• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



veryhot_post - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا نویسنده موضوع: آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی  (دفعات بازدید: 195964 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
جزئیات معافیت مالیاتی حقوق بگیران
« پاسخ #1035 : ۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۷:۴۹ »
حسین وکیلی در پاسخ به این سوال که معافیت مالیاتی حقوق بگیران و صاحبان مشاغل به چه میزان در بسته پیشنهادی خروج از رکود افزایش خواهد یافت، اظهار داشت: در سیاستهای مالی بر افزایش معافیت مالیاتی حقوق بگیران و صاحبان مشاغل تاکید شده است.

به گزارش فارس، معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور افزود:‌ یکسان‌سازی نرخ مالیات بر حقوق کارکنان بخش خصوصی با کارکنان دولتی و حذف تدریجی قیمت‌گذاری دولتی تا پایان سال 1393 به غیر از کالاهای اساسی و انحصاری از نکات این بسته است.

به گفته وی، میزان معافیت مالیات حقوق همه ساله با توجه به اوضاع اقتصادی همچون تورم و سایر عوامل در حال تغییر بوده، بطوریکه قانونگذار برای سال 1393 میزان این معافیت را 120.000.000 ریال در سال تعیین نموده که برای هر ماه 10.000.000 ریال می‌باشد.

وکیلی با بیان اینکه طبق قانون بودجه سال 1393 حقوق ماهانه زیر یک میلیون تومان معاف از مالیات است، گفت:‌ افرادی که حقوق آنان یک تا هفت میلیون تومان است باید با مأخذ ده‌درصد (10%) مالیات پرداخت نمایند.

* جزئیات معافیت مالیاتی حقوق بگیران

این مقام مسئول یادآور شد: ضمن آنکه حقوق مازاد بر هفت میلیون تومان با ماخذ بیست درصد ملاک مالیات حقوق قرار می‌گیرد چنانچه حقوق بگیران بابت مالیات بر درآمد حقوق مالیات اضافی پرداخت نموده باشند بموجب ماده (87) قانون، اضافه پرداختی مذکور قابل استرداد است مشروط بر آنکه بعد از انقضای تیرماه سال بعد تا آخر آن سال با درخواست کتبی حقوق بگیران از اداره امور مالیاتی محل سکونت مورد مطالبه قرار گیرد.

* افزایش طبقات درآمدی مشمول مالیات

معاون سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سوال که افزایش طبقات درآمدی مشمول مالیات شامل چه گروه‌هایی می‌شود و چه زمانی اجرایی خواهد شد، بیان داشت: تقسیم‌بندی مالیات‌ها به مالیات‌های مستقیم و غیر مستقیم عمده‌ترین نوع طبقه‌بندی در آمارهای دولتی در سطح بین‌المللی است که مالیات مستقیم دامنه وسیع‌تری نسبت به مالیات غیر مستقیم دارد. در ساختار بودجه نیز درآمدهای مالیاتی در طبقه‌بندی به دو گروه یاد شده تقسیم می‌شود.

وی مالیات‌های غیر مستقیم شامل دو بخش دانست و افزود: مالیات بر تولید و واردات و نیز مالیات بر مصرف و فروش است و بخش دیگر آن نیز مربوط به مالیات‌های مستقیم می‌شود.

* اصلاح ساختار مشوق‌های مالیاتی

وکیلی در خصوص اصلاح ساختار مشوق‌های مالیاتی و بخش‌های آن عنوان کرد: اصلاح ساختار مشوق‌های مالیاتی با هدف حمایت موثر از سرمایه‌گذاری و شفاف‌سازی معافیت‌ها انجام خواهد شد. براساس این اصلاحیه، میزان معافیت مالیاتی برای مناطق کمتر توسعه یافته دو برابر سرمایه‌گذاری انجام شده خواهد بود. همچنین تعطیلی مالیاتی به مدت 3 سال برای مناطق توسعه یافته و 5 سال برای مناطق کمتر توسعه یافته در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول ادامه داد:‌ ضمن اینکه معافیت مذکور برای بیمارستان‌ها، مؤسسات حمل و نقل و مراکز اقامتی و گردشگری نیز مدنظر قرار گرفته است.

به گفته وکیلی اصلاحات معافیتی در بخشهای مانند تعاونی‌های مرزنشینان، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد، حمایت از صادرات غیرنفتی، اصلاح ساختار معافیت‌های مالیاتی از طریق تبدیل معافیت‌ها به مالیات با نرخ صفر، اصلاح ساختار استهلاک مالیاتی با هدف حمایت موثرتر از سرمایه‌گذاری از طریق هزینه‌های استهلاک و اعطای معافیت مالیاتی به تجدید ارزیابی دارایی‌ها، مبتنی بر ضوابط خاص، با هدف کمک به اصلاح ساختار مالی شرکت‌ها و دیگر موارد است.
منبع : دنياي اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
خبر خوش مالیاتی برای سرمایه گذاران
« پاسخ #1036 : ۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۱:۱۳ »
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح مزایای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی گفت: حضور سرمایه گذاران در شهرک های صنعتی مزایای بسیاری دارد که از جمله آن برخورداری از معافیت های مالیاتی است.

به گزارش مهر، سیدمحمدعلی سیدابریشمی با اشاره به این که زیرساخت های لازم صنایع باید به صورت کیفی تهیه شود، گفت: حضور در شهرک های صنعتی مزایای بسیاری برای صاحبان صنایع دارد و آن ها از معافیت های مالیاتی برخوردار شده و برای دریافت مجوزهای لازم برای ساخت و ساز و سایر امور خود با یک دستگاه طرف حساب خواهند شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در ارتباط با شهرک ها وظیفه داریم که فعالیت آن ها را کیفی کنیم و شهرک شکوهیه از بهترین شهرک های استان قم است.

وی تصریح کرد: از نظر تامین آتش نشانی این شهرک مشکلی نداریم و با توجه به این که در تامین خدمات مشکل داریم ممکن است در خدمت رسانی و اقدامات ایمنی مشکلاتی بوجود آید.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: مشکل تامین آب در کشور برای صنایع ایجاد مشکل کرده و چاه ها آب دهی لازم را ندارند و این در حالی است که دسترسی ما به آب های سطحی کم است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: صنعت ارزش افزوده بالایی دارد و تنها ۱.۸ آب کشور را مصرف می کند و باید با توجه به ارزش افزوده ای که بخش صنعت دارد مشکل آب آن نیز حل شود.
منبع : دنياي اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
معافیت کشاورزان از ارائه کد اقتصادی
« پاسخ #1037 : ۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۸:۲۲ »
وزارت امور اقتصاد و دارایی در راستای اجرای ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم، با اضافه کردن یک بند به این دستورالعمل بخشی از فعالان اقتصادی را از ارائه شماره اقتصادی معاف کرد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق تهران، در دستورالعمل وزارت امور اقتصاد و دارایی که برای اطلاع و اجرا در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان‌های ذی‌ربط قرار گرفته، آمده است: «همه مشمولان دستورالعمل ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم که از اشخاص حقیقی دارای فعالیت‌های موضوع ماده 81 قانون مالیات‌های مستقیم، خریدهایی در ارتباط با فعالیت‌های مصرح در ماده مزبور انجام می‌دهند، نیازی به دریافت شماره اقتصادی یا شماره ملی حسب مورد نداشته و می‌توانند اطلاعات معاملات خرید خود را به صورت تجمیعی برای هر فصل در قالب دستورالعمل 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم ارسال کنند.» براساس بند 6-5 که به تازگی به ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم الحاق شد، اشخاص حقیقی فعال در بخش‌های کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان‌داری (پرورش کرم‌ابریشم)، احیای مراتع و جنگل‌ها، باغ‌ها و اشجار (درختان) از هر قبیل و نخل‌ها، موضوع این بند از ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم هستند.
منبع : دنياي اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
شرایط جدید پرداخت حقوق به بیکاران
« پاسخ #1038 : ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۹:۲۹ »
به تازگی نیز برخی مسئولان کارگری از حذف نمایندگان کارگری از کارگروه های تشکیل شده در اینباره سخن گفته اند و عنوان شد: از ابتدا نماینده ای از کارفرمایان در این کارگروه ها حضور نداشته است و تصمیم گیری یکجانبه تامین اجتماعی و وزارت کار منجر به مخدوش شدن ۳ جانبه گرایی در تصمیم گیری ها خواهد شد.

به گزارش مهر، کارگروه هایی به دنبال نهایی کردن شیوه نامه جدید عملکرد صندوق بیمه بیکاری و سخت تر کردن شرایط استفاده نیروهای اخراجی بنگاهها از منابع این صندوق و جبران کسری منابع آن هستند. پذیرش اجباری مشاغلی که صندوق معرفی می کند بدون در نظر گرفتن بُعد مسافت و همچنین هم عرضی آن با شغل قبلی از جمله این موارد بوده که قرار است به عنوان شروط جدید استفاده از منابع صندوق بیمه بیکاری مطرح شود.
قانون برای روز مبادای کارگران و در زمان بیکار شدن غیرارادی آنها صندوقی را پیش بینی کرده که هر ماهه منابعی از طریق کارفرمایان و خود کارگران به آن صندوق ریخته می شود تا در زمان نیاز بتوان از ذخیره آن برای پرداخت به کارگران تا زمان پیدا شدن کار جدید استفاده کرد.
همچنین سهمی نیز برای دولت ها پیش بینی شده تا از این طریق بتوان منابع این صندوق را تقویت کرد و امکان بهتری برای حمایت از مشمولان قانون کار در زمان بیکار شدن اجباری و یا اصطلاحا اخراج، در جهت پرداخت دستمزد اضطراری استفاده کرد.
تا به اینجای کار، مشکلی وجود ندارد و کار بسیار مناسب و تصمیم هم بسیار درست است اما مسئله از جایی شروع شد که دولت ها نخواستند و یا نتوانستند به تعهدات خود در قبال کمک مالی به صندوق بیمه بیکاری عمل کنند.
همچنین سوء استفاده هایی نیز از سوی برخی افراد صورت گرفت و با پرونده سازی های صوری و به اصطلاح زد و بند بین کارگر و کارفرما، اخراج هماهنگ شده صورت گرفت و افرادی از این طریق توانستند منافعی را از این صندوق ببرند!
پرونده سازی برای دریافت حقوق از صندوق
طبق آخرین اعلام مسئولان وزارت کار، در حال حاضر حدود ۲۰۰ هزارنفر از افراد از طریق این صندوق تحت پوشش قرار دارند و در هر ماه به نسبت های متفاوتی حقوق دریافت می کنند. طی سال های گذشته نیز وعده ها و اظهارات فراوانی درباره لزوم تقویت منابع این صندوق داده شده است.
حالا خبر می رسد در وزارت کار کارگروه هایی با حضور نمایندگانی از کارگران، تامین اجتماعی و وزارت کار تشکیل شده و قرار است شیوه نامه های جدیدی درباره عملکرد این صندوق ارائه شود که به گفته کارشناسان بازار کار، در صورت نهایی شدن شرایط جدید؛ استفاده از منابع این صندوق برای کارگران و مشمولان قانون کار به مراتب دشوارتر خواهد شد.
به تازگی نیز برخی مسئولان کارگری از حذف نمایندگان کارگری از کارگروه های تشکیل شده در اینباره سخن گفته اند و عنوان شد: از ابتدا نماینده ای از کارفرمایان در این کارگروه ها حضور نداشته است و تصمیم گیری یکجانبه تامین اجتماعی و وزارت کار منجر به مخدوش شدن ۳ جانبه گرایی در تصمیم گیری ها خواهد شد.
ابوالفضل فتح الهی در گفتگو با مهر با بیان اینکه در قالب اجرای تبصره یک ماده ۶ قانون بیمه بیکاری کارگروهی در وزارت تعاون، کار و رفاه تشکیل شده که در مراحل ابتدایی کار، شیوه نامه ای بدون نظرخواهی از کارگران و کارفرمایان تهیه شد.
نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: البته در دو جلسه اول کارگروه، نمایندگان کارگران حضور داشتند ولی از کارفرمایان دعوتی به عمل نیامده است. نمایندگان کارگران نیز در راستای صیانت از منافع جامعه کارگری، مخالفت هایی با شیوه نامه جدید داشته اند.
حذف آرام نمایندگان کارگران از کارگروه ها
فتح الهی با اشاره به حذف نمایندگان کارگران و کارفرمایان از حضور در جلسات تصمیم گیری ادامه داد: ایجاد شرایط جدید درباره بیمه بیکاری می تواند محدودیت هایی را برای افراد جهت استفاده از صندوق بیمه بیکاری ایجاد کند.
این مقام مسئول کارگری کشور تاکید کرد: به نظر می رسد ایجاد شرایط جدید استفاده از بیمه بیکاری که البته هنوز قطعی نشده با هدف کمک به منابع تامین اجتماعی و از سویی شائبه آمارسازی صورت می گیرد به نحوی که با اشتغال اجباری کارگرانی که از منابع این صندوق استفاده می کنند، می توان عنوان کرد اشتغال جدید ایجاد شده و آمار نادرست ارائه داد.
وی خاطرنشان کرد: اساس کار صندوق بیمه بیکاری این است که منابعی از سوی کارگران و کارفرمایان هر ماهه به این صندوق برود و در زمان نیاز، افرادی که به صورت ناخواسته بیکار شده اند بتوانند از منابع این صندوق تا زمان یافتن شغلی مناسب و حداقل هم عرض شغلی که داشتند، استفاده کنند.
نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران افزود: با قوانین فعلی، افرادی که یکسال سابقه فعالیت در بنگاهی داشته باشند و به صورت ناخواسته بیکار شوند می توانند از منابع صندوق بیمه بیکاری استفاده کنند که حالا شرایط جدید می گوید کسری منابع صندوق باعث شده تا تامین اجتماعی از محل های دیگری تامین مالی انجام دهد.
به گفته فتح الهی، در قالب شیوه نامه جدید به دنبال کاهش میزان پرداختی های صندوق بیمه بیکاری هستند. حال اگر قرار است دیگر ۳ درصد سهم کارگران و کارفرمایان را دیگر دریافت نکنند، باید اعلام شود ولی اگر روال پرداخت سهم بیمه کارگران و کارفرمایان ادامه دارد، شیوه نامه جدید به دبنال جلوگیری از پرداخت ها به بیکار شدگان است.
این مقام مسئول کارگری کشور اظهارداشت: متاسفانه در شیوه نامه جدید مواردی وجود دارد که مخالف اصول ۲۳ و ۲۸ قانون اساسی و کنوانسیون های سازمان جهانی کار است. یکی از این موارد، مجبور کردن افراد به پذیرش مشاغلی است که از سوی صندوق بیمه بیکاری پیشنهاد می شود و افراد باید آنها را بپذیرند.
تدوین شیوه نامه جدید پرداخت حقوق به بیکاران
وی با اشاره به عدم حضور نمایندگان کارفرمایان در این کارگروه به عنوان پرداخت کنندگان حق بیمه به صندوق بیمه بیکاری ادامه داد: در عین حال، به دلیل مخالفت های نمایندگان کارگری، کارگران از حضور در جلسات حذف شده اند.
فتح الهی اینگونه اقدامات را نادیده گرفتن حقوق کارگران خواند و تصریح کرد: در هر صورت قرار است بدون حضور کارگران برای آنها تصمیم گیری شود. متاسفانه طبق شیوه نامه جدید که هنوز نهایی نیست، افراد مجبور می شوند مشاغلی را هم که در شان آنها نیست را بپذیرند.
نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: همچنین افراد باید مشاغلی را که در مسافت های طولانی نسبت به محل زندگی آنها قرار دارد را نیز بپذیرند چون در غیر اینصورت از دریافت بیمه بیکاری حذف می شوند و این اقدامات می تواند مصداق کار اجباری باشد.
به گفته وی، تاکنون کار به این نحو بود که افرادی که به دلایل ناخواسته بیکار می شدند از طریق ادارات کار تشکیل پرونده می دادند و تا ۷۰ درصد حقوق زمان اشتغال خود را از صندوق تا زمان پیدا شدن کار جدید و البته با سقف زمان پرداخت، دریافت می کردند و افرادی هم که تخصصی نداشتند به فنی و حرفه ای برای مهارت آمزوی معرفی می شدند، اما حالا می گویند هر کاری که پیدا شد افراد باید بروند انجام دهند.
فتح الهی خاطرنشان کرد: همچنین عنوان شده افرادی که از این طریق به کارفرمایان معرفی می شوند آنها موظف هستند تا ۶ ماه افراد را بپذیرند و پس از آن، با تصمیم خود عمل کنند که معلوم است پس از آن افراد اخراج خواهند شد و از اینرو، کارفرمایان رغبتی به جذب نیروی کار نخواهند داشت و تنها به دنبال جذب افراد معرفی شده از سوی صندوق بیمه بیکاری هستند.
این مقام مسئول کارگری کشور معتقد است: صندوق بیمه بیکاری باید روالی را پیش ببرد که کارفرمایان علاوه بر جذب نیروی کار جدید، از افراد معرفی شده صندوق نیز استفاده کنند نه اینکه بتوانند نیروهای خود را اخراج و از معرفی شدگان صندوق استفاده نمایند!
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

معاون فنی و درآمد سازمان تأمین‌اجتماعی با بیان اینکه پرداخت حقوق ماهانه به مستمری‌بگیران این سازمان منوط به احراز شرایط قانونی از جمله عدم اشتغال به کار، عدم ازدواج، اشتغال تمام وقت به تحصیل و … توسط افراد است، گفت: تغییر شرایط قانونی مستمری‌بگیران باید به تأمین‌اجتماعی اعلام شود.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، محمدحسن زدا از انجام اقدامات قانونی برای اطمینان از حائز شرایط بودن افراد دریافت کننده مستمری خبر داد و افزود: با توجه به تعداد بسیار زیاد مستمری‌بگیران، بروز نبودن نشانی محل سکونت آنان، عدم وجود بانک‌های اطلاعاتی یکپارچه و … در مواقعی با وجود تمامی اقدامات انجام شده شاهد دریافت مستمری من‌غیرحق از سازمان تأمین‌اجتماعی هستیم.
وی ادامه داد: برخی از مستمری‌بگیران و یا افراد تبعی آنان به دلیل نا آگاهی از قوانین و مقررات، در صورت تغییر شرایط اشتغال و تاهل و یا فوت مستمری‌بگیر اصلی به شعبه مربوطه اطلاع رسانی نکرده و درنتیجه مبالغی را به صورت من‌غیرحق و اضافه دریافت می‌کنند.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین‌اجتماعی با تأکید بر اینکه این ‌سازمان در نهایت تمامی دریافت‌های من‌غیرحق را مسترد می‌کند گفت: به دلیل بی‌اطلاعی از قانون؛ در مواردی بازگرداندن مبالغی که طی چند ماه دریافت شده باعث بروز مشکلاتی برای افراد می‌شود.
زدا از تمامی افرادی که از  سازمان تأمین‌اجتماعی مستمری دریافت می‌کنند خواست که تغییرات شرایط قانونی از قبیل فوت مستمری بگیر اصلی، ازدواج، اشتغال به کار، پایان تحصیلات و… را به شعب تأمین‌اجتماعی اعلام و از دریافت مستمری من‌غیرحق خودداری کنند.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، دستورالعمل اصلاح بخشی از قانون مالیات های مستقیم را ابلاغ و اعلام کرد که تمامی مشمولان ماده ۱۶۹ این قانون که خریدهایی را در ارتباط با فعالیت های ذکر شده در این بند انجام می دهند، نیازی به دریافت شماره اقتصادی یا شماره ملی نداشته و می توانند اطلاعات معاملات خرید خود را به صورت تجمیعی برای هر فصل اعلام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامه ای به محمدرضا نعمت زاده‌، وزیر صنعت، معدن و تجارت، دستورالعمل اصلاح بخشی از قانون مالیات‌های مستقیم را ابلاغ و اعلام کرد که تمامی مشمولان ماده ۱۶۹ این قانون که خریدهایی را در ارتباط با فعالیت های ذکر شده در این بند انجام می دهند، نیازی به دریافت شماره اقتصادی یا شماره ملی نداشته و می توانند اطلاعات معاملات خرید خود را به صورت تجمیعی برای هر فصل اعلام کنند.
در واقع، وزارت امور اقتصاد و دارایی در راستای اجرای ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم، با اضافه کردن یک بند به این دستورالمعل بخشی از فعالان اقتصادی را از ارائه شماره اقتصادی معاف کرده است.
در نامه طیب نیا به نعمت زاده آمده است: “جناب آقای مهندس نعمت زاده، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت، با سلام و احترام، بازگشت به نامه وارده شماره ۶۸۰۳۹ مورخ ۱۳۹۳/۴/۲۶ در ارتباط با اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم به استحضار می رساند:
در راستای اهداف این وزارتخانه و سازمان امور مالیاتی کشور و طرح جدید مالیاتی مبنی بر تسهیل وظایف قانونی و تکریم مودیان مالیاتی و نیز حمایت از اشخاص حقیقی فعال در بخش های کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان داری، احیای مراتع و جنگل ها، باغات و اشجار از هر قبیل و نخیلات، موضوع قبلا طی دستورالعمل شماره ۲۰۰/۹۳/۵۱۷ مورخ ۹۳/۴/۱۴ با اضافه کردن بند ۶-۵ به شرح زیر به دستورالعمل اجرایی مربوط حل و فصل شده است:
بند ۶-۵ “کلیه مشمولین دستورالعمل ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم که از اشخاص حقیقی دارای فعالیت های موضوع ماده ۸۱ قانون مالیات های مستقیم، خریدهایی در ارتباط با فعالیت های مصرح در ماده مزبور انجام می دهند، نیازی به دریافت شماره اقتصادی یا شماره ملی حسب مورد نداشته و می توانند اطلاعات معاملات خرید خود را به صورت تجمیعی برای هر فصل در قالب دستورالعمل ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم ارسال نمایند.”
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
چگونه ازتخلفات اداری شکایت کنیم؟
« پاسخ #1041 : ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۶:۰۷ »
 دولت این همه کارمند دارد که قرار است برایش کار کنند تا گره‌ای از مشکلات کشور و مردم باز شود. حالا اگر کارمندی به وظیفه‌اش عمل نکند، یا وظیفه‌اش را درست و درمان انجام ندهد یا حتی قصد داشته باشد از قدرتی که دارد سوءاستفاده کند، قوانین حسابی گوشش را می‌پیچانند. این فرد با قانون رسیدگی به تخلفات اداری طرف بوده و برای برای تخلفش با مجازات اداری تنبیه می‌شود. در ادامه بیشتر با این موضوع آشنا می‌شوید و در پایان خواهید دانست که چطوری یک کارمند متخلف را ادب کنید.

  کدام قانون
در همین ابتدا این را به خاطر داشته باشید که برای حفظ سلامت و رعایت چارچوب‌های تمام سیستم‌های اداری و اجتماعی و هم‌چنین حفاظت از حقوق کارکنان و شهروندان که از خدمات آن‌ها بهره می‌برند و جلوگیری از سوء‌استفاده‌های احتمالی کارکنان، قانون رسیدگی به تخلفات اداری در تاریخ ۱۷/۹/۱۳۷۲ در بیست و هفت ماده و بیست و نه تبصره به تصویب رسید.
  یک تعریف ساده
قانون، تخلف اداری را هرگونه اعمال، رفتار و گفتاری تعریف کرده است که حیثیت و موقعیت اداری کارمند را خدشه دار کند و باعث نقص حقوق اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی و هم چنین قوانین و مقررات شود. به عبارتی قانون تخلفات اداری آمده است تا به تخلفات اداری در هر یک از دستگاه‌های اداری و سازمان‌های مستقل دولتی رسیدگی کند این کار را توسط هیأت‌هایی تحت عنوان «هیأت رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان» انجام می‌دهد. این را به خاطر داشته باشید که این هیأت‌ها در دو مرحله این وظیفه را انجام می‌دهند:
۱- هیأت‌های بدوی
۲- هیات‌های تجدید نظر
  راه‌های اعلام اعتراض
البته به همین راحتی هم نیست که از یک نفر شکایت داشته باشید و راه بفتید بروید سراغ محاکم و شکایت کند. باید ابتدا مدارک تهیه شود و در ضمن، رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان پس از تکمیل پرونده صورت می‌گیرد و در این میان اگر هیأت حضور متهم را ضروری تشخیص دهد، وی نیز در جلسه باید حاضر شود. البته متهم که همان کارمند است می‌تواند درخواست کتبی بدهد تا در جلسه بررسی حاضر شود، در این میان هیأت نیز موظف است یک بار وی را برای حضور در جلسه دعوت کند.
 اعضای بدوی و تجدید نظر
برابر قانون، هر کدام از هیأت‌های بدوی و تجدید نظر سه عضو اصلی و دو عضو علی‌البدل دارند. البته حکمی که صادر می‌کنند به پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و با حکم وزیر و یا بالاترین مقام سازمان مستقل دولتی به مدت سه سال صادر می‌شود.اگر می پرسید این هیأت‌های بدوی کجا تشکیل جلسه می‌دهند باید بدانید که در تمام دستگاه‌ها و هیأت‌های تجدید نظر در مرکز وزارت‌خانه یا سازمان مستقل دولتی تشکیل می‌شود و البته شعبه‌هایی نیز دارد که در صورت لزوم می‌توانند به مشکل رسیدگی کنند. به خاطر داشته باشید که هر یک از هیأت‌های بدوی و تجدیدنظر پس از تشکیل، از بین خود یک نفر رئیس یک نفر نایب رئیس و یک نفر دبیر جهت تنظیم صورتجلسه‌ها و مکاتبه‌ها انتخاب و تعیین می‌کنند.
  راهی برای دستبابی سریع به مدارک
همانطور که گفتیم برای اعتراض نسبت به عملکرد یک کارمند به مدارک نیاز است و برای تسریع در جمع‌آوری دلایل و تهیه و تکمیل اطلاعات و مدارک، هیات‌ها می‌توانند از یک یا چند گروه تحقیق استفاده کنند. گروه‌های تحقیق هر یک از هیات‌های بدوی و تجدیدنظر مستقل از یکدیگر هستند و یک گروه تحقیق نمی‌تواند در تحقیقات مربوط به مراحل بدوی و تجدیدنظر یک پرونده اقدام به تحقیق کند. گروه تحقیق متشکل از سه عضو است از بین افراد متأهل، متعهد، عامل به احکام اسلام، معتقد به نظام جمهوری اسلامی و اصل ولایت فقیه و دارای حداقل ۲۵ سال سن با تصویب هیأت مربوط و حکم رئیس هیأت انتخاب می‌شوند. البته به یاد داشته باشید که حداقل دو نفر از اعضای این گروه باید کارمند باشند. دراین گروه‌های تحقیق فقط درباره کارمندی تحقیق می‌شود که از طرف هیأت‌های بدوی یا تجدید نظر، بررسی وضع آنها به این گروه‌ها ارجاع شده باشد، همچنین تحقیق فقط در حدودی انجام می‌شود که هیأت‌ها معین می‌کنند.این را نیز به خاطر داشته باشید که اگر عضو گـروه تحقـیق قرابت نسـبی یا سببی با مـتهم داشتـه باشد یا در دعوای طرح شده ذی‌نفع باشد، یا با متهم دعوای حقوقی و جزایی داشته باشد حق تحقیق در مورد همان پرونده را ندارد. همچنین تما هیأت‌های رسیدگی‌کننده باید برای صدور آرا از فرم‌های مخصوصی که از طرف دفتر هماهنگی و نظارت بر امر رسیدگی به تخلفات اداری (دبیر خانه هیأت عالی نظارت) تهیه و ابلاغ می‌شود، استفاده کنند.
  این کارها را انجام دهید
برای شکایت از عملکرد یک کارمند متخلف برای این که همه کارها درست پیش برود باید یکسری فرم را تکمیل ‌کنید. در این فرم‌ها موارد زیر درج شده است:
نام صحیح و کامل هیأت صادر کننده رأی
مشخصات سجل کارمند
نوع استخدام
مدرک تحصیلی و مشخصات کارمند
حالت استخدامی
تشخیص تخلف و انطباق آن با یکی از موارد تخلفات مندرج در قانون
ذکر عنوان کامل و دقیق مجازات و بند استنادی مربوط
درج نشانی (آدرس) کارگزینی مربوط در آرای قابل پژوهش
درج مهلت اعتراض به دیوان عدالت اداری در آرای قطعی
 البته داستان به همینجا ختم نمی‌شود و به دلیل اینکه ممکن است با برنده شدن شاکی، کارمند شغل خود را از دست بدهد، رای صادر باید موارد زیر را داشته باشد:
رعایت آیین نگارش رای
 ذکر خلاصه سوابق کاری کارمند
اشاره به شکایت یا اعلام واصله به هیأت
تبیین سیرمراحل رسیدگی
اتخاذ تصمیم و صدور رأی
  رای چطور صادر می‌شود
برای صادر شدن رای از سوی هیات موارد زیادی مورد توجه قرار می‌گیرد. به عبارتی هیأت پس از اتمام رسیدگی و ملاحظه اسناد و مدارک موجود در پرونده، و توجه کامل به دفاعیات متهم و مواردی از جمله میزان خسارت وارد شده (اعم از مادی و معنوی) به دولت و اشخاص حقیقی یا حقوقی، آثار سوء اجتماعی و اداری، موقعیت سوابق کارمند، وجود و یا فقدان سوء نیت وی، اقدام به صدور رأی و اتخاذ تصمیم می‌کند. رأی هیأت‌ها باید مستدل و مستند به قانون و مقررات مربوط باشد.
  تجدید نظر هم می‌شود
آرای هیأت‌های بدوی در موارد زیر قابل تجدید نظر خواهد بود:
در صورتیکه حکم مذکور موجب انفصال موقت از یک ماه تا یک سال شود.
در صورتیکه حکم مذکور موجب تغییر محل جغرافیایی خدمت به مدت یک تا پنج سال شود.
در صورتیکه حکم مذکور موجب بازخرید خدمت در صورت داشتن کمتر از ۲۰ سال سابقه خدمت دولتی در مورد مستخدمین زن و کمتر از ۲۵ سال سابقه خدمت دولتی در مورد مستخدمین مرد با پرداخت ۳۰ تا ۴۵ روز حقوق مبنای مربوط در قبال هر سال خدمت به تشخیص هیات صادرکننده رای شود.
در صورتیکه حکم مذکور موجب بازنشستگی در صورت داشتن بیش از بیست سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین زن و بیش از ۲۵ سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین مرد بر اساس سنوات خدمت دولتی با تقلیل یک یا دو گروه باشد.
در صورتیکه حکم مذکور موجب اخراج از دستگاه متبوع گردد.
به خاطر داشته باشید اگر رای هیات بدوی قابل تجدید نظر باشد و متهم ظرف مهلت مقرر درخواست تجدید نظر بدهد، رای صادر شده قطعی می‌شود و از تاریخ انقضای مهلت یاد شده لازم‌الاجرا خواهد شد. همچنین تمام هیأت‌ها مکلفند در متن آرای قطعی صادر شده، مهلت یک ماهه شکایت به دیوان عدالت اداری را درج کنند یعنی کسی که حکم طرفین بداند که یک ماه وقت دارد به دیوان عدالت اداری شکایت کند.
  شرایط اعضای هیات‌های بدوی و تجدیدنظر
در نهایت بد نیست این را نیز بدانید که اعضای این هیات‌ها باید شرایط داشته باشند. به عبارتی به موجب این قانون اعضای هیات‌های بدوی و تجدید نظر باید خصیصه‌هایی مانند تدین به دین مبین اسلام، عمل به احکام آن، اعتقاد و تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت فقیه  را داشته باشند.از دیگر ویژگی‌هایی که آنها باید داشته باشند شامل موارد زیر می‌شود:
تاهل
حداقل ۳۰ سال سن
حداقل مدرک تحصیلی فوق دیپلم یا معادل آن
در موارد استثنایی داشتن مدرک دیپلم البته با تایید هیات عالی نظارت مشکلی ندارد. همچنین در هر هیات باید یک نفر آشنا به مسائل حقوقی عضویت داشته باشد و حداقل دو نفر از اعضای اصلی هیات‌های بدوی و تجدید نظر باید از بین کارکنان همان سازمان یا وزارتخانه که حداقل پنج سال سابقه کار دولتی دارند، حضور داشته باشند.
منبع : روزنامه حمایت
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
هفت موردی که افراد موفق هرگز بر زبان نمی‌آورند
« پاسخ #1042 : ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۷:۴۴ »
 شما هرگز نمی‌شنوید که یک فرد موفق بگوید «این منصفانه نیست».


بیش از ۲۵۰۰ سال قبل، لائو تسو فیلسوف و شاعر چینی به ما آموخت که کلمات ما به عمل و در نهایت به سرنوشت ما تبدیل می‌شوند. پلوتارک، مورخ و مقاله‌نویس یونانی در قرن اول می‌گوید حالت ذهنی، شخصیت و خلق و خوی گوینده در کلماتش نمایان می‌شود. ناپلئون هیل، پدر قرن بیستمی آثار مربوط به موفقیت فردی، تاکید می‌کند که کلمات بذرهای موفقیت یا شکست را در ذهن دیگران می‌کارند.
دارلین پرایس، رئیس شرکت Well Said و مولف کتاب سخنرانی‌ها و مکالماتی که به نتیجه می‌رسند، می‌گوید: «در سراسر کره زمین، فرزانگان تاکید می‌کنند کلمات بسیار قدرتمندند و باید با دقت انتخاب و بیان شوند، چرا که آنها به گفته رودیارد کیپلینگ «قدرتمندترین داروی مورد استفاده بشرند». اگر حق با آنها باشد، نتیجه می‌گیریم آنچه به خود و دیگران می‌گوییم نقش مهمی در کمک برای نیل به موفقیت بازی می‌کند.» فارغ از آنکه چه تعریفی از موفقیت دارید، کلمات به تحقق آن تصویر به واقعیت کمک می‌کند.
پرایس می‌گوید: «کلمات و عباراتی نیز وجود دارد که می‌توانند به تصویر شما از خود آسیب بزنند، شهرت شما را تخریب کنند و موفقیت شما را به خطر بیندازند. برای بهینه کردن موفقیت، باید این کلمات را از دایره واژگان خود حذف کنید و هرگز آن را به خود یا دیگران نگویید.»
اینها هفت عبارتی هستند که افراد موفق هرگز به زبان نمی‌آورند:
«من هیچ گزینه‌ای ندارم» یا «هیچ گزینه‌ای نداشتم»
پرایس می‌گوید «افراد موفق همیشه گزینه‌ها را بدون توجه به شرایط می‌بینند. گفتن اینکه هیچ گزینه‌ای در این موضوع نداریم نشان می‌دهد ما خودمان را قربانی می‌دانیم، که قدرت ما از قدرت محیط‌مان کمتر است.» این کلمات ضعیف از گوینده رفع مسوولیت می‌کند.
او می‌گوید «افراد موفق می‌گویند «من گزینه‌هایی برای انتخاب دارم»، «اینها گزینه‌های من هستند» یا «بیایید تمام گزینه‌ها را در نظر بگیریم»، آنها می‌دانند داشتن ادعای قدرت انتخاب و به کار بستن آن نخستین گام در نیل به اهداف است.»
 
«من بایستی» یا «من می‌توانستم»
کلمات «بایستی» و نظایر آن را چه به خود بگویید چه به دیگران، نشان‌دهنده تاسف، سرزنش، مقصر دانستن و تقصیر است. پرایس می‌گوید: «افراد موفق در گذشته سیر نمی‌کنند و به ندرت از یک تصمیم یا عمل تاسف می‌خورند. حتی اگر دیگران آن را شکست بدانند، آن را به عنوان تجربه‌ای می‌پذیرند که آنها را یک قدم به هدفشان نزدیک‌تر می‌کند.»
«‌نمی‌توانم آن را انجام دهم» یا «آن کار غیر‌ممکن است» یا «آن کار غیرعملی است»
پرایس می‌گوید: «این کلمات نه‌تنها خود فرد را محدود می‌کنند، بلکه دیگران نیز آنها را بدبینانه، غیرسازنده و حتی ناامیدانه می‌بینند. افراد موفق می‌دانند موانع بی‌شماری در راه موفقیت وجود دارد -‌موانعی که ممکن است باعث تاخیر در کارشان شود یا آنها را به ستوه آورد، اما هرگز متوقفشان نمی‌کند. آنها یا مانع را از سر راه برمی‌دارند، یا راهی برای غلبه بر آن یا دور زدن آن پیدا می‌کنند.»
پرایس می‌گوید کلمات «نمی‌توانم» یا «غیرممکن» در ذهن افراد موفق وجود ندارد. «آنها به‌جای تسلیم شدن از راه‌هایی جایگزین برای انجام کار مورد نظر سخن به میان می‌آورند: «کاری که می‌توانم بکنم این است…» «من مطمئنم برای… راهی وجود دارد‌»، «به‌جای‌…. بیایید‌…. را امتحان کنیم.» به گفته هنری فورد یکی از پیشگامان عرصه صنعت: چه بگویید می‌توانید چه بگویید نمی‌توانید حق با شماست.
 
«به من مربوط نیست» یا «نفع کافی از آن نمی‌برم» یا «این مشکل من نیست»
افراد موفق به دیگران کمک می‌کنند تا موفق شوند. همان‌طور که میلیاردر معروف وارن بافت می‌گوید، «فردی که امروز زیر سایه می‌نشیند به ‌این خاطر است که فردی دیگر مدت‌ها قبل درختی کاشته است».
پرایس می‌گوید «کاشتن این درختان» را وظیفه خود بدانید. اگر رئیس‌تان، همکارتان، یا مشتری‌تان از شما می‌خواهد کاری انجام دهید، به خاطر این است که آن کار برایشان مهم است. پس، به عنوان یک هم‌تیمی، هدف شماره یک این است که بیندیشید چگونه می‌توانید در انجامش به وی کمک کنید.
حتی اگر در شرح وظایفتان نیست، با گفتن آن کلمات، نگرشی بد و محدود‌کننده در شغل از خود نشان می‌دهید. حتی اگر رئیس‌تان درخواستی غیرمنطقی روی میزتان می‌گذارد، با گفتن این کلمات به طور مثبت پاسخ دهید، «حتماً، خوشحال می‌شوم در انجام آن به شما کمک کنم. با توجه به کارهای A، B و C که باید انجام دهم، ترجیح می‌دهید کدام را به تعویق بیندازم تا کار جدید را انجام دهم؟ این پاسخ به روشنی حجم کار اولویت‌بندی‌شده را در کنار نگرش مشتاقانه برای کمک منتقل می‌کند».
«اما همیشه آن را این طور انجام می‌دهیم» یا «این راهی نیست که ‌اینجا به کار می‌بریم»
افراد موفق عاشق نوآوری و یافتن راهی بهتر برای انجام کار هستند. در حقیقت، بنا به گفته استیو جابز، «نوآوری پیشرو را از پیرو متمایز می‌کند». پرایس توضیح می‌دهد به این دلیل، مدیران کارآمد برای کارمندانی که مهارت تفکر خلاقانه، انعطاف‌پذیری و حل مساله دارند ارزش قائل‌اند.
او می‌گوید این عبارات، به یکباره، بر‌ملا می‌کنند که شما عکس آن هستید: اسیر گذشته، غیرقابل انعطاف و با فکری بسته. حتی اگر با ایده یک فرد مخالفید، به‌جای آن بگویید، «وای، این یک ایده جالب است. چگونه کار می‌کند؟» یا «آن یک رویکرد متفاوت است. بیایید مزایا و معایب آن را بررسی کنیم».
 
«این منصفانه نیست»
او ارتقا گرفته است، اما شما نه. او تایید شده، اما شما نه. آن دپارتمان بودجه را دریافت می‌کند، نه دپارتمان شما. او می‌گوید بی‌عدالتی‌ها در شغل و در زندگی روزمره اتفاق می‌افتد. افراد موفق به جای واکنشی بودن در برابر مسائل، مبتکرانه رفتار می‌کنند. به‌جای شکایت و ناله، دست به کار شوید: حقایق را مستند کنید، پرونده تشکیل دهید و به فرد یا گروهی که می‌توانید استدلالی هوشمندانه ارائه دهید.
 «او نفهم است» یا «او تنبل است» یا «شغل من گَند است» یا «از این شرکت متنفرم»
پرایس می‌گوید افراد موفق از گفتن کلمات حاکی از قضاوت، توهین و منفی‌بافی اجتناب می‌کنند. «بدون توجه به احساسات یا شرایطتان، از بیان عبارات غیرسازنده یا حاکی از قضاوت که نشان‌دهنده نگرش منفی شما نسبت به افراد یا شغل‌تان است، خودداری کنید. اگر نیاز است صادقانه توجه فردی را به شکایت یا موضوعی جلب کنید، آن را با حقایق مستند، ظرافت، توجه و بی‌طرفی انجام دهید.»
او می‌گوید «هیچ چیز سریع‌تر از توهین و اتهام یک شغل را نابود نمی‌کند. این زبان نه‌تنها بی‌تجربگی را بر‌ملا می‌کند، بلکه افتراآمیز و تحریک‌کننده است. افراد موفق برای بیان حقایق مشهود کلمات را با دقت انتخاب و از زبان اهانت‌آمیز اجتناب می‌کنند.»
منبع : تجارت فردا
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور در اجلاس مشترک با سازمان جهانی بهداشت، مالیات بر کالاهای آسیب رسان در قانون مالیات بر ارزش افزوده کشورمان را تشریح کرد.

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، علیرضا طاری بخش، معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور با تشریح روند اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در ایران، از اختصاص یک درصد از درآمد مالیات بر ارزش افزوده در قانون بودجه سال جاری نیز سخن گفت.
وی در ادامه، مالیات بر کالاهای آسیب رسان از جمله مالیات بر ارزش افزوده نوشابه های گازدار، آلاینده های محیط زیست و سیگار و سهم هریک از موارد یاد شده را در درآمدهای مالیاتی کشور تشریح نمود و افزود: علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده با نرخ عمومی، به هریک از این کالاها درصدی اضافه شده که درآمد حاصل از آن به بخش های خاص اختصاص داده می شود.
طاری بخش تصریح کرد: ۶۰ درصد از درآمدهای حاصل از ارزش افزوده اضافه شده بر نوشابه های گازدار به وزارت بهداشت و ۴۰ درصد آن به وزارت ورزش و جوانان جهت مصرف در محل تعیین شده اختصاص یافته است. معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه اظهار داشت: ۵۰ درصد از درآمدهای حاصل از ارزش افزوده اضافه شده بر سیگار به وزارت آموزش و پرورش و ۵۰ درصد دیگر به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص یافته است.
وی خاطرنشان کرد: احتمال افزایش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای آسیب رسان در لایحه بازنگری قانون مالیات بر ارزش افزوده بمنظور بازدارندگی مضرات این نوع کالاهای آسیب رسان وجود دارد.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
مدیریت زمان ضمن احترام به دیگران
« پاسخ #1044 : ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۲:۵۷ »
نویسنده: Amy Gallo
مترجم: رویا مرسلی
مدیران بیشتر اوقات می‌گویند که برای مدیریت زمان لازم است در بعضی جلسات شرکت نکنند یا کمتر ایمیل‌های خود را چک کنند؛ اما این‌گونه اقدامات باعث بروز تعارض میان همکاران شما خواهد شد. برای تعیین مرزبندی زمانی برای انجام به موقع کارها راه‌حل‌هایی وجود دارد که می‌تواند بدون ایجاد اثر منفی بر همکاران، شما را به هدفتان برساند.
چگونه می‌توانید در حین مدیریت زمان، روابط خوب خود را نیز با دیگران حفظ کنید؟
 افراد خبره چه می‌گویند
بن داتنر به‌عنوان روانشناس سازمانی و نویسنده کتاب «بازی سرزنش» می‌گوید: «منظور از مدیریت زمان این است که شما چگونه کارهای خود را سازماندهی می‌کنید؛ به همین خاطر این کار به‌جز در موارد نادر، بر سایر همکارانتان نیز تاثیر می‌گذارد.» هر روش جدیدی که اتخاذ می‌کنید، دقت داشته باشید که عمل شما چه تاثیری بر محیط اطرافتان خواهد گذاشت. اما این موضوع نباید باعث شود دست از تلاش برای تغییر بردارید. جولی مورگنسترن به‌عنوان متخصص مدیریت زمان و نویسنده «ایمیل خود را هرگز صبح‌ها چک نکنید» می‌گوید: «در بحث زمان، بزرگ‌ترین تله‌ای که در آن گرفتار می‌شویم این است که خود را موظف به ارائه خدمات به دیگران می‌دانیم.» الیزابت گریس ساندرز به‌عنوان استاد برنامه‌ریزی سازمانی معتقد است راه‌حل این است که «برای انجام کار خود، بر اهداف درازمدت تمرکز کنید.» در اینجا به ذکر راهکارهایی می‌پردازیم که چگونه می‌توانید کار خود را به‌خوبی انجام دهید و همکاران نیز راضی و خوشحال باشند.
 کارهای موجود را اولویت‌بندی کنید
برای شروع، مطمئن شوید که زمان خود را به شکل موثر تقسیم‌بندی می‌کنید. اگر تمرکزتان بیش از حد بر جلب رضایت دیگران باشد، به احتمال زیاد بهره‌وری کاری شما کاهش می‌یابد. مورگنسترن می‌گوید: «بزرگ‌ترین ارزش شما نباید دردسترس بودن باشد. این توانایی شماست که بتوانید مشکلات را حل کنید و کارها را به انجام رسانید.» و ساندرز در تایید این موضوع می‌گوید: «کمتر به احساسات افراد فکر کنید و بیشتر به اهداف استراتژیک سازمان بیندیشید.» کار شما رسیدن به بالاترین ارزش‌های شغلی است.


 از همکاران خود اطلاعات بگیرید
البته آنچه در بالا گفتیم به معنی آن نیست که می‌توانید هر روش مدیریت زمان را که دلتان می‌خواهد اجرا کنید. داتنر می‌گوید: «یک‌طرفه قضاوت نکنید. این‌گونه نباشد که شنبه صبح سرکار بیایید و بگویید «من اخیرا در یک سمینار و کارگاه آموزشی شرکت کردم و در آنجا گفتند فقط روزی یک بار ایمیل‌ها را چک کنید و من نیز قصد دارم همین کار را انجام دهم.» تکنیک‌های مختلف را امتحان کنید و ببینید چه روشی برای شما و همکارانتان مناسب است.» داتنر می‌گوید: «چند ایده اولیه را انتخاب کنید و آن را با اعضای تیم در میان بگذارید؟ مثلا بگویید: «کدام روش بیشتر مورد تایید همه است: اینکه ایمیل‌ها را صبح چک نکنم یا اینکه یک روز در هفته ایمیل‌ها را چک نکنم تا بیشتر به پروژه‌ها بپردازم؟» همچنین متوجه اثر تصمیمات خود بر دیگران باشید. داتنر پیشنهاد می‌کند از چنین عباراتی استفاده کنید: «من می‌دانم که این برنامه احتمالا سه ساعت زمان بیشتری به من می‌دهد اما این به قیمت از دست دادن یک ساعت برای شما خواهد بود. من چگونه می‌توانم این مساله را برای شما حل کنم؟»


 ریسک کنید
شاید نگران این مساله باشید که دیگران به روش‌های شما پاسخ مناسبی ندهند اما ساندرز می‌گوید اغلب این گونه نیست. او می‌گوید: «بیشتر اوقات این محدودیت در ذهن شما است. وقتی مشتریان من روش‌های جدید را امتحان می‌کنند، در 99 درصد از موارد نتیجه بسیار مطلوب است.» مورگنسترن نیز در تایید این موضوع می‌گوید: «به کار خود ایمان داشته باشید و مطمئن باشید که دیگران نیز نتیجه آن را خواهند دید.» شاید گاهی اوقات، مخالفت با سیستم نیز لازم باشد. ساندرز می‌گوید؛ «در چنین موقعیتی، افراد اغلب دستپاچه می‌شوند یا تحت استرس قرار می‌گیرند تا جایی‌که ممکن است شما به‌خاطر اقداماتی که برای مدیریت بهینه زمان خود انجام داده‌اید، احساس گناه کنید. اما باید این اراده را داشته باشید که از این وضعیت پریشان خارج شوید.»


 مشخص کنید چه اقداماتی انجام خواهید داد و چرا
وقتی یک روش مدیریت زمان را انتخاب کردید، آن را با همکاران خود در میان بگذارید. به‌عنوان مثال، اگر می‌خواهید در جلسات شرکت نکنید، دلیل آن را توضیح دهید؛ مثلا اینکه مشغول کار روی موضوع مهم دیگری هستید، یا اینکه اعضای دیگر تیم در جلسه حضور خواهند داشت و اکنون تمرکز شما بر موضوع دیگری است و موارد دیگر. یا اگر لازم است زمان خود را به یک پروژه مهم اختصاص دهید، به همکاران خود ایمیل بفرستید و توضیح دهید چرا در آن تاریخ حاضر نخواهید بود.
این‌گونه تکنیک‌ها به شما اجازه می‌دهد ضمن احترام به نیازهای دیگران، در زمان خود نیز صرفه‌جویی کنید.


 درباره سطح انتظارات افراد، به آنها آموزش دهید
گاهی اوقات اینکه فقط به افراد بگویید تغییر در چه زمینه‌هایی باید باشد کافی نیست؛ باید به آنها کمک کنید نحوه رفتار با شما را دوباره یاد بگیرند. مورگنسترن می‌گوید: «اگر هر سه دقیقه به ایمیل افراد جواب بدهید، در واقع به آنها آموخته‌اید که همیشه حاضر هستید.» وقتی این عادت را تغییر می‌دهید، مطمئن شوید این پیام را به همه می‌رسانید (مشتریان، اعضای تیم، رئیس‌تان) که می‌توانند از شما انتظار داشته باشند چگونه و چه وقت در دسترس باشید. ساندرز می‌گوید: بعضی از مشتریانش از پاسخگوی خودکار استفاده می‌کنند. به‌عنوان مثال، می‌توان چنین عباراتی را نوشت: «من هر 24 ساعت به ایمیل‌ها پاسخ می‌دهم. اگر موضوع مهمی است، می‌توانید با من تماس بگیرید یا پیام بفرستید.» البته این کار برای همه مناسب نیست اما منظور این است که روش‌های مختلف را امتحان کنید تا سرانجام به روشی برسید که برای شما موثر باشد.


 زمان مناسب را انتخاب کنید
تغییر نحوه کار شما می‌تواند باعث ایجاد اختلاف شود. داتنر توصیه می‌کند روش زمان‌بندی خود را هوشمندانه انتخاب کنید. او می‌گوید؛ «ابتدا مطمئن شوید که تغییر شیوه شما در زمان بحران یا اوج کار و یا وضعیت نامطلوب سازمان نباشد.» در ضمن باید مطمئن شوید که برای تغییر برنامه روزمره خود باید موقعیت تثبیت شده‌ای در سازمان داشته باشید. داتنر می‌گوید؛ «شما می‌خواهید کارآیی بالایی داشته باشید و مورد قبول دیگران واقع شوید. وقتی کارها به‌خوبی انجام می‌شود، برای شما سرمایه اجتماعی ایجاد می‌شود.»


 اگر می‌توانید کارها را با هم انجام دهید
یکی از مزایای تغییر روش برای مدیریت زمان این است که تبدیل به یک الگوی مدیریتی خوب برای تیم خود خواهید شد. مورگنسترن می‌گوید: «مدیران باید توانایی مدیریت زمان را داشته باشند. آنها باید برای واحد خود الگوی زمانی داشته باشند.» داتنر پیشنهاد می‌کند با اعضای تیم گفت‌وگو صورت گیرد و آنها نظر خود را درباره نحوه مدیریت بهتر زمان بگویند. شاید همه موافق باشند که ایمیل‌ها کمتر چک شوند و جلسات با فاصله بیشتر و زمان کوتاه‌تری برگزار گردند. فقط یادتان باشد هیچ روشی وجود ندارد که برای همه مناسب باشد. ساندرز می‌گوید: «برخی‌ها فکر می‌کنند آنچه برای آنها مفید بوده است برای همه مفید خواهد بود اما هیچ لباسی نیست که اندازه‌اش برای همه مناسب باشد.»


 اصولی که باید به خاطر داشت
• برای دیگران توضیح دهید چرا و چگونه عادات خود را تغییر خواهید داد.
• روش‌های مختلف را دنبال کنید تا ببینید کدامیک برای شما و همکاران بهترین است.
• الگوی تیم خود برای مدیریت زمان باشید.
• فکر نکنید اگر همیشه در دسترس باشید، به این معنی است که کار خود را بهتر انجام می‌دهید.
• یک طرفه تصمیم نگیرید، دیگران را نیز در تصمیمات خود دخیل کنید.
• سعی نکنید در زمان اوج شلوغی کار یا زمانی که دیگران نسبت به شما نظر مثبتی ندارند، روش‌های جدید را پیاده کنید.



مورد کاوی شماره 1:
 تغییر برنامه‌ها همراه با شرح روشن دلایل
جسیکا تاکر یک تحلیلگر فروش در یک شرکت محصولات مصرفی است. او بعد از 6 ماه که در این شرکت کار می‌کرد فهمید که جلسات طولانی و بی‌فایده مانع انجام کارهای او می‌شوند. او تصمیم گرفت در بعضی از این جلسات شرکت نکند. او می‌گوید: «در این رابطه، از رئیسم الهام گرفته بودم. او سیاست سختگیرانه‌ای درباره شرکت در جلسات داشت و در جلسات شرکت نمی‌کرد مگر آنکه هدف و برنامه مشخص باشد و او مطلبی برای ارائه داشته باشد.» قبل از آنکه جسیکا این تغییرات را اعمال کند، با رئیس خود مشورت کرد، سپس آن را با تیم در میان گذاشت و به همکارانش در گروه‌های دیگر نیز اطلاع داد.در ابتدا کمی نگرانی وجود داشت. همکاران نگران بودند که در صورت عدم حضور او، اطلاعات مربوطه را دریافت نکنند (جسیکا گزارش‌های فروش را برای تیم‌های دیگر تهیه می‌کرد.) اما این مساله چندان مهمی نبود. جسیکا یکی از افراد تیم را تعیین کرد تا گزارش‌های را به او بدهد و او آنها را به اطلاع دیگران برساند. او می‌گوید: «هدف من این نبود که همکارانم را به‌کار بیشتر وادارم اما گاهی اوقات چنین بده بستان‌هایی وجود دارد. من قطعا سعی می‌کنم منصف باشم. اگر همکارم یک هفته در جلسه حاضر شود، هفته بعد خودم در جلسه حاضر خواهم شد.» او با این روش اکنون می‌تواند کارهای خود را سریع‌تر انجام دهد؛ «بالاخره توانستم زمان بیشتری به‌دست آورم تا بتوانم به کارهای مهم‌تری بپردازم». جسیکا متوجه شد اکنون برای ارسال دعوتنامه جلسات نظم بهتری دارد. او می‌گوید: «گاهی اوقات برای بعضی افراد دعوت‌نامه نمی‌فرستم چون فکر می‌کنم حضور آنها در جلسه لازم نیست یا اینکه می‌توانم موضوع را با یک یا دونفر حل و فصل کنم و نیاز به زمان اضافه نیست.»



موردکاوی شماره 2:
 انعطاف‌پذیری در پیاده‌سازی روش جدید
اندرو واتسون به‌عنوان مدیر واحد کسب‌وکار در یک شرکت هوافضا وقت کافی برای انجام کارهایش نداشت. او درگیر شرکت در جلسات متعدد بود و چون همیشه برای اعضای تیم برنامه‌ریزی و مدیران عملیاتی «در دسترس» بود، هیچ زمانی برای او باقی نمی‌ماند. او می‌گوید: «زمان کمی برای انجام کارهای خود داشتم.» او با مشورت دستیارش تصمیم گرفت یک ساعت در روز را در تقویم خود خالی بگذارد. او می‌گوید: «دستیارم این یک ساعت را در تقویم روزانه خالی می‌گذاشت مگر در صورت تماس از طرف مدیران ارشد یا وجود یک اولویت مهم.» از آنجا که اندرو به‌خاطر در دسترس بودن دارای حسن شهرت بود، نگران بود که مبادا این روش جدید باعث ناامیدی اعضای تیم شود و آنها فکر کنند رسیدگی به مسائلشان قرار است به تعویق بیفتد.
در جلسه هفتگی بعدی تیم، اندرو این تغییر در تقویمش را برای همه توضیح داد و به‌طور واضح گفت که این کار را فعلا به صورت آزمایشی انجام خواهد داد و نتیجه را مشاهده خواهد کرد. او گفت طی این یک ساعت اگر در اتاقش باز نبود، آنها می‌توانند در صورت بروز موضوعات مهم یا ضروری وارد اتاقش شوند. او از آنها خواست در این باره فیدبک بدهند. او می‌گوید: «تیم راضی بود چرا که دلیل تغییر را به آنها توضیح دادم و درباره نحوه پیاده‌سازی آن نیز انعطاف داشتم.» هرچند بعد از آن باز هم در این زمان یکساعته او اختلال ایجاد می‌شد (اغلب توسط رئیس یا هم‌رده‌هایش و به‌ندرت توسط کارمندان) اما این روش بهره‌وری اندرو را افزایش داد. او توانست بر پروژه‌های مهم تمرکز کند درحالی‌که همچنان برای موضوعات مهم در دسترس بود.
منبع : دنياي اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
با همه کارمندان یکسان برخورد نکنید
« پاسخ #1045 : ۱۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۳:۳۰ »
نویسنده: Michel Theriault
مترجم: مریم رضایی
منبع: All Business
این درست است که باید با دیگران طوری رفتار کنیم که دوست داریم با ما رفتار شود، اما این قاعده با نقش شما به‌عنوان یک مدیر کمی تناقض دارد.
به‌طور کلی، افراد با هم فرق دارند. نحوه پاسخ‌دهی و واکنش کارمندان شما به شرایط مختلف متفاوت است. در بسیاری موارد، مجبورید در رفتار با کارمندان‌تان عادلانه و یکسان برخورد کنید، اما واقعیت این است که هر یک از پرسنل شما ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی دارد و شما باید این موضوع را مدنظر قرار دهید.
داشتن رفتار یکسان با کارمندان مدیریت «حاضر و آماده» است. شما باید رویکرد مدیریتی‌تان را انطباق‌پذیر کنید. روش موثرتر مدیریت پرسنل این است که شخصیت، قابلیت‌، حساسیت‌ و دیگر فاکتورهایی را که بر نحوه واکنش پرسنل به شرایط مختلف تاثیرگذار است بشناسید و مهم‌تر از همه بدانید هریک از کارمندان چه تفاوتی با شما دارند.
در اینجا نمونه‌هایی از فعالیت‌های متداول مدیریتی را که در مورد آنها نباید با همه کارمندان یکسان رفتار کنید معرفی می‌کنیم:
1) ارائه بازخورد یا تحسین کردن
برخی کارمندان هستند که به‌صورت خودکار بهترین عملکرد را دارند، بدون اینکه تعریف و تحسین شما اثری در عملکرد آنها داشته باشند، اما برخی دیگر از کارمندان هستند که دائما باید از آنها تعریف شود تا انگیزه کاری خود را حفظ کنند. به طور مشابه، ممکن است کارمندی از اینکه او را به میان جمع دعوت کرده و پیش روی سایر همکاران از او تعریف کنید لذت ببرد، در حالی که شخص دیگری بسیار خجالتی باشد و دوست نداشته باشد در کانون توجه قرار بگیرد و در حقیقت از اینکه میان جمع در مورد او صحبت شود، احساس ناخوشایندی داشته باشد.
2) راهنمایی کردن و جهت‌ دادن
برخی کارمندان به دستورالعمل‌هایی جزئی برای کارشان نیاز دارند، در حالی که عده‌ای دیگر به‌راحتی و به‌صورت خودکار در مسیر هدف مطلوب شرکت که از ابتدا تعیین شده حرکت می‌کنند.
دلیل اینکه برخی افراد به دستورالعمل‌های جزئی نیاز دارند این نیست که آنها انگیزه کمی دارند یا نمی‌دانند باید چه کاری انجام دهند. این به شخصیت آنها برمی‌گردد یا اینکه از مدیر قبلی خود به دلیل برآورده نکردن دقیق خواسته‌های او خاطره بدی در ذهن دارند. بنابراین، به‌عنوان یک مدیر باید بدانید در مورد هر یک از کارمندان‌تان چه چیزی کاربرد دارد و آن را برای گرفتن بهترین نتیجه از آنها به‌کار بگیرید.
3) تعیین اهداف
درست مثل مورد قبلی، برخی کارمندان از اینکه اهداف و مسیرهای سازمان به‌طور دقیق به آنها تفهیم شود خوشحال می‌شوند، در حالی که برخی دیگر نیاز دارند در تعیین اهداف و مسیرها به‌طور مستقیم مشارکت جمعی داشته باشند. در برخی موارد، شرایط ایجاب می‌کند سازمان شما این اهداف و مسیرها را دیکته کند، اما در مواردی دیگر نیاز است اهداف به‌صورت مشارکتی تعیین شوند. همیشه نمی‌توانید بگویید چرا و کدام‌یک از این رویکردها درست است، چون افرادی که می‌خواهند آن را به صورت مشارکتی انجام دهند تلاش می‌کنند انتظارات را تعدیل کنند و افرادی که می‌خواهند اهداف مو به مو به آنها دیکته شود، درصورت عدم توانایی در تحقق آن هدف به دنبال بهانه‌ می‌گردند.
چه رویکرد دیکته کردن اهداف و چه کار مشارکتی را برمی‌گزینید، باید بدانید هریک از کارمندان چه چیزی را برای انگیزه گرفتن ترجیح می‌دهند.
4) تادیب کردن
برخی کارمندان - اغلب آنهایی که اعتماد به نفس بیشتری دارند - انتقاد و تادیب را خیلی خوب می‌پذیرند، اما برخی دیگر نسبت به اینکه به آنها گفته شود کاری را اشتباه انجام داده‌اند حساسیت بیشتری نشان می‌دهند و ترس از دست دادن شغل وجودشان را فرا‌می‌گیرد. این ترس باعث می‌شود دیگر ریسک نکنند یا برای اتخاذ تصمیم‌های کاری اعتماد به نفس نداشته باشند و آن را به دیگران محول کنند.
تکنیک‌های سنتی مدیریت معمولا تادیب و اصلاح را به رویکردی نرمتر تبدیل می‌کند و به کارمندان می‌گوید دفعه بعد سعی کنند شکل متفاوتی به کارهای خود بدهند. این روش برای بسیاری از کارمندان موثر است، اما گاهی رویکردی مستقیم‌تر و سرسختانه‌تر تنها راه تغییر دادن یک کارمند است. بار دیگر، به همین دلیل است که شناخت روحیه کارمندان اهمیت زیادی می‌یابد تا بتوانید رویکرد درست را اتخاذ کنید.
5) توسعه و آموزش
برخی کارمندان از هر فرصتی برای توسعه و آموزش خود استفاده می‌کنند، در حالی که برخی دیگر به این موضوع اشتیاق چندانی نشان نمی‌دهند. دانستن دلایل این عدم اشتیاق به شما کمک می‌کند برنامه‌های آموزشی موثر برای این افراد را ایجاد کنید.
به‌عنوان مثال، آموزش‌های خارج از ساعات کاری ممکن است مشکلات شخصی و خانوادگی برای کارمندان ایجاد کند و باعث شود در برابر آن مقاومت کنند. موضوع مهم‌تر این است که تکنیک‌های مختلف یادگیری در افراد متفاوت است. برخی کارمندان با حضور فعال در کارگاه‌های آموزشی یادگیری بهتری دارند، در حالی که برخی دیگر ممکن است شرکت در یک کنفرانس یا حتی خواندن یک کتاب در مورد موضوعی که باید در مورد آن دانش کسب‌ کنند را ترجیح دهند.
در شرایطی که مطمئنا تکنیک‌های مختلف یادگیری هرکدام مزایا و معایبی دارند و باید آنها را با نیازهای خود سازگار کنید، توجه به نحوه یادگیری هر یک از کارمندان و تلاش برای تطبیق برنامه‌های آموزشی با نیارهای آنها، امر مهم دیگری است.
منبع : دنياي اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین tali_1367

طي مراسم ويژه اي با حضور رئيس کل، قائم مقام سازمان امور مالياتي کشور و اعضاي عالي رتبه مشاوران رسمي مالياتي کشور، اولين دفتر جامعه مشاوران رسمي مالياتي ايران افتتاح شد. به گزارش رسانه مالياتي ايران، در ابتداي اين مراسم رئيس کل سازمان و ديگر همراهان از بخش هاي مختلف دفتر مشاوران رسمي مالياتي ايران بازديد به عمل آورده و سپس رئيس کل سازمان در سخناني ضمن تبريک افتتاح اولين دفتر جامعه مشاوران رسمي مالياتي ايران، خواستار افزايش همکاري هاي فيمابين سازمان امور مالياتي و مشاوران رسمي مالياتي شد و آن را زمينه ساز پويايي نظام مالياتي کشور دانست. در ادامه اين مراسم نيز برخي از اعضاي هيات عالي نظارت و شوراي عالي مشاوران مالياتي ضمن تشکر از تلاش هاي سازمان امور مالياتي در جهت افتتاح اولين دفتر جامعه مشاوران مالياتي کشور، به بيان ديدگاه ها و نظرات خود در خصوص فعاليت هاي اين دفتر و همکاري آن با سازمان امور مالياتي کشور پرداختند.

آفلاین tali_1367

مديرکل امورمالياتي اردبيل، تصريح کرد: ماليات ابزاري در جهت کاهش فاصله طبقاتي و توزيع عادلانه درآمد مي باشد. به گزارش رسانه مالياتي ايران، نوع پرور، مديرکل امورمالياتي اردبيل در مراسم تحليف کارکنان جديدالاستخدام اين اداره کل گفت: با توجه به تاثير ماليات در تامين بودجه کشور وظيفه نظام مالياتي فراهم کردن زمينه مناسب براي دريافت عادلانه ماليات از مردم مي باشد نوع پرور، در باره جايگاه ماليات وکارگزار مالياتي عنوان کرد: حضرت علي (ع) کارگزارن مالياتي را خزانه داران بيت المال مي دانند و به مالک مي فرمايند: به مصر برو وماليات عادلانه بگيرتا درآباداني مصر واصلاح امورمردم بکارگيري و با دشمنان مقابله کني. اين امر بيانگر نقش و جايگاه ماليات در عمران وآباداني ، آموزش و امنيت جامعه است. مديرکل امورمالياتي اردبيل ،تلاش ، مطالعه و رعايت قوانين اداري را از مهمترين موارد وظايف کارکنان دانست و گفت : سعي کنيم با مردم با احترام رفتار کرده وبا پاسخگويي مناسب، صداقت وپاکدامني رضايت مردم را جلب کنيم . وي ادامه داد: ما دراين جلسه ، با تمسک به مباني ديني والهي پيمان مي بنديم که هميشه و درهمه حال رضايت الهي را در نظر گرفته و از وظيفه خطير انساني و کارگزار مالياتي مطلع بوده و در طول خدمت خود به اين اصول پايبند باشيم. در خاتمه، کارکنان مالياتي جديدالاستخدام حاضر در جلسه متن سوگندنامه را درپيشگاه قرآن مجيد قرائت کردند.

آفلاین tali_1367

مشاور ارشد ماليات بر ارزش افزوده در اتحاديه اروپا، با حضور در اولين اجلاس مشترک سازمان امور مالياتي کشور و سازمان جهاني بهداشت، در خصوص بهروري از نظام ماليات بر ارزش افزوده، گفت: اقدامات انجام شده براي ماليات بر ارزش افزوده در ايران در قياس با کشورهاي توسعه يافته بسيار چشمگير است. به گزارش رسانه مالياتي ايران، دکتر فرانک مشاور ارشد ماليات بر ارزش افزوده در اتحاديه اروپا در جلسه اي مشترک که با حضور رئيس کل، قائم مقام و معاونين سازمان امور مالياتي کشور، در حاشيه اولين اجلاس مشترک سازمان امور مالياتي کشور و سازمان جهاني بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: اين اجلاس فرصت مناسبي فراهم کرد تا از نزديک با اقدامات مالياتي ايران بويژه ماليات بر ارزش افزوده آشنا شويم. وي ادامه داد: با وجود جوان بودن نظام ماليات بر ارزش افزوده با عمري شش ساله در ايران مي توان به جرأت بر کامل و مدرن بودن آن در مقايسه با کشورهايي که قدمت نظام ماليات بر ارزش افزوده بالغ بر 60سال است، صحه گذاشت. دکتر فرانک با تاکيد بر دو مقوله سياست ماليات بر ارزش افزوده و اجراي آن، خاطرنشان ساخت: 30درصد ماليات کشورها از ماليات بر ارزش افزوده تأمين مي شود و مي توان با افزايش نرخ ماليات، گسترش پايه مالياتي (مشمول قراردادن کالاهاي بيشتري در عرصه ماليات بر ارزش افزوده) و تغيير ساختار ماليات بر ارزش افزوده، به افزايش بهره مندي از درآمدهاي ماليات بر ارزش افزوده دست يافت. وي افزود: هدف نهايي مذاکرات اين اجلاس را افزايش درآمد، رسيدن به استانداردهاي بهداشتي مطلوب در سطح جامعه و دست يابي به سياست هاي اجرايي ساده و قابل فهم ماليات بر ارزش افزوده براي عموم دانست. همچنين مشاور ارشد ماليات بر ارزش افزوده در اتحاديه اروپا پيشنهاد داد: لزومي ندارد براي جلوگيري از مصرف کالاهاي زيانبار در جامعه، نرخ ماليات آن کالاها افزايش يابد، مي توان با طراحي ماليات ويژه براساس کميت کالا از مصرف کالاهاي مضر براي سلامتي ممانعت بعمل آورد. شايان ذکر است، اولين اجلاس مشترک سازمان امور مالياتي کشور و سازمان جهاني بهداشت با محوريت ماليات بر کالاهاي آسيب رسان به سلامت از 8 شهريور ماه در محل سازمان امور مالياتي کشور در حال برگزاري است و تا 13 شهريور ماه ادامه خواهد داشت.

آفلاین tali_1367

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
ماليات به عنوان مولفه اي اساسي در رونق اقتصادي ايران
« پاسخ #1049 : ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۹:۴۰ »
رونق اقتصادي بعنوان کانوني ترين و محوري ترين بخش اقتصاد در توسعه و پيشرفت کشورها بشمار مي‏آيد. در کشور ما به رغم توجه ويژه به مقوله رونق اقتصادي در قانون توسعه اجتماعي، سياسي و اقتصادي در دوره هاي سوم، چهارم و پنجم و نيز سند چشم انداز و قوانين بودجه سالانه رونق اقتصادي همواره با نوساناتي که تحت تأثير نظام بين الملل و وابستگي به فروش نفت وجود داشته، همراه بوده است. بطوريکه نمودارهاي رشد اقتصادي در سالهاي مختلف نمايانگر شيب هاي تند صعودي و نزولي است. اقتصادانان يکي از عمده دلايل اين وضعيت را بر وابسته بودن نظام اقتصادي کشور به نفت مي دانند؛ زيرا با بالا و پايين شدن قيمت نفت، نوسانات اقتصادي جلوه¬اي تازه مي يابند. بطوريکه با کاهش قيمت نفت دولتها با کسري بودجه همراه و اين کسري بودجه در کارهاي عمراني و زيربنايي تاثير گذاشته و رشد اقتصادي کشور کند شده است. نياز جدي براي خارج شدن از اين وضعيت توجه محقيقن اقتصادي و حتي اجتماعي را به خود جلب کرده است و نگراني آنها را از ادامه وابستگي به نفت بصورت جدي در پي دارد. اما اين که چگونه مي شود نقش نفت را در اقتصادمان کاهش دهيم نياز به درآمدهاي جايگزيني است که کشور با آن بتواند هزينه هاي جاري، عمراني و توسعه اي خود را برآورده کند. ارزيابي متخصصين بر اين است که براي کاهش وابستگي به نفت بهترين و تنها جايگزين "ماليات" است. آنها معتقدند که بايد درآمد مالياتي که پايدار و متکي بر مردم است به جاي سرمايه هاي طبيعي که ميراث همه نسلهاست جايگزين شود. خوشبختانه اين نگراني و ارزيابي اقتصادانان مورد توجه مسئولين واقع شده است و سياستهاي اقتصادي دولت را بر آن داشته که ماليات را بعنوان منبع درآمد خود قرار دهند. سياستهاي اقتصادي که در چند سال گذشته پايه ريزي شده است بر مبناي اقتصاد مقاومتي است اين سياستها بنا دارند که تهديدهاي اقتصادي و ظرفيتهاي اقتصادي کشور را شناسايي کنند و برنامه ريزي هايي به انجام برسانند که از ظرفيتهاي اقتصادي کشور استفاده بهينه شود به گونه اي که تهديدهاي اقتصادي را هم به فرصت اقتصادي مبدل کنند. در اين بين اقتصاد مبتني بر فروش نفت خام بعنوان مهمترين تهديد اقتصادي کشور و درآمدهاي مبتني بر ماليات بعنوان بهترين ظرفيت اقتصادي کشور شناخته شده¬اند که تلاش و برنامه ريزي‏هاي گسترده اي براي بالفعل کردن درآمدهاي مالياتي که ظرفيتي بالقوه¬اند و جايگزين کردن آن به جاي درآمدهاي نفتي در حال انجام است. بطوريکه ما در اين سالها همواره شاهد افزايش سهم درآمدهاي مالياتي نسبت به درآمدهاي نفتي در بودجه کشور بوده ايم. جايگزيني درآمد مالياتي به جاي درآمد نفتي با توجه به تحقيقات مختلفي که در اين زمينه انجام گرفته است فوايد بسيار زيادي براي اقتصاد کشور دارد که از جمله آنها مي توان به ثبات درآمدها و در نتيجه انجام تعهدات اقتصادي دولت، مبارزه با فساد، مهار تورم، پاسخگويي دولت در راستاي تصميم گيري هاي اقتصادي و بسياري از اين دست اشاره کرد. در اينجا براي اينکه درک بهتري از رابطه ماليات با رونق اقتصادي داشته باشيم، فرازي از بيانات حضرت امام علي(ع) به مالک اشتر را از نظر گذرانده که حضرت مي فرمايند: «بايد کوشش تو در آبادي زمين، بيش از کوشش در جمع آوري خراج باشد، زيرا که خراج جز با آباداني به دست نمي آيد». نصحيت حضرت اميرالمومنين به مالک اشتر گوياي اين نکته است که براي افزايش ماليات بايد آباداني کشور و رونق توليد مورد توجه قرار گيرد بطوريکه دولت براي اينکه بتواند ماليات مورد نظر خود را وصول کند، نياز دارد سرمايه گذاري بيشتري در زيرساختهاي اقتصادي کشور انجام دهد تا با رونق توليد و اقتصاد کشور درآمد دولت نيز افزايش يابد. سياستهاي اقتصاد مقاومتي که پايه و اساس آن "ماليات" است با حمايت هاي همه جانبه مقام معظم رهبري از تغيير رويه هاي قبلي و تلاش براي رسيدن به اقتصادي مقاومتي و پايدار، اين نويد را مي دهد که درصورت عملياتي کردن درآمد حاصل از ماليات و جايگزيني آن به جاي نفت، درآمد کشور تحت تاثير شرايط نظام بين الملل واقع نشود و طرحها و برنامه هاي اقتصادي کشور با انسجام بيشتري به سوي رشد مناسب و رونق اقتصادي مطلوب حرکت کنند. همچنين ديگر شاهد هدر دادن سرمايه هاي طبيعي و ملي که نه تنها باعث بالندگي و رونق اقتصادي ما نشده¬اند بلکه باعث کسالت و نوعي رانت خواري و فساد در اقتصاد شده است خداحافظي کنيم واين سرمايه هاي ملي که به عنوان مواهب الهي در دست ماست براي نسلهاي بعد و استفاده هاي اصولي براي تامين منابع انرژي براي کارخانجات و توليدات داخلي استفاده کنيم.


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
کدام رشته برای ارشد بهترهست ؟حسابداری یا حسابرسی یا حسابداری مدیریت

نویسنده GEZAL

1 پاسخ ها
2860 مشاهده
آخرين ارسال ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴:۲۷
توسط مرتضایی
xx
شروع از حسابداری یا حسابرسی؟

نویسنده elhammohamadjani

0 پاسخ ها
337 مشاهده
آخرين ارسال ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲:۳۴
توسط elhammohamadjani
xx
اخبار کسب و کار

نویسنده Accpanel

9 پاسخ ها
1618 مشاهده
آخرين ارسال ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۱:۱۲
توسط Accpanel
xx
اخبار ارز و طلا

نویسنده A.Ehsani

8 پاسخ ها
2696 مشاهده
آخرين ارسال ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹:۳۵
توسط m.amiri
xx
اخبار بانک

نویسنده Accpanel

14 پاسخ ها
2253 مشاهده
آخرين ارسال ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱:۴۷
توسط Accpanel
xx
اخبار فرابورس

نویسنده Accpanel

9 پاسخ ها
1308 مشاهده
آخرين ارسال ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۳:۱۷
توسط Accpanel
 

anything