• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - مروری بر هفت مرحله فراخوان برای ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - مروری بر هفت مرحله فراخوان برای ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده - متا نویسنده موضوع: مروری بر هفت مرحله فراخوان برای ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده  (دفعات بازدید: 351 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

قانون مالیات بر ارزش افزوده که اجرای عملیاتی آن به مهرماه ۱۳۸۷ برمی گردد، از جمله قوانین مترقی در حوزه مالیات است که تاکنون پیامدهای اثربخشی را برای اقتصاد کشور به دنبال داشته است.




ایجاد منابع درآمدی پایدار برای تامین هزینه خدمات عمومی، بویژه خدمات زیربنایی شهری و خدمات بهداشتی و درمانی از جمله مهمترین پیامدهای اجرای این قانون تاکنون بوده است. مالیات بر ارزش افزوده در عین حالی که نقش موثری در تامین درآمدهای پایدار دارد، بخش های تولیدی و صنعتی جامعه را تحت فشار مضاعف قرار نمی دهد، چرا که بر اساس قانون، پرداخت این نوع از مالیات بر عهده مصرف‏ کنندگان نهایی گذاشته شده است.




این قانون که در خردادماه ۱۳۸۷ به تایید شورای نگهبان رسید، سازمان امور مالیاتی کشور را مکلف کرده است آیین نامه ها، دستورالعمل ها و ضوابط اجرایی لازم برای اجرای قانون را تهیه کند. سازمان نیز بر همین اساس از سال ۱۳۸۷ تاکنون طی هفت مرحله فراخوان از تمامی مودیان مالیات بر ارزش افزوده برای ثبت نام در سامانه مربوطه (WWW.EVAT.IR) دعوت کرده است. ماده ۱۸ این قانون نیز مودیان را موظف کرده است به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام می نماید نسبت به ارائه اطلاعات درخواستی سازمان مذکور و تکمیل فرم های مربوطه اقدام و ثبت نام نمایند.




سازمان امور مالیاتی کشور در اولین فراخوان خود در سال ۱۳۸۷، اشخاص حقیقی و حقوقی واجد حداقل یکی از شرایط زیر را دعوت به ثبت نام کرده است: الف) کلیه وارد کنندگان؛ ب) کلیه صادر کنندگان؛ ج) کلیه فعالان اقتصادی که مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آنها در سال ۱۳۸۶سه میلیارد ریال یا بیشتر بوده است؛ د) کلیه فعالان اقتصادی که مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آنها در پنج ماهه آغازین سال ۱۳۸۷، یک میلیارد و دویست پنجاه میلیون ریال یا بیشتر بوده است.




در مرحله دوم ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده نیز شاغلین به فعالیت در هر یک از موضوعات مندرج در بند (الف) ماده (۹۶) قانون مالیات‌های مستقیم (بجز فعالیت‌های معاف موضوع ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده) به شرح زیر، مشمول مرحله دوم ثبت نام و اجرای این نظام مالیاتی شده بودند: کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی که برای آنها جواز تأسیس و پروانه‌ی بهره‌برداری از وزارتخانه‌ی ذیربط صادر شده یا می‌شود؛ بهره‌برداران معادن؛ ارائه دهندگان خدمات حسابرسی، حسابداری و دفترداری و همچنین خدمات مالی؛ حسابداران رسمی شاغل و موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران؛ ارائه دهندگان خدمات مدیریتی و مشاوره‌ای؛ ارائه دهندگان انواع خدمات انفورماتیک، رایانه‌ای اعم از سخت افزاری، نرم افزاری و طراحی سیستم؛ متل‌ها و هتل‌های سه ستاره و بالاتر؛ بنکداران، عمده فروش‌ها، فروشگاه‌های بزرگ، واسطه‌های مالی، نمایندگان توزیع کالاهای داخلی و وارداتی و صاحبان انبارها؛ نمایندگان موسسه‌های تجاری و صنعتی، اعم از داخلی و خارجی؛ مؤسسات حمل و نقل موتوری و باربری دارای مجوز از مراجع ذیربط، زمینی، دریایی و هوایی باربری (به استثناء واحدهایی که صرفاً به امر حمل و نقل مسافر اشتغال دارند)؛ مؤسسات مهندسی و مهندسی مشاور؛مؤسسات تبلیغاتی و بازاریابی.




سازمان امور مالیاتی کشور در سومین فراخوان خود کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی را که براساس شرایط مراحل اول و دوم ثبت نام ، مشمول اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده بودند و در سال های ۱۳۸۷یا ۱۳۸۸مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آنها سه میلیارد ریال و بالاتر بود ، مشمول مرحله سوم ثبت نام و اجرای قانون قرار داد.




فراخوان چهارم نیز آن دسته از فعالان اقتصادی را مشمول قرار می‏داد که شاغل به فعالیتهای موضوع بند «ب» ماده «۹۶» قانون مالیاتهای مستقیم محسوب می شدند. این گروه عبارت بود از: صاحبان کارگاه های صنعتی (اعم از صنفی و غیر صنفی که دارای حداقل برق سه فاز ۵۰ آمپر باشد)؛ فروشندگان طلا و جواهرو سایر فلزات زینتی (شامل پلاتین و نقره)؛ فروشندگان آهن‌آلات و سایر فلزات؛ صاحبان تالارهای پذیرائی و رستورانها؛ صاحبان متل و هتل‌های یک و دوستاره و هتل آپارتمان؛ صاحبان نمایشگاهها و فروشگاههای خودرو و بنگاه معاملات املاک؛ صاحبان تعمیرگاههای مجازخودرو؛ چاپخانه‌داران ؛ صاحبان دفاتراسناد رسمی؛ صاحبان مراکز ارتباطات رایانه‌ای، دفاتر خدمات ارتباطی (دفتر خدمات مشترکین تلفن همراه و آژانس‌های پستی) و دفاتر خدمات دولت الکترونیک (پلیس+۱۰)و دفاتر خدمات الکترونیک شهر؛ صاحبان دفاترخدمات مسافرتی و جهانگردی؛ صاحبان سینماها، تماشاخانه‌هاو مکانهای تفریحی و ورزشی.




سازمان امور مالیاتی در مرحله پنجم ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده آن دسته از اشخاص حقوقی را مشمول ثبت نام قرار داد در مراحل اول، دوم، سوم و چهارم ثبت نام، مشمول اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده‌ بودند و در هر یک از سال‌های ۱۳۸۷، ۱۳۸۸ یا ۱۳۸۹ مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آنها یک میلیارد ریال و بود. بر اساس فراخوان مرحله چهارم، همچنین کلیه اشخاص حقوقی که قبل یا بعد از سال ۱۳۹۰ ایجاد، تأسیس و به ثبت رسیده و حائز شرایط مذکور در فراخوان های قبلی نگردیده‌ بودند، در صورتی که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۳۹۰ یا سال‌های بعد، به یک میلیارد ریال و بیشتر برسد، از اولین دوره مالیاتی بعد از رسیدن به آستانه مذکور، مشمول مرحله پنجم ثبت نام و اجرای قانون قرار می گرفتند.




چلوکبابی‌ها، سالن‌ های غذاخوری، سفره خانه های سنتی و اغذیه فروشی‌ های زنجیره ای با مالکیت واحد و یا نام و نشان و عنوان تجاری واحد فارغ از مساحت محل کسب و کار و نوع مجوز نیز جزء گروه هایی بودند که در مرحله ششم برای اجرای قانون بر مالیات ارزش افزوده فراخوان شده بودند.




سازمان امور مالیاتی در جدیدترین فراخوان از این گروه ها برای ثبت نام در سامانه مالیات بر ارزش افزوده دعوت به عمل آورده است: کلیه اشخاص حقوقی فعال با هر حجم از فروش و یا درآمد (کالا و خدمت) که به موجب فراخوان‌های قبلی تاکنون برای اجرای قانون فراخوان نشده اند، مشمول اجرای قانون خواهند شد.




اشخاص حقوقی که بعد از تاریخ اجرای فراخوان نیز ایجاد، تأسیس و به ثبت می‌رسند و یا شروع به انجام فعالیت می‌کنند، در صورت فعالیت با هر حجم از فروش و یا درآمد (کالا و خدمت) از اولین دوره مالیاتی بعد از شروع فعالیت (عرضه کالا و ارائه خدمات) مشمول اجرای قانون می‌باشند. در متن اطلاعیه فراخوان مرحله هفتم ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده تاکید شده است که فعالان اقتصادی که واجد شرایط مراحل اول تا ششم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده بوده اند، حتی در صورت انطباق با شرایط مشمولیت مرحله هفتم ثبت نام این نظام مالیاتی جزو مؤدیان مشمول مراحل قبلی ثبت نام و اجرای قانون محسوب و مکلف به اجرای مقررات از تاریخ شمول فراخوان مربوط، خواهند بود.





سازمان امور مالیاتی کشور در تمامی این اطلاعیه ها و فراخوان ها راهنمایی های لازم برای ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده در سامانه WWW.EVAT.IR را ارائه کرده است. مودیان مالیات بر ارزش افزوده همچنین می توانند با مراجعه به سامانه یادشده و یا مراجعه حضوری به ادارات کل امور مالیاتی استان و شهرستان ذیربط برای دریافت آموزش های رایگان در خصوص این نوع مالیات اقدام کنند.

نگاهی به حجم درآمدهای مالیاتی به دست آمده از قانون مالیات بر ارزش افزوده و پیامدهای اثربخش این قانون در بخش هایی همچون خدمات شهری و زیربنایی، خدمات بهداشت و درمان و سایر خدمات رفاهی نشان از برنامه ریزی و عملکرد موفقیت آمیز سازمان امور مالیاتی برای اجرای دقیق قانون مالیات بر ارزش افزوده دارد. از این رو انتظار می رود با گسترده تر شدن دایره شمول مودیان مالیات بر ارزش افزوده و همچنین دائمی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده راه رهایی از اقتصاد نفتی هموارتر شده و از آسیب پذیری نظام اقتصادی کشور از تکانه ها و نوسانات بیرونی برای همیشه کاسته شود.

منبع:سازمان امورمالیاتی



Linkback: https://irmeta.com/meta/b1054/t20443/
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
5 مرحله فراخوان مالیات بر ارزش افزوده

نویسنده آیلان

1 پاسخ ها
2325 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ مهر ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۵:۲۱
توسط A.Ehsani
xx
مرحله چهارم قانون مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای مهر ماه اجرا می‌شود

نویسنده Accpanel

0 پاسخ ها
1841 مشاهده
آخرين ارسال ۲۲ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۶:۳۵
توسط Accpanel
xx
اعلام اسامی مشمولان فراخوان مرحله ششم

نویسنده فريدون مظفرنژاد

0 پاسخ ها
354 مشاهده
آخرين ارسال ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۵:۳۹
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
قابل توجه مؤدیان مشمول ثبت نام در مرحله چهارم مالیتا بر ارزش افزوده

نویسنده سعدی مومیوند

0 پاسخ ها
1869 مشاهده
آخرين ارسال ۱۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۹:۱۱
توسط سعدی مومیوند
xx
نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده برای پیمانکاران

نویسنده سعدی مومیوند

11 پاسخ ها
27367 مشاهده
آخرين ارسال ۳ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۳:۰۶:۳۴
توسط Afraei
xx
عدم ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده و جرایم متعلق برای شرکتهای پیمانکاری

نویسنده سعدی مومیوند

3 پاسخ ها
6316 مشاهده
آخرين ارسال ۲۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۱:۳۷
توسط behnam5
 


anything