• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف - متا نویسنده موضوع: پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف  (دفعات بازدید: 1788 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین مصطفی شریعتی

با سلام
ما یک شرکت تولید کننده دارو میباشیم البته قبل از بهره برداری ما بابت خرید پرداخت ارزش افزوده داریم که به گفته ممیز به علت معاف بودن اقلام دارویی از ارزش افزوده این پرداختها قابل وصول نمیباشند و باید به عنوان هزینه ثبت گردند ولی به نظر من ما چون مصرف کننده نهایی نیستیم باید این مبالغ پرداختی به ما عودت داده شود خواهشآ دوستان راهنمایی کنند

Linkback: https://irmeta.com/meta/b1054/t16775/
انسانهای بزرگ دو دل دارند:
دلی که درد میکشد و پنهان است ...
دلی که میخندد و آشکار است ...           (دکتر حسابی)

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده

آفلاین A.Ehsani

xx - پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف - متا
پاسخ : پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف
« پاسخ #1 : ۱۰ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۲:۴۴ »
سلام

البته چون قبل از بهره برداری هستید مصرف کننده نهائی درواقع محسوب میشوید ولی به بهره برداری هم که برسید اونجا حق با شماست ولی قانون متاسفانه اینطوری تنظیم شده که ارزش افزوده پرداختی شما را مسترد نمی کند و شما باید به بهای تمام شدهاضافه کنید.

آفلاین b721947

xx - پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف - متا
پاسخ : پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف
« پاسخ #2 : ۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۵:۰۴ »
با سلام

اینکه مؤدی قبل از بهره برداری است پس مصرف کننده نهایی تلقی می شود به هیچ وجه صحیح نیست.

اساساً بحث مصرف کننده نهایی بودن مطرح نیست بلکه مسئله این است که به طور کلی دارو از اقلام معاف در ق. م. ا. ا  است و عرضه کنندگان دارو (اعم از تولید و فروش) نمی توانند مالیات و عوارض بر ارزش افزوده پرداختی خود را استرداد کنند لذا از این محدودیت به هیچ وجه نمی توان اینطور استدلال کرد که پس تولید کننده دارو مصرف کننده نهایی است!

به بیان دیگر، اگر شما به جای دارو، تولیدکننده آدامس باشید فارغ از اینکه قبل از بهره برداری هستید یا خیر مالیات و عوارض بر ارزش افزوده پرداختی شما قابل استرداد خواهد بود.

با احترام

آفلاین سجاد عسکری نژاد

xx - پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف - متا
پاسخ : پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف
« پاسخ #3 : ۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۹:۴۳ »
با سلام
 
در مورد ارزش افزوده باید جایکه رنجیره ارزش قطع میشود ،مصرف کننده نهایی را شناخت .
در مورد شما باید بگوییم در مرحله بهره برداری رنجیره ارزش قطع شده پس شما مصرف کننده نهایی هستید و شما نمی توانید تقاضای استرداد نمایید .منظور از قطع شدن زنجیره ارزش این است که شما هیچ تولیدی نداشته اید و ارزش افزوده ای تولید ننموده اید.
همانطورکه جناب احسانی و کارشناس مربوطه فرمودند باید به عنوان هزینه اضافه نمایید.

معافیت در قانون در مورد خریدو فروش دارو است ،نه درمورد ماشین الات و تجهیزات این صنعت،از سوال شما و ذکر کلمه قبل از بهره برداری من اینگونه برداشت کرده ام که ماشین الات ،تجهیزات و... خریده اید و ارزش افزوده پرداخت نموده اید.

شما بابت خرید و فروش دارود نباید ارزش افزوده دریافت و پرداخت نمایید اما آیا زمانیکه یک دارایی برای امر تولید دارو خریداری می شود و تولیدکننده ان دارایی ارزش افزوده را براساس قانون به فاکتور اضافه می کند ،شما می توانید به معافیت خرید و فروش دارو استناد کنید و از پرداخت آن منصرفش کنید؟
Sajoo

آفلاین b721947

xx - پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف - متا
پاسخ : پرداختها بابت ارزش افزوده در شرکتهای معاف
« پاسخ #4 : ۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۲:۵۱ »
در مورد ارزش افزوده باید جایکه رنجیره ارزش قطع میشود ،مصرف کننده نهایی را شناخت1 .

در مورد شما باید بگوییم در مرحله بهره برداری2 رنجیره ارزش قطع شده پس شما مصرف کننده نهایی هستید و شما نمی توانید تقاضای استرداد نمایید .منظور از قطع شدن زنجیره ارزش این است که شما هیچ تولیدی نداشته اید و ارزش افزوده ای تولید ننموده اید3.
همانطورکه جناب احسانی و کارشناس مربوطه فرمودند باید به عنوان هزینه اضافه نمایید.

معافیت در قانون در مورد خریدو فروش دارو است ،نه درمورد ماشین الات و تجهیزات این صنعت،از سوال شما و ذکر کلمه قبل از بهره برداری من اینگونه برداشت کرده ام که ماشین الات ،تجهیزات و... خریده اید و ارزش افزوده پرداخت نموده اید.

شما بابت خرید و فروش دارود نباید ارزش افزوده دریافت و پرداخت نمایید اما آیا زمانیکه یک دارایی برای امر تولید دارو خریداری می شود و تولیدکننده ان دارایی ارزش افزوده را براساس قانون به فاکتور اضافه می کند ،شما می توانید به معافیت خرید و فروش دارو استناد کنید و از پرداخت آن منصرفش کنید؟4

با سلام مجدد

1- در هیچ کجای احکام و مواد متعدد (بنیادین و پایه ای) قانون مالیات بر ارزش افزوده صحبتی از مصرف کننده و مشخصاً، صحبتی از مصرف کننده نهایی نشده است. ملاک این قانون فقط عضویت یا عدم عضویت در نظام مالیات بر ارزش افزوده و همچنین عرضه کالا و خدمات معاف یا غیر معاف است. هیچ کجا صحبت از این نشده است که مصرف کننده نهایی نمی تواند فلان یا بهمان بکند. هیچ کجای این قانون حتی تعریفی از (و یا ارجاعی به) مفهوم و عبارت مصرف کننده نهایی نکرده است. به زبان گویاتر، قانون مالیات بر ارزش افزوده قانون مالیات بر مصرف نیست که بتوان اینطور نتیجه گرفت که در این قانون، فلان احکام شامل حال مصرف کننده نهایی می شود یا نمی شود. استنباط مفهوم «مصرف کننده نهایی» از احکام این قانون اشتباهی است که از کلیت این قانون ناشی از نگرشهای غیر حقوقی اهالی حرفه و منبعث از خاطرات برجا مانده از احکام قانون موسوم به تجمیع عوارض و مفهوم «محصول نهایی» (موضوع بند هـ ماده 3 قانون اخیرالذکر) می باشد وگرنه از حیث حقوقی، این قانون فراتر از بحث مصرف کننده و غیر مصرف کننده است. نهایتاً اینکه برای تحلیل احکام این قانون طرح مسائل با محوریت مفهوم مصرف کننده و مالیات بر مصرف موضوعی نیست که مستنبط از نص قانون باشد.

2- احتمالاً منظور شما مرحله قبل از بهره برداری است.

3- حتی به فرض اینکه موضوع را با محوریت مفهوم «مصرف کننده نهایی یا غیر نهایی» تحلیل کنیم باز هم تولیدکننده ای که در مرحله قبل از بهره برداری قرار دارد را نمی توان مصرف کننده نهایی تلقی کرد و عملیات وی را خارج از زنجیره افزایش ارزش قلمداد کرد چرا که وی در طول ایام قبل از بهره برداری هم از محل خریدهای اولیه خود و مخارجی که متحمل می شود نسبت به ورودیهای خود ارزش افزوده ای ایجاد می کند که نهایتاً منجر به فرایند و خروجی می شود که این ارزش افزوده به جامعه هدف منتقل خواهد شد. به عنوان مثال، این تولیدکننده، پیچ و مهره و آهن را خرید می کند و با پرداخت دستمزد، پیچ و مهره و آهن اولیه را تبدیل به ماشین آلاتی می کند که این ماشین آلات نسبت به اقلام اولیه خود دارای ارزش افزوده می باشد. خلاصه اینکه تولیدکننده ای که قبل از بهره برداری قرار دارد فرایند عملیات وی لحظه به لحظه ایجاد ارزش افزوده ای می کند که به محض اینکه به بهره برداری برسد این ارزش افزوده به جامعه هدف منتقل می شود.

4- اصل سؤال در مورد این نیست که به استناد معافیت دارو، تولید کننده دارو در هنگام خرید ماشین آلات خود فروشنده را از مطالبه مالیات و عوارض بر ارزش افزوده منصرف کند بلکه سؤال این است که مالیات و عوارض پرداخت شده چرا قابل استرداد نیست؟

در آخر به طور خلاصه مجدداً به عرض می رسد که:
علت اینکه مالیات و عوارض بر ارزش افزوده در خصوص خریدهایی که توسط تولیدکننده دارو انجام می شود قابل استرداد نیست نه قبل از بهره برداری بودن اوست و نه مصرف کننده نهایی بودن او؛ بلکه علت آن این است که او مطابق ماده 17 ق. م. ا. ا مجاز به استرداد این مبالغ نیست. حال چرایی حکم ماده 17 این قانون نیز این بوده است که تولیدکننده یا فروشنده دارو اگر این مبالغ را از دولت استرداد کند متعاقباً هیچ مالیاتی از خریداران خود دریافت نمی کند تا مجدداً این مبالغ را به دولت اعاده نماید لذا نهایتاً سر دولت از بابت این اقلام بی کلاه خواهد ماند! در واقع از بابت عرضه دارو هیچ مالیاتی نصیب دولت نخواهد شد. اکنون نکته بسیار مهمتری که از بدو اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مطرح است این است که قانونگذار، دارو را با یک نگرش و رویکرد حمایتی برای اقشار جامعه معاف کرده است تا آحاد جامعه جهت درمان خود مجبور به پرداخت هزینه های اضافی نشوند اما عامدانه یا غیر عامدانه به این نکته توجه نشده است که با وضع ماده 17 این قانون، بهای تمام شده تولیدکننده از بابت مالیات و عوارض غیر قابل استرداد افزایش یافته است و نهایتاً او نیز این افزایش بها را با افزایش قیمت فروش محصولات خود جبران خواهد کرد و این بدین معناست که مالیات و عوارض پرداخت شده در مراحل قبل، بطور سیستماتیک به دوش آحاد جامعه منتقل و تحمیل خواهد شد!!! البته دولت نیز برای پیشگری از این معضل تلاش می کند تا نسبت به قیمتگذاری این نوع کالاها نظارت و دخالت بیشتری داشته باشد حال آنکه بهتر و منظقی تر آن است که به جای افزایش دخالت دولتی در اقتصاد می بایست قانون غلط را اصلاح کرد.

با احترام

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
نحوه ثبت فروش بدون ارزش افزوده به سازمان های معاف در اظهارنامه ارزش افزوده

نویسنده naznin

2 پاسخ ها
1394 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۶:۲۶
توسط naznin
xx
ثبت ارزش افزوده در مورد كالاهاي معاف از كسر ارزش افزوده

نویسنده kendooss

1 پاسخ ها
900 مشاهده
آخرين ارسال ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۹:۱۴
توسط ALIREZABAGHERI
xx
ثبت نام در مالیات ارزش افزوده شرکتی که کالاهای معاف از مالیات ارزش افزوده دارد

نویسنده acc.naseri

3 پاسخ ها
2282 مشاهده
آخرين ارسال ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۳:۲۰
توسط kiarash
xx
فهرست کالاهای معاف از مالیات بر ارزش افزوده

نویسنده فريدون مظفرنژاد

3 پاسخ ها
1506 مشاهده
آخرين ارسال ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۷:۲۱
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
واردات بنزین از مالیات بر ارزش افزوده و عوارض معاف شد

نویسنده tali_1367

0 پاسخ ها
672 مشاهده
آخرين ارسال ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۴:۲۲:۵۰
توسط tali_1367
xx
فشار مالیات بر ارزش افزوده بر تولیدکنندگان کالاهای معاف

نویسنده DELFAN

0 پاسخ ها
1909 مشاهده
آخرين ارسال ۲۴ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۹:۲۱
توسط DELFAN