• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



veryhot_post - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا نویسنده موضوع: آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی  (دفعات بازدید: 195992 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
موضع رسمی برای سود بانکی
« پاسخ #780 : ۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۸:۳۶ »
پس از مطرح شدن بحث‌هایی درخصوص بالا بودن نرخ سود بانکی، رئیس‌کل بانک مرکزی در سخنانی به اعلام موضع رسمی این بانک درخصوص وضعیت کنونی بازار پول پرداخت. ولی‌الله سیف از بررسی‌ها و مطالعات کارشناسی در بانک مرکزی درخصوص نرخ‌های سود بانکی خبر داد و گفت: به‌زودی این گزارش برای اتخاذ تصمیم به شورای پول و اعتبار ارائه خواهد شد. وی در عین حال تاکید کرد: بانک مرکزی تلاش دارد از جایگاه نظارتی به این بحث ورود کند؛ بنابراین در این مسیر انتظار نمی‌رود تعیین نرخ‌ها به صورت دستوری و بدون توجه به متغیرهای کلیدی اقتصاد صورت گیرد. او از نظام بانکی نیز خواست در سال جدید در کنار توجه به بازدهی فعالیت‌های اقتصادی و توان پرداخت سود بخش‌های تولیدی به روند کاهش نرخ تورم، تضعیف انتظارات تورمی و ثبات در اقتصاد کلان توجه داشته باشند. رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد: با توجه به حرکت این شاخص‌ها به سوی تعادل در‌ صورتی ‌که بخشی از نظام بانکی به آن بی‌توجهی کند در آینده‌ای نزدیک چاره‌ای جز تعدیل نرخ‌های سود متناسب با نرخ تورم ندارند. وی در عین حال یکی از عوامل پرداخت نرخ‌های متعارف سود را موسسات مالی و اعتباری بدون مجوز عنوان و اظهار کرد: بانک مرکزی فعالیت این بخش را به‌طور کامل رصد کرده و اطلاعات کسب شده ناشی از این اقدام در تعیین تکلیف نهایی این موسسات موثر است.

رئیس‌کل بانک مرکزی از بانک‌ها خواست:
تعیین نرخ سود براساس سه‌شاخص پیش نگر
گروه بازار پول - رئیس‌کل بانک مرکزی بازار پول را در موقعیت گذار از دوره نوسانی به تعادل توصیف کرد و از نظام بانکی خواست در تعیین نرخ سود بانکی سه ملاحظه پیش نگر را در کنار یک اصل اساسی لحاظ کنند.
روند کاهشی تورم در سال‌جاری، تضعیف انتظار تورمی و تقويت ثبات در اقتصاد كلان و بازارهاي مالي سه ملاحظه‌ای است که از نظر رئیس‌کل بانک مرکزی باید در تعیین نرخ سود بانکی لحاظ شود. در کنار این اصل توجه به بازدهی فعالیت اقتصادی نیز کماکان باید مبنای کار نظام بانکی در تامین هزینه‌های تجهیز منابع قرار گیرد.
بانک مرکزی اعتقاد دارد: در صورتی که نرخ سود بدون ملاحظه این عوامل تعیین شود نظام بانکی را وادار می‌کند برای پوشش هزینه‌ها به سمت تسهیلات دهی پر خطر بروند، رفتاری که تبعات جبران‌ناپذیری برای این بخش به‌دنبال دارد.
ارائه گزارش به شورا درخصوص سود بانکی
به گزارش سایت رسمی بانک مرکزی ولی‌الله‌سیف رئیس‌کل بانک مرکزی، از انجام بررسي‌ها و مطالعات كارشناسي در اين بانك درخصوص نرخ‌هاي سود بانكي خبر داد و اعلام كرد: گزارش اين بانك برای اتخاذ تصميم لازم به شوراي پول و اعتبار ارائه خواهد شد.این سخنان سیف در واکنش به مباحثی است که در هفته‌های اخیر درخصوص روند تعیین نرخ سود در شبکه بانکی مطرح شده است.برخی از فعالان بازار‌های مختلف و مسوولان معتقدند: بازار پول به‌دلیل نرخ‌های سود پیشنهادی از سوی نظام بانکی با ناهنجاريي مواجهه شده و باید این نرخ‌ها کاهش یابد. این در حالی است که بر اساس بسته پولی، با هدف رقابتی شدن بازار پول تعیین نرخ‌ها به بانک‌ها واگذار شده تا با توجه به مختصات اقتصاد کلان و عوامل دیگر اقدام به تعیین نرخ کنند. در دوره جدید نیز مسوولان بانک مرکزی معتقد بودند تعیین نرخ‌ها به‌صورت دستوری و سهمیه‌بندی تسهیلات به‌دلیل آثار نامطلوب گذشته باید کنار گذاشته شود وبانک‌ها بر اساس متغیرهای پایه‌ای اقدام به تعیین نرخ سود کنند.
سوال سیف از نظام بانکی
رئیس‌کل بانک مرکزی در اعلام موضع جدید خود با یادآوری این ملاحظات از بانک‌ها خواست به این عوامل پایبند باشند.
به گفته وی، بانك‌ها جهت پرداخت سود به سپرده‌گذاران خود، منابع تجهيز شده را در قالب تسهیلات برای فعاليت‌هاي اقتصادي سرمايه‌گذاري مي‌کنند.
سیف ادامه داد: بنابراین اگر بانكي نسبت به پرداخت سود به سپرده‌گذاران با نرخي غيرمتعارف متعهد شود، اين سوال مطرح مي‌شود كه بانك منابع تجهيز شده را در چه فعاليت و پروژه‌اي سرمايه‌گذاري خواهد کرد كه علاوه‌بر پوشش هزينه‌هاي مترتب در بانك، امكان پرداخت سود بالايي در اين حد را به سپرده‌گذاران دارد؟
او با تاکید بر اینکه توان پرداخت سود بانکی در فعاليت‌های اقتصادي و بخش‌هاي توليدي محدود است گفت: نظام بانکی باید در تنظیم نرخ سود به این ملاحظه کلیدی توجه داشته باشد.
پیش‌بینی سیف از آینده نرخ سود بالا
رئيس‌كل بانك مركزي در بخش دیگری از سخنانش به نظام بانکی توصیه کرد در تعیین نرخ سود باید به سه عامل جدید توجه داشته باشند.
وی پیش‌بینی کرد: بانك‌هاي پرداخت‌كننده نرخ سود بالا با ملاحظه روند كاهش تورم و تضعيف انتظار تورمي و تقويت ثبات در اقتصاد كلان و بازارهاي مالي، به تدريج به اين نتيجه خواهند رسيد كه رويكرد انتخاب شده، به‌صرفه و مصلحت اقتصادي آنها نخواهد بود.
وي اضافه كرد: اين بانك‌ها راهي جز تعديل و منطقي کردن رفتار خود در پرداخت سود سپرده‌ها متناسب با كاهش تورم و تحولات مثبت در اقتصاد كلان كشور ندارند و روند تحولات اقتصادي ترتيبات جديدي را در بازار پول رقم خواهد زد.
سيف خاطر نشان كرد: بانك مركزي حسب وظيفه ذاتي و قانوني خود بر عملكرد فعالان بازار پول نظارت داشته و در راستاي حفظ ثبات و سلامت نظام پولي كشور، به بانك‌ها و موسسات اعتباري كه به منطق اقتصادي واصول حرفه‌اي و تخصصي در تصميم‌گيري‌هاي خود توجه نکنند، تذكر و هشدارهاي لازم را خواهد داد.
هشدار سیف به موسسات بدون مجوز
سیف یکی از عوامل زمینه‌ساز غیر‌متعارف شدن نرخ سود در بازار پول را وجود موسسه‌های بدون مجوز دانست و گفت: بايد توجه داشت كه در كنار بانك‌ها و موسسات اعتباري مجاز، تعدادي موسسه اعتباري بدون مجوز نيز در بازار پول مبادرت به انجام عمليات پولي مي‌كنند. اين موسسات با اعلام نرخ‌هاي سودغيرمتعارف و اغوا‌كننده ضمن آنكه تعهدات سنگيني را در مقابل سپرده‌گذاران متقبل مي‌شوند، برای كسب درآمد ناگزير به ورود به فعاليت‌هاي سرمايه‌گذاري پرريسك و مخاطره‌آميز خواهند بود كه در نهايت منجر به انتقال ريسك به سپرده‌گذاران شده واین درعمل فضاي رقابتي را مخدوش مي‌کند. وي تاكيد كرد: بانك مركزي به‌عنوان مقام ناظر پولي در كشور و حسب رسالت وجايگاه قانوني و حرفه‌اي خود، مصمم است در ادامه اقدامات قبلي، در سال جديد به‌صورت جدي نسبت به ايجاد انضباط و تعيين تكليف اين‌گونه موسسات اقدام کند. رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه رفتار اين موسسات به‌طور مستمر از سوی این بانک رصد شده گفت: اطلاعات ناشی از این رصد در اتخاذ تصميمات نهايي و تعيين تكليف قطعي آنها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
دلیل جذابیت سپرده‌گذاری
سخنان دیروز سیف گرچه اشاره مستقیمی به مباحث چند روز اخیر نداشت، اما خطوط کلی نگرش این بانک را ترسیم کرد.
برخی تحلیل‌ها حکایت از آن دارد که افزایش نرخ سود سپرده در افت‌های رخ داده در دیگر بازارها موثر بوده است.
رئیس‌کل بانک مرکزی، با بيان اين مطلب كه در گذشته اختلاف اندك ميان نرخ سود بانك‌ها، عامل جذب سپرده‌هاي مردمي بود؛ اظهار كرد: در شرايط كنوني، بازار پول كشور در حال‌گذار از وضعيت نوساني به سوي تعادلي متناسب با انتظار تورمي كاهنده است و مردم با در نظر گرفتن كيفيت و كميت خدمات ارائه شده توسط بانك‌ها ومقايسه آنها با يكديگر، اقدام به سپرده‌گذاري می‌کنند؛ بنابراین نرخ سود پرداختي تنها يكي از عوامل تعيين‌كننده براي سپرده‌گذاران است.


احتمال توافق بانک‌های خصوصی برای بازنگری در نرخ سود
کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری غیردولتی توافق کردند تا نرخ سود سپرده‌های بانکی را مورد بازنگری قرار دهند. به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، اعضای کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر دولتی در جلسه شامگاه دوشنبه توافق کردند درباره نرخ سود سپرده‌های بانکی بررسی و بازنگری انجام دهند؛ بنابراین گزارش در این جلسه نمایندگان بانک‌ها و موسسات اعتباری عضو موافقت کردند پس از بازنگری نرخ‌های سپرده‌های بانکی با شورای هماهنگی مدیران‌عامل بانک‌های دولتی نیز بر سر تعیین کف‌وسقف نرخ سود سپرده‌های بانکی به توافق برسند. در توافق بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی مقرر شد تا هیچ یک از اعضا از کف و سقف نرخ‌های تعیین شده تخطی نکنند. البته پيگيري‌هاي دنياي اقتصاد براي تاييد اين خبر از سوي اعضاي كانون به نتيجه نرسيد.
منبع : دنياي اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
شگفتي‌هاي لايحه تجارت (1)
« پاسخ #781 : ۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰:۳۱ »
دكتر موسي بزرگ‌اصل
قانون تجارت در هر كشور شالوده فعاليت‌هاي تجاري را تشكيل مي‌دهد و يك قانون مادر در حوزه تجارت است. جايگاه ويژه اين قانون ايجاب مي‌كند كه در تدوين و تجديدنظر آن از حداكثر توان كارشناسي استفاده شود تا جريان فعاليت‌هاي تجاري ضمن حفظ منافع عمومي با حداكثر كارآيي ممكن استمرار يابد.

 قانون تجارت كنوني بسيار قديمي است و با تغييرات محيط اقتصادي و پيشرفت فعاليت‌هاي تجاري هماهنگ نشده و جايگزيني آن با يك قانون مدرن اجتناب‌ناپذير است. چندين سال است كه مساله اصلاح قانون تجارت در جريان است و سرانجام اين لايحه مهم پس از مدت‌ها كش‌وقوس روز 17 فروردين 1393 با 1261 ماده، براي اجراي آزمايشي 4 ساله در مجلس شوراي اسلامي با 193 راي موافق ازمجموع 235 نماينده تصويب شد. اما برخي از مواد اين لايحه در حوزه تخصصي حسابداري و بازرسي كاملا اشتباه يا غيرقابل اجرا بوده و نشان‌دهنده ضعف جدي در فرآيند تدوين اين لايحه است. طبق تبصره 2 ماده 214 اين لايحه، استانداردهاي حسابداري به پيشنهاد سازمان حسابرسي كشور ظرف سه ماه پس از لازم‌الاجرا شدن اين قانون به تصويب هيات ‌وزيران مي‌رسد. اين تبصره به دلايل زير اشتباه و غيرقابل اجرا است:
1. تدوين استانداردهاي حسابداري يك فرآيند مستمر و ماهيت آن با آيين‌نامه اجرايي يك قانون متفاوت است. در طول سابقه 40 ساله تدوين استاندارد حسابداري در آمريكا بيش از 150 استاندارد تدوين شده است. سابقه تدوين استاندارد حسابداري در ايران حدود 20 سال است كه تاكنون 33 استاندارد حسابداري تدوين شده است. سازمان حسابرسي تقريبا هر سال تعدادي از استانداردهاي حسابداري و حسابرسي را تدوين مي‌كند و براي تصويب به مجمع عمومي خود ارائه مي‌كند. ضمن اينكه تعداد قابل توجهي از استانداردها نيز تجديدنظر شده است. حجم اين استانداردها هم‌اكنون 1000 صفحه است. بنابراين استانداردهاي حسابداري موضوعي نيست كه يكبار براي قانون دائمي تصويب شود بلكه كاري مستمر است كه هر سال ادامه خواهد داشت.
2. تاكنون هيچ مرجعي در دنيا نتوانسته است حتي يك استاندارد حسابداري را طي يك دوره سه ماهه تدوين و تصويب كند چه رسد به مجموعه كامل استانداردهاي حسابداري. هم‌اكنون تنها دوره نظرخواهي عمومي يك استاندارد حسابداري سه ماه است. تدوين برخي استانداردها كه آثار مالي و مالياتي مهم دارند مانند استاندارد حسابداري شماره 28 «بيمه عمومي» طي چند سال به نتيجه رسيده است. 3. مجموعه كنوني استانداردهاي حسابداري كه هم‌اكنون لازم‌الاجرا است از سال 1378 به تدريج تصويب و برخي از آنها نيز تجديدنظر شده است. اين استانداردها هم‌اكنون مبناي تهيه صورت‌هاي مالي است و تصويب اين مجموعه يكبار ديگر توسط هيات ‌وزيران خلاف عقل سليم است.
4. ورود هيات ‌وزيران به مجموعه‌اي با اين حجم در هيچ كشوري تجربه نشده است چون هيات ‌وزيران به دليل سروكار داشتن با مسائل اجرايي كلان كشور فرصت ورود به جزئيات يك متن فني را ندارد و مهم‌تر اينكه فرآيند تدوين استاندارد را كه بايد مستمر و پويا باشد، كاملا مختل خواهد كرد.
اين تبصره يك اشتباه بسيار عجيب در متن يك قانون مادر است. در تدوين اين تبصره از سازمان حسابرسي كه مسووليت قانوني تدوين استانداردهاي حسابداري و حسابرسي را به عهده دارد نظرخواهي نشده است و بعيد به نظر مي‌رسد اين متن توسط حتي يك كارشناس واجد صلاحيت حسابداري تاييد شده باشد.
شايد يكي از ريشه‌هاي چنين گرفتاري‌هايي در كشور، مساله فرهنگي و خداي ناكرده خودشيفتگي باشد كه برخي تصور دارند كه مسلط بر همه علوم و فنون هستند و در يك حوزه مهم چنين جسورانه متن تخصصي براي قانون‌گذاري مي‌نويسند و به خود زحمت نمي‌دهند كه از نهاد فني مسوول اين كار نظرخواهي كنند. از دست‌اندركاران دولتي انتظار مي‌رود در تدوين اين‌گونه لوايح مهم، نگذارند چنين كارهاي نابخردانه‌اي، قوانين ما را لوث و در امور اجرايي كشور منابع را تلف و اختلال ايجاد كند.
*حسابدار رسمي
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
تقسیط بدهی مالیاتی به صورت توافقی
« پاسخ #782 : ۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۳:۲۹ »
در حالی وزیر اقتصاد در آستانه دور جدید اصلاح قیمت‌های انرژی، «تقسیط و بخشودگی مالیاتی» را یکی از برنامه‌های جبرانی دولت در فاز دوم هدفمندی برای تولید اعلام کرد که سابقه خبری آن به دی ماه سال گذشته برمی‌گردد. در آن زمان علی عسکری، رئیس سازمان امور مالیاتی علاوه بر تقسیط مالیات بنگاه‌های تولیدی از حذف یک سوم اسامی ممنوع‌الخروجی‌های مالیاتی و یکسان‌سازی مالیات بخش‌های دولتی و خصوصی خبر داد.
مسائل بانکی، بیمه‌ای و مالیاتی عمده مسائل بخش تولید است. اما در حوزه مالیات برخورد سلیقه‌ای برخی از ممیزان مالیاتی، وجود نواقص در دفاتر، انعطاف‌ناپذیری امور مالیاتی در برابر هزینه‌های سربار و شرایط نامناسب اقتصادی از جمله مسائل بنگاه‌های تولیدی در امور مالیاتی است.
به گفته فعالان اقتصادی اجرای طرح تقسیط بدهی مالیاتی با توجه به مختل شدن جریان نقدینگی می‌توانست تا حدودی مشکلات واحدهای تولیدی را کاهش دهد، اما طرح پیشنهادی به صورت عام به مرحله اجرا گذاشته نشد و مشخص نبودن ساز و کار این طرح با گذشت چهار ماه موجب شده تا واحدهای تولید از اجرای این طرح ناامید شوند.   
احمد پورفلاح، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در مورد برنامه دولت برای تقسیط و بخشودگی مالیاتی به‌عنوان یکی از برنامه‌های جبرانی دولت در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها برای بخش تولید، می‌گوید: سال گذشته نیز رئیس امور مالیاتی از تقسیط بدهی‌ها و کاهش فهرست ممنوع‌الخروجی بدهکاران مالیاتی خبر داده بود.
وی در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» گفت: پیش از این کسانی که بیش از یک میلیون تومان بدهی مالیاتی داشتند ممنوع‌الخروج می‌شدند که با تدابیر دولت سقف آن به 500میلیون تومان افزایش پیدا کرد. رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: اما در طرح حمایت از تولید ملی که در نهایت کلیات آن به تصویب نرسید ما پیش‌بینی کرده بودیم که به منظور حمایت از تولیدکنندگان کف بدهی مالیاتی برای ممنوع‌الخروج کردن فعالان اقتصادی به 2 میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
وی در مورد تقسیط بدهی مالیاتی گفت: هم اکنون در مورد تقسیط بدهی بانکی راهکار مشخصی وجود دارد؛ به طوری که امکان تقسیط آن حداکثر تا پنج سال وجود دارد. اما در مورد بدهی مالیاتی راهکار مشخصی وجود ندارد و بیشتر به صورت توافقی انجام می‌شود.
پورفلاح با بیان اینکه دستورالعمل و ضابطه تقسیط بدهی مالیاتی را ندیده‌ام، گفت: سازمان امور مالیاتی اختیاراتی را به روسای سازمان‌های تابعه داده است تا به صورت توافقی با بدهکاران مالیاتی، بدهی‌های آنها را تقسیط کنند. اما پیش از سال جدید به دلیل کسری بودجه و تاکید مقامات دولتی مبنی بر وصول مطالبات مالیاتی این کار به سختی انجام می‌شد.
رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که این راهکار دولت برای حمایت از تولید در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: این شیوه حمایت شامل حال همه فعالان بخش تولید نمی‌شود؛ چراکه واحدهای بزرگ صنعتی انرژی بر مشکل بدهی مالیاتی ندارند.
پورفلاح در پاسخ به سوال دیگری که میزان بدهی مالیاتی واحدهای تولید به سازمان مالیاتی چقدر است، گفت: مانند میزان بدهی‌های معوق بانکی سهم واحدهای تولیدی از بدهی‌های مالیاتی مشخص نیست.
تقسیط به صورت عام اجرا نشد
مسعود گل شیرازی رئیس كميسيون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران نیز در این خصوص با اشاره به اینکه تقسیط بدهی مالیاتی می‌توانست تاحدودی فشار روی بخش تولید را کاهش دهد اظهار کرد: با توجه به مختل شدن جریان نقدینگی تقسیط بدهی مالیاتی می‌توانست تاحدودی مشکل واحدهای تولیدی را برطرف کند، اما این بخشنامه به درستی به اداره مودیان منعکس نشد و اجرای آن مختل شد.
به گفته گل شیرازی، علاوه بر عدم ابلاغ درست در نظر گرفتن تبصره‌های مختلف نیز موجب شد تا واحدهای تولیدی نتوانند از این قانون به‌درستی استفاده کنند.
رئیس كميسيون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران با اشاره به اینکه طرح تقسیط بدهی در حد وزارت باقی ماند و به مراحل پایین نرسید افزود: باید ساز و کار با همکاری اتاق بازرگانی و نمایندگان اتاق عملیاتی می‌شد، اقدامی صورت نگرفت و این امر موجب شد تا طرح تقسیط بدهی مالیاتی بازدهی نداشته باشد.
گل شیرازی در خصوص اینکه آیا تقسیط مالیاتی برای واحد تولیدی صورت گرفته است اظهار کرد: به صورت عام اجرا نشده و با این شرایط می‌توان گفت طرح تقسیط بدهی در حد طرح باقی مانده است.
به گفته رئیس كميسيون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران، نداشتن طرح رتبه‌بندی مالیاتی برای موعدیان نیز موجب شده تا طرح تقسیط بدهی مالیاتی به درستی اجرا نشود.
رئیس‌زاده در خصوص اینکه آیا رقم بدهی مالیاتی مشخص است، اظهار کرد: نبود بانک اطلاعاتی موجب شده تا رقم دقیق بدهی مالیاتی مشخص نباشد.
سازوکار مشخص نیست
محمدمهدي رئيس‌زاده، رئيس کميسيون سرمايه‌گذاري و تامين مالي اتاق تهران نیز با بیان اینکه تقسیط بدهی مالیاتی در گذشته نیز صورت می‌گرفت اظهار کرد: در سال‌های گذشته نیز با طی شدن تمام مراحل  سودی 5/2  درصدی به صورت ماهانه برای تقسیط مالیات در نظر گرفته می‌شد، سودی که در سال به حدود 30 درصد می‌رسید و بازپرداخت را برای برخی از واحدهای تولیدی بدهکار با مشکل مواجه می‌کرد.
به گفته رئيس کميسيون سرمايه‌گذاري و تامين مالي اتاق تهران، ساز‌و‌کار تقسیط بدهی اعلام شده هنوز مشخص نیست و در صورتی به نفع بخش تولید خواهد بود که سود پیش‌بینی شده کاهش یابد یا حذف شود و در صورتی که اقدامی در این خصوص صورت نگیرد کار خاصی برای رفع این مشکل صورت نگرفته است.
رئیس‌زاده با اشاره به اینکه برای اجرای تقسیط بدهی باید سازوکاري در نظر گرفته شود می‌گوید: به طور قطع باید چارچوب زمانی خاصی برای اجرای این طرح در نظر گرفت و از سوی دیگر باید تقسیط برای واحدهایی صورت گیرد که با مشکل مالی مواجه هستند.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
تقسیط و بخشودگی بدهی مالیاتی به صورت توافقی
« پاسخ #783 : ۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۴:۵۴ »
در حالی وزیر اقتصاد در آستانه دور جدید اصلاح قیمت‌های انرژی، «تقسیط و بخشودگی مالیاتی» را یکی از برنامه‌های جبرانی دولت در فاز دوم هدفمندی برای تولید اعلام کرد که سابقه خبری آن به دی ماه سال گذشته برمی‌گردد. در آن زمان علی عسکری، رئیس سازمان امور مالیاتی علاوه بر تقسیط مالیات بنگاه‌های تولیدی از حذف یک سوم اسامی ممنوع‌الخروجی‌های مالیاتی و یکسان‌سازی مالیات بخش‌های دولتی و خصوصی خبر داد.


مسائل بانکی، بیمه‌ای و مالیاتی عمده مسائل بخش تولید است. اما در حوزه مالیات برخورد سلیقه‌ای برخی از ممیزان مالیاتی، وجود نواقص در دفاتر، انعطاف‌ناپذیری امور مالیاتی در برابر هزینه‌های سربار و شرایط نامناسب اقتصادی از جمله مسائل بنگاه‌های تولیدی در امور مالیاتی است.
به گفته فعالان اقتصادی اجرای طرح تقسیط بدهی مالیاتی با توجه به مختل شدن جریان نقدینگی می‌توانست تا حدودی مشکلات واحدهای تولیدی را کاهش دهد، اما طرح پیشنهادی به صورت عام به مرحله اجرا گذاشته نشد و مشخص نبودن ساز و کار این طرح با گذشت چهار ماه موجب شده تا واحدهای تولید از اجرای این طرح ناامید شوند.
احمد پورفلاح، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در مورد برنامه دولت برای تقسیط و بخشودگی مالیاتی به‌عنوان یکی از برنامه‌های جبرانی دولت در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها برای بخش تولید، می‌گوید: سال گذشته نیز رئیس امور مالیاتی از تقسیط بدهی‌ها و کاهش فهرست ممنوع‌الخروجی بدهکاران مالیاتی خبر داده بود.
وی در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» گفت: پیش از این کسانی که بیش از یک میلیون تومان بدهی مالیاتی داشتند ممنوع‌الخروج می‌شدند که با تدابیر دولت سقف آن به ۵۰۰میلیون تومان افزایش پیدا کرد. رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: اما در طرح حمایت از تولید ملی که در نهایت کلیات آن به تصویب نرسید ما پیش‌بینی کرده بودیم که به منظور حمایت از تولیدکنندگان کف بدهی مالیاتی برای ممنوع‌الخروج کردن فعالان اقتصادی به ۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
وی در مورد تقسیط بدهی مالیاتی گفت: هم اکنون در مورد تقسیط بدهی بانکی راهکار مشخصی وجود دارد؛ به طوری که امکان تقسیط آن حداکثر تا پنج سال وجود دارد. اما در مورد بدهی مالیاتی راهکار مشخصی وجود ندارد و بیشتر به صورت توافقی انجام می‌شود.
پورفلاح با بیان اینکه دستورالعمل و ضابطه تقسیط بدهی مالیاتی را ندیده‌ام، گفت: سازمان امور مالیاتی اختیاراتی را به روسای سازمان‌های تابعه داده است تا به صورت توافقی با بدهکاران مالیاتی، بدهی‌های آنها را تقسیط کنند. اما پیش از سال جدید به دلیل کسری بودجه و تاکید مقامات دولتی مبنی بر وصول مطالبات مالیاتی این کار به سختی انجام می‌شد.
رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که این راهکار دولت برای حمایت از تولید در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: این شیوه حمایت شامل حال همه فعالان بخش تولید نمی‌شود؛ چراکه واحدهای بزرگ صنعتی انرژی بر مشکل بدهی مالیاتی ندارند.
پورفلاح در پاسخ به سوال دیگری که میزان بدهی مالیاتی واحدهای تولید به سازمان مالیاتی چقدر است، گفت: مانند میزان بدهی‌های معوق بانکی سهم واحدهای تولیدی از بدهی‌های مالیاتی مشخص نیست.
تقسیط به صورت عام اجرا نشد
مسعود گل شیرازی رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران نیز در این خصوص با اشاره به اینکه تقسیط بدهی مالیاتی می‌توانست تاحدودی فشار روی بخش تولید را کاهش دهد اظهار کرد: با توجه به مختل شدن جریان نقدینگی تقسیط بدهی مالیاتی می‌توانست تاحدودی مشکل واحدهای تولیدی را برطرف کند، اما این بخشنامه به درستی به اداره مودیان منعکس نشد و اجرای آن مختل شد.
به گفته گل شیرازی، علاوه بر عدم ابلاغ درست در نظر گرفتن تبصره‌های مختلف نیز موجب شد تا واحدهای تولیدی نتوانند از این قانون به‌درستی استفاده کنند.
رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران با اشاره به اینکه طرح تقسیط بدهی در حد وزارت باقی ماند و به مراحل پایین نرسید افزود: باید ساز و کار با همکاری اتاق بازرگانی و نمایندگان اتاق عملیاتی می‌شد، اقدامی صورت نگرفت و این امر موجب شد تا طرح تقسیط بدهی مالیاتی بازدهی نداشته باشد.
گل شیرازی در خصوص اینکه آیا تقسیط مالیاتی برای واحد تولیدی صورت گرفته است اظهار کرد: به صورت عام اجرا نشده و با این شرایط می‌توان گفت طرح تقسیط بدهی در حد طرح باقی مانده است.
به گفته رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق ایران، نداشتن طرح رتبه‌بندی مالیاتی برای موعدیان نیز موجب شده تا طرح تقسیط بدهی مالیاتی به درستی اجرا نشود.
رئیس‌زاده در خصوص اینکه آیا رقم بدهی مالیاتی مشخص است، اظهار کرد: نبود بانک اطلاعاتی موجب شده تا رقم دقیق بدهی مالیاتی مشخص نباشد.
سازوکار مشخص نیست
محمدمهدی رئیس‌زاده، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق تهران نیز با بیان اینکه تقسیط بدهی مالیاتی در گذشته نیز صورت می‌گرفت اظهار کرد: در سال‌های گذشته نیز با طی شدن تمام مراحل  سودی ۵/۲  درصدی به صورت ماهانه برای تقسیط مالیات در نظر گرفته می‌شد، سودی که در سال به حدود ۳۰ درصد می‌رسید و بازپرداخت را برای برخی از واحدهای تولیدی بدهکار با مشکل مواجه می‌کرد.
به گفته رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق تهران، ساز‌و‌کار تقسیط بدهی اعلام شده هنوز مشخص نیست و در صورتی به نفع بخش تولید خواهد بود که سود پیش‌بینی شده کاهش یابد یا حذف شود و در صورتی که اقدامی در این خصوص صورت نگیرد کار خاصی برای رفع این مشکل صورت نگرفته است.
رئیس‌زاده با اشاره به اینکه برای اجرای تقسیط بدهی باید سازوکاری در نظر گرفته شود می‌گوید: به طور قطع باید چارچوب زمانی خاصی برای اجرای این طرح در نظر گرفت و از سوی دیگر باید تقسیط برای واحدهایی صورت گیرد که با مشکل مالی مواجه هستند.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

کلیه بازارهای سرمایه‌گذاری دارای ریسک و به تناسب بازدهی متناسب با آن هستند؛ به عبارت دیگر، سرمایه‌گذاری بدون ریسک وجود ندارد. اما با توجه به این نکته که این بازارها تحت تاثیر عوامل یکسانی نبوده و ریسک متفاوتی دارند می‌توان با «تخصیص دارایی» (asset allocation) سرمایه‌گذاری مطمئن‌تری انجام داددر بیانی ساده، تخصیص دارایی به معنای تقسیم منابع مالی بین گروه‌های مختلف دارایی، مانند سهام، اوراق مشارکت، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، املاک و مستغلات، سپرده‌گذاری و دیگر مکان‌های سرمایه‌گذاری است. به این صورت ممکن است در پایان سال، املاک و مستغلات افزایش قیمت داشته باشند، در حالی که سهام بورسی با کاهش مواجه باشند، در نتیجه سود حاصل از املاک، زیان سهام را جبران خواهد کرد. همچنین، هر کدام از گروه‌های سرمایه‌گذاری نیز بهتر است به تنهایی، به زیرشاخه‌های متنوعی تقسیم شود. به‌طور نمونه، اگر بخشی از سرمایه خود، مثلا ۴۰ درصد، را به سهام بورسی اختصاص داده اید، توصیه می‌شود این «تخصیص دارایی» را جهت خرید سهام گوناگون به کار گیرید.

حال ممکن است این سوال پیش آید «برای ایجاد پرتفولیو چگونه تخصیص دارایی انجام می‌شود؟» برای یافتن پاسخ باید انواع مدل‌های تخصیص دارایی را بررسی کنیم. این مدل‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا اهداف سرمایه‌گذاران مختلف و میزان ریسک‌پذیری آنها را پوشش دهد.
مدل تخصیص دارایی، متناسب با ذائقه شما
اگرچه همواره توصیه می‌شود مالک دارایی باشید (یعنی، سهام یا مستغلات) به جای آنکه قرض‌دهنده سرمایه باشید (یعنی، اوراق مشارکت، اما با توجه به شرایط می‌توان استثنا نیز قائل شد. به عنوان مثال، یک فرد بازنشسته را در نظر بگیرید که سرمایه‌ای حدود صد میلیون تومان در اختیار دارد، او به دنبال افزایش سرمایه و ایجاد کسب وکار جدید نیست و فقط می‌خواهد درآمدی برای گذران زندگی و اندکی افزایش رفاه داشته باشد. به این ترتیب، وی ترجیح خواهد داد تا با خرید اوراق مشارکت و کسب یک سود معین، سرمایه‌گذاری امنی برای خود ایجاد کند. در حالی که یک کارمند جوان که به تازگی فارغ التحصیل دانشگاه شده است، عطش فراوانی برای افزایش سرمایه خود دارد. او نوسانات موجود در بازار را به جان می‌خرد و با تمامی توان در مسیر توسعه سرمایه خود گام برمی‌دارد. علت این امر عدم نیاز او به مخارج روزانه زندگی است و در نتیجه با سرمایه‌گذاری ریسک پذیر به دنبال رفاه بیشتر خواهد بود. بر این اساس، مدل تخصیص دارایی باید با دیدگاه شما نسبت به سرمایه‌گذاری تناسب مقعولی داشته باشد.
انواع مدل‌های تخصیص دارایی
به‌طور کلی با توجه به اهداف افراد سرمایه‌گذار می‌توان چهار مدل برای تخصیص دارایی قائل شد؛ شامل: حفظ سرمایه، درآمدی، متوازن و رشدی را مطرح کرد.
۱– حفظ سرمایه
این مدل مناسب کسانی است که تمایل دارند از سپرده‌های خود در تمامی دوازده ماه سال عایدی داشته باشند و حاضر نیستند، اندکی روی سرمایه اصلی ریسک کنند. این افراد عموما سرمایه خود را جهت پرداخت شهریه دانشگاه، خرید یک خودرو یا راه‌اندازی یک کسب وکار جدید صرف می‌کنند؛ بنابراین، مدل حفظ سرمایه را مد نظر قرار می‌دهند. در واقع در این مدل، سرمایه‌گذار می‌خواهد سرمایه خود را به گونه‌ای افزایش دهد که کمترین خطر متوجه اصل سرمایه شود. به‌منظور تحقق این مهم، به سپرده‌گذاری یا سرمایه‌گذاری‌هایی از این‌قبیل اقدام می‌کند که امنیت بالا به همراه سودی نه چندان بالا دارد.
۲- درآمدی
پرتفولیو‌هایی که برای درآمدزایی تعبیه می‌شوند عموما شامل سرمایه‌گذاری‌هایی با درآمد ثابت هستند، نظیر اوراق مشارکت و یا سهام شرکت‌های باسابقه و بزرگ که هرساله سود مناسب و البته ثابتی را عاید سهامداران خود می‌کنند. عموما افرادی که در شرف بازنشستگی هستند، چنین مدلی را دنبال می‌کنند. در مثالی دیگر می‌توان خانواده‌ای را در نظر گرفت که مادری تنها، سرپرستی چند کودک خردسال را برعهده دارد. در این شرایط، مادر خانواده احتمالا منبع درآمدی جز بیمه همسرش ندارد و نمی‌خواهد ریسک زیادی را متحمل سرمایه اصلی کند.
۳- متوازن
پرتفولیوی متوازن مدلی بینابین مدل‌های حفظ سرمایه و درآمدی است. برای اکثر افراد، این مدل بهترین گزینه است، که علت این انتخاب، بیشتر جنبه روانی دارد تا مالی، زیرا فرد با یک سرمایه‌گذاری محافظه کارانه، انتظار رشد سرمایه ناگهانی را نیز ندارد. در این حالت، سرمایه‌گذار دو هدف را دنبال می‌کند، از طرفی رشد بلندمدت سرمایه و از سوی دیگر کسب درآمدی ثابت را در نظر دارد. مخلوطی از دارایی‌ها با سود ثابت به طوری که رشد کم نوسانی نیز داشته باشد، یک هدف ایده آل برای این‌گونه سرمایه‌گذاران است. این افراد عموما در دو گروه دارایی، شامل سپرده‌گذاری‌های میان مدت و نیز خرید سهام شرکت‌های پیشرو در بورس (عمده این شرکت‌ها سود سالانه ثابتی پرداخت می‌کنند و ارزش سهام آنها با نوسان کمی رشد بلندمدت خواهد داشت) سرمایه‌گذاری می‌کنند.
۴- رشدی
مدل تخصیص دارایی رشدی، برای کسی مناسب است که تازه مشغول به کار شده و به دنبال افزایش سرمایه‌اش در بلندمدت است. در این حالت، سرمایه‌ها مستلزم ایجاد درآمدی ثابت برای سرمایه‌گذار نیست، چراکه وی درآمد کافی از محل کارش جهت گذران زندگی کسب می‌کند. بنابراین، این مدل برای افراد ریسک پذیر و عمدتا با سن کمتر مناسب است. در واقع، سرمایه‌گذاران پیرو این مدل، با خرید سهام یک شرکت به دنبال سود سالانه آن نیستند، بلکه با تحمل ریسک بالاتر، رشد ارزش سهام خریداری شده را طلب دارند.
کدام دسته دارایی، با استراتژی شما
همخوانی دارد؟
فرض کنید مدل تخصیص دارایی مورد نظرتان را انتخاب کرده اید، حال باید بدانید چه نوع از دارایی‌ها در راستای استراتژی شما قرار می‌گیرد. در این حالت توصیه می‌شود دو فاکتور اساسی، یعنی افق زمانی و میزان ریسک پذیری خود را مد نظر قرار دهید.
افق زمانی: بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها نیازمند افق زمانی ده ساله یا بیشتر هستند. این در حالی است که برخی دیگر، تنها برای چند ماه آینده مطلوبند. علت این امر را می‌توان در دل این حقیقت جویا شد که سود بالاتر سرمایه‌ها مستلزم نگهداری آن برای مدت طولانی‌تر است تا طی زمان بتوان بر ریسک‌های مربوطه غلبه کرد. به عنوان مثال، اگر شما یک سال پیش از رخ دادن رکود اقتصادی اقدام به ایجاد پرتفولیو کنید، در پایان سال ممکن است حدود ۸۰ درصد ضرر کنید. در چنین شرایطی، اگر تسلیم نشوید و بتوانید پرتفولیوی خود را به خوبی مدیریت کنید، پس از چند سال تمامی ضررهایتان جبران خواهد شد. بنابراین، همواره سعی کنید متناسب با افق زمانی خود، آن دسته از دارایی‌هایی را انتخاب کنید که قادر به مدیریت سود و زیان ناشی از آنها باشید.
نکته‌ای دیگر که در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد تغییر زمان است. به عبارت دیگر، در طول عمر شما، شرایط زندگی و ذائقه تان دچار تحول می‌شود. بر این اساس، مدیران مالی همواره پیشنهاد می‌کنند به آرامی بخشی از استراتژی تخصیص دارایی‌های خود را پیش از ورود به مرحله‌ای جدید از زندگی تغییر دهید. به عنوان مثال شخصی که ۱۰ سال تا بازنشستگی فاصله دارد، باید سالانه حدود ۱۰ درصد از سرمایه خود را در قالب «مدل درآمدی» درآورد. بنابراین، زمانی که به سن بازنشستگی رسید، اهداف پرتفولیوی سرمایه‌گذاری‌اش به کلی تغییر یافته و به «مدل حفظ سرمایه» می‌رسد.
میزان ریسک پذیری: سرمایه‌گذاری به‌طور مطلق منطقی نیست و در برخی موارد برای کسب سود بیشتر باید اندکی ریسک متحمل شد. تمام سرمایه‌گذاران تمایل دارند که سهام آنها روز به روز افزایش یابد، اما گاهی ممکن است در یک شبانه روز سرمایه شما حتی ۵۰ درصد افت داشته باشد. سرمایه‌گذار موفق کسی است که تحمل چنین ریسک‌هایی را نیز داشته باشد و در مواجهه با چنین واقعیتی خود را بازنده نداند.
به هر حال حقیقت این است که اگر شکیبایی کافی برای رسیدن به اهداف خود ندارید و نمی‌توانید به قدرت پیش بینی خود اطمینان کنید، به هیچ عنوان ریسک نکنید. به خودتان استرس راه ندهید و وقت مشاوران مالی خود را نگیرید و تنها با خرید اوراق مشارکت با دریافت سودی ثابت از ادامه زندگی خود لذت ببرید.
یک روش پیشنهادی؛ توازن مجدد
یکی از روش‌های محبوب جهت تخصیص دارایی‌ها، «توازن مجدد» است. به عبارت ساده، این روش شما را مجبور به خرید سهام با ارزشی کمتر از ارزش واقعی و فروش سهام با ارزشی بیش از ارزش واقعی می‌کند. با یک مثال عددی سعی می‌شود تا این موضوع بیشتر تفهیم شود. فرض کنید شما ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه دارید و تصمیم می‌گیرید ۵۰ درصد آن را وقف خرید اوراق مشارکت کنید و ۵۰ درصد دیگر را به سهام بورسی اختصاص دهید (لازم به یادآوری است که انتخاب میزان سرمایه و درصدهای اختصاص داده شده فرضیاتی جهت سهولت در محاسبات بود که با ارقام حقیقی تفاوت زیادی دارد). در این حالت در پایان سال، اوراق مشارکت ۲۰ درصد سود برای شما دارد (۱۰ میلیون تومان) و سهام بورسی ۳۰ درصد (۱۵ میلیون تومان). به این ترتیب سرمایه جدید شما ۱۲۵ میلیون تومان، که ۶۰ میلیون آن عایدی اوراق مشارکت و ۶۵ میلیون دیگر عایدی سهام بورسی، خواهد بود. به عبارت دیگر، اوراق مشارکت در پایان سال ۴۸ درصد و سهام بورسی ۵۲ درصد کل سرمایه شما را در بر خواهند داشت.
حال شما باید توازن مجدد انجام دهید، یعنی این بار ۵۰ درصد سرمایه اصلی (۵/۶۲ میلیون) را به اوراق مشارکت و نیمه دیگر را به خرید سهام بورسی اختصاص دهید. در واقع با این کار، ۵/۲ میلیون تومان از سهام خود را به فروش می‌رسانید و به جای آن اوراق مشارکت تهیه می‌کنید. در این حالت اگر در قیمت سهام بورسی، حبابی وجود داشته باشد، شما از سرمایه خود محافظت و سود به دست آمده را در جایی دیگر (اوراق مشارکت) سرمایه‌گذاری کرده‌اید. این روش امنیت خاطری برای شما ایجاد می‌کند تا هیچ‌گاه فاصله شما از هدف معین سرمایه‌گذاری خود زیاد نشود.
منبع : دنیای اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
اقتصاد مالی در ایران؛ از تئوری تا عمل
« پاسخ #785 : ۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۴:۴۴ »
اقتصاد مالي اگرچه اكنون در جهان از رشد كمي و كيفي خارق‌العاده‌اي برخوردار شده است، ولي همچنان در ايران به واسطه تئوريك و كاربردي با فقر گسترده علمي روبه‌رو است. به‌عنوان مصاديق عيني مي‌توان متذكر شد كه گرايش اقتصاد مالي هنوز در دانشگاه‌هاي نادري در كشور آن هم در مقطع دكترا تدريس مي‌شوند و از سوي ديگر بسياري از معاملات سهام و مديريت دارایي‌ها بدون توجه به مباني تئوريك و فقط با تاكيد بر دانش تجربي و شايعات پرريسك بازار صورت مي‌گيرد. به منظور بررسي بيشتر ابعاد اقتصاد مالي هم به لحاظ تئوريك و هم به لحاظ كاربردي ، گفت‌وگویی را با دكتر مهدی تقوي استاد دانشگاه علامه طباطبایي كه از پيشگامان عرصه تدوين كتب اقتصاد مالي در ايران است، انجام داده‌ايم.






با توجه به اینکه شما یکی از اولین افرادی بوده‌اید که در حوزه اقتصاد مالی در ایران فعالیت داشتید به نظر شما چرا اقتصاد مالی نسبت سایر زیرشاخه‌های اقتصاد توسعه و گسترش کمتری داشته است درحالی‌که در بخش تقاضا جایگاه مناسبی نسبت به سایر رشته‌ها دارد؟
در مورد سایر گرایش‌های اقتصاد می‌توان گفت که تقریبا تمام این گرایش‌ها از دوره لیسانس در دانشگاه‌های ما شروع می‌شود، ولی در مورد اقتصاد مالی این‌طور نبوده است. یعنی درس‌هایی مانند اقتصاد بخش عمومی، اقتصاد بین‌الملل، اقتصاد ریاضی و غیره دردوره لیسانس وجود دارد. ولی در سرفصل‌های درسی دوره لیسانس درسی تحت عنوان اقتصاد مالی وجود ندارد.البته ما در گذشته چیزی تحت عنوان اقتصاد مالی نداشتیم و این یک حوزه جدید در رشته اقتصاد در ایران محسوب می‌شود. وهمین امر باعث شده تا اقتصاد مالی آنچنان‌که شایسته است گسترش
نیابد.
 با توجه به اینکه در رشته مدیریت هم گرایشی به نام مدیریت مالی وجود دارد، به نظر شما تفاوت بین این دو موضوع یعنی اقتصاد مالی و مدیریت مالی در چیست؟
در واقع مدیریت مالی بیشتر در سطح خرد عمل می‌کند درحالی‌که اقتصاد مالی در سطح کلان به بحث در حوزه‌های مالی اقتصاد می‌پردازد. به این ترتیب مباحثی که در مدیریت مالی بحث می‌شود در اقتصاد مالی به دانشجویان ارائه نمی‌شود. در واقع اقتصاد مالی بیشتر به مدیریت مالی در سطح کلان می‌پردازد.
در حال حاضر دو انتقاد اساسی در مورد کتاب‌هایی که در زمینه اقتصاد مالی ترجمه می‌شود، وجود دارد اول اینکه ترجمه زیاد کتاب‌های انگلیسی در ایران باعث شده تا دانشجویان رغبتی برای خواندن متن اصلی کتاب نداشته باشند و دانش زبان انگلیسی دانشجویان در این زمینه بسیار ضعیف باشد. نکته دیگر این است که کتاب‌های ترجمه‌ای فاصله زیادی با متن اصلی کتاب دارد. این دو انتقاد را چطور پاسخ می‌دهید؟
 در مورد انتشار کتاب در ایران در واقع می‌توان گفت که منفعتی برای نویسنده ندارد یعنی انگیزه‌های مالی مناسبی برای نویسنده وجود ندارد. از طرفی برای اینکه دانشجویان بخواهند از کتاب‌های انگلیسی استفاده کنند باید از سطح دانش بالایی نسبت به زبان انگلیسی برخوردار باشند، درحالی‌که اگر ترجمه کتاب‌های مورد نظر در بازار باشد انگیزه برای دانشجویان به‌منظور مطالعه متون انگلیسی پایین می‌آید. در مورد اینکه ترجمه‌ها در ایران ضعیف است باید بگویم بله همین‌طور است و بسیاری از کتاب‌هایی که در این زمینه وجود دارند متاسفانه در سطح نازلی از کیفیت قرار دارند و دلیلش این است کسانی که وارد این حوزه می‌شوند سطح دانش پایینی نسبت به بحث ترجمه دارند و با این وجود به خودشان جرات می‌دهند که وارد این حوزه شوند.
برخی اعتقاد دارند به‌دلیل اینکه سطح ترجمه در ایران بسیار پایین است نباید اصلا وارد این حوزه شویم. آیا به نظر شما این باور درست است؟
خیر این طور نیست. ترجمه کتاب، کار حرفه‌ای و دشواری است، بنابراین باید افراد متخصص وارد این حوزه شوند، یعنی مترجم باید دانش خوبی نسبت به هر دو زبان داشته باشد. البته در حال حاضر در بحث ترجمه کتاب افرادی هم هستند که به‌صورت تخصصی کار می‌کنند.
با وجود اینکه کتاب‌های زیادی در زمینه اقتصاد مالی در سال‌های اخیر به چاپ رسیده، اما به نظر می‌رسد در جنبه عملی یا اجرایی به‌خصوص در زمینه مالیه (Finance) با استاندارد‌های اقتصادی دنیا تا حد زیادی فاصله داریم این مساله هم می‌تواند در سطح کلان (یعنی سیستم بانکی و سیاست‌گذاری) وهم در سطح خرد (یعنی موضوعاتی  که در بورس و اوراق مشتقه و...وجود دارد) مطرح باشد. به نظر شما علت اینکه رشد مناسبی در این زمینه نداشتیم، چیست؟
شما نمی‌توانید کشور ایران را با اقتصادهای پیشرفته‌تر مقایسه کنید چون فاصله و شکاف عمیقی در این زمینه وجود دارد و این امر می‌تواند به دلایل مختلف باشد. بنابراین برای جبران این شکاف باید رشد بالایی داشته باشیم.
به نظر می‌رسد ما در جنبه‌های تئوریک اقتصاد مالی پیشرفت‌هایی داشتیم، ولی این پیشرفت تا حد زیادی در عرصه‌های عملی دیده نمی‌شود. درواقع بین جنبه‌های نظری که در کلاس‌های اقتصاد تدریس می‌شود و جنبه‌های عملی بازار تفاوت‌هایی دیده می‌شود. به نظر شما دلیل این تفاوت‌ها در چیست؟
اول اینکه افرادی در بازار هستند که بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند. یعنی روابطی در بازار سهام و بورس بین فعالان بازار وجود دارد که بر بازار تاثیرگذار است.
 از طرف دیگر، کسانی که در بورس و بازار سهام و غیره فعالیت می‌کنند خیلی به مباحث علمی توجهی ندارند و بیشتر تجربیات گذشته خود را ملاک عمل قرار می‌دهند. بنابراین می‌توان گفت که تحرکات بازار و دانش تجربی بازار بیشتر در تصمیم‌گیری‌های خرید و فروش سهام موثر است. البته شرکت‌های مشاوره سرمایه‌گذاری هم هستند که مبانی علمی را مورد توجه قرار می‌دهند، ولی به‌طور کلی، خرید و فروش‌های بازار بیشتر تحت تاثیر فضای بازار و تحرکاتی است که در بازار صورت می‌گیرد.
در نگاه دیگر کسانی که در زمینه خریدو‌فروش سهام در بازار فعالیت دارند، عمدتا به صورت حرفه‌ای در بازار حضور ندارند به همین دلیل خیلی احساس نیاز نمی‌کنند که درگیر تحلیل‌های علمی و آکادمیک شوند. پس به‌طور کلی می‌توان گفت که شرکت‌های سرمایه‌گذاری بیشتر به بعد علمی و تجزیه و  تحلیل‌های آکادمیک اهمیت می‌دهند.
به نظر شما از میان بخش‌های مختلف اقتصاد مالی کدامیک بیشتر در ایران کاربرد دارد؟
در واقع چون به بحث ابزار مشتقه بیشتر پرداخته شده که در بخش بورس می‌تواند کاربرد بیشتری داشته باشد به همین دلیل می‌توان گفت که در موضوعات مربوط به بورس، کاربرد مباحث تئوریک اقتصاد مالی در ایران بیشتر لحاظ می‌شود.
سایر مباحث اقتصاد مالی بیشتر در بحث‌های کلان اقتصاد کاربرد دارند برای مثال: تغییرات حجم پول چه تاثیری بر اقتصاد دارد یا اینکه تغییرات نرخ بهره چگونه می‌تواند متغیرهای کلان اقتصاد را در بخش مالی تحت تاثیر قرار دهد به‌عبارت دیگر چون این رشته در ایران جدید است می‌تواند یک دانش پایه‌ای را به افراد بدهد.
با توجه به اینکه خیلی از ابزارها و سیاست‌های اقتصاد مالی در ایران به‌کار نمی‌روند، بنابراین به نظر شما آیا خواندن این مطالب برای دانشجویان اقتصاد که می‌خواهند این رشته را دنبال کنند، مفید است؟
اگرسیاست‌گذاران بخش‌های مختلف با این مساله آشنایی داشته باشند، می‌توانند سعی کنند که این مباحث را هم در اقتصاد پیاده کنند. برای مثال اگر ابزار مشتقه در اقتصاد پایه‌گذاری شود می‌تواند در زمینه رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی بنگاه‌ها و سرمایه‌گذاران راهگشا باشد. بنابراین می‌توان این ابزارها را در اقتصاد ایجاد کرد ودر جهت بهبود سرمایه‌گذاری منابع مالی در اقتصاد گام برداشت. یعنی اگر بتوانیم با ابزارهای مشتقه‌ای که عرض کردم بخش بازار را گسترده‌تر کنیم این امر منجر به توسعه بخش مالی اقتصاد می‌شود.
در حال حاضر با توجه به اینکه ابزارهای مشتقه در ایران گسترش پیدا کرده به نظر می‌رسد محدودیت‌های شرعی که در این زمینه وجود داشت تا حد زیادی برطرف شده یا اینکه ابزارهای جدیدی تعریف شده تا به نوعی با معیارهای شرعی مطابقت داشته باشد نظر شما درباره این موضوع چیست؟
بله می‌توان گفت تا حد زیادی همین‌طور بوده است. در واقع بازار مالی گسترده، بازاری است که ابزارهای موجود در آن خیلی بیشتر است بنابراین چنین بازاری می‌تواند به نیازهای طیف گسترده‌تری از افراد پاسخ دهد و این امر باعث توسعه اقتصاد می‌شود.
با اتفاقی که در چند ماه اخیر در مورد نرخ سود بانكي در ایران رخ داده، یعنی افزایش نرخ سود به نوعی باعث شده بانک‌ها تا حد زیادی آزادانه‌تر عمل کنند. این مساله را چطور ارزیابی می‌کنید؟
البته باید توجه داشته باشیم که با نرخ سود فعلی که در سیستم بانکی وجود دارد همچنان نرخ بهره واقعی در ایران منفی است ولی می‌توان گفت که این امر تا حدی می‌تواند مثبت باشد یعنی با توجه به تورم موجود این افزایش نرخ بهره خیلی هم نمی‌تواند نامعقول باشد.
 البته با وجود اتفاقات اخیر همچنان محدودیت‌هایی وجود دارد آیا به نظر شما باید این محدودیت‌ها برداشته شود و بانک‌ها کاملا در مورد نرخ سود آزاد عمل کنند؟
ببینید این طور نیست. دولت باید سعی کند نرخ تورم را کاهش دهد، چون اگر نرخ سود بانكي افزایش یابد هزینه مالی سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد بنابراین همین مساله می‌تواند دوباره تورم زا باشد و موجب افزایش قیمت کالاها شود.
دربسیاری از کشورهای توسعه یافته وقتی تورم بالا می‌رود نرخ بهره به‌عنوان یک عامل کنترل کننده تورم عمل می‌کند چون هم انگیزه پس‌انداز را زیاد می‌کند و هم اینکه مصرف را به نوعی محدود می‌کند.آیا در ایران نمی‌توان از این عامل استفاده کرد ؟
در سایر کشورها نرخ بهره و تورم بسیار پایین است و شرایط، متفاوت از اقتصاد ایران است حال در شرایطی که تورم بسیار بالا باشد، سوال اصلی این است که تا چه حد می‌توانیم این نرخ بهره را بالا ببریم تا نرخ بهره واقعی مثبت شود. البته وقتی نرخ بهره را بالا ببریم به نوعی هزینه‌های سرمایه‌گذاری هم بالا می‌رود و می‌تواند اثر تورمی داشته باشد.
پس چون نرخ بهره بالا می‌رود هزینه‌های سرمایه‌گذاری هم بالا می‌رود و به نوعی فشار تورمی ایجاد می‌کند. از طرف دیگر با افزایش نرخ بهره، انگیزه‌های مصرفی افراد به‌طور نسبی کاهش   می‌یابد و میل به پس‌انداز تا حدی افزایش می‌یابد؛ یعنی دو اثر مخالف هم مشاهده می‌شود. به نظر شما کدامیک از این اثرات می‌تواند بر دیگری غالب باشد ؟
به نظر من اثر تورمی غلبه دارد.
 اگر نرخ بهره افزایش یابد هزینه تمام شده پول برای سیستم بانکی بالا می‌رود، بنابراین بانک‌ها هم مجبورهستند با نرخ بهره بالاتری تسهیلات خود را ارائه دهند واین یعنی افزایش هزینه سرمایه‌گذاری و این امر سبب می‌شود تا پروژه‌های با نرخ بازدهی بالاتر متقاضی درخواست این تسهیلات باشند. به نظر شما آیا این امر نمی‌تواند ریسک افزایش معوقه‌های بانکی را زیاد کند ؟
بله همین‌طور است اگر ریسک سرمایه‌گذاری بالا رود این خطر برای سیستم بانکی هم احساس می‌شود.
در راستای بحثی که در سال‌های اخیر در مورد خصوصی‌سازی مطرح است برخی بانک‌های دولتی به بخش خصوصی واگذار شده واز سوی دیگر برخی بانک‌های خصوصی هم تاسیس شده‌اند. این مساله را در چارچوب نظریه‌های اقتصاد مالی چطور ارزیابی می‌کنید؟
درواقع بانک‌های دولتی در سیستم اقتصادی نباید وجود داشته باشد؛ یعنی هر چقدر به سمت بانک‌های خصوصی پیش برویم بهتر است. در اکثر کشورهای توسعه یافته هم وضع به همین ترتیب است یعنی به جز بانک مرکزی که دولتی است سایر بانک‌ها در بخش خصوصی فعال هستند.
در اینجا بیشتر بحث کارآیی و عدم کارآیی پیش می‌آید در واقع وقتی بانک‌ها دولتی باشند کارآیی آنها پایین‌تر است یعنی انگیزه برای فعالیت بیشتر و کسب سود بیشتر، کمتر است. در صورتی که در بخش خصوصی انگیزه‌ها بالاتر است.
با توجه به اینکه سیستم بانکی ما به سمت خصوصی‌سازی حرکت کرده ولی آزاد سازی در سیستم بانکی اتفاق نیفتاده یعنی حتی در مورد ساعت کاری بانک‌ها هم محدودیت‌هایی وجود دارد که توسط دولت تعیین می‌شود این مساله را چطور ارزیابی می‌کنید؟
تقریبا در همه کشورهای دنیا وضع به همین ترتیب است. ببینید کنترل سیستم بانکی و خصوصی‌سازی دو مقوله جدا از هم محسوب می‌شود. یعنی این کنترل باید توسط بانک مرکزی بر سیستم بانکی صورت گیرد. بحران 1929 به‌دلیل ورشکستگی یک بانک اتفاق افتاد بنابراین سیستم بانکی از اهمیت بالایی برخوردار است و همه بانک‌ها در دنیا تحت نظارت و کنترل بانک مرکزی و دولت عمل
می‌کنند.
در بحث تقاضا برای فارغ التحصیلان اقتصاد به‌ویژه در بخش اقتصاد مالی به نظر شما این تقاضا بیشتر در چه زمینه‌هایی وجود دارد؟ آیا این تقاضا بیشتر مربوط به بنگاه‌های بزرگ می‌شود یا در بنگاه‌های کوچک هم این تقاضا وجود دارد؟
یک دلیل برای عدم تقاضا برای فارغ التحصیلان اقتصاد عدم آگاهی و برنامه‌ریزی صحیح توسط بنگاه‌هااست و این امر بستگی به ارزیابی بنگاه از هزینه‌ها و منفعت حاصل از جذب یک اقتصاددان چه در زمینه اقتصاد مالی و چه در سایر گرایش‌ها دارد، ولی به‌طور کلی علم اقتصاد در ایران به جایگاه واقعی خود نرسیده است.
منبع : دنياي اقتصاد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

باید خود را برای تعامل بهتر با دنیا آماده کنیم و در مؤلفه حسابرسی و حسابداری در فضای جدیدی به سمتی حرکت کنیم که سرمایه گذاران خارجی جذب این بازار شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) به نقل از ایرنا، علی صالح آبادی در اولین همایش استاندارد بین المللی گزارشگری مالی با تاکید برضرورت های استفاده از استاندارد بین المللی، افزود: پس از بهبود فضای بین المللی، تعامل اقتصاد ایران به خصوص در بازار سرمایه با دیگر کشورها در دنیا افزایش می یابد.
صالح آبادی با اشاره به اینکه با توجه به وضعیت شرکت های ایرانی پس از استفاده از استانداردهای بین المللی تعاملات شان با دیگر کشورها افزوده می شود، تصریح کرد: در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب هم بر تعامل با دنیا ضمن توجه به تولید داخلی و ظرفیت های کشور تأکید شده است.
وی افزود: باید خود را برای تعامل بهتر با دنیا آماده کنیم و در مؤلفه حسابرسی و حسابداری در فضای جدیدی به سمتی حرکت کنیم که سرمایه گذاران خارجی جذب این بازار شوند.

 افزایش سرمایه گذاری خارجی با گزارشگری مالی
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید براینکه سرمایه گذاران خارجی به صورت های مالی شرکت های داخلی براساس استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی توجه خواهند کرد، افزود: سرمایه گذاران بین المللی معمولاً پرتفوی از سهام در تمام بورس ها تشکیل خواهند داد و این امر محقق نخواهد شد مگر آنکه بازار سرمایه ای ایران به سمتی حرکت کند که از استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی بهره مند شود.
وی گفت: برای اینکه مقایسه شرکت های داخلی و خارجی کشورها به راحتی صورت پذیرد، استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی راه اندازی شده است.
صالح آبادی اظهار داشت: اکنون بورس های دنیا در سازمانی واحد برای استفاده از استانداردهای بین المللی تفاهم نامه ای امضا کردند اما بورس ایران در این سازمان عضو نیست و در تلاش هستیم با ایجاد زیرساخت های لازم و اجرای موارد مربوط به این استاندارد عضو این سازمان بین المللی شویم.
وی با اشاره به مزایای استفاده از این استاندارد بین المللی، تصریح کرد: اکنون بسیاری از شرکت های داخلی درخواست وام های بین المللی دارند که استفاده از این وام ها ارائه صورت های مالی مبتنی بر استانداردهای جهانی است.
صالح آبادی افزود: اکنون در بورس ایران، از فناوری های xbrl توسط شرکت های تولیدی بر روی سامانه کدال منتشر و استفاده می شود زیرا این امر به شفافیت بیشتر شرکت ها از منظر بین المللی کمک می کند.
وی با تأکید براینکه شرکت های بانکی، بیمه ای و خدماتی در فاز بعدی از فایل xbrl بهره مند خواهند شد، گفت: ما از این بحث به عنوان یک ضرورت نگاه می کنیم.
صالح آبادی با اشاره به نقشه راه استانداردهای بین المللی در سازمان بورس اوراق بهادار تدوین شده است، گفت:در تدوین این نقشه راه از رئیس سازمان حسابرسی، هیات عامل و کمیته این سازمان تشکر می کنم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در کوتاه مدت صورت های مالی به صورت اختیاری از یکم فروردین ۹۲ به بعد براساس استانداردهای بین المللی حسابرسی منتشر خواهند شد چرا که این امر در ۲۱ بهمن ماه ۹۲ به تصویب هیات مدیره سازمان بورس رسیده و به شرکت های بورسی و فرابورسی ابلاغ شده است.
وی تأکید کرد: تهیه صورت های مالی براساس استانداردهای حسابرسی تا پایان سال ۱۳۹۵ با توجه به افق طراحی شده، به طور کامل عملیاتی خواهد شد.
صالح آبادی با اشاره به اینکه از سال جاری سیستم های اطلاعاتی شرکت ها باید متناسب با این استانداردها اصلاح شوند، گفت: در این خصوص کارگروهی با حضور سازمان بورس اوراق بهادار، سازمان امور مالیاتی کشور، سازمان حسابرسی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بیمه مرکزی ایران به همراه جامعه حسابداران رسمی و انجمن های حرفه ای و افراد نخبه کمیته ای تشکیل شده است.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

آموزش و فرهنگ‌سازی در تهیه صورت‌های مالی مطابق با استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی توسط کانون نهادهای سرمایه گذاری انجام می شود، اما تک تک این مباحث نیازمند برگزاری جلسات و نشست‌های مختلف است.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری در همایش ملی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی با اشاره به اینکه پس از مصوبه سازمان بورس و اوراق بهادار، برگزاری آموزش‌های لازم مربوط به استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی به کانون نهادها واگذار شد ، گفت: این اقدام از سوی انجمن علمی رشته حسابداری دانشگاه علامه کلید خورد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، بهروز خدارحمی در خصوص آموزش های لازم در این زمینه ابراز داشت: با توجه به گستردگی موضوع، این وظیفه به عهده کانون نهادهای سرمایه‌گذاری گذاشته شد و نهایت تلاش را خواهیم کرد که مشارکت تمامی نهادها را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: آموزش و فرهنگ‌سازی در تهیه صورت‌های مالی مطابق با استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی توسط کانون نهادهای سرمایه گذاری انجام می شود، اما تک تک این مباحث نیازمند برگزاری جلسات و نشست‌های مختلف است.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران با تأکید بر اینکه آموزش مربوط به استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی از روز چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه توسط کارگزاری سهم آشنا و شرکت دانش‌بنیان پارس XBRL برگزار شد، گفت: در این نشست، مدیر فناوری سازمان بورس به دستاوردهای این سازمان در خصوص استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی پرداخت.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

معاون نظارت بر ناشران بورس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اقدامات و برنامه‌های سازمان بورس در خصوص استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی، گفت: استفاده از این استاندارد طبق مصوبه هیأت مدیره از یکم فروردین امسال آغاز و تا پایان ۹۴ به اتمام می‌رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از فارس، محمدرضا عربی معاون نظارت بر ناشران بورس سازمان بورس و اوراق بهادار و عضو هیأت مدیره این سازمان در همایش استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی با اشاره به برنامه‌ها و اقدامات سازمان متبوعش در خصوص XBRL اظهار داشت: این استاندارد برای تمام شرکت‌ها و نهادهای مالی ثبت‌شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار از ابتدای سال ۱۳۹۵ به طور کامل عملیاتی خواهد شد و اکنون در کوتاه‌مدت برای شرکت‌های تولیدی، الزام شده و طی دو سال آینده به طور کامل کلید می‌خورد.
وی ادامه داد: اکنون کمتر از ۵ درصد بورس‌های دنیا از استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی استفاده می‌کنند که در این میان ایالات متحده از عمده‌ کشورهایی است که تاکنون از این استانداردها به دلیل گستردگی فعالیت‌ها استفاده نکرده و در آینده الحاق به این استاندارد را در دستورکار خود قرار می‌دهند.
عربی گفت: اجرای این استاندارد را را در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار دادیم و رویکردهای مختلفی وجود دارد؛ بهترین حالت تغییر از استاندارد ملی به استاندارد بین‌المللی را مورد استفاده قرار خواهیم داد.
وی افزود: خوشبختانه ساختار مالی شرکت‌ها بیشتر روی تکنیک‌های بزرگ ورود پیدا نکردند که به اجرای استاندارد بین‌المللی در کشور ما کمک می‌کند.
معاون نظارت بر ناشران بورس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در بحث آموزش، نیروی خبره به صورت فراگیر وجود ندارد که در این بازه زمانی دو ساله باید نیروهای آموزش‌دهنده بسازیم.
وی با اشاره به مزایای اجرای استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی در کوتاه‌مدت گفت: تشویق شرکت‌ها به تهیه صورت‌های مالی بر مبنای IFRS، استفاده از تجربیات گذشته، دریافت بازخورد، نزدیک‌تر شدن به استانداردهای بین‌المللی و گسترش دامنه فعالیت‌ها از جمله مزایای این استاندارد در کوتاه‌مدت است.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
امکان شکایت از قراردادهای سفید امضا فراهم شد.
« پاسخ #789 : ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۶:۲۵ »
سال ها است قراردادهایی در بازار کار کشور به امضا می رسد که تنها تامین کننده منافع کارفرمایان بوده و در قالب آن هیچ حق و حقوقی برای کارگران در نظر گرفته نمی شود.

با ابلاغ مقررات جدید وزارت کار به مراجع تشخیص و حل اختلاف کارگر و کارفرما؛ از این پس امکان بررسی شکایت کارگران درباره اینگونه قراردادها فراهم شد. معاون روابط کار وزارت کار، اقدام این وزارتخانه در تدوین دستورالعمل جدید را رواج امضای قراردادهای صوری در بین کارگران و کارفرمایان اعلام کرده است.
به گزارش مهر، سال ها است قراردادهایی در بازار کار کشور به امضا می رسد که تنها تامین کننده منافع کارفرمایان بوده و در قالب آن هیچ حق و حقوقی برای کارگران در نظر گرفته نمی شود. در این نوع از قراردادهای یکطرفه، کارگر مجبور به امضای برگه ای می شود که محتوای آن بعدا با نظر کارفرما تهیه خواهد شد.
کارشناسان بازار کار کشور معتقدند خروج برخی کارفرمایان از دایره اجرای قانون کار درباره قراردادهای کاری و همچنین بروز سوء استفاده های اینچنینی از نیروی کار علاوه بر تفکرات سودجویانه برخی کارفرمایان، به دلیل فراوانی نیروی کار در مقابل فرصت های شغلی موجود است.
در این شرایط، کارفرما می تواند علاوه بر انتخاب نیروی مدنظر خود از بین ده ها متقاضی کار و همچنین اخراج نیروهایی که به دنبال دریافت حقوق قانونی خود باشند؛ قراردادهایی تنظیم نماید که تنها منافع وی را به دنبال داشته باشد و از پیش هرگونه حق و حقوق بعدی نیروی کار را نیز منتفی کند.
امضای برگه هایی به عنوان دریافت عیدی، درخواست بیمه نشدن، دادن اختیار کامل تعیین شرایط کار و اخراج به کارفرما از سوی نیروی کار؛ مهم ترین مواردی است که در قالب قراردادهای سفیدامضا اتفاق می افتد و برخی افراد مجبور می شوند برای قرار داشتن در یک فرصت شغلی به ارائه تعهداتی خارج از چارچوب قانون کار دست بزنند.
علی ربیعی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به قراردادهای کاری سفید امضا گفت: با دستورالعملی که ابلاغ شده است، به موجب آن مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار موظف هستند تا در خصوص بررسی ادعای سفید امضا بودن قراردادهای کار از نظر کارشناسان دادگستری استفاده کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه این دستورالعمل در راستای جلوگیری از پاره ای از مشکلات صورت می گیرد اظهارداشت: بر این اساس، نظر کارشناسان دادگستری در خصوص صحت قراردادهای کار ملاک رسیدگی در هیئت های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار خواهد بود.
همچنین پیش از آن، سیدحسن هفده تن معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اعلام تدوین دستورالعمل جدید ساماندهی قراردادها و تسویه حساب های سفید امضاء در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: وزارت کار به منظور نظام مند کردن قوانین و مقررات در قراردادهای کار منعقده بین کارگر و کارفرما، نسبت به تدوین دستورالعمل ساماندهی قراردادها و تسویه حساب های سفید امضاء اقدام نموده است.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: با توجه به افزایش قراردادهای تنظیم شده فیمابین کارگر و کارفرما و رواج تسویه حساب های سفید امضا در رابطه بین کارگران و کارفرمایان و امکان سوء استفاده از آن؛ تصمیم به طراحی دستورالعمل جدید در این بخش گرفته شده است.
هفده تن خاطرنشان کرد: همچنین به منظور شفاف سازی موارد مورد توافق کارگر و کارفرما در چارچوب قوانین، رضایتمندی آنان و کاهش اختلافات کارگری و کارفرمایی؛ دستورالعمل مذکور تدوین شده است.
با ابلاغیه جدید وزارت کار به ادارات کار و ملاک عمل قرار گرفتن آن در هیئت های تشخیص و حل اختلاف کارگر و کارفرما و اینکه از این پس دیگر قرارداد سفیدامضا برای این هیئت ها قابل بررسی نخواهد بود، انتظار می رود پس از سال های متمادی از بروز این مشکل در بازار کار، امضای قراردادهای سفیدامضا متوقف شود.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
بازنشستگی پیش از موعد در سال ۹۳ ممنوع
« پاسخ #790 : ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۷:۴۲ »
گسترش استخدام ها از یک طرف و اعمال بازنشستگی پیش از موعد در سال های گذشته باعث شده صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری با کسری بودجه بالا مواجه شوند که برای خروج از این مشکل در نقشه راه اصلاح نظام اداری مقرر شده هیچ بازنشستگی پیش از موعدی در سال ۹۳ انجام نشود.

جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری اعلام کرد: براساس نقشه راه اصلاح نظام اداری که از سوی رئیس جمهور به دستگاه های اجرایی ابلاغ شده، بازنشستگی پیش از موعد در سال ۹۳ ممنوع است.
به گزارش روز شنبه ایرنا، محمود عسگری آزاد افزود: گسترش استخدام ها از یک طرف و اعمال بازنشستگی پیش از موعد در سال های گذشته باعث شده صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری با کسری بودجه بالا مواجه شوند که برای خروج از این مشکل در نقشه راه اصلاح نظام اداری مقرر شده هیچ بازنشستگی پیش از موعدی در سال ۹۳ انجام نشود.
وی در تشریح برنامه اصلاح نظام اداری در سال ۹۳، افزود: مقرر شده دستگاه های اجرایی در سال جاری ۱۰ درصد از خدمات خود را به صورت رقابتی ارائه دهند.
جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری افزود: براین اساس دستگاه های اجرایی ۱۰درصد از بودجه خود را برای کمیت و کیفیت خدماتی که ارائه می دهند دریافت می کنند و این مساله با ایجاد رقابت باعث می شود خدمات دولتی با کیفیت بهتری به دست مشتریان برسد.
به گفته عسگری آزاد، نقشه راه اصلاح نظام اداری کشور شامل ۸ عنوان است که برای ۴ سال تدوین و تصویب شده است.
جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری گفت: اگر این سند تا پایان ۴ سال محقق شود تا ۵۰ درصد از مشکلات نظام اداری کشور برطرف خواهد شد.
وی گفت: نقشه راه اصلاح نظام اداری کشور حاصل تجزیه و تحلیل مشکلات موجود و انطباق آن با سیاست های کلی نظام اداری، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین tali_1367

امسال صورت های مالی بانک ها، بیمه ها و شرکت های خدماتی در قالب فایل های XBRL بر روی کدال منتشر می شود.




به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا) به نقل از باشگاه خبرنگاران، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در همایش استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی با بیان مطلب بالا گفت: هم اکنون استفاده از XBRL در شرکت های تولیدی آغاز و اطلاعات آنها بر این اساس روی کدال منتشر می شود.
علی صالح آبادی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۵، تمامی شرکت ها گزارش ها و صورت های مالی خود را مطابق استانداردهای بین المللی منتشر می کنند، ابراز داشت: این زمان با هماهنگی سایر مجموعه ها تعیین شده و سازمان حسابرسی نیز اعلام کرده تا پایان سال ۹۳، استانداردها ترجمه شوند. لذا معتقدم نقش نهادهای آموزش دهنده، نقش تعیین کننده ای است و برای دستیابی به اهداف تعیین شده، آموزش ضروری است.
وی ادامه داد: در سال ۹۴ نیز شرکت ها سیستم های لازم را تدارک می بینند و از ابتدای سال ۹۵، صورت های مالی بر اساس استانداردهای بین المللی منتشر می شود.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه فضای بین المللی در حال بهبود است، ادامه داد: در همین راستا شرکت های ایرانی تعامل بیشتری با دنیا خواهند داشت و افق های روشنی در این حوزه دیده می شود.
وی با بیان اینکه ضرورت استفاده از استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی بر کسی پوشیده نیست، ابراز داشت: هرچه جلوتر می رویم ضرورت این امر بیشتر احساس می شود. در عین حال، با بهبود فضای بین‌المللی، تعامل اقتصاد ایران به خصوص در بازار سرمایه با دیگر کشورها در دنیا افزایش می‌یابد و باید خود را برای تعامل مناسب تر آماده کنیم.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: در سیاست های اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده نیز بر این نکته تاکید شده که در عین توجه به نیروی انسانی و توانمندی های داخلی کشور، به ظرفیت های خارجی هم توجه شود.
صالح آبادی ابراز داشت: در فضای جدید باید به سمت جذب سرمایه گذاران خارجی حرکت کنیم. این در حالی است که سرمایه گذاران خارجی به دنبال صورت های مالی هستند که در سایر بورس های بین المللی نیز وجود دارد. بنابراین اگر همه کشورها با یک زبان مشترک صورت های مالی و اطلاعات را ارایه دهند،امکان مقایسه برای سرمایه گذار بین المللی که پرتفویی متنوع از همه بورس ها دارد، فراهم می شود.
وی با اشاره به اینکه به سازمان های بورس در کشورهای مختلف توصیه شده تا از استانداردهای مشترک استفاده کنند، گفت: سازمان های بورس امضاکننده قرارداد MOU عضو سایر بورس های امضا کننده می شوند و ایران نیز در تلاش است تا با ایجاد زیرساخت‌های لازم و اجرای موارد مربوطه عضو این سازمان بین‌المللی شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه لازمه تشکیل بازار سرمایه بین المللی استفاده از یک زبان گزارشگری مالی واحد است، تصریح کرد: استفاده از زبان گزارشگری XBRL در ایران آغاز شده و مصمم هستیم این امر را به مرور پیاده سازی کنیم.
صالح‌آبادی با اشاره به اینکه هم اکنون نقشه راه تدوین شده است، گفت: بعد از ابلاغ مصوبه تشکیل کمیته استانداردهای حسابرسی، به دنبال آن بودیم تا در کوتاه مدت، صورت های مالی شرکت هایی که سال مالی آنها اول فروردین ماه ۹۲ به بعد است، در قالب فایل های یاد شده منتشر شود.
وی یادآور شد: این موضوع به شرکت های بورسی و فرابورسی ابلاغ شده است. در راستای این مصوبه، کلیه شرکت ها و نهادهای ثبت شده و شرکت های فرعی و وابسته آنها مجاز به ارایه صورت های مالی تلفیقی IFRSهستند و لزومی به ارایه صورت های مالی تلفیقی بر اساس استانداردهای ایران ندارند.
صالح‌آبادی گفت: به منظور اجرایی شدن اهداف یاد شده، کارگروهی با حضور سازمان بورس اوراق بهادار، سازمان امور مالیاتی کشور، سازمان حسابرسی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، انجمن های حرفه ای، بیمه مرکزی ایران، جامعه حسابداران رسمی و افراد نخبه تشکیل شده است.


آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
کف وسقف سود سپرده بانکی مشخص شد
« پاسخ #792 : ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۸:۵۴ »
فعلا یک توافق داخلی بین بانک‌ها صورت گرفته که براساس آن محدوده‌ای برای نرخ ‌های سود ایجاد می‌شود.

کانون بانک‌های خصوصی و شورای هماهنگی بانک‌های دولتی توافق کردند نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در محدوده ۱۰ تا ۲۱ درصد باشد.
غلامحسین تقی نتاج با اشاره به نتایج توافقات بانک‌ها برای تعیین نرخ سد سپرده، گفت: فعلا یک توافق داخلی بین بانک‌ها صورت گرفته که براساس آن محدوده‌ای برای نرخ ‌های سود ایجاد می‌شود.
او گفت: کانون بانک‌های خصوصی و شورای هماهنگی بانک‌های دولتی توافق کردند که نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بین محدوده ۱۰ تا ۲۱ درصد باشد؛ البته تا زمانی که این توافق قطعی نشده، قابلیت اجرایی ندارد.
مدیرعامل بانک مهر اقتصاد با بیان اینکه نرخ سود سپرده در بین بانک‌‌ها و موسسات بانکی نابسامان است و این شرایط به نفع بانک‌ها و موسسات و حتی مشتریان بانکی نیست، گفت: باید دامنه‌ای برای نرخ سود سپرده ایجاد شود؛ معتقدم باید بین نرخ سود سپرده بانک‌های خصوص، موسسات اعتباری و بانک‌های دولتی یک تا ۲ درصد فاصله نرخ باشد زیرا ریسک بانک‌های دولتی پایین‌تر است.
او در خصوص نرخ سود تسهیلات بانکی گفت: نرخ سود تسهیلات تابعی از نرخ سود سپرده است و در صورت کاهش سود سپرده‌ها، سود تسهیلات هم کاهش خواهد یافت.
نتاج در پاسخ به این سوال که ضمانت اجرایی این توافق چیست، گفت: به نظر می‌رسد برای ضمانت اجرایی این توافق، بهتر است شورای پول و اعتبار نرخ‌ سود سپرده توافق شده بانک‌ها را به تصویب برساند.
او در مورد زمان عملیاتی شدن این توافق‌، گفت: احتمالا تا پایان اردیبهشت ماه، توافق بانک‌ها برای نرخ سود سپرده اجرایی شود.
در جلسه ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی با مدیران بانکی سیف بر لزوم ساماندهی نرخ‌های سود سپرده تاکید کرده بود.
منبع:فارس
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
نگاهی اجمالی به مالیات بردرآمد حقوق
« پاسخ #793 : ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۷:۴۹ »
نظر به اینکه همه ساله تعداد کثیری از حقوق بگیران بواسطه متغیر بودن میزان معافیت این منبع مالیاتی با ابهام و اشکال مواجه می باشند از اینرو در این بررسی بمنظور شفاف سازی و آگاهی هر چه بیشتر حقوق بگیران تلاش می شوذ ضمن آشنایی با مشمولین مالیات بر درآمد حقوق به سایر تکالیف و نیز میزان معافیت مالیاتی آنان اشاره گردد.

با ملاحظه و بررسی قانون مالیاتهای مستقیم مشاهده می شود که فصل سوم از باب سوم قانون مذکور به مالیات بردرآمد حقوق و تکالیف آنان اختصاص یافته است که شامل (۱۱) ماده و (۴) تبصره می گردد.
 به استناد ماده (۸۲) قانون مالیاتها، درآمدی که شخص حقیقی در خدمت شخص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی) در قبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال در ایران بر حسب مدت یا کار انجام یافته بطور نقد یا غیرنقد تحصیل می کندمشمول مالیات بر درآمد حقوق می گردد. ماده (۸۳) قانون مذکور، درآمد مشمول مالیات حقوق را بقرار ذیل تعیین می نماید.
 معافیتهای مزایای مربوط به شغل حقوق (مقرر) – (اعم از مستمر و یا غیرمستمر + (مقرری یا مزد یا حقوق اصلی) = درآمد مشمول مالیات حقوق شایان گفتن است که میزان معافیت مالیات حقوق همه ساله با توجه به اوضاع اقتصادی همچون تورم و سایر عوامل در حال تغییر بوده، بطوریکه قانونگذار برای سال جاری میزان این معافیت را ۱۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال در سال تعیین نموده که برای هر ماه ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال می باشد. از اینرو با توجه به قانون بودجه سال ۱۳۹۳ حقوق ماهانه زیر یک میلیون تومان معاف از مالیات بوده و افرادی که حقوق آنان بین یک تا هفت میلیون تومان می باشد باید با ماخذ ده درصد (۱۰%) مالیات پرداخت نمایند.
ضمن آنکه حقوق مازاد بر هفت میلیون تومان با ماخذ بیست درصد (۲۰%) ملاک مالیات حقوق قرار می گیرد. بموجب ماده (۸۶) قانون مذکور، پرداخت کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف اند مالیات متعلق را محاسبه و کسر و ظرف سی روز ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماههای بعد فقط تغییرات را صورت دهند.
 چنانچه حقوق بگیران بابت مالیات بر درآمد حقوق مالیات اضافی پرداخت نموده باشند بموجب ماده (۸۷) قانون، اضافه پرداختی مذکور قابل استرداد می باشد، مشروط بر آنکه بعد از انقضای تیرماه سال بعد تا آخر آن سال با درخواست کتبی حقوق بگیران از اداره امور مالیاتی محل سکونت مورد مطالبه قرار گیرد.
 اداره امور مالیاتی مذکور نیز موظف است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم درخواست، رسیدگی های لازم را معمول و در صورت احراز اضافه پرداختی و نداشتن بدهی قطعی دیگر در آن اداره امور مالیاتی نسبت به استرداد اضافه پرداختی از محل وصولی های جاری اقدام نماید.
در ذیل به اهم موارد درآمدهای حقوق که از پرداخت مالیات معاف می باشنداشاره می گردد.
 - حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت و خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث و حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده که در موقع بازنشستگی یا از کارافتادگی به حقوق بگیر پرداخت می شود.
 - هزینه سفر و فوق العاده مسافرت مربوط به شغل
 - مسکن واگذاری در محل کارگاه یا خانه های ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارگاه یا کارخانه برای استفاده کارگران
 - وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه و امثال آن
 - عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعاً معادل یک دوازدهم میزان معافیت های مالیاتی موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتها
 - خانه های سازمانی که با اجازه قانونی و یا آیین نامه های خاص در اختیار ماموران کشوری گذارده می شود.
- وجوهی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود یا افراد تحت تکفل آنها مستقیماً یا به وسیله حقوق بگیر به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبته پرداخت کند
 - مزایای غیرنقدی پرداختی به کارکنان حداکثر معادل دو دوازدهم معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتها
 - درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از نظامی و انتظامی، مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان ضمناً بموجب ماده (۹۲) قانون مالیاتها پنجاه درصد (۵۰%) مالیات حقوق کارکنان شاغل در مناطق کمتر توسعه یافته بخشوده می شود.
لازم به توضیح است پرداخت هایی که از طرف غیر از پرداخت کنندگان مقرری مزد و حقوق اصلی به عمل می آید پرداخت کنندگان این قبیل وجوه مکلفند هنگام هر پرداخت مالیات متعلق را بدون در نظر گرفتن معافیت مقرر قانونی محاسبه و پرداخت نمایند.
منبع: سایت سازمان امورمالیاتی
 اسماعیل استاد محمد
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

بدینوسیله به اطلاع تمامی دارندگان و متقاضیان محترم صدور، تمدید و تجدید کارت بازرگانی می رساند که:
 ۱- متقاضیان کارت بازرگانی باید در هنگام درخواست گواهی عدم بدهی مالیاتی، کلیه مدارک و اطلاعات هویتی مورد نیاز سازمان امور مالیاتی کشور را در اختیار این سازمان قرار دهند. در صورت نقصان اطلاعات و مدارک ارائه شده، کلیه مسئولیت های قانونی و خسارت های احتمالی ناشی از عدم صحت اطلاعات و مدارک ارائه شده و یا عدم انطابق مدارک با مشخصات مکانی (ملکی یا اجاره ای) مورد تقاضای صدور، تمدید و تجدید کارت بازرگانی بر عهده متقاضی خواهد بود.
۲- واگذاری کارت بازرگانی به اشخاص غیر، خلاف قانون و ممنوع می باشد. لذا متقاضیان کارت بازرگانی باید توجه داشته باشند که در صورت استفاده از کارت بازرگانی ایشان، توسط افراد غیر مسئول، صاحب کارت بازرگانی شخصاً مسئول پرداخت مالیات مورد مطالبه بابت استفاده اشخاص ثالث از مزایای کارت بازرگانی، خواهد بود.
منبع : سایت سازمان امور مالیاتی
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
کدام رشته برای ارشد بهترهست ؟حسابداری یا حسابرسی یا حسابداری مدیریت

نویسنده GEZAL

1 پاسخ ها
2861 مشاهده
آخرين ارسال ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴:۲۷
توسط مرتضایی
xx
شروع از حسابداری یا حسابرسی؟

نویسنده elhammohamadjani

0 پاسخ ها
339 مشاهده
آخرين ارسال ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲:۳۴
توسط elhammohamadjani
xx
اخبار ارز و طلا

نویسنده A.Ehsani

8 پاسخ ها
2699 مشاهده
آخرين ارسال ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹:۳۵
توسط m.amiri
xx
اخبار کسب و کار

نویسنده Accpanel

9 پاسخ ها
1619 مشاهده
آخرين ارسال ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۱:۱۲
توسط Accpanel
xx
اخبار اقتصادی

نویسنده Accpanel

7 پاسخ ها
1190 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۸:۵۵
توسط Accpanel
xx
اخبار مالیاتی

نویسنده Accpanel

7 پاسخ ها
1299 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰:۴۱
توسط Accpanel
 

anything