• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - ارزش افزوده مازاد درآمد شناسایی شده کار پیمانکاری نسبت به صوررت وضعیت تایید شده - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - ارزش افزوده مازاد درآمد شناسایی شده کار پیمانکاری نسبت به صوررت وضعیت تایید شده - متا نویسنده موضوع: ارزش افزوده مازاد درآمد شناسایی شده کار پیمانکاری نسبت به صوررت وضعیت تایید شده  (دفعات بازدید: 4386 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین izadkhah_reza

با سلام خدمت دوستان و اساتید
شرکت ما چند ماه پیش توسط ممیزین مالیات بر ارزش افزوده برای سال90 مورد رسیدگی قرار گرفت و در برگ مطالبه پس از رسیدگی،  کل درآمد پیمانکاری شناسایی شده در سال مورد رسیدگی(شناسایی شده بر اساس استاندارد9-پیشرفت کار) ماخذ مشمول مالیات قرار گرفت .در حالی که ما صرفا صورت وضعیت های تایید شده رو ماخذ قرار میدادیم و در اظهارنامه ثبت میکردیم.از انجایی که شرکت همواره درامد کار پیمان کاری خود را مازاد بر صورت های تایید شده شناسایی میکرد این نوع رسیدگی منجر به مطالبه غیرعادلانه اداره مالیات از شرکت شده است.زیرا در سالهای  بعدی به محض تایید هر صورت وضعیتی مالیات ارزش افزوده آن پرداخت میشده و در واقع یک جور مطالبه مجدد داره صورت میگیره . اداره دارایی معتقده باید به این مقدار مطالبه پرداخت بشه و اظهار نامه سالهای بعدی (92 و 91) باید اصلاح بشه یعنی در اونها شرکت طلبکار بشه .(مثلا  با فرض 50 تومان درآمد مازاد بر تایید شده  شناسایی شده در 90 ، اگر در 91  مقدار 30 تاش تایید شده شرکت اون 30 تارو در اصلاحیه اظهارنامه 91 طلبکار بشه)
حالا 2 مشکل:اولا اصلاح اظهارنامه دردسرهای خاص خودشو داره و ثانیا تایید طلب کار شدن ما از دارایی منوط به رسیدگی سالهای 91 و 92 .بنابراین یه نقدینگی زیادی باید فعلا از شرکت خارج بشه( بخاطر برگ مطالبه) تا بعدا ببینیم در رسیدگی 91 و 92 استرداد میکنن یا خیر.
بعصی معتقدند که بخشنامه هست که پیمانکاران را مجاز به در نظر گرفتن صورت تایید شده به عنوان ماخذ مشمول میکنه نه درآمد شناسایی شده ناشی از درصد پیشرفت کار.
منتظر نظر دوستان هستم-با تشکر

Linkback: https://irmeta.com/meta/b1054/t17930/

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده

آفلاین izadkhah_reza

دوستان هیچ کی این بخشنامه رو نداره؟؟
یا اصلا کسی به هم چین مشکلی برخورد نکرده بود؟؟

آفلاین maleheh

باسلام
من تابه حال همچین بخشنامه ای ندیدم اما چند سال پیش تقریباٌ با مشکلی مثل شما برخوردم و کاریکه ما انجام دادیم این بود که مبلغ مورد نظر رو پرداخت نکردیم تا زمان رسیدگی سال بعد و بعد از مشخص شدن حسابها و تهاتر شدن بدهی و بستانکاری شرکت وجه مورد نظر رو پرداخت کردیم البته یک مقدار جریمه هم به خاطر دیر کرد شدیم که خوب پرداخت شد و قبول این جریمه برای ما بهتر از خارج شدن اون مبلغ در اون تاریخ خاص بود . البته تمام این اقدامات بعد از انجام اعتراض نسبت به برگه تشخیص بوده .
با احترام
mahak2 - ارزش افزوده مازاد درآمد شناسایی شده کار پیمانکاری نسبت به صوررت وضعیت تایید شده - متا

آفلاین ALIREZABAGHERI

باسلام


بخشنامه ۲۳/۹۳/۲۰۰ مورخ ۹۳/۲/۲۷(نحوه ارسال اطلاعات قراردادهای پیمانکاری بر مبنای روش درصد پیشرفت کار در راستای دستورالعمل اجرائی ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم)

نظر به ابهامات و شبهات مطرح شده در خصوص چگونگی اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم برای فعالیت های پیمانکاری، بدینوسیله در راستای یکسان سازی روند ارسال اطلاعات معاملات فصلی از سوی مؤدیان محترم مالیاتی به اطلاع می رساند:

با توجه به استانداردهای حسابداری، مؤدیان محترم مالیاتی که برای شناسایی درآمد از روش درصد پیشـرفت کار استفاده می نمایند،شـایسته است کارفرما و پیمانکار مربوطه جـهت یکسان سازی و برابری درآمد اعلام شده توسط پیمانکار و هزینه های انجام شده توسط کارفرما، صرفاً در خصوص ارسال فهرست معاملات فصلی بر مبنای مبلغ صورت وضعیت تأیید شده توسط کارفرما و با توجه به تاریخ تأیید صورت وضعیت مذکور اقدام نمایند.
در هر صورت عدم تطابق درآمد ابرازی که بر مـبنای درصـد پیـشرفت کارشـناسائی شـده با فـهرست های ارسـالی کـارفرمـا یا پیـمانـکار کـه بـر مـبنای صــورت وضـعیت هـای تـأیید شـده ارسـال شـده اسـت، مـوجب بی اعتباری دفاتر و تعلق جرائم موضوع ماده ۱۶۹ مکرر مذکور نخواهد بود.
 
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور

بنظرم اشتباه از شرکت بوده زیرا درآمد شناسایی شده در دفاتر بیش از صورت وضعیتهای تایید شده بوده لذا اقدام حوزه مالیاتی نمی تواند اشتباه باشد زیرا خود شما آنرا اعلام کرده اید اگرچه اظهارنامه شما کمتر از دفاتر بوده ولی اینموضوع رافع مسئولیت شما نیست و میدانم که مبلغ دریافتی ارزش افزوده شما هم کمتر بوده .
بخشنامه فوق هم درصورتی کاربرد دارد که هم کارفرما وهم پیمانکار از یک روش استفاده کنند ولی متاسفانه شما نه تنها اینکار را نکرده اید بلکه اظهارنامه ارزش افزوده ودفتر شما هم با هم مغایرت دارد . بهرحال تا زمانیکه دفاتر خود را بصورت قبلی تحریر کنید این مشکل را دارید .



آفلاین کوثری

دوستان هیچ کی این بخشنامه رو نداره؟؟
یا اصلا کسی به هم چین مشکلی برخورد نکرده بود؟؟


با سلام خدمت تمامی دوستان محترم
اجازه میخوام منم مواردی رو در این خصوص عرض کنم


دوست گرامی ،ممنون از سوال بسیار خوبتون ، هنوز بخشنامه ای در این خصوص تا الان صادر نشده .
رعایت استاندارد شماره 9 ، تحریر دفاتر وسایر موارد به این شکل توسط شما صحیح ودر چارچوب قوانین مالیاتیه ومغایرتی با استاندارد های حسابداری نداره .


فرمایش شما دغدغه خیلی از شرکت های ساختمانی هست :
مستند عرایضم ، ارجاع میدم شمارو به مطلب چاپ شده در شماره 312مجله پیام آباد گران چاپ شده به تاریخ 30 مهر 1392، مستحضر هستین که  صاحب امتیازاین مجله  ،انجمن شرکت های ساختمانی است. که معمولاً مشکلات این صنف از زبان دست اندرکاران اون مطرح میشه :

نقل قول
الف 1 : ممیزین محترم مالیاتی علیرغم تصریح قانون (بند ب از ماده 11 قانون مالیات بر ارزش افزوده) بر محاسبه مالیات بر ارزش افزوده صورت وضعیت ، کما کان درآمد ابرازی شرکت را که با استفاده از استاندارد شماره 9 حسابداری پیمانکاری ومبتنی بر برآورد پیشرفت کار پروژه محاسبه می گردد ، ملاک تعیین مالیات قرار می دهند.
رعایت استاندارد شماره 9 صرفاً ناظر بر درآمد برآوردی پیمانکار در پروژه های بلند مدت ( بیش از یکسال ) است . درآمدی که صرفاً برآوردی است وهنوز تبدیل به صورت وضعیت قابل رسیدگی نظارت ومشاور کارفرما نشده است وبه تبع آن به تایید دریافت کننده خدمات (کارفرما ) نرسیده است در چنین حالی که خدمات ارائه شده به تایید کارفرما نرسیده ولذا صورتحساب آن هم صادر نشده است ، محاسبه مالیات بر ارزش افزوده بر ارائه خدمات برآوردی با روح قانون مالیات بر ارزش افزوده منافات دارد وموجب فشار بر پیمانکار – اتلاف وقت هیات های حل اختلاف مالیاتی وعدم امکان کنترل مبالغ با دفاتر کارفرما می گردد.

الف 2: در این محاسبه نیز همواره تعدیل افزایشی برآورد قبلی را ممیزین می پذیرند وتعدیل کاهشی را (که ناشی از برآورد ناصحیح در سنوات قبلی ویا تغییر در برآورد های می باشد) نمی پذیرند.

شما با مورد الف 1 درگیر هستین  وبعضی از دوستان  هم با مورد الف 2 .


برای حل موضوع  دومورد  ذیل به ذهنم اومد که اولی در کوتاه مدت ودومی  در بلند مدت احتمالاً موثر به نظر می رسه :



1-چانه زنی با اداره دارایی در هیات های حل اختلاف مالیاتی با تاکید به اینکه : برای اون قسمت از درآمد خدمات برآوردی بر اساس درصد پیشرفت کار، نه صورت وضعیت نوشته شده ونه فاکتور صادر شده ولذا شناسایی ودریافت مالیات بر ارزش افزوده اون قسمت از درآمد برآوردی میسر نبوده  وپیگیری ماهوی موضوع تا حصول نتیجه احتمالی مشابه با بخشنامه صادره مربوط به ماده 169رو داشته باشین .

2-درسته که یکی از روشهای تعیین درصد پیشرفت کار، نسبت‌ مخارج‌ تحمل‌شده‌ به‌ كل‌ مخارج‌ براوردي‌ پيمانه ،ولی سعی مجدانه در کاهش اختلاف ریالی بین این دو (درآمد برآوردی با درآمد تایید شده )، ضمن رعایت استاندارد 9 ، وظیفه  من وشماس ،با لحاظ نمودن  مواردی از قبیل: هرچه نزدیک تر کردن کار انجام شده با صورت وضعیت های نوشته شده برای کارفرما(تاکید برنوشتن صورت وضعیت های کارهای انجام شده در حد امکان )،  هرچه دقیق برآوردن کردن مصالح پای کار ،هر چه متوازن ساختن میزان تایید کار پیمانکاران فرعی ودر مقایسه کلی  با کار تایید شده توسط کارفرما .ضمن آنکه با مستند سازی پارامتر ها ومعیار ها حسب نیاز_ بخصوص در براورد کل مخارج پیمان _‌میتوان به نحو موثری از ظرفیت عنوان "تغییر در برآورد ها" در استاندارد9 نیز استفاده کرد.


در صورت انجام موارد مورد دوم ، به دلیل اینکه اختلاف این دوموضوع خیلی قابل اهمیت  نیس،شما  می تونین  برای پرداخت یا عدم پرداخت اون قسمت  مالیات بر ارزش افزوده  درآمدهای  برآوردی راحت تر تصمیم بگیرین.
با احترام

آفلاین m.amiri

روز خوش..
برای ارزش افزوده قراردادها و صورتوضعیتهائی که با وجود تائید شدن و صدور صورتحساب و تحقق یافتن درآمد..

هیچ پولی به پیمانکار پرداخت نمیشه.
شاید هم چندین ماه طول بکشه.. اما اداره ارزش افزوده همان زمان مطالبه مبلغ رو میکنه.

و این هم یک مشکل است.و فشار بر پیمانکار..
ز روز گذر کردن اندیشه کن.

آفلاین musavi

 نحوه ارسال اطلاعات قراردادهای پیمانکاری بر مبنای روش درصد پیشرفت کار در راستای دستورالعمل اجرائی ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم(بخشنامه شماره 23/93/200 مورخ 27/2/1393 )
نظر به ابهامات و شبهات مطرح شده در خصوص چگونگی اجرای ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم برای فعالیت های پیمانکاری، بدینوسیله در راستای یکسان سازی روند ارسال اطلاعات معاملات فصلی از سوی مؤدیان محترم مالیاتی به اطلاع می رساند با توجه به استانداردهای حسابداری، مؤدیان محترم مالیاتی که برای شناسایی درآمد از روش درصد پیشـرفت کار استفاده می نمایند،شـایسته است کارفرما و پیمانکار مربوطه جـهت یکسان سازی و برابری درآمد اعلام شده توسط پیمانکار و هزینه های انجام شده توسط کارفرما، صرفاً در خصوص ارسال فهرست معاملات فصلی بر مبنای مبلغ صورت وضعیت تأیید شده توسط کارفرما و با توجه به تاریخ تأیید صورت وضعیت مذکور اقدام نمایند. علی عسکری / رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
  1393/3/21
ادامه خبر ...

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
اصلاح اظهارنامه ارزش افزوده - شناسایی درآمد در سال بعد

نویسنده الهام ریاحی

1 پاسخ ها
821 مشاهده
آخرين ارسال ۱۵ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۷:۵۶
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
زمان شناسایی ارزش افزوده در قرارداد پیمانکاری

نویسنده soheila hoseinzadeh

3 پاسخ ها
1590 مشاهده
آخرين ارسال ۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۱:۱۸
توسط b721947
xx
ارزش افزوده صورت وضعیت شرکتهای پیمانکاری

نویسنده nimalak90

1 پاسخ ها
3503 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۹:۵۲
توسط rayaneh
xx
ارزش افزوده در شناسایی ذخیره

نویسنده DELFAN

16 پاسخ ها
5760 مشاهده
آخرين ارسال ۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۷:۱۷
توسط A.Ehsani
xx
شناسایی عدم پرداخت ارزش افزوده دوره های گذشته

نویسنده safarialishah

6 پاسخ ها
2464 مشاهده
آخرين ارسال ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۹:۱۳
توسط سجاد عسکری نژاد
xx
ارزش افزوده صورت وضعیت پیمانکاران

نویسنده zahra1365

2 پاسخ ها
2155 مشاهده
آخرين ارسال ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹:۴۲
توسط zahra1365