• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



veryhot_post - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا نویسنده موضوع: آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی  (دفعات بازدید: 195960 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
چگونه کار پیدا کنیم وقتی هیچ تجربه کاری نداریم؟
« پاسخ #1590 : ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۴:۲۴ »
نویسنده: James Citrin
مترجم: محمدعلی محمدی
به این مساله اصطلاحا می‌گویند تناقض استخدام «شما بدون تجربه نمی‌توانید کاری پیدا کنید اما بدون کار کردن هم تجربه‌ای کسب نمی‌کنید».


این چالش در تمام دوران کاری‌تان با شما خواهد بود، حال چه بخواهید وارد بازار کار شوید و شغلی پیدا کنید یا اینکه برای اولین بار بخواهید مدیرعامل شوید. غلبه بر این معما بسیار حیاتی است. هم برای یافتن موفقیت‌آمیز کار و هم پیشرفت در بلندمدت، شما به توانایی‌هایتان مطمئن هستید اما تنها زمانی توانایی‌ها نمایان می‌شود که شانس بروز آنها به شما داده شود. بخش دشوار کار، پیدا کردن روشی است که نشان دهید چه کار‌هایی را می‌توانید انجام دهید. تناقض استخدام می‌تواند مانعی فلج‌کننده باشد و اغلب باعث سرخوردگی می‌شود. یک ویژگی متمایز افراد بسیار حرفه‌ای (در هر سطحی و جایگاهی) آن است که آنها راه‌هایی را که به رسیدن به فرصت‌های جذاب می‌انجامد پیدا می‌کنند.

در این هنگام در شانسی که به آنها رو آورده و کاری که به دست آورده‌اند، بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهند.
یکی از راه‌هایی که سبب غلبه بر تناقض استخدام می‌شود دریافتن آن است که وقتی درخواست استخدام برای کاری را می‌دهید شما از دو زاویه مورد ارزیابی قرار می‌گیرید. قابلیت‌ها و پتانسیل‌تان برای ایجاد ارزش برای شرکت در آینده و تجربه‌تان در حوزه‌ای که می‌خواهید به‌کار گرفته شوید. ارزش بالقوه شما در رفتار، شهامت، اخلاق حرفه‌ای، توانایی‌های ارتباطی، کنجکاوی و کیفیت سوال‌هایتان و اشتیاق به آموختن و دانش شما در مورد شرکت و نقش آن به بهترین شکل نشان داده می‌شود. جدا از اهمیت نشان دادن پتانسیل‌تان اینجا ما پنج استراتژی مشخص را معرفی می‌کنیم که شما می‌توانید برای غلبه بر تناقض استخدام به‌کار ببرید.

پنج استراتژی استخدام
1- مدرک بگیرید: یکی از منطقی‌ترین راه‌های استخدام شدن آن است که مدارک مرتبط بگیرید. این می‌تواند به شکل یک مدرک تخصصی باشد یا دوره دیدن در یک حرفه کاربردی. یکی از بخش‌های بسیار جذاب اقتصاد بدون شک برنامه‌نویسی کامپیوتر است. آمارهای اداره کار آمریکا نشان می‌دهد تا سال 2020 یک شکاف تقاضای بسیار زیاد به اندازه یک میلیون درخواست برای استخدام برنامه‌نویس به وجود خواهد آمد. البته دانش سنتی در حوزه کامپیوتر قادر نخواهد بود به این نیاز پاسخ دهد.

2- خلاق باشید: پیشنهاد اورا چامبرز یکی از مدیران سایت ebay مخصوصا اگر شما مدرک فنی یا تخصصی ندارید آن است که خلاق باشید به طوری که بتوانید خود را از دیگر جویندگان کار متمایز کنید.او پیشنهاد می‌کند، در راه‌اندازی یک استارت‌آپ پیشقدم باشید و وارد گود شوید. شما فرصت این را خواهید داشت کار‌های متنوعی را که به آنها علاقه‌مند هستید انجام دهید و در همان حین مهارت‌هایی را هم به دست آورید. به علاوه این کار شما را قادر می‌سازد تا در مورد تجربه‌تان صحبت کنید و نه فقط در مورد توانایی‌های بالقوه‌تان. همچنین او پیشنهاد می‌دهد که یک هدف‌گذاری اختصاصی در مورد شرکت‌هایی که می‌خواهید در آنها مشغول به‌کار شوید داشته باشید. مثلا اگر می‌خواهید در ebay کار کنید، بهتر است شما یک صفحه خرید و فروش کوچک که ساز و کار آن با پرداخت آنلاین انجام می‌شود در سایت ebay ایجاد کنید و آماده باشید در مصاحبه‌تان راجع به مزایا و معایب این تجربه صحبت کنید.

3- آماده باشید که از سطح پایین شروع کنید: اگر شما یک فارغ‌التحصیل دانشگاهی هستید ممکن است احساس (و شاید واقعا) سرتر بودن در مورد کارهای رده پایین داشته باشید. اما به هرحال باید از یک جا شروع کرد. لاوتزو می‌گوید راه هزار فرسنگی هم با اولین قدم شروع می‌شود. چارلز دیکسون، مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک etsy.com می‌گوید: بهترین موقعیت‌های شغلی برای اینکه خودمان را در آستانه ورود به شرکت قرار دهیم معمولا قرار گرفتن در گروه پشتیبانی یک شرکت است. دیکسون می‌گوید: من یک کار با پایین‌ترین حقوق در یک روزنامه آنلاین پیدا کردم. من چگونه طراحی کردن و راه‌اندازی یک سایت اینترنتی را تنها با بودن در آنجا یاد گرفتم و سپس آنجا را ترک کردم. این به شما شانس بسیار با ارزشی می‌دهد که یاد بگیرید چیزی را که واقعا در بازار اتفاق می‌افتد لمس کنید. شما قادر خواهید بود از این دانش وقتی می‌خواهید به‌طور شخصی کار و پیشرفت کنید استفاده کنید یا اینکه در مصاحبه شغلی‌تان در جای دیگری بهره ببرید.

4- معاوضه کنید: شما ممکن است کار نداشته باشید، اما دارایی فوق‌العاده با ارزش دیگری دارید که ممکن است خیلی به آن توجه نکرده باشید؛ «زمان»، با زمان مانند یک دارایی بسیار گرانبها رفتار کنید. اگر خلاق باشید و مشتاق کار، می‌توانید با معاوضه کردن زمان خود، راهتان را به سمت هدف هموار کنید و تناقض استخدام را بشکنید. به‌طور مثال یک تازه فارغ‌التحصیل دانشگاهی به سختی مقدماتی را فراهم کرد تا با یک شرکت فعال در معاملات املاک مصاحبه داشته باشد. او در حین مصاحبه از مدیر آن بنگاه که بسیار هم پرمشغله به نظر می‌رسید، پرسید «اگر شما یک روز بیشتر در هفته در اختیار داشتید چه می‌کردید؟» مدیر مکث کرد و گفت: تحقیقاتی در مورد بازار نوپای اجاره شهر انجام می‌دادم. او پیشنهاد کرد که این کار را به رایگان برای او انجام ‌دهد.

بنا براین او می‌توانست به‌راحتی با شرکت در ارتباط باشد. همچنین این کار به او توانایی زیادی در مهارت‌های نوشتن و تحلیل داد که بتواند پروژه را به پایان برساند.مدیر این پیشنهاد را قبول کرد و برای این کار ساعتی 10 دلار به او پرداخت می‌کرد. بعد از چند هفته او یافته‌هایش را ارائه داد. مدیر معاملات املاک به خاطر کیفیت گزارش تهیه شده، خوش‌فکری و خلاقیت او که این تحقیق را به انجام رسانده بود به وجد آمد و به او پیشنهاد کار داد و اکنون او در سطح پایه کارشناسی در واحد تحقیقات این شرکت معاملاتی مشغول به‌کار شده است.

5- تجربه‌تان را بازیابی کنید: شما حوزه اصلی را که می‌خواهید در آن مشغول شوید یافته‌اید و یک لیست هدف از شرکت‌هایی که می‌خواهید در مورد آنها تحقیق کنید، تهیه کرده‌اید. شما با جدیت سایت‌های شرکت‌های هدف را بررسی و بخش درخواست همکاری را به دقت مطالعه می‌کنید که بدانید چه نیازهایی دارند. همه این کار‌ها بسیار خوب و لازم است اما در این بخش کار ممکن است به این نکته برسید که برای کاری که به آن علاقه دارید، تجربه ندارید. یک گزینه آن است که شما از آن سایت خارج شوید و به سایت شرکت دیگری بروید و گزینه دیگر این است که تجربه خود را مورد ارزیابی مجدد قرار دهید. درس کلیدی این مورد: شما ممکن است در واقع تجربه‌های بیشتری از آنچه فکر می‌کنید، داشته باشید.

منبع : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

 کارفرمایان درنامه‌های جداگانه‌ای به جهانگیری و ربیعی با تاکید بر شرایط نامناسب مالی خود، خواستار توقف دریافت حق بیمه از بن نقدی کارگران شدند؛ موضوعی که در سال‌جاری ۳۹۹۰۰تومان به حق بیمه‌ها افزوده است.
 

حق بن امسال کارگران و مشمولان قانون کار ماهیانه ۱۱۰ هزارتومان است و به عنوان مزایای جانبی شغل محسوب می شود. یکسال پیش شورای عالی کار تصویب کرد تامین اجتماعی نمی تواند بابت بن نقدی کارگران، حق بیمه دریافت کند و این مصوبه تا پایان سال گذشته عملیاتی شد.

اما در سال جاری، تامین اجتماعی ابلاغیه ای را به زیرمجموعه های خود در استان ها داد که طی آن مطرح شده بود کارفرمایان باید بابت حق بن ۱۱۰ هزارتومانی مشمولان قانون کار، حق بیمه اجباری بپردازند و از این طریق مصوبه یکسال پیش شورای عالی کار یکطرفه ملغی شد.

به گزارش مهر، مقامات کارگری و کارفرمایی می گویند دریافت حق بیمه از بن نقدی کارگران هیچگونه تاثیری در حقوق و دستمزد فعلی آنها ندارد و تنها کارگرانی که در دو سال پایانی دوران قبل از بازنشستگی قرار دارند می توانند با پرداخت مبلغ بیشتر حق بیمه، از حقوق بیشتری در دوران بازنشستگی برخوردار شوند. برای سایر گروه های کارگری و کارفرمایان، پرداخت حق بیمه از بن نقدی تنها یک هزینه اضافه است و تنها برای تامین اجتماعی درآمد به همراه خواهد داشت.

با این وجود، در حال حاضر به مبلغ حق بیمه کارگران در هر ماه ۹۱۰۰ تومان و به سهم کارفرمایان نیز ۲۹۹۰۰ تومان افزوده شده است. پیش از این، برخی مقامات کارفرمایی به مهر اعلام کردند پیگیری هایی را از طریق وزیر کار و نامه نگاری با وی انجام خواهند داد و از تصمیم جدید تامین اجتماعی درباره افزایش حق بیمه ها، راضی نیستند.

آنها همچنین درخواست کرده بودند که با وزیر کار نشستی داشته باشند تا راهکاری برای افزایش یکباره هزینه بیمه ای مشمولان قانون کار بیابند؛ موضوعی که تا آخرین پیگیری های صورت گرفته نتیجه ای نداشته و کارفرمایان موفق به دیدار و گفتگو با وزیر کار درباره حق بیمه ها نشده اند.

اخیرا نامه ای از سوی کارفرمایان به وزیر کار درباره موضوع دریافت حق بیمه از بن نقدی کارگران نوشته شد که متن آن به شرح ذیل است:

«جناب آقای دکتر علی ربیعی

وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی

با سلام و احترام

مستحضرند کارفرمایان بخش خصوصی کشور و واحدهای تحت مدیریت آنان بهترین پرداخت کننده حق بیمه کارگران شاغل در سطح کشور می باشند و به طور نسبی به رغم سیاست های بعضا نامساعد قیمت گذاری دولت، فشارهای مالیاتی، قیمت بالای مصرف انرژی و … از جمله بهترین تامین کننده درآمدهای مالی سازمان تامین اجتماعی می باشند.

مطلع می باشند کارگاه های کوچک و متوسط نقش اصلی در خصوص اشتغال نیروی کار را در کشور دارند و بسیار آگاهند که هم اکنون وضع مالی کارفرمایان مورد بحث مساعد نیست و قدرت خرید عمومی کاهش یافته است و رکود اقتصادی با وجود تلاش های فراوانی که از سوی دولت محترم انجام گرفته، در حال حاضر متوجه بنگاه های بسیاری در سطح کشور می باشد.

با عنایت به موارد برشمرده که به صورت اجمال صورت گرفت استحضار دارند

۱ - به موجب، مصوبه مورخ ۱۳۵۶.۱۲.۰۲ شورای عالی کار، به لحاظ حفظ قدرت خرید کارگران ماهیانه مبلغ یکصدریال تحت عنوان کمک هزینه تامین کالاهای ضروری (بن کالاهای اساسی) مصوب گردید.

۲ - از اول سال ۱۳۶۶ تاکنون ماهیت مصوبه مذکور (کمک هزینه تامین کالاهای ضروری) حفظ شده لیکن طی سال های گذشته براساس مصوبات شورای عالی کار مبالغ اختصاص داده شده به رقم ۱۱۰۰۰۰۰ ریال در سال ۹۴ افزایش پیدا نمود.

۳ - از سال ۱۳۶۶ تا پایان سال ۱۳۹۳، سازمان تامین اجتماعی مطالبه ای در خصوص کسر حق بیمه از وجه بن کالاهای ضروری نداشته است حتی مدیرعامل و رئیس هیات مدیره وقت سازمان تامین اجتماعی در بخشنامه شماره ۱۱.۱ جدید درآمد به شماره ۵۰۳۳۴۶۲۳ مورخ ۸۲.۰۴.۱۷ به صراحت اعلام نموده که از وجه اختصاص داده شده برای بن کالاهای ضروری حق بیمه قابل کسر نیست.

۴ - متاسفانه در سال ۱۳۹۴ سازمان تامین اجتماعی اعلام نموده که از وجه بن کالاهای ضروری (رقم ۱۱۰۰۰۰۰ ریال) حق بیمه کسر و چنانچه کارفرمایی به این کار مبادرت ننماید از دریافت لیست بیمه خودداری و … شود.

موضوع فوق الاشاره قبلا نیز طی نامه شماره ۳۱۰- ۱۵۳۹۹ مورخ ۹۴.۰۲.۲۸ خدمت حضرتعالی و مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی منعکس گردید و علاوه بر آن طی نشستی که اعضای هیات مدیره و هیات بازرسان با جناب آقای دکتر نوربخش مدیرعامل محترم سازمان در تاریخ ۹۴.۰۴.۳۰ برگزار نمود مورد مذکور بازگو شد، که نهایتا منجر به انعکاس نامه شماره ۵۱۰- ۱۵۵۱۰ مورخ ۹۴.۰۵.۰۳ این کانون عالی با عنوان جناب آقای دکتر نوربخش مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی گردید.

با توجه به موارد برشمرده و نظر به اینکه اکثریت قریب به اتفاق تشکلات کارفرمایی در سطح کشور و همچنین کارفرمایان بنگاه های اقتصادی به طور مکرر و به طُرق مقتضی پیگیر عدم کسر حق بیمه از بن کالاهای ضروری می باشند، خواهشمند است دستور فرمائید ترتیبی اتخاذ فرمایند تا همانند ۲۸ سال گذشته از وجه بن کالاهای ضروری حق بیمه کسر نگردد.»

همچنین در بخشی از نامه دیگری که ۷ تشکل عالی کارفرمایی کشور خطاب به معاون اول رئیس جمهور نوشته اند، آمده است: متاسفانه سازمان تامین اجتماعی در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری طی بخشنامه ای به کلیه شعب خود در سراسر کشور اعلام نمود که از مبلغ مذکور حق بیمه بایستی کسر شود و چنانچه کارفرمایی حق بیمه را پرداخن ننمون از وصول لیست بیمه خودداری شود و مسلما اصرار تامین اجتماعی می تواند مشکلات بنگاه ها را بیشتر کند.

تصویر نامه کارفرمایان به معاون اول رئیس جمهور

پس از نامه ۷ تشکل کارفرمایی کشور، دفتر معاون اول رئیس جمهور به وزیر کار دستور داد تا خواسته کارفرمایان مبنی بر دریافت حق بیمه کارگران طبق روال گذشته و توقف دریافت حق بیمه از بن نقدی ۱۱۰ هزارتومانی مورد بررسی قرار گیرد و اقدامات لازم به عمل آید که ۱.۵ ماه پس از دستور دفتر معاون اول به وزیر کار، اطلاعی از برنامه وزارت کار برای توقف دریافت حق بیمه مانند ۲۸ سال گذشته و یا اصرار دوباره بر دریافت آن، در دست نیست.

پاسخ دفتر معاون اول به نامه کارفرمایان

داود جوانی در گفتگو با مهر با بیان اینکه چرا سازمان تامین اجتماعی توجهی به خواسته های به حق کارفرمایان ندارد؟ گفت: سه جانبه گرایی تامین اجتماعی فقط در حرف است. با گذشت ۶ ماه از سال، کماکان کارفرمایان به ضرورت بازنگری دریافت حق بیمه از بن کارگری اصرار دارند ولی تامین اجتماعی بدون توجه به خواسته های کارفرمایان، صرفا به نظر خود اصرار دارد.

این فعال کارفرمایی اظهارداشت: حتی توجهی به مصوبه شورای عالی کار که امضای رئیس هیات امنای تامین اجتماعی پای آن است هم نمی شود. با وجود مکاتبه کانون عالی کارفرمایان، باز هم شاهدیم تامین اجتماعی اصرار به اقدامات خود دارد.

جوانی خاطرنشان کرد: هم اکنون منابع اصلی درآمدی سازمان تامین اجتماعی ناشی از دریافتی های حق بیمه است و اگر سایر منابع در آمدی مانند سود شرکت های تحت پوشش تامین اجتماعی و ... نیز است، ناشی از همین حق بیمه ها بوده است.

وی بیان داشت: مادامی که در شعار ۳ جانبه گرایی، ولی در عمل فقط قدرت دولتی در تامین اجتماعی باشد توجهی به خواسته های کارفرمایی یا کارگری نخواهد شد. دولت هم اکنون ۷ رای از نه عضو هیات امناء تامین اجتماعی در حالی که یک دهم سهم تامین اجتماعی از منابع دولتی است را در اختیار دارد و کارفرمایان و کارگران که سهامداران خوش حساب ولی بی توقع سازمان هستند در سایه مدیران دولتی تنها دو کرسی را در اختیار دارند.

منبع : جام جم آنلاین
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین b721947

کارفرمایان درنامه‌های جداگانه‌ای به جهانگیری و ربیعی با تاکید بر شرایط نامناسب مالی خود، خواستار توقف دریافت حق بیمه از بن نقدی کارگران شدند؛ موضوعی که در سال‌جاری ۳۹۹۰۰تومان به حق بیمه‌ها افزوده است.
...
منبع : جام جم آنلاین

با سلام

مطابق با تعریف قانون تأمین اجتماعی از مزد، حقوق یا کارمزد که در بند 5 ماده 2 این قانون ارائه شده است:

«مزد يا حقوق يا کارمزد در اين قانون شامل هرگونه وجوه و مزاياي نقدي يا غير نقدي مستمر است که در مقابل کار به بيمه شده داده مي‌شود.»


پر واضح است که دریافت حق بیمه از بن کارگری که به طور مستمر به کارگر پرداخت می شود نه تنها خارج از اختیارات قانونی سازمان تأمین اجتماعی نیست بلکه به اعتقاد بنده عدم دریافت حق بیمه از بن کارگری در سنوات گذشته، که به موجب بخشنامه 11/1 جدید درآمد انجام می شد خارج از حدود اختیارات قانونی سازمان بوده و به اصطلاح حقوقیون، بخشنامه مزبور موجب تضییق دایره شمول قانون شده بود.

با احترام

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
کسر حق بیمه مزایای نقدی یا غیرنقدی مستمران
« پاسخ #1593 : ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۳:۰۱ »
حق بیمه عبارت از وجوهی است که به حکم قانون تامین اجتماعی و برای استفاده از مزایای آن به این سازمان پرداخت می‌شود و تمامی وجوه، مزایای نقدی یا غیرنقدی مستمر که در مقابل کار به بیمه شده پرداخت می‌شود، مبنای کسر حق بیمه قرار می‌گیرد.


به گزارش سایت خبر تامین ۲۴- براساس قانون تامین اجتماعی و ماده ۲۸، حق بیمه ۳۰ درصد مزد یا حقوقی است که هفت درصد آن به عهده بیمه شده، ۲۰درصد به عهده کارفرما و سه درصد نیز به وسیله دولت تامین می‌شود.

حق بیمه عبارت از وجوهی است که به حکم قانون تامین اجتماعی و برای استفاده از مزایای آن به این سازمان پرداخت می‌شود و تمامی وجوه، مزایای نقدی یا غیرنقدی مستمر که در مقابل کار به بیمه شده پرداخت می‌شود، مبنای کسر حق بیمه قرار می‌گیرد.

بنابراین وجوه مبنای کسر حق بیمه نباید از حداقل حقوق کارگر که همه ساله از طرف شورای عالی کار اعلام می‌شود کمتر و از حداکثر حقوق مبنای کسر حق بیمه که توسط شورای عالی تامین اجتماعی اعلام می‌شود، بیشتر باشد.

لذا میزان حق بیمه بر مبنای مزد یا حقوق بیمه شده با رعایت بند پنج ماده دو و ماده ۳۹ قانون تامین اجتماعی و آیین نامه اجرایی آن محاسبه می‌شود، بدین صورت که در زمینه کارگاه‌هایی که فاقد دستمزد مقطوع موضوع ماده ۳۵ قانون تامین اجتماعی هستند، براساس مزد یا حقوق و مزایای دریافتی مشمول کسر حق بیمه و درخصوص کارگاه‌های مشمول دستمزد مقطوع طبق دستمزد مقطوع تعیین شده انجام می‌پذیرد.

کارفرمایان کارگاه‌های یادشده نیز که کارگر در اختیار یا استخدام دارند، مکلفند صرفنظر از نوع قرارداد کار، ترتیب استخدام، نحوه پرداخت مزد یا حقوق صورت مزد و حقوق فوق العاده شغل و مزایای کارکنان خود را در مهلت مقرر قانونی تعیین شده به سازمان ارسال و پرداخت کنند.

براساس قانون بیمه بیکاری مصوب ۶۹، سه درصد به حق بیمه مشمولان قانون کار اضافه شده که این مبلغ برعهده کارفرما است، ضمنا در مشاغل سخت و زیان آور نیز کارفرما مکلف به پرداخت چهار درصد مستمری کارهای سخت و زیان آور علاوه بر حق بیمه و حسب مورد، بیمه بیکاری است.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
شرط اجرای بازنشستگی زودتر از موعد کارگران با 25 سال خدمت
« پاسخ #1594 : ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴:۳۰ »
 معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی درباره علت عدم اجرای ماده 10 قانون بازسازی و نوسازی صنایع و بازنشستگی زودتر از موعد توضیحاتی ارائه کرد.
 

محمدحسن زدا، اظهار کرد: در این ماده قانونی قید شده بود که درخصوص بازنشستگی پیش از موعد افرادی که 25 سال خدمت کرده اند، به ازای پنج سالی که باید به بیمه شده ارفاق شود، باید 50 درصد حق بیمه این مدت را دولت و 50 درصد دیگر را کارفرما بپردازد.

وی افزود: به موجب این قانون هزینه ای به دولت تحمیل شد؛ تا زمانی که دولت این بودجه را پرداخت کرد، قانون را اجرا کردیم، اما یک تا دوسالی است که دولت اعلام می کند نمی تواند اعتباری را در این زمینه تخصیص دهد.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه سال گذشته مجوزی از دولت دریافت کردیم تا افراد مایل به بازنشستگی زودتر از موعد حق بیمه سنوات ارفاقی را خودشان بپردازند در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: بر این اساس اگر شخصی تمایل به این امر داشت می تواند سهم دولت و کارفرما را خودش بپردازد و زودتر بازنشسته شود.

زدا افزود: این مجوز به واحدها ابلاغ شده و در نتیجه می توان گفت که این طرح متوقف نشده است؛ اما اگر بیمه شده ای منتظر است دولت هزینه را تامین کند، باید دید که آیا دولت برنامه ای در این خصوص دارد یا خیر؟

منبع : جام جم آنلاین
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
کارگران امسال چقدر عیدی می‌گیرند؟
« پاسخ #1595 : ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۹:۱۳ »
حداقل عیدی کارگران امسال ۱میلیون و ۴۲۴هزار تومان و حداکثر آن ۲میلیون و ۱۳۷هزار تومان خواهد بود.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عیدی آخر سال کارگران برای سال جاری بر اساس قانون کار تعیین می‌شود. براین اساس حداقل دستمزد کارگران ۷۱۲هزار تومان بوده که طبق قانون حداقل عیدی دو برابر حقوق پایه یعنی ۱ میلیون و ۴۲۴ هزار تومان و حداکثر آن ۲ میلیون و ۱۳۷ هزار تومان خواهد بود.

 

سال گذشته نیز حداقل دستمزد ۶۰۸هزار تومان تعیین شده بود که بر مبنای آن کارگران حداقل یک میلیون و ۲۱۶ هزار تومان و حداکثر یک میلیون و ۸۲۶ هزار تومان عیدی گرفتند.

 

کارفرمایان مکلف هستند که عیدی آخر سال را تا پیش از پایان سال به کارگران پرداخت کنند.

 

به گزارش تسنیم، طبق ماده واحده قانون کار کلیه کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به‌نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد را به‌عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

 

مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده‌اند باید به‌مأخذ ۶۰ روز مزد و به‌نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود. مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک‌دوازدهم سقف تعیین شده در فوق تجاوز نماید.

 

به گزارش تسنیم، عیدی کارمندان دولت در سال جاری ۶۸۷ هزار تومان اعلام شده که این رقم در بودجه ۹۵ نیز ۷۵۰ هزار تومان پیشنهاد شده است.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین b721947

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
پاسخ : کارگران امسال چقدر عیدی می‌گیرند؟
« پاسخ #1596 : ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۹:۴۸ »
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عیدی آخر سال کارگران برای سال جاری بر اساس قانون کار تعیین می‌شود.1

به گزارش تسنیم، طبق ماده واحده قانون کار1 کلیه کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند ...

با سلام

جای بسی تأسف دارد که در یک خبرگزاری مطرح در کشور حتی یک اهل فن برای تأیید و اصلاح یک خبر تخصصی وجود ندارد و یا اگر هم وجود دارد احتمالاً مشغول به انجام کار دیگری است و یا شاید هم به قدر کفایت متخصص نیستند.

به هر حال، اشکالات اساسی که در خبر فوق به وضوح مشاهده می شود به شرح ذیل ارائه می شود:

1- عیدی و پاداش سالانه کارگران بر اساس قانون کار تعیین نمی شود بلکه به استناد «‌قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار» است که تکلیف پرداخت عیدی و پاداش تعیین شده است.

به فرض اینکه منظور خبرگزاری، از عبارت «بر اساس قانون کار» این باشد که «مأخذ پرداخت بر اساس قانون کار است» مگر سنوات قبل، رویه غیر از این بود که در خبر فوق آمده است «... برای سال جاری بر اساس قانون کار تعیین می‌شود»!؟


2- این ماده واحده قانون کار که خبرگزاری به آن اشاره کرده است کدام ماده واحده است!؟



قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار
ماده واحده - کلیه کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد، به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

تبصره 1- مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده‌اند باید به مأخذ شصت روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال، محاسبه گردد. مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده موضوع ماده واحده این قانون تجاوز نماید.

تبصره 2- در کارگاه‌هایی که مطابق رویه جاری کارگاه بیش از مبالغ فوق پرداخت می‌نمایند، عرف کارگاه معتبر خواهد بود.     

تبصره 3- رسیدگی به اختلافات ناشی از اجرای این قانون در صلاحیت مراجع پیش‌بینی شده در فصل حل اختلافات قانون کار می‌باشد.

تبصره 4- این قانون از تاریخ تصویب لازم‌الاجرا بوده و جایگزین لایحه قانونی تأمین منافع کارگران مشمول قانون سهیم کردن در منافع کارگاه‌های صنعتی و تولیدی مصوب 1341 و لغو قوانین مصوب 1359.4.23 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران می‌گردد.

قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و چهار تبصره در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ ششم اسفند ماه یک هزار و سیصد و هفتاد مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 1370.12.6 به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
مهدی کروبی
رئیس مجلس شورای اسلامی


با احترام

آفلاین فريدون مظفرنژاد

مترجم: هوتسا عسکری‌نسب
 منبع:Entrepreneur
مدیران گاهی به این دلیل که کارمندان خوب سازمان را ترک می‌کنند، شکوه و گلایه دارند و نکته جالب این که مدیران خود مسبب اصلی این پدیده هستند. حضور نیروی انسانی لایق برای هر سازمانی حیاتی است، بنابراین ترک این نیروها برای سازمان می‌تواند از هر ضایعه دیگر پرهزینه‌تر و مخرب‌تر باشد. در این مقاله به بررسی بدترین رفتار مدیران می‌پردازیم که باعث ترک کارمندان از محل کار می‌شود.


1- مدیران از کارمندان بیش از حد کار می‌کشند: هیچ فعالیتی، مانند کار بیش از حد، کارمندان شایسته را خسته و غیرفعال نمی‌کند. وسوسه‌ای که مدیران را تهدید می‌کند و متاسفانه اغلب هم تسلیم آن می‌شوند، به کارگیری بسیار زیاد از بهترین کارمندان است. فعالیت بیش از حد کارمندان خوب، تا حدی پیچیده است و باعث می‌شود کارمندان احساس کنند در مقابل عملکرد عالی شان، در حال مجازات شدن هستند و بنابراین زیاد کار کشیدن از کارمندان نتایج معکوس به همراه دارد. تحقیقات جدیدی که در دانشگاه استنفورد صورت گرفته، نشان می‌دهد میزان بهره‌وری در هر ساعت، زمانی که کار هفتگی متجاوز از 50 ساعت باشد، به شدت کاهش می‌یابد و بهره‌وری پس از 55 ساعت کار، دچار افت چشمگیری می‌شود. اگر مدیران مجبور هستند تا حجم کار کارمندان با استعداد را افزایش دهند، بهتر است تغییری، نظیر ارتقای وضعیت موجود در کار آنان ایجاد کنند. کارمندان با استعداد تنها در صورتی حاضر به انجام میزان کار بیشتری هستند که روند کار بیش از حد، موجب خستگی شان نشود در غیراین صورت به سرعت به فکر تغییر محل کار و شغل جدیدی خواهند افتاد. از بهترین روش‌های قابل قبول به منظور افزایش حجم کاری می‌توان به ترفیع، ترقی و ایجاد تغییرات در عناوین شغلی اشاره کرد. اگر به سادگی حجم کار را بدون ایجاد هیچ‌گونه تغییری و صرفا به دلیل مستعد بودن کارمندان افزایش دهید، آنها هم در صدد یافتن شغل مناسبی که سزاوارشان باشد، برخواهند آمد.

2- مدیران، برای کارهای خوب کارمندان، کمک و پاداش خاصی در نظر نمی‌گیرند: نباید قدرت ستایش و قدردانی از مجریان و کارکنان عالی را که ذاتا دارای انگیزه بالایی هستند، دست کم گرفت. همه افراد، به‌ویژه افرادی که در جهت دستیابی به موفقیت‌ها سخت تلاش می‌کنند، تجلیل و تقدیر را دوست دارند. مدیران باید با برقراری ارتباط با کارمندان و مطالعه و تحقیق، عوامل رضایت کارمندان خود را شناسایی کنند و سپس برای کارهایی که با موفقیت و به خوبی به انجام رسیده، پاداش‌های متناسب در نظر بگیرند. مسلما در این مسیر، مجریان عالی نیز به پاداش خود خواهند رسید.

3- مدیران به کارمندان اهمیت نمی‌دهند:  مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلیلی که کارمندان محل کار را ترک می‌کنند، نداشتن ارتباط صحیح با مدیران است. در شرکت‌های برجسته، مدیران ارتباط صحیح و مناسبی با کارمندان برقرار می‌کنند، برای مثال موفقیت کارمندان را جشن گرفته و با افرادی که در شرایط دشوار و بحرانی هستند، احساس همدردی می‌کنند و گاهی کارمندان را به چالش می‌کشند. مدیرانی که واقعا به کارمندان اهمیت نمی‌دهند همیشه با حجم بالای ترک سازمان مواجه خواهند بود. کارمندان غیرممکن است بتوانند برای مدیرانی که شخصا خود را درگیر انجام کارها نمی‌کنند، بیش از هشت ساعت در روز کار کنند.

4- مدیران به تعهدات خود پایبند نیستند : پایبندی یا عدم پایبندی مدیران نسبت به تعهداتی که در قبال کارمندان دارند، موجب خوشحالی یا ترک کارمندان از محل کار می‌شود. زمانی که مدیران به تعهدات خود پایبند باشند از نظر کارمندان قابل احترامند زیرا ثابت کرده‌اند انسان‌هایی شریف و قابل اعتمادند، دو ویژگی بسیار مهمی که مدیران موفق آن را دارا هستند.اما در صورت عدم پایبندی نسبت به تعهدات خود، از مدیر به‌عنوان فردی که شخصیت نادرست، نامهربان و نامحترمی دارد، یاد می‌کنند. در نهایت، اگر مدیری به تعهدات خود عمل نکند، چرا باید کارمندان به تعهدات خود عمل کنند؟

5- مدیران افراد نامناسبی را استخدام کرده و کارمندان شایسته را هم تشویق نمی‌کنند: کارمندان خوب و سختکوش خواهان همکاری و همفکری با مدیران حرفه‌ای هستند اما زمانی که مدیران به استخدام افراد مناسب تمایلی نشان نمی‌دهند و در عوض، افراد نامناسب را تشویق می‌کنند موجب بی‌انگیزگی افراد فعال در سازمان می‌شوند. در حالی که کارمندان کوشا، برای دستیابی به ترفیع در کار، سخت تلاش می‌کنند، این موقعیت در اختیار افراد نالایق قرار می‌گیرد. این توهین بزرگی به‌شمار می‌رود و جای تعجب نیست که کارمندان لایق، محل کار را ترک ‌کنند.

6- مدیران به کارمندان، اجازه بروز احساسات و دنبال کردن علایقشان را نمی‌دهند: کارمندان با استعداد، پر شور هستند و اگر فرصت‌هایی برایشان فراهم شود تا بتوانند تمایلات خود را دنبال کنند، موجب پیشرفت، بهره‌وری و رضایت شغلی آنان می‌شود. اما بسیاری از مدیران، خواهان فعالیت کارمندان در فضای بسته هستند، در حقیقت چنین مدیرانی از کاهش بهره‌وری در صورتی که به کارمندان اجازه دهند تا به دنبال علایق خود باشند، واهمه دارند اما این ترس کاملا بی‌اساس است. طبق مطالعات انجام شده، افرادی که می‌توانند علایق خود را در کار دنبال کنند، خوشحالی را تجربه می‌کنند که پنج برابر از حالت عادی،پربارتر و سازنده‌تر است.

7- مدیران در تقویت مهارت‌های کارمندان ضعف دارند: زمانی که از مدیران درباره دلیل بی‌توجهی به کارمندان سوال می‌شود، سعی می‌کنند خودشان را با کلماتی نظیر «اعتماد»، «استقلال» و «توانمندسازی» تبرئه کنند که اصلا منطقی به‌نظر نمی‌رسد. مدیران موفق، بدون در نظر داشتن اینکه تا چه اندازه کارمندان بااستعداد هستند، به خوبی از عهده مدیریت برمی‌آیند، به کارمندان و کارشان توجه می‌کنند و دائما در حال گوش کردن و ارائه بازخورد هستند. این تمام کار نیست بلکه آغاز کار است. به‌عنوان مدیر این وظیفه شما است تا زمینه‌هایی را برای کارمندان با استعداد فراهم کنید تا بتوانند مجموعه مهارت‌های خود را توسعه دهند. با استعداد‌ترین کارمندان حتی بیشتر از کارمندان بی‌استعداد، خواهان دانستن نظرات و بازخورد دیگران درباره کارهایشان هستند و این وظیفه به عهده مدیران است و اگر در انجام این کار کوتاهی ورزند، بهترین کارمندان هم احساس بی‌حوصلگی کرده و از خودراضی خواهند شد.

8- مدیران در شکوفایی خلاقیت کارمندان به درستی عمل نمی‌کنند: با استعدادترین کارمندان درصدد بهبود شرایط موجود هستند. اگر مدیران، توانایی کارمندان را در ایجاد تغییر و بهبود کارها به این دلیل که با وضعیت موجود راحت هستند از آنها بگیرند باعث تنفر کارمندان از کار خود، از بین رفتن میل ذاتی در خلق کردن و ایجاد محدودیت برای آنان شده و همچنین خود مدیران هم دچار محدودیت می‌شوند.

منبع : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
برخورد با عاملان قراردادهای سفید امضاء
« پاسخ #1598 : ۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۱:۰۲ »
مشاور معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی گفت: با عاملان قراردادهای سفید امضاء برخورد می‌شود و کارگران می‌توانند این مسئله را از طریق بازرسان اداره کار پیگیری کنند.

 


به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، “مهناز آقامحمدی” در حاشیه بازدید از سرای سالمندان “نرگس” خرم‌دره، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قراردادهای سفید امضاء گونه‌ای از قرارداد هستند که در بدو استخدام، کارگر ملزم به امضای آن از سوی کارفرما می‌شود که این مسئله از سوی معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی پذیرفته شده نیست.

وی افزود: با همه کارفرمایانی که قرارداد سفید امضاء از کارگران خود بگیرندT برخورد و متخلفان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند و کارگران می‌توانند با مراجعه به ادارات کار در شهرستان‌ها و طرح موضوع با بازرسان ادارات این مسئله را مورد پیگیری قرار دهند.

آقامحمدی در خصوص عدم به کارگیری مجدد زنانی که از مرخصی زایمان استفاده کرده‌اند، تصریح کرد: با کارفرمایانی که از به‌کارگیری مجدد بانوان باردار ممانعت می‌کنند برخورد شده و رای برای بازگشت مجدد کارگر پس از اتمام مرخصی زایمان صادر می‌شود.

این مسئول تاکید کرد: حضور زنان در مشاغل سخت و زیان‌آور طبق قانون کار، ممنوع بوده و به دنبال اجرای طرحی از سوی معاونت روابط کار هستیم که میزان زیان‌آور بودن این مشاغل به حداقل برسد تا کارگران این حوزه پس از ۲۰ سال بازنشستگی بتوانند به خوبی از این دوران استفاده کنند.

مشاور معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی در پاسخ به این سئوال که آیا شغل “خبرنگاری” در زمره مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود یا خیر، گفت: نمی‌توانم در این مورد نظری بدهم!
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

مشاور مالیاتی جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار از نهایی شدن لایحه صندوق مکانیزه فروش پیش از جمع‌بندی و ارسال لایحه ارزش افزوده به مجلس خبر داد.




محمدرضا جعفریان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به بررسی لایحه دائمی شدن قانون مالیات ارزش افزوده در دولت اظهار داشت: نمایندگان مجلس نیز به موازات این لایحه، طرحی برای مالیات ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی تهیه کرده و در دست بررسی دارند.

مشاور مالیاتی جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار با بیان اینکه اگر لایحه دائمی شدن ارزش افزوده به مجلس برود قطعاً بر طرح نمایندگان اولویت خواهد داشت، تصریح کرد‌:‌ به نظر می‌رسد، دولت لایحه صندوق مکانیزه فروش را زودتر از لایحه دائمی شدن قانون مالیات ارزش افزوده به مجلس ارائه کند.

وی تأکید کرد: در حال حاضر بررسی لایحه صندوق مکانیزه فروش در دولت روزهای پایانی خود را به سر می‌برد و قرار است به زودی به مجلس ارائه و پس از آن لایحه ارزش افزوده جمع‌بندی و به مجلس ارسال شود.

جعفریان در مورد چگونگی استرداد مالیات ارزش افزوده صادرکنندگان گفت: طبق قانون سازمان امور مالیاتی ۴۵ روز برای استرداد مالیات صادرات فرصت دارد، اما اکنون این زمان بیش از ۳ تا ۴ ماه طول می‌کشد.

مشاور مالیاتی جامعه اسلامی اصناف علت این موضوع را افزایش بروکراسی اداری دانست و یادآور شد: کاغذبازی زیادی برای استرداد مالیات گذاشته شده که فرآیند رسیدگی را به تأخیر می‌اندازد و ممیزان نیز فرصت کافی برای رسیدگی ندارند.

وی ادامه داد: متأسفانه حمایت از صادرات گرفتار فرآیند اداری است و نباید زمان زیادی برای استرداد مالیات کالاهای صادراتی وجود داشته باشد.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
حسابداری ایران در فردای رفع تحریم ها
« پاسخ #1600 : ۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۷:۱۸ »
مصطفی دیلمی پور

من یک حسابدارم و بنا به هیچ تعریفی کنشگر سیاسی محسوب نمیشوم، اما مانند بقیه انسانها یک موجود سیاسی هستم؛ چرا که باور دارم انسانها برخلاف بسیاری از موجودات دیگر در طبیعت، خصلت اجتماعی ندارند بلکه موجوداتی سیاسی هستند و تنها منافع آنها است که به انسانها ظاهری اجتماعی بخشیده و آنها را به همزیستی وامیدارد.




من نیز همچون سایر انسانها، براساس منافع خود، خانواده، حرفه و کشورم حرکت میکنم. زمانی که توافق لوزان سوئیس صورت پذیرفت احساس کردم شبح جنگ از سر مردم ایران کنار رفت و به همراه خانواده ام و بسیاری از مردم ایران زمین اشک شوق ریختم؛ هر چند برخی کسان هستند که از جنگها به ثروتهای کلان رسیده اند، لیکن ما و بسیاری از مردم سرزمینمان تیرگی های جنگ را در زندگی خود تجربه کرده ایم.




با توافق وین هم در دلم تیم مذاکره کننده خودمان را عمیقاً تحسین کردم. تیمی که با دانش، توانایی و احترام مذاکره کرد و پاسخی در خور دریافت کرد. دیدن مصاحبه خانم وندی شرمن، معاون وزارت امور خارجه آمریکا علاوه بر تصویر فضای مذاکرات نشان داد که دیگر فضای تهدید جنگی حاکم نیست؛ چه باک: این یعنی همان برد ـ برد و من به عنوان یک ایرانی سرافراز این توافق شرافتمندانه خواهم بود؛ چرا که:




- اگر منابع مالی کشورمان که آزاد میشود برای ارتقای فناوری صنایع کشورمان صرف و سبب شود که صنایع کشورمان محصولاتی تولید کنند که توان رقابت جهانی داشته باشند.
- اگر منابع مالی کشورمان که آزاد میشود نصیب ویژه خواران یا رانتخواران نشود و راه را برای پولشویان پیدا و ناپیدا هموار نکند. یا به شیوه ای نصیب قاچاقچیانی که تحت پوشش برقرار بودن تحریم ها و یا دور زدن تحریمها منابع عظیم کشور را که در ده سال گذشته غارت کردند، نشود.
- اگر با منابع مـالی کـشورمان که آزاد میشود نظام یارانه دهی ناهدفمند پوپولیستی و عـوام فریبانه، لغو و با تصویب و تعریف و اجرای قانونی پیشرو بر اساس اصل چهل و سوم قانون اساسی فقر و محرومیت ریشه کن شود و تأمیـن نیازهـای اسـاسی، مسـکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای تکتک مردم ایران فراهم شود.
- اگر با ارتباط مـجدد با دنیا، توسعه واقعی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مردم ایرانزمین در دستور کار قرار گیرد و دانش فنی ما ارتقا پیدا کند و در حوزه تخصصی حسـابـداری و حسـابـرسی، من و هـمکارانـم در تشکلهـای حـرفه ای، با بـهره گـیری از استانداردهـای بین الـمللی گـزارشگـری مـالی بتوانیم به وظیفه خودمان در تأمین منافع ملی کشورمان عمل کنیم. امروز آن اشتیاق تقویت شده است که به جای صرفاً چین و هند و روسیه با دنیای غرب نیز تجارت داشته باشیم و چه خوب میشود که در شرایط برابر یعنی Arm Length مبتنی بر منافع ملیمان با آنها معامله کنیم. برای معامله در شرایط برابر علاوه بر عرق ملی، دانستن اصول تجارت، داشتن دانش مدیریت و دانش فنی از الزامات هستند. دنیای غرب هم مشتاق بازگشت به بازار ایران برای تجارت و سرمایه گذاری در رشته هایی است که ایران در آنها مزیت دارد. آنان سرمایه و فناوری میآورند، دولت اِیران هم برای سرمایه گذاری آنان امنیت فراهم میکند، و ما حسابداران هم وظیفه داریم برای سرمایه گذاران و ذینفعان شفافیت اطلاعات مالی را فراهم کنیم.


همانطور که هم حرفه ای های حسابدار من آگاهی دارند در ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۳، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان متولی بازار سرمایه کشور در همایش حرفه ای جامعه حسابداران رسمی اعلام کرد که به دلیل لزوم بین المللی شدن بازار سرمایه، باید صورتهای مالی بر اساس استانداردهای بین المللی گزارشگری تنظیم و منتشر شود و برای بین المللی شدن بورس و عرضه سهام شرکت ها در بورس های جهانی و تأمین مالی آنها از طریق سرمایه گذار خارجی، باید این استانداردهای بین المللی ترجمه شود و در اختیار حسابرسان قرار گیرد. به نظر میرسد که با توافق لوزان، تحقق بیانات مقام ناظر بازار سرمایه امکانپذیر باشد.




از زمانی که بنده در در شماره های ۲۷۶ و ۲۷۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ ماهنامه حسابدار مقاله ای تحت عنوان «ما و استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی» ارائه کردم، به عنوان یک حسابدار بیرون از سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان حسابرسی از طریق رسانه ها شاهد انجام اقدام جدیدی در این زمینه از سوی این دو نهاد نبودم. ازاینرو، «اقدامات صورت گرفته» توسط بورس اوراق بهادار تا آن زمان را فهرست میکنم:




1- پیشنهـاد همـاهنگی با اسـتانداردهـای بین المللی گـزارشگری مالی به وزیر امور اقتصـادی و دارایـی با تـوجه به مـزایا و ضـرورتهـای به کـارگیـری اسـتانداردهـای یادشده.
۲- دستور وزیر امور اقتـصادی و دارایی مبنی بر تشکیل کمیتهای با مسئولیت سازمان حسابـرسی و با عضـویت سازمـان بورس و اوراق بهادار، سازمان امور مالیاتی، نمایندهی معاونت امور بانکی، بیمه و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و جامعهی حسابداران رسمی در این خصوص.
۳- مجاز شدن شرکتهای بورسی به پذیرش و بهکارگیری استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی در تهیهی صورتهای مالی بر اساس مصوبهی کمیتهی تدوین استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی.
۴- تهیه نقشه راه کوتاه مدت و بلندمدت برای به کارگیری استانداردهای بینالمللی در سازمان بورس.
۵- تصویب مصوبهای به این شرح در مجمع عمومی سالانه مورخ ۲۷/ ۶/ ۱۳۹۰ سازمان حسابرسی که در تاریخ ۳/ ۳/ ۱۳۹۱ به تأیید مقام وزارت امور اقتصادی و دارایی رسید:
«آن گروه از شرکتها و نهادهای مالی ثبتشده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار که توسط سازمان بورس مشخص میشوند و به تبع آنها، شرکتهای فرعی و وابستهی مربوط از تاریخ مشخص شده توسط آن سازمان، باید در تهیهی صورتهای مالی خود از استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی استفاده کنند.»
۶- ابلاغ مصوبه هیئت مدیرهی سازمان بورس به شرح زیر در تاریخ ۲۱/ ۱۰/ ۱۳۹۲:
«کلیه شرکتها و نهادهای مالی ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار و به تبع آن شرکتهای فرعی و وابستهی آنها، در تهیه صورتهای مالی که از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۳۹۲ و بعد از آن شروع میشود، مجاز به تهیه صورتهای مالی “تلفیقی” یا “مجموعه” مبتنی بر استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) هستند.
در این خصوص، صورتهای مالی شرکت اصلی (جداگانه) باید مطابق با استانداردهای حسابداری ایران تهیه و ارائه شود و لزومی به تهیه و ارائهی صورتهای مالی تلفیقی بر اساس استانداردهای حسابداری ایران نیست. بدیهی است تهیه و ارائهی صورتهای مالی شرکت اصلی (جداگانه) مطابق با استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی بهعنوان مکمل بلامانع است. شایان ذکر است سال ۱۳۹۵ برای الزام ناشران بزرگ پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران جهت تهیه صورتهای مالی مبتنی بر استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی در نظر گرفته شده است.»
۷- پـــیگــیــری از ســازمـان حســابـرسـی در خصــوص تـرجــمهی کـامـل و انتشـار استانداردهای بینالمللی و چگونگی برقراری ارتباط با بنیاد IFRS.
8- انـجام پی گیریهـای لازم در زمینـهی رفع چالـشهای مـربـوط به بهکـارگیری استانداردهای بینالمللی از جمله چالشهای مالیاتی.


من در مقاله مورد اشاره به نواقص دو نمونه از استانداردهای حسابداری ایران پرداختم و در این مقاله میخواهم موارد دیگری را به بحث بگذارم که فکر میکنم به تدوین استانداردهای حسابداری مناسب شرایط جدید کمک میکند، ولی پیش از آن میخواهم یادآوری کنم که بهرغم این واقعیت که استانداردهای حسابداری در ایران همان استانداردهای بینالمللی حسابداری است که در برخی موارد تعدیل درست یا نادرست شدهاند، لیکن به کارگیری واژههای نادرست در متون حرفهای در شأن نهاد تدوین استاندارد حسابداری نیست. برای مثال، در برخی از متون تخصصی حسابداری ملاحظه میکنیم که بین واژههای مخارج و هزینه، ارزش و قیمت، مبلغ انتقالی و ارزش دفتری تفاوتی قایل نشده است. آیا هزینه معادل کلمهی Expense و مخارج معادل کلمهی Expenditure بار معنایی یکسانی دارند؟ اگر هزینه دلالت بر انقضای انتفاع دارد، مخارج دارای چنین مفهومی نیست. همچنین در مورد داراییهای سرمایهگذاری همچون سهام یا اوراق قرضهی منتشره مشتمل بر ارزش اسمی اوراق قرضه، صرف یا کسر مستهلک نشدهی اوراق قرضه و مخارج مستهلک نشدهی صدور اوراق قرضه، معمولاً بهجای ارزش دفتری از عبارت مبلغ انتقالی استفاده میشود و نیز به نظر نمیرسد که معادل انگاشتن Value-in-Use با ارزش اقتصادی واقعاً صحیح باشد. نگرش اقتصاددانان با نگاه ما حسابداران متفاوت است.




همچنین پیشتر اشاره کردم که در ترجمهی استاندارد بینالمللی حسابداری شماره ۱۶ که در ایران تحت شماره ۱۱ به نام استاندارد داراییهای ثابت مشهود منتشر و ترویج شده است، برای محاسبهی استهلاک ارزش اسقاطی دارایی در نظر گرفته نمیشود که مغایر با استاندارد و اصول پذیرفتهشدهی حسابداری است. هر چند در این زمینه یقین ندارم، اما گمان میکنم نهاد تدوین استاندارد حسابداری ایران با این تفکر که شرایط اقتصادی ایران تورمی است و در پایان عمر مفید دارایی چهبسا که ارزش بازار آن چندین برابر بهای تمامشدهی اولیه باشد، منظور نمودن ارزش اسقاط در محاسبات استهلاک را حذف کرده است. آیا نمـیشد به جـای حـذف ارزش اسقاط مفهوم استهلاک منفی یا Negative Depreciation را طرح و عملی کرد، که هم از انباشت ثروتهایی که حاصل تلاش انسانی نیست جلوگیری شود و هم با اعمال استهلاک منفی درآمدهای مالیاتی جامعه را افزایش داد؟ اگر این کار با طرح آن در هیئت استانداردهای بیـنالمللی حـسـابداری صورت مـیگـرفت میشد که در بازبینی و تجدیدنظر استاندارد بینالمللـی حسـابـداری شماره ۱۶ گنجانده و تصویب شود.




نکته حائز اهمیت دیگر در استفاده از استانـداردهـای بیـنالمللی گـزارشگری مالی استفاده از آخـرین ویـرایش استانداردهـای بینالمللی گزارشگری مالی است. این اهمیت در حدی است که اسـتانـدارد بیـنالمللی گزارشگری مالی شماره یک کاربران آغازین استانـداردهای بیـنالمللی گزارشگـری مالی را ملزم میکند که صورت وضعیت مالی افتتاحیهای را که تهیه میکنند تا پایان اولین دورهای که واحد تجاری صورتهای مالی خود را بر اساس استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی تهیه میکند نهایی نکنند تا تمام استانداردهای بینالمللی گزارش گری مالی تا پایان اولین دورهی گزارش گری مالی در تهیهی صورت وضعیت مالی افتتاحیه اعمال شود و این موضوع را باید با اظهار صریح و غیرمشروط، مبنی بر رعایت آخرین ویرایش استانداردهای بینالمللی حسابداری در اولین صورتهای مالی براساس استانداردهای بیـنالمللی گزارش گری مـالی اعلام کند.




با این توضیحات استاندارد حسابداری شماره ۶ تحت عنوان گزارشگری عملکرد مالی مورد عمل ما حسابداران ایرانی که از روی استاندارد بینالمللی حسابداری شماره ۸ تجدیدنظر شدهی سال ۱۹۹۳ ترجمه شده است، در جایی که آخرین ویرایش استاندارد شماره ۸ مربوط به سال ۲۰۱۲ است، در انتقال و استفاده از استانداردهای بینالمللی گزارش گری مالی چه ارزش استفادهای میتواند داشته باشد؟ لازم است که نـهاد تـدوین استانداردهای حسابداری در کشورمان از چنان توانایی برخوردار باشد که بتواند تغییرات یادشده در آخرین ویرایش استانداردهای بینالمللی حسابداری جـاری را ترجمه و استانداردهای موجود را بهروزرسـانی کند و هـمچنین به کـارگیری آخـرین استانداردهای بیـنالمللی گزارشگری مالی و تفسیرهای صادره توسط کمیتهی تفسیرهای استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی را ترویج کند.




به گمان من، انجام این وظیفهی مهم با توجه به شرایط متحول اجتماعی کنونی صرفاً توسط نهاد تدوین استاندارد حسابداری ایران و در انطباق با سرعت تغییرات در شرایط جامعهی ما امکانپذیر نیست. پیشنهاد میکنم که تشکیل کمیته با حضور جامعهی حسابـداران رسمی موضوع بند شماره ۲ اقدامات یادشده در بالا، شرایط را برای کنار گذاشتن نگرشهای احتمالی سکتاریستی فراهم کند و سازمان حسابرسی، بهعنوان نهاد تدوین استانداردهای حسابداری که مسئول کمیتهی مذکور اسـت از شرایطی بهرهمند شـود که بتـواند از تـوانایـیهای جامعهی حسابداران رسمی با حدود ۲۰۰۰ عضو استفاده کند. بدیهی است که سازماندهی مناسب این همکاری میتواند ما را از نظر استانداردهای بینالمللی حسابداری بهروزرسانی کند. چون دقیقاً از تواناییهای اعضای جامعه در ترجمهی حرفهای استانداردهای بینالمللی حسابداری آگاهی ندارم، در این مورد قادر به اظهارنظر نیستم، ولی در صورت اجرای این روش که پیشنهاد میکنم با تشکیل تیمهای دو یا سه نفره و با ایجاد انگیزهه ایی از قبیل امتیاز کنترل کیفی و یا احتساب ساعات تحصیلات بازآموزی، این وظیفه مهم را به پیش برد و به انجام رساند، به شرط آن که در سوی دوم مسئله که اعضای حائز شرایط جامعه برای این همکاری هستند، محدودیتی را که زندهیاد احمد شاملو در غزلی در نتوانستن به آن اشاره میکند نداشته باشند:




چشمه ساری در دل و آبشاری در کف،
آفتابی در نگاه و فرشتهای در پیراهن،
از انسانی که تویی
قصهها توانم کرد
غم نان اگر بگذارد.




امیدوارم با نگاشته هایم بتوانم در حد بضاعت خود برای به سرانجام رساندن آن وظایفی که اجرای آن تجویز شده و در بالا و در ۸ بند ذکر کردم، و تأمین منافع ملی کشورمان، کمک کرده باشم. چراکه من نیز با آنانی هستم که آواز سر دادند:




ما برای آنکه ایران گوهری تابان شود
خون دلها خوردهایم.
ما برای آنکه ایران کشور خوبان شود
رنج دوران بردهایم.
ما برای خواندن این قصهی عشق به خاک
خون دل ها خوردهایم.
ما برای جاودانه ماندن این عشق پاک
رنج دوران بردهایم.




منبع: مجله حسابدار
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
ممنوع‌الخروج شدن با ۱۰ میلیون تومان بدهی مالیاتی
« پاسخ #1601 : ۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۳:۵۵ »
میزان بدهی بانکی و مالیاتی برای آنکه یک شخص نتواند از کشور خارج شود، تفاوتی ۳۰ برابری دارد. به این ترتیب که ۱۰ میلیون تومان بدهی به نظام مالیاتی کافی است تا فرد ممنوع‌الخروج شود، در حالیکه این مجازات برای فرد بدهکاری که کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان به بانک بدهکار است اعمال نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، طی سال جاری با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سقف بدهی مالیاتی برای ممنوعیت خروج افزایش پیدا کرد. از سوی دیگر بانک مرکزی نیز در اقدام اخیر خود با اعلام بخشنامه‌ای سقف ممنوعیت خروج را برای بدهکاران بانکی افزایش داد.

سازمان امور مالیاتی در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم که البته از سال آینده اجرایی می‌شود با هدف کم کردن ممنوع‌الخروجان بدهکار و تسهیل قوانین سقف ممنوعیت خود را تغییر داد. بر اساس بند 52 این اصلاحیه، ماده 202 قانون مالیات‌های مستقیم به این شکل تغییر کرد که از سال جدید اشخاص حقوقی تولیدی که پروانه بهره‌برداری از مراجع قانونی ذيربط را داشته باشند می‌توانند تا 20 درصد سرمایه و تا سقف 500 میلیون تومان بدهی مالیاتی داشته باشند و ممنوع‌الخروج نشوند.

اما سایر اشخاص حقوقی بعلاوه اشخاص حقیقی تولیدی برای آنکه دچار ممنوع‌الخروجی نشوند نباید بیش از 10 درصد سرمایه ثبت شده یا بیش از 200 میلیون تومان به نظام مالیاتی کشور بدهی داشته باشند.

با این حال شرایط برای اشخاص حقیقی غیر تولیدی سخت‌تر از دو مورد قبل است؛ به طوریکه طبق اصلاحیه تنها داشتن 10 میلیون تومان بدهی به سازمان امور مالیاتی کافی است تا فرد ممنوع‌الخروج شود. این در حالی است که پیش‌تر این رقم معادل یک میلیون تومان بود.

به این ترتیب اشخاص حقوقی تولید‌کننده 50 برابر اشخاص حقیقی و سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی 20 برابر اشخاص حقیقی می‌توانند بدهی مالیاتی داشته باشند و ممنوع‌الخروج نشوند.

در پی اعلام این تغییرات از سوی سازمان امور مالیاتی، بانک مرکزی نیز طی صدور بخشنامه‌ای سقف بدهی برای ممنوع‌الخروجان بانکی را به نفع بدهکاران افزایش داد.

بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی، درخواست ممنوعیت خروج تنها برای بدهکاران بانکی تا میزان بدهی اشخاص حقیقی معادل 300 میلیون تومان یا بالاتر و بدهی اشخاص حقوقی معادل 500 میلیون تومان یا بالاتر صادر می‌شود. این در حالی است که پیش از این این رقم معادل 200 میلیون تومان بود.

در این بین همچنان اختلاف فاحشی بین سقف ممنوعیت برای خروج بدهکارانی که مالیات خود را نپرداخته‌اند و بدهکارانی که تسهیلات خود را بازپرداخت نکرده‌اند وجود دارد.

بر اساس مصوبات جدید سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی، بدهی ممنوع‌الخروجانی که بانک مرکزی و نظام بانکی طرف حساب آن‌ها است حداقل 30 برابر بدهی ممنوع‌الخروجانی است که معوقات مالیاتی دارند.

اگرچه شرایط برای واحد‌های تولیدی در قانون مالیاتی عادلانه‌تر است و سقف بدهی مالیاتی و بانکی برای ممنوع‌الخروج شدن این دسته از اشخاص حقیقی در هر دو قانون یکسان است، اما شرایط برای سایر اشخاص حقوقی و البته اشخاص حقیقی تولیدکننده باز هم متفاوت است.

به این ترتیب اشخاص حقوقی غیر تولیدی یا حقیقی تولیدی که از سوی سازمان امور مالیاتی ممنوع الخروج شناخته می‌شوند، تا 300 میلیون تومان کمتر از مجموع اشخاص حقوقی است که بدهکار نظام بانکی‌اند.

منبع : همشهری آنلاین
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
ضرورت تغییر شکل و محتوای گزارش های حسابرسی
« پاسخ #1602 : ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۲:۳۵ »
منصور شمس احمدی

تعامل بین حسابداران و مدیران مالی و حسابرسان گاه وجود دارد و در بسیاری از موارد وجود ندارد.




هر قدر آگاهی دو طرف از مفاهیم و استانداردهای حسابداری و حسابرسی بیشتر باشد، این تعامل بیشتر است و هرگاه این آگاهی در یکی از طرفین کمتر باشد تعامل نیز کمتر خواهد بود. البته دیگر عامل مؤثر در شکل گیری تعامل آگاهی از مشکلات اجرایی طرف دیگر است. هر دو طرف در اجرای وظایف خود مشکلاتی دارند که اگر طرف مقابل به آن واقف باشد تعامل با سهولت بیشتری انجام میشود؛ ولی موضوع اصلی صرفاً تعامل بین حسابداران و حسابرسان نیست این تنها بخشی از مشکل است؛ ولی قطعاً همه مشکل نیست.

ارائه و انتشار صـورتهای مالی شفاف و قابل اتکا و اعتبار بخشی به آنها، یک فرایند است. این فرایند حسابداران، مدیران مالی، مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره، حسابرسان داخلی، کمیته حسابرسی و نهاد استانداردگذار، سازمان بورس و اوراق بهادار، جامعه حسابداران رسمی، دانشگاهها و اسـتفاده کـنندگـان از صـورتهـای مـالی را دربرمـیگـیرد.

اگر دانشجویانی که از دانشگاههای مختلف فارغ التحصیل شده، اما دانش آنان از استانداردهای حسابداری و حسابرسی بروز نشده و کاربرد آن را نیاموخته باشند، بخشی از این فرایند دچار آسیب و مشکل میشود. بازنگری در مورد محتوای دروس دانشگاهی و نحوه آموزش ضروری است. دانشجوی فارغ التحصیل مانند کالای نیمه ساخته است. دانش حرفه ای او باید به طور مستمر بروز شود. این امر از جمله با عضویت در یک انجمن حرفه ای که آموزش مستمر جزو شروط تداوم عضویت است، امکانپذیر است.

پایـه های فرایند مناسب گزارشگری مالی و اطـمینان بخشـی به آن بر اصول راهـبری شرکتها استوار است. اگر اجـرای این اصول به طور واقعی و نه صرفاً در شکل، مورد توجه قرار نگیرد، نمیتوان از این فرایند توقع تولید محصولی با کیفیت بالا داشت.

دانش اعضای هیئت مدیره باید به طور مستمر در زمینه های مدیریت و همچنین مدیریت مالی افزایش یابد. کمیته های حسابرسی باید از وظایف خود آگاه و بر اجرای کنترل های داخلی، به ویژه کنترلهای داخلی حاکم بر گزارشگری مالی، نظارت داشته باشند. دستگاههای نظارتی از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک مرکزی نیز باید بر کیفیت این فرایند نظارت کنند. فاصله انتظارات بین آنچه حسابرسان انجام میدهند و آنچه استفاده کنندگان انتظار دارند حسابرسان انجام بدهند در دو زمینه شکل میگیرد:
- فاصله بین آنچه حسابرسان انجام میدهند و آنچه باید طبق استانداردهای حسابرسی انجام دهند.
- فاصله بین آنچه حسابرسان باید طبق استانداردهای حسابرسی انجام دهند با آنچه استفادهکنندگان انتظار دارند حسابرسان انجام دهند.

فاصله نخست را باید با آموزش مستمر و بهبود روشهای حسابرسی کاهش داد و فاصلهی دوم را باید با تغییر در شکل و محتوای گزارش حسابرسی و همچنین تعامل با دستگاههای اجرایی و نظارتی و آگاهسازی همگانی در زمینه محدودیتهای حسابرسی و حسابداری کاهش داد؛ در غیر اینصورت همچنان در چرخه باطلی از تشدید فاصله انتظارات بین گزارشگران مالی، اطمینان بخشان به آن، استفاده کنندگان از آن و دستگاههای اجرایی و نظارتی گرفتار خواهیم بود.

منبع: مجله حسابدار

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
نگرانی های نحوه اجرای قانون جدید مالیاتی
« پاسخ #1603 : ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۶:۴۳ »
معطوف بودن تمام توجه دولت به کنترل تورم، چرخ‌های اقتصاد را از حرکت بازداشته است. در اقتصاد مقاومتی باید تزریق منابع با جهت‌گیری درست و با هدف به حرکت انداختن این چرخ‌ها صورت گیرد.

 


غلامحسین تقی نتاج مدیر عامل بانک قوامین اعتقاد به کمک بانک‌ها به تولید دارد. او در گفت و گوی خود با تابناک اقتصادی بر این نکته تاکید می‌کند که تسهیلات می‌تواند در جهت خرید کالای داخلی در اختیار مشتریان قرار گیرد تا امکان تولید بیشتر مهیا شود.

دکتر نتاج توجه صرف به مهار تورم را برای بخش تولید بازدارنده می‌داند و معتقد است این رویه باعث ادامه دار شدن رکود می‌شود.

در بخش دیگری از این گفت و گو، او  سرکشی به حساب مودیان مالیاتی که در اصلاحیه قانون نظام مالیت‌های مستقیم دیده شده است را تحلیل کرد و با مثبت ارزیابی کردن آن می‌گوید که این طرح دولت نیز مانند طرح‌های دیگر از جمله صدور کد اقتصادی منجر به جلوگیری از فرار مالیاتی نشده و فشار بر اقشار متوسط با عملکرد شفاف را بیشتر کند.

نظرات مدیر عامل بانک قوامین درباره بانکداری الکترونیک که از دید وی در شرایط امروز کشور یک آرمان تلقی می‌شود نیز خواندنی است.

- در اصلاح قانون نظام مالیات های مستقیم یکی از بندهای پر سر و صدا ماده ۱۶۹ است که به موضوع ایجاد امکان سرکشی به حساب های بانکی افراد و دسترسی به تمام اطلاعات مودیان مالیاتی می‌پردازد. به نظر شما چنین امکانی باعث ایجاد مشکلات برای بانک‌ها نمی‌شود؟

بحث خوبی است. نظام مالیاتی ما نظامی است که مالیات وصولی‌اش مالیات فراگیر و جامعی نیست. بخشی از جامعه که از نظر من در گروه متوسط و پایین‌تر قرار داشته و عملکرد شفافی دارند؛ مالیات می‌پردازند و عموما هم مالیات‌های سنگینی نسبت به حجم فعالیت‌های اقتصادی خود پرداخت می‌کنند.

در مقابل نیز بخشی از جامعه که جزو اقشار متوسط به بالا بوده و اتفاقا درآمدهای قابل توجهی نیز دارند؛ از نگاه مالیاتی مغفول مانده و عملا مالیاتی پرداخت نمی‌کنند. درحالی که بخش چشمگیری از درآمدهای سالانه کشور متعلق به این گروه از افراد است.

برای دریافت مالیات عادلانه که مطابق با اصل عدالت مالیاتی است به این مفهوم که هرکس درآمد بیشتری دارد مالیات بیشتری نیز باید پرداخت کند؛ نیاز به ابزارهایی است که به دلیل در اختیار نداشتن آن ابزار در سیستم مالیاتی کشور، مسئولان ناگزیرند که از ابتکارات و نوآوری‌هایی استفاده کنند تا دریافت مالیات را به عدالت نزدیک کنند. اصلاحیه اخیر نیز در همین راستاست.

البته به معنی این نیست که به مسائل و امور شخصی افراد ورود کنند بلکه در مواقعی از این اختیار استفاده خواهد شد که گروهی از افراد که فرار مالیاتی دارند را شناسایی کرده و درآمدهای مالیاتی را به درستی و از روش صحیح‌تر محقق کنند. ولی ما این نگرانی را داریم که در عمل این امکان هم باعث نشود که جلوی فرار مالیاتی گرفته شود و همان گروه‌هایی که در گذشته مالیات سنگینی هم می‌دادند؛ دچار فشار مضاعف شوند.

به هر حال باید بپذیریم که نظام اطلاعاتی ما دارای اشکالاتی است که باعث شده اطلاعات شفافی از تمام مودیان مالیاتی اعم از مودیان بالقوه و بالفعل وجود نداشته باشد به همین دلیل هم تا به امروز نظام مالیاتی کشور از طریق روش های جایگزین سعی در دستیابی به اطلاعات دقیق‌تر و صحیح‌تر داشته است اما تاکنون روش‌های جایگزین انتخابی نیز عموما به نتیجه مطلوب نرسیدند.

به عنوان مثال صدور کد اقتصادی روشی بود که برای شفاف‌سازی اطلاعات اجرا شد اما دیدیم که به نتیجه مورد نظر نرسید. یا اخذ مالیات بر ارزش افزوده نیز به هدف خود نرسید. در آغاز قرار بر این بود که مالیات بر ارزش افزوده به گونه‌ای اخذ شود که باقی مالیات‌ها را کنار گذاشته شود ولی آیا توانستیم به اهداف پیش بینی شده دست یابیم؟

تنها نتیجه به دست آمده این بود که فشار بر اقشار متوسط جامعه که پیش از این هم مالیات می‌پرداختند بیشتر شود و فرارکنندگان مالیاتی هنوز به فرار خود ادامه می‌دهند. بنابراین اگر واقعا ابزاری که امروز طراحی شده یعنی دسترسی به اطلاعات حساب ها کمک می‌کند به دریافت مالیات به شیوه صحیح تر شخصا از این اقدام حمایت می‌کنم. ولی اگر این موضوع منجر به گرفتن مالیات بیشتر از مودیان فعلی شود؛ به هیچ وجه قابل دفاع نیست. انتظار بر این است بانک مرکزی به عنوان نهاد نظارتی بخش پولی مراقبت کند که این ابزار مد نظر سازمان امور مالیاتی با همان هدف اعلام شده، اجرایی شود.

- دو سال از تکلیف به دستگاه‌ها برای اجرای اقتصاد مقاومتی می‌گذرد و محورهایی نیز برای این تکلیف مشخص شده است. به نظر شما به عنوان یک تحلیلگر بانکی، اقتصاد مقاومتی در بانک‌ها به چه شکل قابل اجرا خواهد بود؟

از منظر صنعت بانکی یکی از مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم؛ فروش بنگاه‌های تولیدی داخل کشور است. به عبارت دیگر به دلیل عدم موفقیت بنگاه‌ها برای فروش تولیدات خود در بازار، تولیدکنندگان غالبا ناگزیر به توقف کار شده‌اند. این تعطیلی نیز حلقه‌های قبلی زنجیره تولید را نیز با مشکل مواجه می کند. یعنی وقتی تولید خودرو کاهش می یابد؛ به طور قطع تولید قطعات خودرو به عنوان حلقه قبلی و تولید فولاد به عنوان حلقه پیش از آن نیز با کاهش تولید مواجه خواهند شد.

وقتی از صنعت فولاد صحبت می‌کنیم از استخراج سنگ آهن شروع می‌شود و به مرحله تولید ورق‌های فولادی ختم می‌شود؛ که همه دچار رکود می‌شوند. یا صنعت رنگ و باقی مواد فلزی هم در این چرخه دچار مشکل خواهند شد. در این شرایط بانک‌ها می توانند بخشی از تسهیلات خود را در اختیار خرید کالاهای تولید داخل قرار دهند. نمونه‌هایی از این اقدام در گذشته نیز انجام شده است.

مثلا در بانک مهر اقتصاد با بسیج سازندگی هماهنگی‌هایی صورت گرفت به این مضمون که تسهیلات پرداختی را به سمت خرید کالاهایی که مطمئن بودیم تمام آن یا بخش عمده آن در داخل تولید می‌شود با یک تا دو درصد سود کمتر هدایت کردیم. به این ترتیب هم مصرف کننده راضی بود چراکه کالایی که امروز دریافت می‌کند در آینده هزینه آن را پرداخت خواهد کرد و هم تولیدکننده از محل فروش کالای خود منتفع می شد.

در کنار این رضایت ایجاد شده یکی از دغدغه های بانک‌ها نیز مرتفع می شود. این دغدغه که به انحراف احتمالی تسهیلات اعطایی از طرح مورد نظر مربوط می‌شود عموما در همه موارد اعطای تسهیلات وجود دارد. در بانکداری بدون ربا این موضوع بسیار مهمی است که تسهیلات در همان بخشی که هدف پرداخت بوده است هزینه شود. در حالی که در بانکداری متعارف برای پرداخت کننده تسهیلات نحوه هزینه‌کرد آن اهمیتی ندارد. بنابراین با تخصیص تسهیلات برای خرید کالای داخل این دغدغه تا حد زیادی برطرف می‌شود.

از این موارد مهمتر چرخشی است که در اقتصاد اتفاق می‌افتد. اگر اقتصاد را به یک دوچرخه تشبیه کنیم مادامی که چرخ‌ها در حال گردش است اقتصاد نیز حرکت دارد به محض اینکه این چرخ‌ها به هر دلیلی در طول مسیر متوقف شوداقتصاد نیز متوقف می شود.

هنر قانون گذاران و اداره‌ کنندگان کشور این است که به چرخیدن چرخ‌های اقتصاد کمک کنند. اگر به هر دلیلی در این حرکت توقف ایجاد شود؛ اقتصاد نیز پیش نخواهد رفت. در سال‌های اخیر به این دلیل که نرخ تورم بالاست و باید این نرخ کنترل شود از پرداخت پول و یا به تعبیری تزریق نقدینگی به بازار جلوگیری شده است تا تورم افزایش نیابد. این توقف در چرخیدن چرخ تولید که با کاهش سرمایه در گردش و نقدینگی ایجاد می‌شود؛ مطمئنا باعث توقف اقتصاد می‌شود. پس باید تلاش کرد که دوچرخه اقتصاد همیشه در حرکت باشد. بنابراین نقش بانک‌ها در اقتصاد مقاومتی این است که تلاش کنند تا جایی که امکان دارد دوچرخه اقتصاد ایران به حرکت خود ادامه دهد.

- به عنوان آخرین سئوال نظرتان را درباره بانکداری الکترونیک بفرمایید.

بانکداری الکترونیک در کشور ما یک مقدار بلندپروازی محسوب می‌شود. اگرچه نسبت به آن نیز نمی‌توانیم بی تفاوت باشیم. اتفاقاتی که در دنیا می افتد و پیشرفت‌های هر روزه جهان در این بخش به گوش مردم ما نیز می رسد و انتظار استفاده از این امکانات انتظار بی‌جایی نیست. همین چند روز پیش در انگلستان جشن جمع کردن پول کاغذی گرفته شد و به این ترتیب در این کشور دیگر هیچ پول کاغذی رد و بدل نمی‌شود. این واقعیت‌هایی است که در دنیا صورت می‌گیرد و ما نمی‌توانیم نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم.

بنابراین در کشور ما باید هم الکترونیک کردن بانکداری مد نظر قرار گیرد و هم رویکرد سنتی بانکداری نیز در آن لحاظ شود. به عبارت دیگر بانکداری الکترونیک باید در کشورمان ایرانیزه شود. ما نمی توانیم بانکداری که در کشورهایی که دهها سال از ابزارهای الکترونیک بهره برده اند را در کشور یکباره پیاده‌سازی کنیم. نباید توقع داشت عین آن در کشور اجرایی شود. باید توجه داشته باشیم لزوما همه مشتریان سیستم بانکی به دلایل مختلف علاقمند نیستند از بانکداری الکترونیک استفاده کنند.

یک بخش دیگر برمی گردد به بحث زیرساختی. آیا ما واقعا زیرساخت‌های لازم برای اجرای کامل بانکداری الکترونیک را مهیا کرده‌ایم. حتما شنیده‌اید که می‌گویند هرچقدر هم که پول در کارت خود دارید مقداری وجه نقد را نیز همراه خود داشته باشید چرا که به دلیل همان فراهم نبودن کامل زیرساخت‌ها در مواقعی عملا امکان استفاده از کارت‌ها فراهم نیست. ولی به هر حال این یک واقعیتی است که در نظام‌های پولی کشورها به سرعت در حال توسعه است و ما نمی توانیم نسبت به این موضوع بی‌توجه باشیم. باید اولا زیرساخت‌های لازم را مهیا کنیم و دوم اینکه فرهنگ استفاده از این ابزارها را نیز در کشور توسعه دهیم. همچنین باید آموزش‌های لازم صورت گیرد و از رسانه‌ها برای ترویج این مطالب بهره برد. چراکه بانکداری الکترونیک مزیت‌های زیادی از جمله مزیت‌هایی در بخش زیست محیطی، کاهش زمان و یا مدیریت زمان داشته و هزینه‌ها را برای اقتصاد ملی به شدت کاهش می‌دهد.

طبیعی است که باید برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌های بانکداری الکترونیک تلاش کرد و خود موسسات پولی و بانکی باید گام جدی در این زمینه بردارند. مشکل مهمی که در حال حاضر داریم این است که سطح دانش در لایه‌های بالایی فناوری اطلاعات پایین است. از این رو لایه‌های بالایی باید با جدیدترین دستاوردهای این دانش‌ها آشنا شوند. افرادی که می توانند از این دانش ها استفاده کنند باید آموزش لازم را ببینند.

در بحث بانکداری اسلامی یکی از مشکلات اسـاسی که داریم موضوع کربنکینگ اسـت. ما امروز از کر بانکی که ادعا کنیم در بانکداری اسلامی وجود دارد؛ محرومیم. لذا خود موسسات پولی و بانکی و بانک مرکزی باید تلاش کنند بانکداری الکترونیک را در تمام لایه‌های فناوری در کشور عملیاتی کنند. این هم نباید صرفا محدود به وارد کردن اپلیکیشن‌ها باشد.

در تمام لایه‌ها از سطح اصلی لایه‌ها یعنی کر بانکی که نزدیک به لایه‌های بالایی است تا لایه‌های پایین که اپلیکیشن‌های کاربردی است باید در کشور عملیاتی شود. این موضوع امروز تبدیل به یک بیزینس شده است. بحث استارتاپ ها محصولات الکترونیکی هستند که در یک دوره کوتاه‌مدت وارد بازار می‌شوند و امور اقتصادی را تسهیل می‌کنند و امروز این استارتاپ‌ها جایگاه ویژه‌ای در دنیا دارد. مراودات در اقتصاد کشور با این برنامه‌ها جذاب خواهد شد، البته باید یک پرانتز برای بخشی از جامعه نیز باز کرد که بنا به هر دلیلی نمی‌توانند خود را با این پیشرفت‌ها تطبیق دهند.

در کشورهای دیگر نیز این قشر از جامعه وجود دارند و می‌بینیم که در آنجا نیز برای افرادی که سواد ندارند نیز تدابیری اندیشیده شده که بتوانند از امکانات بر اساس سطح مهارت‌هایشان استفاده کنند. در ایران باید یک دوره زمانی را برای حرکت به سمت بانکداری الکترونیک در نظر بگیریم بنابراین اینکه به اجرای کامل بانکداری الکترونیک در زمان حاضر فکر کنیم؛ بیشتر شبیه به آرمان است.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
تفاوت ممنوع الخروجی در نظام مالی و مالیاتی
« پاسخ #1604 : ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۷:۵۷ »
میزان بدهی بانکی و بدهی مالیاتی برای آنکه یک شخص نتواند از کشور خارج شود، تفاوتی ۳۰ برابری دارد. به این ترتیب که ۱۰ میلیون تومان بدهی به نظام مالیاتی کافی است تا فرد ممنوع‌الخروج شود، در حالیکه این مجازات برای فرد بدهکاری که کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان به بانک بدهکار است اعمال نمی‌شود.




به گزارش خبرنگار ایسنا، طی سال جاری با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سقف بدهی مالیاتی برای ممنوعیت خروج افزایش پیدا کرد. از سوی دیگر بانک مرکزی نیز در اقدام اخیر خود با اعلام بخشنامه‌ای سقف ممنوعیت خروج را برای بدهکاران بانکی افزایش داد.

سازمان امور مالیاتی در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم که البته از سال آینده اجرایی می‌شود با هدف کم کردن ممنوع‌الخروجان بدهکار و تسهیل قوانین سقف ممنوعیت خود را تغییر داد. بر اساس بند ۵۲ این اصلاحیه، ماده ۲۰۲ قانون مالیات‌های مستقیم به این شکل تغییر کرد که از سال جدید اشخاص حقوقی تولیدی که پروانه بهره‌برداری از مراجع قانونی ذی‌ربط را داشته باشند می‌توانند تا ۲۰ درصد سرمایه و تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان بدهی مالیاتی داشته باشند و ممنوع‌الخروج نشوند.

اما سایر اشخاص حقوقی بعلاوه اشخاص حقیقی تولیدی برای آنکه دچار ممنوع‌الخروجی نشوند نباید بیش از ۱۰ درصد سرمایه ثبت شده یا بیش از ۲۰۰ میلیون تومان به نظام مالیاتی کشور بدهی داشته باشند.

با این حال شرایط برای اشخاص حقیقی غیر تولیدی سخت‌تر از دو مورد قبل است؛ به طوریکه طبق اصلاحیه تنها داشتن ۱۰میلیون تومان بدهی به سازمان امور مالیاتی کافی است تا فرد ممنوع‌الخروج شود. این در حالی است که پیش‌تر این رقم معادل یک میلیون تومان بود.

به این ترتیب اشخاص حقوقی تولید کننده ۵۰ برابر اشخاص حقیقی و سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی ۲۰ برابر اشخاص حقیقی می‌توانند بدهی مالیاتی داشته باشند و ممنوع‌الخروج نشوند.

در پی اعلام این تغییرات از سوی سازمان امور مالیاتی، بانک مرکزی نیز طی صدور بخشنامه‌ای سقف بدهی برای ممنوع‌الخروجان بانکی را به نفع بدهکاران افزایش داد.

بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی، درخواست ممنوعیت خروج تنها برای بدهکاران بانکی تا میزان بدهی اشخاص حقیقی معادل ۳۰۰ میلیون تومان یا بالاتر و بدهی اشخاص حقوقی معادل ۵۰۰ میلیون تومان یا بالاتر صادر می‌شود. این در حالی است که پیش از این این رقم معادل ۲۰۰ میلیون تومان بود.

در این بین همچنان اختلاف فاحشی بین سقف ممنوعیت برای خروج بدهکارانی که مالیات خود را نپرداخته‌اند و بدهکارانی که تسهیلات خود را بازپرداخت نکرده‌اند وجود دارد.

بر اساس مصوبات جدید سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی، بدهی ممنوع‌الخروجانی که بانک مرکزی و نظام بانکی طرف حساب آن‌ها است حداقل ۳۰ برابر بدهی ممنوع‌الخروجانی است که معوقات مالیاتی دارند.

اگرچه شرایط برای واحد‌های تولیدی در قانون مالیاتی عادلانه‌تر است و سقف بدهی مالیاتی و بانکی برای ممنوع‌الخروج شدن این دسته از اشخاص حقیقی در هر دو قانون یکسان است، اما شرایط برای سایر اشخاص حقوقی و البته اشخاص حقیقی تولیدکننده باز هم متفاوت است.

به این ترتیب اشخاص حقوقی غیر تولیدی یا حقیقی تولیدی که از سوی سازمان امور مالیاتی ممنوع الخروج شناخته می‌شوند، تا ۳۰۰ میلیون تومان کمتر از مجموع اشخاص حقوقی است که بدهکار نظام بانکی‌اند.

در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
کدام رشته برای ارشد بهترهست ؟حسابداری یا حسابرسی یا حسابداری مدیریت

نویسنده GEZAL

1 پاسخ ها
2860 مشاهده
آخرين ارسال ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴:۲۷
توسط مرتضایی
xx
شروع از حسابداری یا حسابرسی؟

نویسنده elhammohamadjani

0 پاسخ ها
336 مشاهده
آخرين ارسال ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲:۳۴
توسط elhammohamadjani
xx
اخبار ارز و طلا

نویسنده A.Ehsani

8 پاسخ ها
2694 مشاهده
آخرين ارسال ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹:۳۵
توسط m.amiri
xx
اخبار کسب و کار

نویسنده Accpanel

9 پاسخ ها
1617 مشاهده
آخرين ارسال ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۱:۱۲
توسط Accpanel
xx
اخبار بورس

نویسنده A.Ehsani

27 پاسخ ها
4695 مشاهده
آخرين ارسال ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰:۳۵
توسط Accpanel
xx
اخبار مالیاتی

نویسنده Accpanel

7 پاسخ ها
1297 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰:۴۱
توسط Accpanel
 

anything