• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



veryhot_post - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا نویسنده موضوع: آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی  (دفعات بازدید: 195976 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
چگونه می‌توان درباره چک برگشتی اقدام کرد؟
« پاسخ #1665 : ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹:۱۷ »
چک کیفری یا چک حقوقی، اصطلاحی حقوقی است که فقط در مورد چک‌های برگشتی (بلامحل) استفاده می‌شود و مربوط به نوع مسئولیت شخص صادرکننده چک است.


اگر چک کیفری باشد، می‌توان علاوه بر اینکه وجه چک را دریافت کرد، صاحب حساب (صادرکننده) را نیز تحت تعقیب کیفری قرار داد و حکم جلبش را گرفت؛ اما اگر چک حقوقی باشد، فقط می‌توان وجه چک را دریافت کرد.  البته ذکر این نکته نیز ضروری است که نوع چک در سرعت و نحوه رسیدگی در دادگاه متفاوت است و در چک کیفری، فرد زودتر و به سهولت بیشتری، می‌‌تواند به حق خود دست پیدا کند.

در چه صورتی، افراد می‌توانند چک را برگشت بزنند؟
اگر اشخاص با یکی از این موارد مانند نبودن وجه نقد یا کافی نبودن آن، صدور دستور عدم پرداخت وجه چک به بانک از طرف صاحب حساب، تنظیم چک به صورت نادرست از قبیل عدم مطابقت امضا، اختلاف در مندرجات چک و قلم‌خوردگی و نیز صدور چک از حساب مسدود مواجه شدند، می‌توانند چک را برگشت بزنند.
اما نکته مهم آن است که وصف کیفری و حقوقی زمانی مطرح می‌شود که دارنده چک برگشتی، نسبت به مدت زمان قابل قبول برای طرح شکایت آگاهی ندارد. به موجب ماده ۱۱ قانون صدور چک، مهلت شکایت کیفری علیه صادرکننده چک ۲ دوره ۶ ماهه است.
منظور از این دو دوره، حداکثر تا ۶ ماه پس از تاریخ صدور چک است که دارنده چک می‌تواند آن را برگشت زده و گواهی عدم پرداخت دریافت کند. بنابراین اگر در این مدت، دارنده چک آن را به بانک ارایه نداده و مقدمات شکایت را فراهم نکند، این مهلت از بین می‌رود و دیگر قابل تعقیب کیفری نیست. ۶ ماه دوم از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت است. اگر دارنده چک در مهلت ۶ ماه پس از تاریخ صدور، چک را به بانک برده و در صورت نبود وجه نقد در حساب، آن را برگشت زده و گواهی عدم پرداخت از طرف بانک صادر شود، از این تاریخ وی نیز ۶ ماه وقت رسیدگی کیفری در محاکم دادگستری را خواهد داشت.
این در حالی است که اگر دارنده چک در مهلت‌های یادشده، اقدامی انجام ندهد، دیگر امکان شکایت کیفری و محکوم کردن صادرکننده چک به مجازات‌هایی که در قانون ذکر شده است، وجود ندارد و می‌توان از طریق طرح دعوای حقوقی و تقدیم دادخواست به دادگاه صالح تنها به طلب مادی و خسارت‌های وارده دست یافت که این امر مستلزم جریان طولانی دادرسی است و دارندگان چک بی‌محل تمایل چندانی به استفاده از آن را ندارند.

چک برگشتی کیفری و شکایت در دادسرا
هرگاه دارنده چک یا کسی که چک به نام او پشت‌نویسی شده است، متوجه شود که در حساب صاحب چک، پولی وجود ندارد که به او بپردازند، باید در ابتدای امر، چک را برگشت بزند و پس از آن یک گواهی عدم پرداخت که شامل هویت چک و صادرکننده آن و علت عدم پرداخت چک است را به همراه مهر و امضا از بانک دریافت کند تا بتواند مراحل بعدی شکایت و پیگیری خود را آغاز کند.
با در دست داشتن چک برگشتی (چک بلامحل) دارنده چک برای شروع تعقیب کیفری باید اقداماتی انجام دهد.
این فرد باید از پشت و روی اصل چک ۲ نسخه کپی تهیه کند، از گواهی عدم پرداخت بانک مبنی بر علت عدم پرداخت چک ۲ نسخه کپی تهیه کند، کپی‌های تهیه‌شده را در مرجع قضایی محل برابر با اصل کند، شکایت را در فرم‌های چاپی مخصوص تکمیل و امضا کند، متن شکایت را به اتاق تمبر برده و برابر مبلغ هزینه شکایت چک بلامحل، آن را تمبر کند و در نهایت اینکه اصل چک برگشتی و شناسنامه یا کارت شناسایی را همراه با مدارک بالا به مرجع قضایی تحویل دهد.
حال دارنده چک باید در زمان مناسب یعنی همان ۶ ماه از تاریخ گواهی عدم پرداخت با در دست داشتن مدارکی که قبلا بیان شد، به دادسرای محل مراجعه و با طرح شکایت کیفری خواستار مجازات صادرکننده چک بلامحل شود.
در خصوص مجازات چک‌های برگشتی که مشمول تعقیب کیفری هستند، ماده ۷ قانون صدور چک به این نکته اشاره می‌کند که چنانچه مبلغ مندرج در متن چک کمتر از ۱۰ میلیون ریال باشد، به حبس تا حداکثر ۶ ماه محکوم خواهد شد. چنانچه مبلغ مندرج در متن چک از ۱۰ میلیون ریال تا ۵۰ میلیون ریال باشد، از ۶ ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد. چنانچه مبلغ مندرج در متن چک از ۵۰ میلیون ریال بیشتر باشد، به حبس از یک سال تا ۲ سال و ممنوعیت از داشتن دسته چک به مدت ۲ سال محکوم خواهد داشت. همچنین ماده ۱۰ قانون چک اینگونه مطرح می‌کند که هر کسی با علم به بسته بودن حساب بانکی خود، چک صادر کند، به حداکثر مجازات مندرج در ماده ۷ محکوم می‌شود.

  اقدام از طریق مراجعه به اجرای ثبت
راه دیگر برای رسیدن به حقوق دارنده چک، اقدام از طریق مراجعه به اجرای ثبت برای وصول وجه چک است.
بر اساس ماده ۲ قانون صدور چک «چک در حکم سند لازم‌الاجرا است» بنابراین برای چک، صدور اجراییه پیش‌بینی شده است.
دارنده چک پس از مراجعه به بانک و اطلاع از غیرقابل پرداخت بودن چک، با دریافت گواهینامه عدم پرداخت برای صدور اجراییه، عین چک را به انضمام گواهینامه مبنی بر مطابقت امضای چک با نمونه موجود آن در بانک که از سوی بانک صادر می‌شود، به اجرای ثبت اسناد محل تسلیم کرده و تقاضای صدور اجراییه می‌کند. البته قبل از صدور اجراییه، متقاضی باید مبلغ حق‌الاجرا را در صندوق اجرای ثبت تودیع کرده و نیز به معرفی اموال متعلق به صادرکننده چک به غیر از مستثنیات دین (مثلا فرش یا یخچال) که از موارد ضروری برای زندگی است، اقدام کند.

شکایت در مراجع قضایی
اگر دارنده چک از شرایطی که موجب تعقیب کیفری می‌شود، استفاده نکرده باشد، این حق برای وی محفوظ است تا به منظور مطالبه مبلغ چک، به تنظیم و تقدیم دادخواست علیه صادرکننده به دادگاه عمومی محل انجام معامله یا اقامتگاه صادرکننده چک (خوانده) اقدام کند.
دارنده چک باید با در دست داشتن ۲ نسخه فتوکپی مصدق چک بلامحل و نیز ۲ نسخه فتوکپی مصدق گواهینامه عدم پرداخت چک بلامحل توسط بانک و تکمیل و امضای ۲ نسخه برگ دادخواست به دادگاه و الصاق تمبر قانونی به آن، مراحل اولیه را تکمیل و تقدیم دادگاه کند.

 منبع:حمایت
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور از اعطای تسهیلات جدید مالیاتی برای تامین مالی پروژه‌ها و سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی خبرداد.


به گزارش خبرگزاری مهر، محمدقاسم پناهی با اشاره به اینکه رونق صنعت با تکیه بر تولید داخلی همواره دغدغه اصلی همه مسئولان نظام بوده‌است، گفت: درنظر گرفتن تسهیلات و مزایای مالیاتی از سوی قانون‌گذار در آخرین اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم از مهم‌ترین اقداماتی است که سازمان امور مالیاتی در جهت حمایت از تولیدکنندگان داخلی به انجام رسانده‌ است.

وی با بیان اینکه تامین مالی پروژه‌ها و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی همواره یکی از دغدغه‌های اصلی تولیدکنندگان بوده‌است، از روش جدید برای تامین مالی همراه با معافیت مالیاتی خبرداد و افزود: علاوه بر تامین مالی از طریق سیستم بانکی و بازار سرمایه، در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم روش دیگری تدوین شده است که بر اساس آن بنگاه‌های تولیدی می‌توانند از مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی برای تامین مالی پروژه‌ها و سرمایه در گردش استفاده‌کنند.

قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور اظهارداشت: براساس ماده ۱۳۸ مکرر اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، آورده نقدی اشخاص برای تامین مالی پروژه، طرح و سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی، معادل حداقل سود مورد انتظار عقود مشارکتی از پرداخت مالیات بر درآمد معاف می‌شود و برای پرداخت‌کننده سود نیز معادل سود پرداختی مذکور به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی می‌شود.

وی در خصوص شرط برخورداری از این معافیت مالیاتی، تصریح‌کرد: استفاده‌کننده از این معافیت مالیاتی نباید تا دو سال آورده نقدی را از بنگاه تولیدی خارج کند.

پناهی با اشاره به اینکه هدف قانون‌گذار از این روش کاهش فشار تامین مالی از بانک‌ها و بازار سرمایه و کمک به رونق تولید است، خاطرنشان کرد: با این تدبیری که در قانون ایجاد شده، امیدواریم از اول سال ۹۵ به بعد بنگاه‌های تولیدی مشکلات کمتری در تامین منابع مالی داشته‌باشند.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
زمان تعیین دستمزد ۹۵ کارگران
« پاسخ #1667 : ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۱:۳۸ »
بنابر اعلام دو مقام کارفرمایی کشور، پس از بررسی هزینه سبد مصرفی کارگران در جلسه فردای کمیته مزد، برای جلوگیری از بهره‌برداری سیاسی تعیین دستمزد سال ۹۵ کارگران به پس از انتخابات ۷ اسفند موکول خواهد شد.


به گزارش تسنیم، هرساله با فرا رسیدن بهمن ماه، جلسات تعیین مزد ۱۱ میلیون کارگر در قالب‌ کمیته‌های تخصصی مزد برگزار می‌شود و راه‌های افزایش مزد با حضور شرکای اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

هرساله در این جلسات نمایندگان کارگران و کارفرمایان با بررسی هزینه‌های سبد معیشت خانوار به بررسی تعیین مزد می‌پردازند. علت اینکه هرساله این موضوع تکرار می‌شود، ماده ۴۱ قانون کار است.

این ماده قانونی بیان می‌کند که شورای عالی کار همه‌ساله موظف است، میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور و یا صنایع مختلف با توجه به معیارهای ذیل تعیین نماید:

۱ ــ حداقل مزد کارگران با توجه به درصد تورمی که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌شود.
۲ ــ حداقل مزد بدون آنکه مشخصات جسمی و روحی کارگران و ویژگی‌های کار محول شده را مورد توجه قرار دهد باید به‌اندازه‌ای باشد تا‌ زندگی یک خانواده را، که تعداد متوسط آن توسط مراجع رسمی اعلام می‌شود، تأمین نماید.

از آنجایی که تبصره دوم این قانون بر معیشت خانوار کارگری تأکید دارد، محاسبات هزینه سبد معیشت خانوار کارگری از ماه‌ها قبل آغاز شده است. هفته گذشته قرار بود که میزان این هزینه مشخص شود، ولی با درخواست کارفرمایان، تعیین میزان سبد هزینه یک هفته به تعویق افتاد و قرار است فردا این رقم اعلام شود.

*مزد بعد از انتخابات تعیین می‌شود

محمد مروج حسینی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه نظر کارفرمایان برای تعیین دستمزد افزایش مطابق نرخ تورم است، گفت: در سالهای اخیر قدرت خرید حقوق بگیران حدود ۴۰درصد کاهش یافته است، اما تولید ظرفیت افزایش مزد بیشتر از این را ندارد. تعیین میزان دستمزد کارگران بر اساس چانه‌زنی واقعی به بعد از انتخابات موکول می‌شود.

وی افزود: سال گذشته ساعت ۳ بامداد دستمزد کارگران با نظر نهایی دولت تعیین شد. اعتقاد داریم دستمزد به هر میزانی تعیین شود، یک اثربخشی روی دستمزد دارد. اگر میزان دستمزد بالا باشد، قرارداد‌های اول سال بعد کارگران تجدید نمی‌شود و در نتیجه ریزش تعداد زیادی از کارگران بروز می‌کند.

* عدد و رقم مزد بعد از انتخابات بیان می‌شود
همچنین اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره “آیا فردا هزینه سبد معیشت خانوار کارگری در جلسه شورای عالی کار مطرح می‌شود؟” گفت: متأسفانه بنگاه‌های اقتصادی با رکود شدید مواجهند و انبارها پر از مواد اولیه یا کالاهای نهایی است و اگر حقوق و دستمزد را بیش از اندازه منطقی افزایش دهیم، بنگاه‌های اقتصادی با رکود بیشتری مواجه خواهند شد و رکود هم به‌معنای مرگ بنگاه اقتصادی است.

وی افزود : باید همه عوامل را با هم در نظر بگیریم و دستمزد معلول شرایط اقتصادی است. اگر رونق اقتصادی ایجاد شود و سودآوری و بهره‌وری بنگاه‌ها افزایش یابد می‌توان دستمزد نیروی کارگر را نیز به‌میزان بیشتری تقویت کرد.

آ‌هنی‌ها با بیان “در جلسه گذشته شورای عالی کار پیشنهاد‌های مختلف درباره چگونگی میزان دستمزد در صنوف را به نمایندگان کارگری دادیم” گفت: قرار شده است در این جلسه کارگران طرح کارفرمایان را مطالعه و در جلسه این طرح را بررسی کنیم.

وی تأکید کرد: ۴ محور در محاسبه میزان معیشت خانوار کارگری مد نظر کارفرمایان است. تورم، معیشت، مزد صنایع مختلف و مزد در مناطق مختلف از جمله مواردی است که در بررسی و محاسبات ما لحاظ می‌شود. برای جلوگیری از بهره برداری سیاسی میزان عدد و رقم مزد و سبد معیشت خانوار کارگری بعد از انتخابات بیان می‌شود.

هرساله در بهمن و اسفند ماه جلسات شورای عالی کار به‌صورت مستمر برای تعیین دستمزد مشمولان قانون کار که بیش از ۵۰ درصد کل شاغلان کشور را شامل می‌شود تشکیل می‌شود و معمولاً‌ دوهفته پایانی یا هفته پایانی منتهی به آخر اسفند دستمزد کارگران مشخص می‌شود.


در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

تاکنون به صورت قطعی دستوری نرسیده ولی پیش‌بینی می‌شود بین ۱۲ تا ۲۰ درصد در سال جدید افزایش حقوق را به صورت شناور داشته باشیم.


به گزارش تسنیم، محمود یارعلی‌زاده مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان  ، امروز در نشست خبری اظهار داشت: خوزستان ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند. این تعداد ۵۸ درصد جمعیت کل استان را شامل می‌شود.

وی افزود: پوشش بیمه‌ای در شهرستان‌های خوزستان متفاوت است به طوری که ۸۹ درصد جمعیت امیدیه و ماهشهر و نیز ۱۷ درصد جمعیت باغملک تحت پوشش بیمه اجتماعی هستند و این تفاوت آماری به دلیل وجود و یا عدم وجود صنعت، کشاورزی، مراکز کارگری و مهاجرت نیروی کار است و تا زمانی‌که پروژه‌ای در منطقه‌ای تعریف نشود پوشش بیمه تأمین اجتماعی در آن‌جا در سطح بالایی قرار نمی‌گیرد.

مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان با بیان اینکه این سازمان گردش مالی ماهیانه ۴۶۰ میلیارد تومان در بخش بیمه‌ دارد، بیان کرد: یک هزار و ۱۸۴ مستمری بگیر در ماه از واحدهای اجرای و بیمه‌ای استفاده می‌کنند و از این تعداد ۵۰۰ پرونده در ماه در مشاغل سخت و زیان‌آور مستمری می‌گیرند.

وی گفت: ۴۰ درصد مستمری‌هایی که در خوزستان برقرار می‌شود مربوط به بازنشستگی‌های پیش از موعد در کارهای سخت و زیان‌آور است. میانگین سنی این افراد به ۴۹ سال می‌رسد که باتوجه به آمار در دنیا رقم پایینی است.

یار‌علی‌زاده عنوان کرد: ظرفیت پشتیبانی نسبی از تعداد بیمه شدگان از سازمان به نسبت تعدادی که مستمری دریافت می‌کنند در کشور ۵.۵ است در حالی که این آمار در دنیا به ۶ نفر می‌رسد. ادامه بازنشستگی‌های پیش از موعد و عدم اشتغال نیروهای جدید این ظریب را پایین آورده است.

وی با بیان اینکه این امر باید مدیریت شود، تصریح کرد: تأمین اجتماعی از منابع دولت و مالیاتی، فروش نفت و صادرات سهمی ندارد و منابع مالی این سازمان از حق بیمه‌ای که شرکا پرداخت می‌کنند تأمین می‌شود.

مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان بیان کرد: در مشاغل سخت کارفرما ۲ سال زمان دارد که موارد سختی کار را از بین ببرد در غیر اینصورت ۴ درصد به حق بیمه کارگر افزوده می‌شود. برخی از کارگاه‌ها که ماهیت سختی شغل دارند تغییر کاربری می‌دهند.

وی درباره نحوه تعیین مستمری گفت: در موارد معمول میانگین دستمزد ۲سال آخر را در نظر میگیرند ولی اگر فردی جهش دستمزدی داشته باشد و نیز اگر این جهش قابل توجیه نباشد میانگین دستمزد ۵ سال آخر به عنوان حق مستمری مشخص می‌شود.

یارعلی‌زاده درباره تشخیص سخت و زیان‌آور بودن شغل عنوان کرد: بازرسان طب کار با بررسی شغل و ارائه گزارشات به کمیته استانی و نیز بعد از تأیید این امر توسط کمیته سخت بودن شغل را مشخص می‌کنند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر افزایش حقوق در سال جدید تصریح کرد: شورای حقوق و دستمزد به نسبت تورمی که در سال به وجود می‌آید افزایش حقوقی را در نظر می‌گیرد. تاکنون به صورت قطعی دستوری نرسیده ولی پیش‌بینی می‌شود بین ۱۲ تا ۲۰ درصد در سال جدید افزایش حقوق را به صورت شناور داشته باشیم.

وی گفت: فرار بیمه‌ای کارگاهی، به طوری که کارگاه‌ها لیست بیمه نمی‌دهند؛ فرار تعدادی، که در این مورد کارگاه‌ها تعداد واقعی بیمه شوندگان را ارائه نمی‌دهند و نیز فرار ریالی که به معنای عدم ارائه دستمزد واقعی توسط کارفرماها است، سه نوع فرار بیمه‌ای کارگاه‌ها را تعریف می‌کند.

یارعلی‌زاده درباره شبه کارگران نسبت به لیست ارائه شده توسط کارفرماها عنوان کرد: اگر کارگران در این زمینه شبه داشته باشند در این صورت بازرسی کارگاهی و بازرسی دفاتر قانونی که کارگاه‌ها فعالیتشان در آن‌جا ثبت می‌شود را خواهیم داشت.


در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
کارفرما با تایید بیماری کارگر امکان اخراج ندارد
« پاسخ #1669 : ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹:۴۱ »
روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی پاسخ داد: اگر کارگری بیمه نباشد و دلیل غیبت او به خاطر بیماری تایید شود کارفرما نمی تواند او را اخراج کند.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاربری در صفحه مشکلات مردم نوشته است: به خاطر بیماری مدتی را در کارگاه نرفتم اما چون بیمه نبودم، سازمان تأمین‌اجتماعی بیماری ا تأیید نکرده است. مدتی که در کارگاه نبودم چه وضعی را خواهد داشت؟ و آیا کارفرما می‌تواند من را نپذبرد؟”
در همین زمینه روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی پاسخ داد:” اگر عدم توانایی انجام کار کارگری که به این دلیل در کارگاه حاضر نمی‌شود، به‌طریقی غیر از تأیید سازمان تأمین‌اجتماعی، برای مراجع حل اختلاف محرز شود، مدت مزبور به‌عنوان ایام تعلیق محسوب و پس از رفع تعلیق، بنابرحکم مراجع مزبور، کارفرما مکلف به اعاده به‌کار کارگر خواهند بود.”
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

در پی طرح موضوع محاسبه مستمری بازنشستگی بر اساس ۵ سال آخر خدمت در برخی خبرگزاری ها و سایت های خبری، معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد:


چنین موضوعی دراحکام برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور مطرح نیست و اساساً چنین موضوعی صحت ندارد.

 به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، تاج الدین افزود: احکامی مانند تغییر در سن و سابقه برای بازنشستگی صرفاً پیش بینی های برخی رسانه ها بوده است  و در دستور کار دولت نیست.
وی گفت: در برنامه ششم توسعه کشور که توسط دولت محترم به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است و در حال بررسی توسط کمیسیون های تخصصی مجلس است، مبنای پرداخت مستمری بازنشستگی میانگین پرداخت حق بیمه در ۲ سال آخر خدمت است.
تاج الدین افزود: همواره برای محاسبه مستمری بازنشستگی، ۲ سال آخر خدمت کارکنان لحاظ می شود مگر اینکه به صورت غیرمتعارفی حقوق فرد افزایش پیدا کند که در آن صورت میزان پرداخت حق بیمه در طول ۵ سال ملاک  محاسبه بازنشستگی قرار می گیرد.


در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
اختصاص مشوق‌های جدید مالیاتی به صنعت گردشگری
« پاسخ #1671 : ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۵:۰۹ »
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از اختصاص مشوق جدید مالیاتی به تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی از سال آینده خبرداد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سید کامل تقوی‌نژاد با اشاره به اینکه نظام مالیاتی کشور مشوق‌ها و تسهیلات مالیاتی گسترده‌ای برای هدایت منابع به سوی بخش‌های مختلف اقتصادی درنظر گرفته‌است، گفت: در این میان صنعت گردشگری ایران از این قاعده مستثنی نبوده و از تسهیلات بسیار خوبی برای رونق و توسعه برخوردار شده‌است.

وی با اشاره به مشوق‌های مالیاتی در بخش گردشگری، اظهارداشت: درآمدهای خدماتی هتل‌ها و مراکز اقامتی گردشگری جدید اشخاص حقوقی غیردولتی در قانون مالیات‌های مستقیم که بعد از اجرای این قانون (۹۵٫۱٫۱)، از طرف مراجع قانونی ذی‌ربط پروانه بهره‌برداری یا مجوز دریافت نمایند، درآمد آنها از تاریخ شروع فعالیت به مدت ۵سال و در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت ۱۰سال با نرخ صفر مشمول مالیات می‌شوند.

تقوی‌نژاد درخصوص دفاتر گردشگری و زیارتی نیز افزود: ۱۰۰درصد درآمد ابرازی دفاتر گردشگری و زیارتی دارای مجوز از مراجع قانونی ذی‌ربط که از محل جذب گردشگران خارجی یا اعزام زائر به عربستان، عراق و سوریه تحصیل شده باشد مشمول مالیات با نرخ صفر است.

وی همچنین با اشاره به اینکه در ماده ۱۳۲ اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم یکی از با اهمیت‌ترین تسهیلات مالیاتی به صنعت گردشگری کشور اختصاص یافته‌است، تصریح‌کرد: براین اساس کلیه تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی که قبل از سال ۹۵ از مراجع قانونی پروانه بهره‌برداری اخذ کرده باشند، تا مدت شش سال بعد از اجرای قانون، معافیت مالیاتی به میزان ۵۰درصد مالیات بر درآمد ابرازی استمرار خواهدداشت.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه این معافیت مالیاتی شامل درآمد حاصل از اعزام گردشگر به خارج از کشور نمی‌شود، عنوان‌کرد: تنها درآمد حاصل از فعالیت تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی مشمول معافیت این ماده بوده و قابل تسری به درآمد حاصل واگذاری این تاسیسات نیست.

وی خاطرنشان‌کرد: ارایه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی شرط برخورداری از نرخ صفر و هرگونه معافیت یا مشوق مالیاتی است.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
نرخ سود سپرده ها و تسهیلات کاهش یافت
« پاسخ #1672 : ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۳:۴۰ »
شورای پول و اعتبار با تقدیر از اقدام ها و سیاست های اتخاذ شده توسط بانک مرکزی در ماه های اخیر در زمینه هدایت بازار پول و نرخ های سود بانکی با استفاده از ابزارهای غیرمستقیم، کاهش نرخ سود تسهیلات را تصویب کرد.



به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، براساس مصوبات یکهزار و دویست و پانزدهمین جلسه شورای پول و اعتبار، حداکثر نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک ها و موسسات اعتباری معادل ۲۰ درصد و سقف نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی هنگام عقد قرارداد بین بانک ها و موسسات اعتباری و مشتری، معادل ۲۲ درصد تعیین شد. اعطای تسهیلات در چارچوب عقود مشارکتی با نرخ سود بالاتر از سقف تعیین شده نیز منوط به ارایه طرح توجیهی لازم توسط بانک ها و موسسات اعتباری و تایید آن از سوی بانک مرکزی است.
همچنین شورای پول و اعتبار، اقدام اخیر بانک ها و موسسات اعتباری در زمینه تعدیل نرخ های سود علی الحساب سپرده بانکی براساس بخشنامه ابلاغی توسط بانک مرکزی به حداکثر ۱۸ درصد برای سپرده های یکساله و حداکثر ۱۰ درصد برای سپرده های کوتاه مدت کمتر از سه ماه را تایید و تصویب کرد.

این گزارش حاکی است، شورا ضمن استقبال از بخشنامه شماره ۹۴/۳۱۴۹۳۱ مورخ ۱۳۹۴/۱۰/۳۰ بانک مرکزی درخصوص تعیین نرخ سود علی الحساب سپرده های بانکی، ساماندهی نرخ های سود علی الحساب و اجرای دقیق تر قانون عملیات بانکی بدون ربا و اجرای دقیق بخشنامه مزبور توسط شبکه بانکی و نظارت بانک مرکزی بر حسن اجرای آن را خواستار شد. شورا از اقدام ها و سیاست های اتخاذشده توسط بانک مرکزی در ماه های گذشته در زمینه هدایت بازار پول و نرخ های سود بانکی با استفاده از ابزارهای غیرمستقیم و نیز حمایت و تایید این اقدام ها، خواستار استمرار تدابیر صورت گرفته توسط بانک مرکزی در این خصوص شد.
در این جلسه که بانک مرکزی گزارش مشروحی در خصوص آخرین تحولات اقتصادی کشور و رویکرد پیشنهادی برای کاهش نرخ های سود بانکی ارائه کرد، شورا بر ضرورت انجام اقدام های لازم توسط بانک مرکزی در جهت کاهش نرخ های سود تسهیلات بانکی متناسب و همسو با کاهش نرخ تورم، نرخ سود در بازار بین بانکی، نسبت سپرده قانونی بانک ها و نرخ های سود علی الحساب سپرده های بانکی تاکید نمود.
شورای پول و اعتبار ضمن تایید رویکردهای متخذه توسط بانک مرکزی در راستای تعدیل نرخ های سود بانکی، برای ساماندهی و ایجاد تناسب منطقی میان نرخ های سود و اقتضائات اقتصاد کلان به ویژه نرخ تورم مقرر کرد بانک مرکزی سیاست های خود را تا حصول به سطح مطلوب و منطقی نرخ‌های سود واقعی استمرار دهد.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
حسابداری جزو ۱۰شغل پول‌ساز در سال ۲۰۱۶
« پاسخ #1673 : ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵:۳۴ »
رویکرد‌ها در بازار کار آن دسته از ساختار‌های حقوق و تغییرات در بسته‌های پرداختی را تعریف می‌کنند که مدیران در آینده آنها را در دستور کار قرار خواهند داد.

به گزارش فرصت امروز، جویندگان کار باید نظارت بر بازار کار را سر لوحه همه امور خود در زندگی قرار دهند. رویکرد‌ها در بازار کار آن دسته از ساختار‌های حقوق و تغییرات در بسته‌های پرداختی را تعریف می‌کنند که مدیران در آینده آنها را در دستور کار قرار خواهند داد.

نظارت بر بازار کار لزوما به معنای تغییر در شغل و حرفه خود نیست اما یک کارمند باهوش به منظور برقراری بهترین ارتباط کاری با کارفرمای کنونی یا آتی خود همیشه اطلاعاتش را به‌روز خواهد کرد. حال بیایید نگاهی به بهترین شغل‌ها در دنیای کسب و کار در سال ۲۰۱۶ بیندازیم:

۱- آمارگر (متوسط حقوق: ۳۴ هزار دلار)
آمارگران با جمع‌آوری داده‌های اطلاعاتی و تشریح تجارب گذشته درصدد حل مشکلات در بخش‌های مختلف شامل امنیت عمومی، بهداشت و درمان، محیط‌زیست و ورزش هستند. با حرکت رو به جلو، آمارگران احتمالا ضمن مشارکت با افراد حرفه‌ای در زمینه‌های پزشکی، کامپیوتر، ژنتیک و علوم اجتماعی، به ارائه راه‌حل‌های کمی مرتبط با حقوق بشر و مبارزه با تروریسم نیز می‌پردازند.

۲- تحلیلگر تحقیقات عملیاتی (متوسط حقوق: ۸۳ هزار دلار)
نقش یک تحلیلگر تحقیقات عملیاتی شامل تبدیل داده‌های اطلاعاتی خام به ارزش‌هایی برای کسب‌وکار‌های گوناگون می‌شود. آنها با استفاده از بهینه‌سازی، داده‌کاوی، تحلیل آماری و مدل‌سازی ریاضی، به‌عنوان حل‌کنندگانی تراز بالا، اقدام به توسعه راه‌حل‌های مختلف در راستای کمک به اداره موثر‌تر کسب‌وکار‌ها و سازمان‌ها خواهند کرد.

۳- حسابدار (متوسط حقوق: ۷۳ هزار دلار)
حسابداران وظیفه تعیین مالیات‌ها، انجام ممیزی‌ها و مشاوره با شرکت‌های متعدد را بر عهده دارند. این افراد از مهارتی فوق‌العاده زیاد در حوزه حل مشکلات سازمان‌ها برخوردار هستند.

۴- مشاور مالی (متوسط حقوق: ۱۰۸ هزار دلار)
آنها قابلیت انجام وظایف دلالان سهام، بانک‌داران و بازاریابان شرکت‌های بیمه را در کنار هم دارند. وظیفه کلی مشاور مالی در دنیای امروز مشورت با مشتریان در عرصه امور مالی است که همه چیز از سرمایه‌گذاری تا برنامه‌ریزی برای دوران بازنشستگی را پوشش می‌دهد. خوب گوش دادن و توضیح ایده‌های پیچیده به روش‌های ساده‌تر از یک فرد گزینه‌ای عالی برای انتصاب جایگاه یک مشاور مالی می‌سازد.

۵- مدیر موسسه بهداشتی و درمانی (متوسط حقوق: ۱۰۴ هزار دلار)
آنها مسئول برنامه‌ریزی، هدایت و هماهنگ‌سازی در پشت صحنه بیمارستان‌ها، خانه‌های سالمندان، فعالیت‌های گروهی و تجهیزات پزشکی با هدف اداره آرام امور گوناگون هستند. این مدیران ارتباطات گسترده و مهارت‌های فنی متعدد را نیز دارند.

۶- مامور سرشماری (متوسط حقوق: ۱۱۰ هزار دلار)
ماموران سرشماری عنصری ضروری در صنعت بیمه به شمار می‌روند. این قبیل اشخاص به سرعت جایگاه خود را در دیگر صنایع بسیار متقاضی و نیازمند می‌یابند.

۷- تحلیلگر و مسئول تحقیقات بازار (متوسط حقوق: ۶۹ هزار دلار)
این‌گونه افراد حرفه‌ای به منظور کمک به مشتریان برای درک رفتار مصرف‌کنندگان، خواسته‌ها و بودجه تعیین شده از سوی آنها برای استفاده از یک کالا یا خدمات خاص استخدام می‌شوند. فناوری جدید در طول پنج سال گذشته، تعریف تازه‌ای از این شغل را ارائه داده است اما تحلیلگران و مسئولان تحقیقات بازار هنوز گزارش‌های گوناگونی را درباره روند فروش، جامعه مصرف‌کننده، اولویت‌ها و عادت‌های خرید منتشر می‌کنند.

۸- نظریه‌پردازان (متوسط حقوق: ۷۷ هزار دلار)
آنها پشت صحنه سخت تلاش می‌کنند تا نسبت به بروز فجایع طبیعی مثل گردباد‌ها و زلزله‌ها یا فجایع زیست‌محیطی نظیر نشت نفت واکنش نشان دهند.

۹- متخصص منابع انسانی (متوسط حقوق: ۶۳ هزار دلار)
آنها معتقدند که در صورت استخدام افراد مستعد و جلب رضایت آنها، موفقیت حتما به دست می‌آید.بهترین حالت این است که در راستای حل مسائل انطباقی، افراد تحلیلگر به استخدام یا آموزش کارمندان جدید بپردازند.

۱۰- مسئول جمع‌آوری کمک‌های مالی (متوسط حقوق: ۵۷ هزار دلار)
آنها مشغول جمع‌آوری کمک‌های مالی برای سازمان‌های غیر‌انتفاعی نظیر موسسات آموزشی، بنیاد‌های فعال در زمینه تحقیقات بهداشتی و کمپین‌های سیاسی هستند. چنین افرادی احتمالا به جمع‌آوری بودجه و سازماندهی رویداد‌های مختلف می‌پردازند.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
چگونه حقوقمان را با رئیس جدید طی کنیم؟
« پاسخ #1674 : ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۷:۱۶ »
هیچ کس نمی تواند ادعا کند درآمد یک شغل برایش اهمیت چندانی ندارد. درواقع، جدا از علاقه و اشتیاق برای کاری که انجام می دهید این درآمد یک شغل است که می تواند انگیزه لازم را برای دوام در آن کار برایتان ایجاد کند.


یادتان باشد هرگز قبل از اینکه در مورد درآمد یک شغل با کارفرما به نتیجه نرسیده اید آن سمت را نپذیرید. شفاف سازی در مورد درآمد یک شغل یکی از مراحل کلیدی در استخدام است.

ارزش کارتان را بسنجید

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، قبل از اینکه خود را برای قرارداد کاری و مذاکره در مورد نحوه پرداخت حقوق و دیگر موضوعات آماده کنید، لازم است اطلاعات جزیی در مورد ارزش کاری که انجام می دهید به دست بیاورید. با یک پرس و جو از دوستان و آشنایان یا با یک جستجوی اینترنتی می توان فهمید در شرکت ها و موسسات دیگر اهمیت شغل و میزان حقوق شما چقدر است. وقتی با این اطلاعات در روز قرارداد آماده شوید می توانید حقوق پیشنهادی را با حقوق های دیگر موسسات مقایسه و راحت تر در مورد منصفانه بودن یا نبودن حقوق پیشنهادی تصمیم گیری کنید.

بگذارید ابتدا کارفرما حقوق را مشخص کند

هرگز خودتان رقمی را مشخص نکنید و ابتدا از کارفرما بخواهید رقم پیشنهادی را برای حقوق تعیین کند. اگر اطلاعات خوبی در مورد اهمیت شغلتان و همچنین میزان حقوق در موسسات دیگر به دست آورده باشید راحت تر می توانید روی رقم پیشنهادی کارفرما به بحث بپردازید. یادتان باشد رقم پیشنهادی که ابتدای کار به شما پیشنهاد ارائه می شود امکان تغییر دارد واگر بتوانید به درستی با کارفرما به بحث بپردازید می توانید شانس داشتن یک حقوق بهتر را از آن خود کنید.

از سوال کردن نترسید

حتی اگر درآمد شغلی که قرار است به شما محول شود کاملا مشخص و شفاف است از اینکه سوال بیشتری بپرسید، نترسید. برای مثال بگویید: «آیا امکان بیشتر شدن این حقوق وجود دارد» یا «آیا پایه حقوق این مبلغ در نظر گرفته شده و امکان بیشتر شدن آن با کارهای اضافی وجود دارد یا نه؟»

با این سوال شما شرایطی را برای مصاحبه کننده فراهم می کنید تا به توضیح جزییات بیشتری بپردازد. برای مثال جزییات پاداش یا اضافه کاری در آن مجموعه کاری برایتان روشن خواهد شد.

فرصت فکر کردن بخواهید

اگر به توانایی های خود کاملا اطمینان دارید و سوابق خود را بسیار باارزش می دانید و با این شرایط مبلغ پیشنهادی حقوق را مناسب نمی دانید از شخص مقابل اجازه فکر کردن بخواهید و البته این جمله را به زبان نیاورید که قرار است با همسر یا دوستتان در این مورد مشورت کنید. کاملا مستقلانه رفتار و اعلام کنید با توجه به مهارت و تجربه ای که دارید این مبلغ برایتان ناچیز است و نیاز دارید در مورد این پیشنهاد شغلی مجددا فکر کنید. با این کار کارفرما اگر سوابق و صلاحیت شما تایید کرده باشد این امکان وجود دارد که در میزان حقوقتان بازنگری کند.

به قول شفاهی اکتفا نکنید

هرگز دلتان را به حرف ها و قول هایی که در مورد میزان حقوقتان به شما شده، خوش نکنید و حتما به صورت کتبی میزان حقوق دریافتی تان را مشخص کنید. علاوه بر این، بهتر است جزییات فعالیت ها و شرح وظایف خود را نیز از کارفرما جویا شوید تا براساس میزان کاری که انجام می دهید نسبت به بررسی حقوق پیشنهادی تان فکر کنید.

رک باشید

به جای این که مواردی مانند: خرید خانه جدید، اتومبیل، بالا بودن بدهی ها و پرداخت اقساط را دلیلی برای بالا بودن درآمدتان ذکر کنید، با پررنگ کردن نقاط قوت و سوابق کاری تان مستقیما اعلام کنید شایسته حقوق بیشتری هستید. متاسفانه این اشتباه در زنان بیشتر از مردان است. اکثر مردان در روز مصاحبه خیلی راحت می گویند حقوق بیشتری می خواهند اما زنان دلایلی را برای بالابودن حقوقشان مطرح می کنند که ربطی به حوزه مهارت ها یا سابقه کاری شان ندارد. سعی کنید از این اشتباه دوری کنید.

درآمد گذشته اهمیت ندارد

بعضی از کارفرماها از شما در مورد حقوقی که در گذشته گرفته اید سوال می کنند زیرا می خواهند براساس آن حقوق فعلی شما را بسنجند. در جواب بگویید ارزش شما و کارتان براساس آن چیزی است ک در حال حاضر قصد انجامش را دارید نه براساس حقوقی که قبلا دریافت می کردید اما در مورد حقوق گذشته تان دروغ نگویید و بگذارید کارفرما بداند میزان درآمد سابقتان چقدر بوده است. در این مورد دفاعی برخورد نکنید چون باعث کنجکاوی بیشتر مصاحبه کننده می شود و تاثیر منفی روی او خواهد گذاشت.

حقیقت را بگویید چون کارفرما می تواند با یک تحقیق از پیشینه شما مطلع شود و اگر دروغ گفته باشید روی استخدام شما تاثیر خواهد گذاشت. اگر در گذشته بابت کاری پاداش دریافت کرده اید یا ترفیع شغلی گرفته اید حتما این موضوع را به اطلاع کارفرما برسانید. با این کار ارزش کاری که انجام می دهید در نظر کارفرما بیشتر می شود و امکان افزایش حقوق پیشنهادی وجود خواهد داشت.


در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

 رئیس کل سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: با اجرای این قانون قرار نیست به مودیانی که در حال حاضر مالیات می دهند فشار مضاعف وارد شود.


به گزارش صدا و سیما؛ کامل تقوی نژاد در جمع اعضای جامعه حسابداری ایران  با اشاره به اجرای قانون اصلاح مالیاتهای مستقیم از ابتدای سال ۹۵  افزود: در برخی از محافل، این ذهنیت بوجود آمده که با اجرای این قانون قرار است در سال آینده به مودیان مالیاتی شوک وارد شود و فشار مضاعفی به مردم در جهت کسری بودجه دولت تحمیل شود.

وی گفت: این موضوع درست نیست بلکه قرار است منابع و پایه های جدید مالیاتی که تاکنون مالیات نمی دادند شناسایی شوند و از آنها مالیات گرفته شود.

وی افزود:‌ قرار است با راه کارهای جدید از واحد ها و اصنافی که به هر دلیل از دادن مالیات اجتناب می کردند و یا فرار مالیاتی داشتند مالیات وصول شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با تاکید بر اینکه در این سازمان به دنبال تحقق عدالت واقعی و نه شعاری هستیم گفت: مردم باید احساس کنند که همه اصناف، گروه ها و مشمولان نظام مالیاتی، مالیات خود را می دهند.

وی گفت: همچنین نحوه مصرف درآمدها در کشور نیز باید براساس عدالت باشد.

وی با بیان اینکه نگاه این است که مردم با ما با صداقت و راستگویی برخورد می کنند گفت: به همین خاطر اعلام کرده ایم که هر صنف یا هر فردی به سازمان مالیاتی اعلام کند که صندوق فروش را در واحد خود کار گذاشته است از نظر ما قابل قبول است و می تواند از معافیت های مصرح در قانون استفاده کند.

وی با بیان اینکه بیشتر آیین نامه های اجرای قانون اصلاح مالیات های مستقیم تدوین شده است افزود:‌ در کنار اجرای این قانون همچنین در صدد اصلاح قانون نظام مالیاتی ارزش افزوده نیز هستیم که هم اینک در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است و بزودی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

وی شفاف سازی اطلاعات و داده ها را از دیگر ماموریت های سازمان امور مالیاتی برشمرد و گفت: در این باره نصب صندوق های مکانیزه فروش را به صورت جدی در دستور کار داریم.

تقوی نژاد افزود: طرح جامع مالیاتی کشور از دیگر طرحهایی است که سازمان امور مالیاتی آن را پیگیری می کند و امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد تا مردم آثار و برکات آن را ببینند.

کامل تقوی نژاد در جمع اعضای جامعه حسابداری ایران با بیان اینکه این سازمان در صدد اجرای کامل قوانین نظام مالیاتی برای همه مشمولان است گفت: در همین باره تاکید ما بر مالیات الکترونیک بخاطر شفافیت و نبود تبعیض بین همه صنوف و مشمولان مالیاتی است.

وی با بیان اینکه تبدیل دفاتر و اسناد سنتی و کاغذی به صورت الکترونیکی در دستور کاری سازمان امور مالیاتی قرار دارد افزود: همچنین نگهداری این اسناد به صورت الکترونیکی باعث شفافیت و سرعت در رسیدگی به مالیات اصناف و همچنین استفاده آنها از مشوق ها و معافیت های مالی است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه قانون جدید اصلاح مالیات های مستقیم دارای ضمانت های اجرایی خوبی است گفت: در این قانون برای کسانی که مالیات خود را ابراز نمی کنند و یا فرار مالیاتی دارند جریمه و برخورد کیفری پیش بینی شده است که تا حد زیادی می تواند جلوی این پدیده را بگیرد.

وی با بیان اینکه براساس این قانون درآمدهای ناشی از فعالیتهای اقتصادی بنیادها ، موسسات و آستان‌ها که در بخش های تولیدی،‌صنعتی ،‌تجاری و بازرگانی فعال هستند مانند سایر اشخاص حقیقی و حقوقی جامعه شامل مالیات خواهد بود گفت:‌ با اجرای این قانون شاهد گسترش چتر نظام مالیاتی بر این موسسات و افزایش رقابت سالم اقتصادی میان بنگاه های کشور خواهیم بود.
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

هزینه‌هایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصراً مربوط به تحصیل درآمد موسسه در دوره مالی مربوط با رعایت حد نصاب‌های مقرر باشد از حیث تشخیص درآمد مشمول مالیات با رعایت موارد ذیل جزو هزینه‌های قابل قبول تلقی می‌گردد:


1-پذیرش هزینه‌های قابل قبول مالیاتی موضوع این قانون که به شیوه تهاتری انجام نشود از مبلغ پنجاه میلیون (۵۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال به بالا منوط به پرداخت یا تسویه وجه آن از طریق سیستم بانکی خواهد بود.

۲-کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین صاحبان مشاغل که مطابق با قانون مالیات‌های مستقیم مکلف به نگهداری دفاتر می‌باشند، در حکم موسسه محسوب می‌شوند. همچنین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی در مورد سایر صاحبان مشاغل نیز قابل پذیرش است.

منبع:رسانه مالیاتی ایران
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

جانبازان در پرداخت حق بیمه ۷ درصد معافیت دارند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز گذشته کاربری در بیان مشکل خود نوشت:” آیا جانبازان شاغل‌ در کارگاه‌های مشمول‌قانون تأمین‌اجتماعی ‌از معافیت ‌۷ درصد‌ سهم بیمه‌شده برخوردارند؟”

در همین زمینه روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی پاسخ داد:”  جانبازان شاغل در گارگاه‌های مشمول قانون تأمین‌اجتماعی با توجه به تبصره ماده ۹۹ قانون برنامه چهارم توسعه و با ارائه کارت جانبازی یا گواهی‌های مربوطه به همراه فهرست‌های ارسالی ماهانه از سوی کارفرما می‌توانند از معافیت ۷ درصد سهم بیمه‌شده بیمه‌شدگان جانباز برخوردار شوند.”
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
مبنای حسابداری تعهدی ؛ یکی از مشکلات نظام بانکداری
« پاسخ #1678 : ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۴:۲۰ »
به کارگیری حسابداری تعهدی برای گردش مالی بانکها موجب پنهان شدن ریسکهای عملیاتی ناشی از ساختار بدهی و دارایی می شود.


علی صالح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات، از سه ریسک نرخ سود، ریسک نقدینگی و ریسک اعتباری به عنوان سه ریسک مهم در حوزه بانکداری نام برد.

وی مدعی شد: به کارگیری حسابداری تعهدی برای گردش مالی بانکها موجب پنهان شدن ریسکهای عملیاتی ناشی از ساختار بدهی و دارایی می شود. صالح آبادی در این ارتباط تاکید کرد: حسابداری تعهدی با انتقال زیان به دوره های آتی به پنهان شدن ریسک‎های عملیاتی دامن می زند.

به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا) به نقل از واحد مرکزی خبر، علی صالح آبادی با اشاره به جایگاه فاینانس و علوم مالی در سیستم بانکی ایران به سه ریسک مهم در نظام بانکداری کشور و اهمیت مدیریت دارایی و بدهی در بانکداری اشاره کرد و این موضوع را مورد بررسی قرار داد.

صالح آبادی گفت: فعالیت بانک ها مستلزم جذب مستمر منابع سپرده و مصرف این وجوه در قالب وام ها و سرمایه گذاری ها است. به گفته وی با توجه به آن که رابطه سپرده ها و تسهیلات در سیستم بانکی از نسبت مشخصی تبعیت می کند الزام به سیاست گذاری در حوزه جذب منابع و تخصیص آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

صالح آبادی افزود: بانکها از حسابداری تعهدی برای حسابداری گردش مالی خود استفاده می کنند و این روش ، شیوه عمل ریسک های عملیاتی ناشی از ساختار بدهی و دارایی را پنهان می کند.

صالح آبادی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در سیستم بانکی وجود دارد همین شیوه حسابداری تعهدی به ویژه در قالب طرح ها و فرایندهایی است که در حوزه مشارکت وجود دارد، افزود: معمولا سه تا چهار سال دوره اجرای یک پروژه به طول می کشد تا یک پروژه مشارکت به فروش اقساطی تبدیل شود. این در حالی است که در دوره مشارکت سودی تحت عنوان سود تعهدی شناسایی می شود که دوره پرداخت آن در آینده مثلا سه سال آتی آغاز می شود.

وی افزود: بنابراین حسابداری تعهدی با انتقال زیان به دوره های آتی به پنهان شدن ریسک های عملیاتی ناشی از این اقدام دامن می زند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات اضافه کرد: مشکل دیگر تحلیل رفتن سرمایه بانکها با باریک شدن فاصله بین دارایی ها و بدهی هاست. ما می دانیم که در سیستم بانکی عمده جذب منابع از محل جذب سپرده های مردمی است و سرمایه درصد کمی از منابع بانکها را در بر می گیرد، بنابراین هر گونه زیان به شدت روی سرمایه اثرگذار است و ریسک را به سرمایه منتقل می کند.

وی مهم ترین ویژگی های عملیات بانکها را اعطای وام و دریافت سپرده با نرخ های متفاوت با سررسیدهای متفاوت تعریف کرد و گفت: اینجا است که مدیریت دارایی و بدهی و مدیریت نقدینگی به طور کلی در سیستم بانکی نسبت به هر جای دیگر از حساسیت بالاتری برخوردار می شود.

صالح آبادی گفت: موضوع دیگر سررسید کوتاه تر سپرده ها نسبت به وام ها و تعدیل سریع تر نسبت به نرخ های بهره جاری بازار است. در حال حاضر سپرده بلندمدت در سیستم بانکی ما یک ساله است درحالی که تسهیلات بلندمدت و خیلی سیال است و اهمیت موضوع بیشتر شده و موضوع عدم تطابق دارایی ها و بدهی ها (سپرده و تسهیلات) در سیستم بانکی از اهمیت بالایی برخوردار می شود.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: اگر بخواهیم تعریف مشخصی از مدیریت دارایی(Asset Liability Management) داشته باشیم، تعریف مشخص آن تطابق دارایی ها و بدهی ها است هنگامی که موسسات مالی سررسید سپرده هایشان را با مدت وام هایشان تطبیق می دهد تا از تأثیرات منفی تغییرات سریع نرخ های بهره جلوگیری کنند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات اضافه کرد تعریف دیگر مدیریت فعال ترازنامه یک بانک به منظور نگهداشت ترکیب وام و سپرده ها مطابق با اهداف بانک به منظور دستیابی به رشد بلندمدت و مدیریت ریسک است.

سه ریسک اصلی در سیستم بانکداری

صالح آبادی با اشاره به این که ما در سیستم بانکی سه ریسک مهم درحوزه مدیریت دارایی و بدهی داریم ریسک نرخ سود را اولین و یکی از مهمترین این ریسک ها اعلام کرد و گفت: در این ریسک قیمت گذاری بین وام ها و سپرده ها از اهمیت بالایی برخوردار می شود. ریسک دوم از نگاه وی ریسک اعتباری یا احتمال عدم بازپرداخت وام ها و ریسک اخر ریسک نقدینگی است که تفاوت سررسید وام ها و سپرده ها را شامل می شود.

در سمت راست ترازنامه بانک، وام ها، اوراق مشارکت و سرمایه گذاری ها را داریم که دارایی های درآمدزای سیستم بانکی را شامل می شوند که عمده آن را وام ها تشکیل می دهند. در بخش دارایی های غیردرآمدزا نیز می توان به دارایی های ثابت همچون شعب و … اشاره کرد که درآمدزایی مستمری در سیستم بانکی ندارند.

وی اضافه کرد: در سمت بدهی ها و حقوق صاحبان سهام نیز عمدتا سپرده ها و سرمایه را داریم که در بخش سرمایه دو بخش سرمایه اصلی (حقوق صاحبان سهام) و تکمیلی (ذخایر تجدید ارزیابی یا تسعیر ارز) را شاهد هستیم.

به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات اگر به سود و زیان یک بانک نیز نگاه کنیم شاید هسته اصلی سود و زیان یک بانک را درآمدهای بهره ای و هزینه های بهره ای تشکیل می دهد (که البته در بانکداری اسلامی به مشاع و غیرمشاع تقسیم می شود که با سیستم غربی تفاوت هایی را دارد) و یک مدیریت کاملا حرفه ای را می طلبد.

سایر درآمدها در سیستم بانکداری همچون بنگاه داری، خرید و فروش ارز، خدمات ارایه شده توسط بانک و … و سایر هزینه های بانکی نیز همچون هزینه های مطالبات مشکوک الوصول، هزینه کارمزد، هزینه استهلاک و هزینه های اداری و … است ولی عمده تمرکز روی بخش اول (درامدها و هزینه های بهره ای) است.

صالح آبادی گفت: ریسک نرخ سود تهدید جدی برای بانکها محسوب می شود و روی خالص ارزش فعلی جریان های نقد و آتی اثرگذار است و مدیریت این ریسک نیز در سیستم بانکی بسیار مهم است.

وی افزود: معمولا در بانکها کمیته مدیریت منابع و مصارف (دارایی و بدهی) را داریم که وظیفه اصلی آن مدیریت این ریسک است. در هر حال مدیریت این ریسک در کوتاه مدت و بلندمدت از اهمیت بالایی برخوردار است.

صالح آبادی با اشاره به این که در کوتاه مدت در دوره های مختلف باید منابعی را که داریم و ناشی از سررسید دارایی ها ماست، مشخص کنیم، افزود: در مورد بدهی ها نیز باید به همین نحو رفتار کنیم تا بتوانیم شکاف بین درآمدها و بدهی های بانکی را مشخص کنیم و برای این شکاف برنامه ریزی کنیم تا کمبودها و مازادها را مدیریت کنیم.

به گفته وی در بلند مدت نیز باید برای شرایط کاهش نرخ یا افزایش نرخ برنامه ریزی کنیم. تحلیل رفتار منحنی های بازه در سناریوهای مختلف، پیش بینی عملکرد فرضی داراریی ها و بدهی ها در هر سناریو و پیشنهاد تعدیل دارایی ها و بدهی ها سه اقدامی است که بانکها باید در مرحله بلندمدت در دستور کار خود قرار دهند.

ریسک نقدینگی و مدیریت نگهداشت

صالح آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به ریسک نقدینگی اشاره کرد و آن را ناشی از ناتوانی در تأدیه بدهی ها و تأمین منابع با سرعت و هزینه معقول از محل افزایش بدهی و یا تبدیل دارایی به وجه نقد دانست و گفت: اینجا دو مفهوم مختلف را داریم که نخست ریسک تأمین نقدینگی و دوم ریسک نقدشوندگی دارایی ها است که چقدر دارایی ما در بازار قابلیت تبدیل به نقد را دارد.

وی گفت: نداشتن نقدینگی کافی به خصوص در شرایط بحرانی حتی می تواند منجر به ورشکستگی بانک ها شود. از طرفی نگه داشت نقدینگی نیز هزینه فرصتی را متوجه بانک می کند. بنابراین تعیین نسبت بهینه نقدینگی در سیستم بانکی مقوله بسیار پیچیده و بااهمیت است.

صالح آبادی در بخش پایانی سخنرانی خود به تحولات اخیر و موضوعات مورد بحث در سیستم بانکی که در حال حاضر از اهمیت بالایی برخوردار است، اشاره کرد.

وی گفت: تغییرات نرخ سود بانکی، تغییرات نرخ ارز، بازار عملیات بین بانکی، کمبود منابع مالی بانک ها، افزایش مطالبات غیرجاری در سیستم بانکی و ضرورت افزایش توان سهیلات دهی بانکها جزو مهمترین موضوعاتی است که در حال حاضر از اهمیت بالایی در سیستم بانکی برخوردار شده است.

به گفته وی یکی از موضوعاتی که ما در بانک توسعه صادرات دنبال می کنیم ایجاد یک سامانه قیمت گذاری انتقال است که به هر حال یکی از روش های نیل به مدیریت دارایی و بدهی همین روش است که فرایند مشخصی با روش های متفاوتی دارد. این روش در کنار روش های مرسوم گذشته مورد استفاده قرار می گیرد و بر مبنای این مدل مدیریت دارایی و بدهی ها را خواهیم داشت.

 
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - آخرین اخبار و وقایع حسابداری و حسابرسی - متا
تغییر سن بازنشستگی در دستور کار دولت نیست
« پاسخ #1679 : ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۵:۰۸ »
عبدالرحمن تاج‌الدین، معاون امور حقوقی و مجلس سازمان تامین اجتماعی گفت: چندی پیش اظهاراتی مبنی بر پیشنهاد دولت برای تغییر سن بازنشستگی مطرح شده بود اما این موضوع به هیچ وجه در دستور کار دولت قرار ندارد.


بررسی برنامه ششم توسعه در کمیسیون‌های تخصصی مجلس ادامه دارد و طبق آن مبنای پرداخت مستمری بازنشستگی به روال سابق براساس حق بیمه پرداختی دوسال آخر خدمت محاسبه می‌شود و تغییر سن بازنشستگی را نخواهیم داشت.

منبع:ایسنا


در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
کدام رشته برای ارشد بهترهست ؟حسابداری یا حسابرسی یا حسابداری مدیریت

نویسنده GEZAL

1 پاسخ ها
2861 مشاهده
آخرين ارسال ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴:۲۷
توسط مرتضایی
xx
شروع از حسابداری یا حسابرسی؟

نویسنده elhammohamadjani

0 پاسخ ها
338 مشاهده
آخرين ارسال ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲:۳۴
توسط elhammohamadjani
xx
اخبار کسب و کار

نویسنده Accpanel

9 پاسخ ها
1618 مشاهده
آخرين ارسال ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۱:۱۲
توسط Accpanel
xx
اخبار ارز و طلا

نویسنده A.Ehsani

8 پاسخ ها
2698 مشاهده
آخرين ارسال ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹:۳۵
توسط m.amiri
xx
اخبار مالیاتی

نویسنده Accpanel

7 پاسخ ها
1297 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰:۴۱
توسط Accpanel
xx
اخبار بیمه

نویسنده Accpanel

0 پاسخ ها
902 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۲:۴۱
توسط Accpanel
 

anything