌شود و فرآیندهای اداری دریافت اعتبار، حدود یک ماه طول می‌کشد». من مطمئنم که مدیرم اشتباه می‌کند چون با چشم خودم دیده‌ام که وقتی امی به بخش حسابداری درخواستی می‌فرستد، به سرعت کارش را انجام می‌دهند. او می‌داند در بخش حسابداری با چه کسانی صحبت کند که کارش را زودتر انجام دهند، اما نخواستم با مدیرم مخالفت کنم و گفتم: «اوه! بسیار خب». واقعا خجالت کشیدم. مدیر از دستم عصبانی شد.

سوالم اینجا است که از کجا بدانم چه چیزی مورد تایید مدیرم نیست و ممکن است او را عصبانی کند؟

پاسخ: احتمالا امی سال‌ها برای ارسال ‌درخواست‌ها از کانال‌های ارتباطی خاص خودش استفاده ‌می‌کرده. شاید به کلی فراموش کرده یا اصلا نمی‌داند که روال کاری‌اش مطابق با استانداردها نیست. یا شاید روش او برای ارسال درخواست‌ها، تنها روش مورد پذیرش بخش حسابداری است و رئیس سازمان از این موضوع اطلاع ندارد. شاید رئیس تو در جریان آخرین تغییرات فرآیندهای اداری نیست. شاید هم هست. اگر او بر سر یک موضوع با تو مخالفت کرد یا عصبانی شد، این دلیل نمی‌شود که حق با اوست و تو اشتباه کرده‌ای. بعضی مدیران دوست دارند اعضای تیمشان روش‌ها و ایده‌های جدید را امتحان کنند اما بعضی دیگر ترجیح می‌دهند همه چیز دقیقا طبق قوانین و مقررات پیش برود.

بهتر است قبل از اینکه مرخصی امی آغاز شود، جواب این سوال را پیدا کنی که «روال کار واقعا کدام است و چرا؟»

اگر همکاران تو در بخش حسابداری، درخواست‌های امی را در عرض دو هفته پاسخ می‌دهند اما رئیست با اطمینان می‌گوید که برای انجام درخواست‌ها دست‌کم یک ماه وقت لازم است، حتما یک جای کار ایراد دارد. اگر در روال کار پیچیدگی یا ابهامی وجود دارد، بهتر است درباره آن تحقیق کنی. همه ما ناچاریم رابطه خود را با مدیر سازمان مدیریت کنیم و از حساسیت‌ها و دغدغه‌هایش مطلع باشیم. به هر حال مدیران هم مثل ما انسان هستند و درست مثل بقیه آدم‌ها گاه سر یکسری مسائل، از کوره در می‌روند. نیازی نیست در حضور مدیر سازمان، مراقب تک تک حرف‌هایت باشی اما بهتر است از عقاید و دیدگاه‌های او مطلع شوی. پنج کاری که نباید در حضور رئیس خود انجام دهی از این قرارند:

۱. ترویج، توضیح یا اشاره به فرآیندهای اداری غیراستاندارد

۲. صحبت درباره اینکه خودت یا یکی از همکارانت به دنبال تغییر شغل هستید (مگر اینکه سازمان در حال تعدیل نیرو باشد و بدانید که به هر حال عذر شما را خواهند خواست).

۳. توصیه یا اظهار نظر درباره سیاست‌های سازمانی

۴. انتقاد تحقیرآمیز، عیب‌جویی یا بدنام کردن همکاران، مدیر، مشتریان یا فروشندگان طرف قرارداد

۵. گله و شکایت بابت میزان حقوق، ساعات کاری یا مشکلات شغلی دیگر

اجازه بده کمی جزئی‌تر به این موارد بپردازم. اگر برای انجام یکی از امور اداری، راهی را کشف کردی که از روال کاری همیشگی بهتر بود، در یک زمان مناسب آن را با رئیس خود مطرح کن. تا آن زمان، نباید هیچ سیاست یا قانون پذیرفته شده‌ای را نادیده بگیری. این کار به دور از ادب است و تو را در زمره افرادی قرار می‌دهد که دوست دارند قانون‌شکنی کنند یا قوانین را به میل خودشان تغییر دهند.

اگر به دنبال شغل جدید هستی، این موضوع را در حضور رئیس مطرح نکن، مگر اینکه او خودش از قبل در جریان بوده و از تصمیم تو حمایت کرده باشد. در محل کار به هیچ‌یک از همکاران خود در رابطه با کاریابی مشاوره نده. اگر کسی به همفکری تو نیاز دارد، می‌تواند بعد از پایان ساعات کاری با تو صحبت کند.

در هر شرکتی سیاست‌های سازمانی خاصی در جریان است اما به دور از ادب و اخلاق حرفه‌ای است اگر در محل کار و به‌خصوص در حضور مدیر، درباره این ‌سیاست‌ها اظهار نظر کنی یا توصیه‌ای ارائه دهی. اگر می‌خواهی همه از تو به عنوان کارمندی یاد کنند که به فعالیت تیمی متعهد است، هرگز در حضور مدیر سازمان از کسی انتقاد نکن. زمانی که کار خود را آغاز می‌کنی، تیم تو تا حدی گسترش می‌یابد که تک تک مشتریان، فروشندگان، همکاران، کارمندان قراردادی و موقتی، شرکا و متقاضیان کار را در بر می‌گیرد. همه آنها انسانند و درست مثل تو، ممکن است از عمل یا رفتار کسی ناراحت یا سرخورده شوند. و در آخر اینکه، هرگز درباره مشکلات شغلی‌ات، مثل حقوق یا ساعات کاری، در حضور مدیر سازمان گله و شکایت یا شوخی نکن. اگر واقعا مشکلی هست که باید آن را با مدیر در میان بگذاری، آن را مستقیما و بی‌پرده مطرح کن چون اگر مدیر سازمان بشنود که تو در جمع همکاران، در حال گله و شکایت از شرایط هستی، واقعا دلسرد خواهد شد. نگران نباش. تو اشتباهی مرتکب نشده‌ای. اولین کاری که باید انجام دهی این است که تحقیقات خود را شروع کنی. به بخش حسابداری برو و ببین که کارمندانش در آینده از تو چه انتظاراتی خواهند داشت و سپس تمام سیاست‌های مکتوب سازمان را به‌روز کن و مدیر را نیز در جریان روال جدید انجام کارها قرار بده.

منبع : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
چرا مدیران مالی دوام نمی‌آورند؟
« پاسخ #1709 : ۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۲:۱۰ »
در شرکت‌های بزرگ فرصت شغلی برای مدیران مالی زیاد وجود دارد. اما خبر بد این است که مدیران مالی در این شرکت‌ها معمولا زیاد دوام نمی‌آورند.این جابه‌جایی در شرکت‌های کوچک‌تر چندان معضل بزرگی نیست.


وقتی شرکت مهندسی و تولید پرینترهای سه‌بعدی 3D Systems در نوامبر 2014 اعلام کرد که مفتخر است تد هال را به عنوان مدیر مالی جدید خود استخدام کرده، به نظر می‌رسید با توجه به تجربه هال در شرکت‌هایی مانند سیسکو، انقلابی رخ دهد. اما 6 ماه بعد از پیوستن تد هال، سهام شرکت 3D Systems بیش از 30 درصد کاهش یافت. مطبوعات روز 15 مه 2015 نوشتند که این شرکت اعلام کرده تد هال پایان همان روز 3D را ترک می‌کند تا «اهداف شخصی خود را دنبال کند».

دوره کوتاه تصدی مدیران مالی علاوه‌بر آسیب زدن به کسب‌وکارها، وجهه این شغل را هم خراب می‌کند. حداقل شرکت‌هایی مثل 3D Systems، اکسپرس اسکریپتس و پارکسل اینترنشنال، از افت سهام به واسطه دوره‌های کوتاه تصدی مدیران مالی خود متضرر شدند. برایان پروکتر، مدیر مالی شرکت کاریابی کورن/ فری (Korn/ Ferry) می‌گوید: «ترک شغلی زودهنگام مدیران مالی همواره یک موضوع آسیب‌رسان به شرکت‌ها است و سهامداران را دچار تردید می‌کند.» کاهش ارزش سهام شرکت‌ها در این مواقع، نتیجه نگرانی سرمایه‌گذاران نسبت به مشکلات داخلی است. روزی که هال شرکت 3D را ترک کرد، سهام این شرکت 3 درصد کاهش یافت.

در میان هزار شرکت بزرگی که کورن/ فری بررسی کرده، تنها 4 درصد از مدیران مالی، یعنی کمتر از 40 نفر که طی 6 سال گذشته شرکت‌های خود را ترک کرده بودند، در 12 ماه نخست کارشان اقدام به این کار کردند. همچنین 15 درصد افراد یعنی حدود 140 نفر، ظرف دو سال از شروع کارشان، آن را رها کرده و 27 درصد، حدود 250 نفر، ظرف سه سال شغل خود را ترک کردند. به‌طور کلی، میانگین تصدی افراد در شغلشان 6/ 6 سال بوده است.

به گفته اسکات سیمونز، مدیر شرکت کاریابی کریست کولدر، «اگر جایگاه مدیر مالی به یک در چرخان تبدیل شود، یک فرهنگ پرابهام در این شغل ایجاد می‌کند.» از سوی دیگر، وقتی یک مدیر مالی دائم شغل خود را ترک می‌کند، می‌تواند مانع پیشرفت خود شود و سابقه‌ای منفی برای خود به وجود آورد.

 

واکاوی ترک شغلی زودهنگام مدیران مالی

دلایل جابه‌جایی زیاد مدیران مالی متعدد است. اما اگر بخواهیم به‌طور ساده بیان کنیم، باید گفت وظیفه این مدیران در شرکت‌های بزرگ هر روز سنگین‌تر و سخت‌تر می‌شود و همزمان ریسک ماهیتی این کار نیز بالاتر می‌رود. نتیجه بالا رفتن میزان ترک شغل، چه به صورت داوطلبانه و چه به اجبار است.

اکثر شرکت‌ها یا مدیران مالی تمایل ندارند در مورد دلایل ترک عجولانه شغل خود به‌طور علنی صحبت کنند. بیشتر مدیران مالی که شغل خود را کمتر از یک سال ترک کرده‌اند (75 درصد آنها)، از خارج از شرکت‌های خود برای این سمت انتخاب شده بودند که تقریبا می‌توان گفت این موضوع ناشی از تقابل آن فرد با فرهنگ شرکت یا مدیرعامل آن است.

مرتکب شدن اشتباه‌های مهلک در مورد مسوولیت‌های محول شده نیز فاکتور دیگری است. به گفته گرانت کلایتون، از مدیران شرکت کاریابی «اگون زندر» نقش مدیر مالی می‌تواند از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت باشد. در بسیاری موارد، ترک کار فوری مدیر مالی نشانه وجود مشکلات متعدد در یک شرکت است وقتی هال به شرکت 3D پیوست، رشد صنعت پرینتر سه‌بعدی روند کندی داشت. سهامداران امید داشتند هال بتواند به ثبات شرکت کمک کند. اما وقتی ناگهان 3D را ترک کرد، اذعان کرده بود مسوولیت خیلی سختی بر عهده داشته است.

جابه‌جایی مدیران مالی می‌تواند به مشکلات عملیاتی هم ربط داشته باشد؛ مشکلاتی مثل نبود توسعه استعدادها یا از دست رفتن فرصت‌های ادغام و تملک.  مورد دیگر به «برنامه‌ریزی منابع سازمانی» (ERP) برمی‌گردد. بسیاری از سیستم‌های ERP در چند سال گذشته مزیت‌های زیادی از خود نشان داده‌اند، اما در نهایت در انتقال آنها مشکلات زیادی پدیدار شده است. بسیاری از مدیران مالی برای پروژه‌های بزرگ گماشته شده بودند که قوانین برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی آنها را نقض می‌کرد. نتیجه این است که اجرای یک طرح 3-2 ساله، 5 تا 6 سال زمان می‌برد و باعث فرسایش مدیران مالی می‌شود.

 

حداقل 5 سال باید کار کرد

برای دوره تصدی مدیران مالی هیچ زمان حداقلی که همه روی آن توافق داشته باشند وجود ندارد. برخی کارفرماها 3 سال را معیار نسبتا مناسبی می‌دانند، اما تحلیلگران نظر متفاوتی دارند. جان کرگر، تحلیلگر شرکت «ویلیام بلر» دوره کمتر از 5 سال را خیلی کوتاه می‌داند. او در ماه ژوئیه شرکت تحقیقات پزشکی پارکسل اینترنشنال را به‌دلیل اینکه مدیر مالی آن بعد از 2 سال و 10 ماه و قبل از انتشار گزارش مالی سالانه این شرکت را ترک می‌کرد، مورد انتقاد قرار داد. به گفته کرگر، «ترک کردن شغل در کمتر از 3 سال نشان می‌دهد مدیر مالی سابق پارکسل به این نتیجه رسیده دیگر فرصت اولیه‌ای که در ابتدا به آن فکر می‌کرد، در این شرکت برای او وجود ندارد.» سهام پارکسل از آن پس شروع به افزایش کرد.

بالا بودن میزان جابه‌جایی مدیران مالی به جز ضربه زدن به سهام شرکت‌ها، هزینه‌هایی برای احیای این شرایط را نیز روی دست آنها می‌گذارد. شرکت خدمات درمانی اکسپرس اسکریپتس بین‌ سال‌های 2013 و 2015 چهار مدیر مالی عوض کرد. این شرکت در پایان سال 2015 مجبور شد چند میلیون دلار به کتی اسمیت که تنها 10 ماه در سال 2014 مدیر مالی بود، حق و حقوق پرداخت کند.

منبع : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
کدام رشته برای ارشد بهترهست ؟حسابداری یا حسابرسی یا حسابداری مدیریت

نویسنده GEZAL

1 پاسخ ها
2860 مشاهده
آخرين ارسال ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴:۲۷
توسط مرتضایی
xx
شروع از حسابداری یا حسابرسی؟

نویسنده elhammohamadjani

0 پاسخ ها
336 مشاهده
آخرين ارسال ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲:۳۴
توسط elhammohamadjani
xx
اخبار کسب و کار

نویسنده Accpanel

9 پاسخ ها
1614 مشاهده
آخرين ارسال ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۱:۱۲
توسط Accpanel
xx
اخبار ارز و طلا

نویسنده A.Ehsani

8 پاسخ ها
2694 مشاهده
آخرين ارسال ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹:۳۵
توسط m.amiri
xx
اخبار اقتصادی

نویسنده Accpanel

7 پاسخ ها
1190 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۸:۵۵
توسط Accpanel
xx
اخبار مالیاتی

نویسنده Accpanel

7 پاسخ ها
1297 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰:۴۱
توسط Accpanel